Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περαστικά ts.<br>

δάγκωμα από σκυλί δεν έχω τσιμπήσει. άμα πετύχω από μακριά καμιά αγέλη ή αλλάζω διαδρομή ή δεν τους δίνω σημασία. αν και αν πω την αλήθεια μικρή είχα πετύχει περισσότερες αλητοπαρεες αλλά γενικά πάνω από γάβγισμα δεν μου έχει τύχει. αν θυμάμαι καλά το πιο κοντινό σε δάγκωμα που έχω είναι από ένα άσπρο σγουρομαλλικο που το είχε βγάλει βόλτα ένας και έτσι όπως πέρασα από δίπλα του χωρίς να δώσω ούτε μια ματιά το σκυλί πήγε να μου φάει το χέρι. ευτυχώς το παλικάρι το πρόλαβε και το τράβηξε μακριά. απόσταση αναπνοής από τα δάχτυλά φτηνά τη γλίτωσα :D

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι ευτυχως.Τα αποφευγω ,αν χρειαστει θα κανω οποιαδηποτε παρεκκλιση διαδρομης για να τα αποφυγω.Και ο λογος ειναι ο προφανης , ο τετανος και η λυσσα (για τετοια ειμαστε? ).Μια φορα πηγαινα στο σπιτι ενος φιλου, μονοδρομος σε ερημικη περιοχη , και δυο σκυλια φονιαδες με σταμπαραν απο τα 100 μετρα και αρχισαν να τρεχουν.Ουτε ο Ροσι δεν θα μπορουσε να κανει τον χρονο που εκανα εγω με την μηχανη.Εχουν περασει 7 χρονια και δεν τον εχω ξαναεπισκεφτει.

Δημοσ.

Η βλακεία ήταν στο ότι σταμάτησες και γύρισες πλάγια κατάλαβε ότι φοβήθηκε και πας να την κάνεις και όρμησε αν συνέχιζες να περνάς κανονικά θα την γλίτωνες εκτός και αν ήταν αρκετά άγριο σκυλί ή λυσσασμένο... αλλα αν ήταν δεν θα σε δάγκωνε μια φορά... τα ζώα σε "διαβάζουν" απο τις κινήσεις αν δείχνεις Α male θα φοβόταν να σου ορμίσει. 

Καλά αυτό το λες εσύ.

Η δική μου εμπειρία είναι ακριβώς αντίθετη επειδή αρκετές φορές εδώ στο κέντρο που μένω έχουν αγριέψει σκυλιά όταν περνάω από κοντά τους και ορμάνε μπροστά μου γαυγίζοντας, αυτό που ξέρω είναι οτι πρέπει να σταματάς, έτσι και προσπαθήσεις να τρέξεις γρήγορα ή συνεχίσεις να περπατάς, στην πρώτη περίπτωση θα σε κυνηγήσει και στην δεύτερη κατά πάσα πιθανότητα μπορεί και να σε δαγκώσει καθώς όσο δεν σταματάς αγριεύουν περισσότερο τα σκυλιά και έρχονται όλο και ποιο κοντά σου αγριεμένα.

Έχω διαπιστώσει οτι όταν σταματάω ηρεμούν και μετά από κάποιον χρόνο max 1.5 λεπτό φεύγω χωρίς να αντιδράσουν, μια φορά μάλιστα που έμεινα ακίινητος έτυχε και το σκυλί ηρέμισε και με έγλυφε στα παπούτσια. Μια φορά στο λύκειο που με κυνηγούσε σκύλος και δεν σταμάτησα ο σκύλος πήγε να με δαγκώσει στο χέρι κοντά στον αγκώνα την ώρα που περπατούσα, ήμουν τυχερός που φορούσα ένα λεπτό μπουφάν και δεν έπαθα κάτι παρά μόνο σκιστηκε το μπουφάν σε εκείνο το σημείο.

Όσο για το αν με έχει δαγκώσει ποτέ σκύλος, ναι με είχε δαγκώσει όταν ήμουν 3η γυμνασίου δίπλα από το σχολείο, το δάγκωμα ήταν πολύ δυνατό στα δάκτυλα του χεριού, αλλά η ευθύνη ήταν 100% δική μου και δεν έφταιγε ο σκύλος που πρέπει να ήταν μάλλον ή ροτ βαϊλερ ή doperman.

Πλέον δεν φοβάμαι πολύ σκυλιά όταν μου κάνουν επίθεση καθώς 7-8 φορές συνολικά μου έχουν ορμήξει τις μισές από 2 και επάνω. Την μια κιόλας ο σκύλος στεκόταν στα 2 πόδια και με τα 2 μπροστινά ακουμπούσε επάνω μου αγριεμένος. Όταν σταματάς εντελώς μετά από 2 λεπτά το πολύ ξεμπέρδεψες, εξυπνακισμοί με τρεξίματα και τανζανιές πληρώνονται.

Δημοσ.

Ούτε εμένα με έχουν δαγκώσει ποτέ αν και συναναστρέφομαι καθημερινά λόγω του δικού μου. Αυτό που έζησα όμως πέρσι δύσκολα ξεχνιέται. Συνήθιζα που λέτε να κόβω δρόμο από κάτι κατσάβραχα οπού ήξερα ότι συχνάζουν δύο σκύλαροι οι οποίοι όμως είναι φιλικοί. Απλά γαβγίζουν. Βέβαια πέρα από αυτούς τους δύο πάντα άκουγα και ένα τρίτο πολύ πιο επιβλητικό γάβγισμα με άγνωστη όμως προέλευση. Μην τα πολυλογώ, μια μέρα περνάω φορτσάτος με ακουστικά στα αυτιά και ίσα που αντιλαμβάνομαι γρυλίσματα δίπλα μου. Γυρνάω και βλέπω ένα τουμπανιασμένο ροτβάιλερ να έχει πάρει θέση επίθεσης με τα σάλια να τρέχουν και όλα αυτά τα όμορφα. Ρεαλιστικότατη περιγραφή, δεν υπερβάλω καθόλου. Αν θυμάμαι καλά η πρώτη αντίδραση μου ήταν να του μιλήσω σε παιγνιώδες ύφος ενώ συνέχιζα να περπατάω. Δεν είχε μεγάλη επιτυχία. Ήρθε στο ένα μέτρο με φουλ επιθετική διάθεση. Εκεί απλά το πίστεψα ότι θα με αρπάξει και άρχισα να σκέφτομαι τι σκατά θα κάνω όταν γίνει το αναπόφευκτο. Μετά εκτυλίχθηκε μια πολύ περίεργη κατάσταση με εμένα να κινούμαι διστακτικά πλαγίως, χωρίς να το κοιτάω, και αυτό να ζυγώνει γρυλίζοντας στα πόδια μου σε κάθε κίνηση. Σε ένα από αυτά τα ζυγώματα το ένιωσα να ακουμπάει την γάμπα μου, κάτι που επιβεβαίωσα όταν είδα τα σάλια στο παντελόνι. Ευτυχώς βρέθηκαν κάτι απότομα βράχια μπροστά μου, τα οποία σκαρφάλωσα ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ και με αψεγάδιαστο στυλ μην τυχόν και προκαλέσω τον δαίμονα πίσω μου με κάποια απότομη κίνηση. Όταν είδε οτι φεύγω από το χώρο απομακρύνθηκε και αυτό.

Όπως και ο ts είμαι αρκετά ψύχραιμος και οικείος με τα σκυλιά, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση πραγματικά πιάστηκα στα πράσα και με κυρίευσε ο φόβος κατευθείαν. Αργότερα έμαθα ότι το σκυλί έχει ξαναδαγκώσει στο παρελθόν και ο "ιδιοκτήτης" του το έχει μαντρωμένο στο μπαλκόνι ολημερίς.

Δημοσ.

στα 12-13 μου περίπου, γυρνούσα σπίτι για μεσημέρι και έξω απο ξενοδοχείο μάλιστα με περικυκλώνουν αδέσποτα και άρχισαν να γρυλίζουν.. έμεινα όρθιος και ακίνητος και μέσα στον πανικό μου, μου ερχόταν να πέσω πρώτος επάνω τους και κινούμουν πολύ σιγά μπροστά και δεξιά προς το σπίτι μου. γενικά μαζεύτηκε και κόσμος στα μπαλκόνια και κοιτούσαν σαστισμένοι. τραγική ειρωνεία ήταν οτι κανα 2 απο αυτά τα ήξερα και τα τάιζα. τσπ το λέω στον πατέρα μου με αποτέλεσμα για κανα 2 μέρες σαπίζαμε οτι αδέσποτο περνούσε απο το σπίτι μας και μάλιστα 3 μέχρι θανάτου. απο τότε δεν έχει, αν μου επιτεθεί σκύλος και τον έχω, είτε αδέσποτο είτε οικόσιτο τρώει σούτια.

• Like 1
Δημοσ.

τσπ το λέω στον πατέρα μου με αποτέλεσμα για κανα 2 μέρες σαπίζαμε οτι αδέσποτο περνούσε απο το σπίτι μας και μάλιστα 3 μέχρι θανάτου. απο τότε δεν έχει, αν μου επιτεθεί σκύλος και τον έχω, είτε αδέσποτο είτε οικόσιτο τρώει σούτια.

Νιωθεις ομορφα που εισαι δολοφονος σκυλων που μπορει εσυ ο ιδιος να προκαλεσες αυτη την αντιδραση τους,μπαινοντας στην περιοχη τους? Λεω εγω τωρα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τσπ το λέω στον πατέρα μου με αποτέλεσμα για κανα 2 μέρες σαπίζαμε οτι αδέσποτο περνούσε απο το σπίτι μας και μάλιστα 3 μέχρι θανάτου. απο τότε δεν έχει, αν μου επιτεθεί σκύλος και τον έχω, είτε αδέσποτο είτε οικόσιτο τρώει σούτια.

Το ίδιο κάνω και εγώ σε οποιοδήποτε ζωντανό οργανισμό δεν με γουστάρει και με ενοχλεί. Είτε είναι μύγα, είτε άνθρωπος. Το λέω στο μπαμπααααα μου και μετά βλέπει τα ραδίκια ανάποδα. Αν δεν βρώ τον ίδιο, καποιος να του μοιάζει μια χαρά μου είναι....

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 3
Δημοσ.

εμένα μου έτυχε το 2009 μπροστά στη παλια φιλοσοφική στη θεσσαλονίκη. 8 παρά το πρωί και πήγαινα στη δουλειά μου όταν ξαφνικά το άτιμο ήρθε από πίσω και με δάγκωσε. δε ματωσε απλά μια γρατζουνια μου έκανε.το πως κρατήθηκα και δεν το σουταρα απορώ και εγώ. το άτιμο με αιφνιδιασε αφού ήρθε από πίσω. η πλάκα είναι μετά που παίρνω τηλ στο δήμο για να δω αν υπάρχει μπόγιας ή κάποιος υπευθυνος και μου λένε πως απαγορευεται από το νόμο ο μπόγιας, και θα έρθει κάποιος από την καθαριότητα??? να δει τη μπορεί να κάνει. ααα επίσης μου είπε ότι ειναι περίοδος που έχουν οίστρο οπότε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε νιώθω και απόλυτα άνετα δίπλα σε σκυλιά, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είχα ποτέ θέμα εκτός από μια φορά. Σκατό του δημοτικού, ήμουν ένα καλοκαίρι στον περιφερειακό Φιλοπάππου προς Θησείο. Είναι ένα μέρος ήρεμο, με αρκετά διαφορετικούς ρυθμούς ζωής απ' ότι συνηθίζεται στο κέντρο, σαν το Shire. Καμιά φορά ίσως τύχει να δεις και κάνα γέρο να καπνίζει πίπα. Προχωράω αμέριμνος και ακούω μια μεταλλική είσοδο μονοκατοικίας να ανοίγει, αμέσως βλέπω 2 γομάρια (το ένα ήταν Doberman, το άλλο δε θυμάμαι) χωρίς λουριά, χωρίς τίποτα να τρέχουν γαβγίζοντας προς το μέρος μου. Ακόμα και τώρα δεν είχα ιδέα (ίσως γιατί ποτέ δε μου χρειάστηκε ώστε να το ψάξω) τι υποτίθεται πως πρέπει να κάνεις, εδώ τα διάβασα. Όπως και να 'χει, εκείνη τη στιγμή 2 Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης έρχονταν κατά πάνω μου και δεν είχα πολλή ώρα να σκεφτώ, οπότε ακολούθησα το ένστικτο επιβίωσης μου και έτρεξα. Το όλο περιστατικό κράτησε ελάχιστα, αλλά εμένα μου φάνηκε αιώνας. Όλα πήγαιναν σε slow motion, η αδρεναλίνη στα ύψη. Σε μια φάση ένιωσα τα χνότα τους στη γάμπα μου, ενώ μου φάνηκε πως άκουσα κάποιον να φωνάζει "ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ!". Ήτανε το 200άρι της ζωής μου. Όταν πια είχα ξεφύγει και οι αισθήσεις μου επανήλθαν στα κοσμικά επίπεδα, το πρώτο πράμα που άκουσα ήτανε μία να τσιρίζει σαν καραμούζα. Γυρνάω και βλέπω μια φλόμπα, μια μήτρα με έναν κότσο ανανά και Chihuahua στα χέρια, να τα φωνάζει να γυρίσουν. Είχε βγάλει βόλτα τα 3 σκυλιά της, που να τη βρήκανε σε 3 κομμάτια όταν την κατασπάραξαν αργότερα στον ύπνο της. Εν τέλει μου κλάσανε και το game boy που είχα στην μπανάνα που φορούσα παρέμεινε άθικτο. Εκείνη τη μέρα κέρδισα τη φύση. Such is life in the zone.

Επεξ/σία από slipknot
  • Like 3
Δημοσ.

Με εχει δαγκωσει πριν πολλα χρονια και μου τρυπησε και το τζιν. Ηταν απο αυτα τα χαζα που κυνηγανε τα μηχανακια και οταν ειδε οτι παω να το περασω, με δαγκωσε. Αν εισαι σε επαρχια, πολλα αδεσποτα ειναι αγρια και δεν πιανουν τα γρυλισματα και οι εκφοβισμοι. Ο γειτονας κουβαλουσε μια βεργα στο μηχανακι για προστασια...

Δημοσ.

Ποτέ δε φταίει το ζωντανό αλλά το ζώον – ιδιοκτήτης.

Από την άλλη δε οφείλουμε να γνωρίζουμε πώς να προστατευτούμε από δάγκωμα σκύλου είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να το εκπαιδεύσει σωστά. Αν είναι αδέσποτο πρέπει ο δήμος να φροντίσει ότι δεν αποτελεί κίνδυνο και επίσης να βρει και να «τιμωρήσει» αυτόν που το εγκατέλειψε.  

Κατά τη γνώμη μου αν σας δαγκώσει σκύλος είναι δικαίωμα σας (αλλά και υποχρέωση για να μην επαναληφθεί και σε άλλον) να το καταγγείλετε και να ζητήσετε αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη ή το δήμο.

Δημοσ.

Ξερετε τι σκεφτομουν μετα το συμβαν; Αν σε ενα παραλληλο συμπαν ημουν πολυ ψυχραιμος μολις εβλεπα το σκυλι, ξεροντας δηλαδη οτι θα το δω μπροστα μου, και κρατουσα ενα ξυλο/παλουκι, θα το ειχα;..

Αν μου ξανακανε επιθεση θα μπορουσαν το "νικησω" χωρις να παθω κατι σοβαρο οπως δαγκωμα;

Αν οχι εγω, εστω και χωρις παλουκι, μονο με χερια και μπουνιες, μπορει ενας γυμνασμενος φουσκωτος ανθρωπος (το μεγιστο της δυναμης του ανθρωπου δηλαδη) να τα βαλει με σκυλο (τυπου πιτ μπουλ, οχι αστυνομος ρεξ) απο την φυση του;..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...