Adon1s Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Πολλές φορές σχεδόν καθημερινά . Αλλά πλέον είναι η ρουτίνα μου ( όπως και οι γρατσουνιές , τα σάλια κλπ )
nicoc89 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 ρε παιδιά και εμένα μου την ξαναέπεσε σκύλος χθες μάλιστα και ηταν και γομάρι , δηλαδή για να καταλάβετε έχω δει ενήλικα αγίου βερνάρδου , ,rottweiler και πολλά άλλα αλλα τόσο μεγάλο πρώτη φορά. Είχε αράξει σε ενα στενό και έκλεινε το δρόμο . Επειδή δεν ειχα άλλη λύση αλλα να περάσω απο εκεί αλλιώς θα έκανα κύκλο 10 λεπτών για να βγω απο αλλού λέω δε γαμιέται , ας περάσω. Οσο πλησίαζα γρύλιζε και μόλις έφτασα στα 3 μέτρα περίπου σηκώθηκε κ ειχε πάρει στάση επίθεσης (σηκωμένη πλάτη φουντωμένη , δόντια έξω). Ημουν σε περίεργο mood και για κάποιο λόγο πλησίασα κ άλλο χωρίς να το σκεφτώ , δηλαδή αντι να περάσω άκρη άκρη πήγα κατα πάνω του με ίδιο βήμα οπως με ειχε δει να έρχομαι. Σταματάω στο ένα μέτρο και το κοίταζα στα μάτια , τα χέρια μου τα είχα στις τσέπες γιατι έκανε μπζολόκρυο. Του κάνω "γουφ" , σταματάει το γρύλισμα και με κοίταζε περίεργα. Του ξανακάνω γγγούφ γούφ!!! αρχίζει να κουνάει το κεφάλι μια δεξιά μια αριστερά και να με ξανακοιτάει λες και του φαινόταν παράξενο. Κάνω ενα μακρόσυρτο μουτσ κ ο σκύλος τα έπαιξε , έφυγε λες και του πέταξα δεν ξέρω κ εγώ τι κ ειχε κάτσει στα 10-15 μέτρα κάτω και με κοίταζε. Μια κυράτσα στο σπίτι απέναντι ηταν στο μπαλκόνι κ με κοίταγε , της λεω δικό σου ειναι ? οχι μ λέει αλλα έχει κατασκηνώσει κ κυνηγάει οποιον περάσει εδω και δυο μέρες, πρόσεχε παιδάκι μου μη σε αρπάξει .Γυρνώντας κανα 10λεπτο μετά του ειχα πάρει μια τυρόπιτα να του δώσω αλλα δεν το βρήκα , η γκόπ πάντως της άλλαξε τα φώτα , αμάσητη την κατέβασε χαχ
Valerie_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 να σας καταθεσω και γω την εμπειρια μου.παντα συμπαθουσα τα σκυλια αλλα τωρα που προσθεσα ενα ημιαιμο λαμπραντορακι στην οικογενεια μου,τα λατρευω.εχω κανει λαθη στην εκπαιδευση του το παραδεχομαι αλλα προσπαθω ειλικρινα να βελτιωθω.εχτες ειχαμε παει βολτα και σταματαμε σε ενα μαγαζι να του παρω κατι.αρχιζει και παιζει με την πωλητρια γιατι ειναι ακομα κουταβι και επειδη δεν θελω να πηδαει πανω στον κοσμο(ασχετα αν μερικοι γουσταρουν)τον τραβαω αποτομα με το λουρι και τον κραταω κατω.και μου αρχιζει μια επιθεση ανευ προηγουμενου.δαγκωμα στα χερια ανελεητο.οχι με ιδιαιτερο σφιξιμο αλλα με ματωσε.σε σημειο που μαζευτηκε κοσμος και κοιτουσε...εγω ειχα κοκκινησει και δεν αντιδρουσα.τεςπα καποια στιγμη σταματησε.προχωραμε προς το σπιτι και μπερδευεται το λουρι του και ξανα τα ιδια.εκει δεν μας εβλεπε κανεις και του εριξα κατι ψιλες και του κοπηκε ο βηχας.μετα οταν γυρισαμε γθυθηκα να κανω μπανιο και ειδα οτι ειχα γεμισει μελανιες και εκδορες.πονουσα!να σημειωσω οτι εχουμε κανει και 2 μηνες βασικη υπακοη.το σκυλι το λατρευω αλλα δεν θα καθομαι να με δαγκωνει οποτε κανω κατι που δεν του αρεσει.ο εκπαιδευτης μου εχει συστησει στειρωση. εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα και προκαλούσα το σκύλο να με δαγκώσει κάθε φορά που προσπαθούσε να με δαγκώσει το χτυπούσα στο κώλο όχι για να πονέσει αλλά για να τρομάξει ... και το έκοψε. Βέβαια το δικό μου είναι θηλυκό επανιέλ μπρετόν. δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο η ράτσα. Το σκυλί στη βασική εκπαίδευση που πέρασε έχει εκπαιδευτεί υπό το φόβο μεγαλόσωμου σκύλου ή με ηλεκτρικό κολάρο;
Haldol Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Ελάχιστα περιστατικά και άνευ σημασίας, σε σημείο που να μπορώ να τα κάνω καλά με το ύφος μου. Μόνο μια φορά είχαν ζορίσει τα πράγματα, σε σημείο να φοβηθώ ότι το σκυλί θέλει να με κατασπαράξει και όχι να με απομακρύνει, κι η συνέχεια δεν ήταν ευχάριστη (για τον σκύλο). Γενικά τα σκυλιά (αδέσποτα ή μη) δεν ενοχλούν, το 90% αυτών είναι φιλικά. Από το 10% όμως κάποια παρεξηγούνται (απλά τα αγνοείς), κάποια άλλα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και ίσως να είναι επικίνδυνα, κι είναι και αυτό το 1% που θέλει σκότωμα. Όπως ακριβώς με τους ανθρώπους δηλαδή.
maggle Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα και προκαλούσα το σκύλο να με δαγκώσει κάθε φορά που προσπαθούσε να με δαγκώσει το χτυπούσα στο κώλο όχι για να πονέσει αλλά για να τρομάξει ... και το έκοψε. Βέβαια το δικό μου είναι θηλυκό επανιέλ μπρετόν. δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο η ράτσα. Το σκυλί στη βασική εκπαίδευση που πέρασε έχει εκπαιδευτεί υπό το φόβο μεγαλόσωμου σκύλου ή με ηλεκτρικό κολάρο;ισως ισως παιζει και η ρατσα ρολο.του εκανα θετικη εκπαιδευση δλδ εντολη-εκτελεση-μεζες.αυτο που περιγραφεις ειναι μεθοδος δημιουργιας ενος φοβικου σκυλιου που για μενα ειναι χειροτερο να εχεις απ'οτι ενα επιθετικο.τεςπα μετα τις χθεσινες φαπες δεν μου εχει δημιουργησει θεμα ευτυχως.
nicoc89 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα και προκαλούσα το σκύλο να με δαγκώσει κάθε φορά που προσπαθούσε να με δαγκώσει το χτυπούσα στο κώλο όχι για να πονέσει αλλά για να τρομάξει ... και το έκοψε. Βέβαια το δικό μου είναι θηλυκό επανιέλ μπρετόν. δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο η ράτσα. Το σκυλί στη βασική εκπαίδευση που πέρασε έχει εκπαιδευτεί υπό το φόβο μεγαλόσωμου σκύλου ή με ηλεκτρικό κολάρο; τα σκυλιά θέλουν να τους δείξεις οτι εισαι ο alpha , ο αρχηγός της αγέλης αν καταλάβουν το αντίθετο την έκατσες. Πολλοί νομίζουν οτι το να έχεις σκύλο ειναι σαν τις ταινίες και παίρνουν χωρίς να κάνουν μια ερευνα . Αυτό βέβαια δεν σημαίνει να το χτυπήσεις , αλλα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να του δώσεις να καταλάβει το λάθος, οπως αυτό που ειπες , δεν το πόνεσες , μόνο για να καταλάβει οτι κάνει λάθος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αρκεί να έχει όρεξη ο ιδιοκτήτης να ψαχτεί αρκετά. το ηλεκτρικό κολάρο δεν το συνιστώ ,γιατι δεν ξέρεις πως θα το χρησιμοποιήσει ο άλλος κ έχουν πεθάνει σκύλοι απο αυτό . "This guy goes straight to Level 5 on the ShockoMeter to see how long he can with stand the pain. The Answer: Not Very Long." και φαντάσου οτι κάποια έχουν 100levels 1
Valerie_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 ισως παιζει και η ρατσα ρολο.του εκανα θετικη εκπαιδευση δλδ εντολη-εκτελεση-μεζες.αυτο που περιγραφεις ειναι μεθοδος δημιουργιας ενος φοβικου σκυλιου που για μενα ειναι χειροτερο να εχεις απ'οτι ενα επιθετικο.τεςπα μετα τις χθεσινες φαπες δεν μου εχει δημιουργησει θεμα ευτυχως. δεν τίθεται θέμα φοβικού σκυλιού, είναι θέμα του ποιος είναι ο αρχηγός γιατί αν το αφήσεις να σε καβαλήσει θα κάνει ότι γουστάρει και θα δαγκώσει και άλλον εκτός από εσένα. δεν μιλάμε να το σαπίζεις στο ξύλο, τέτοιες συμπεριφορές με δαγκώματα απλά δεν επιτρέπονται. η σκύλα σε πληροφορώ καθόλου φοβική δεν είναι απλά πλέον με το ύφος που της μιλάω ξέρει που την παίρνει να κάνει κάτι και ξέρει τις συνέπειες. ^Νίκο συμφωνώ.
maggle Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 δεν τίθεται θέμα φοβικού σκυλιού, είναι θέμα του ποιος είναι ο αρχηγός γιατί αν το αφήσεις να σε καβαλήσει θα κάνει ότι γουστάρει και θα δαγκώσει και άλλον εκτός από εσένα. δεν μιλάμε να το σαπίζεις στο ξύλο, τέτοιες συμπεριφορές με δαγκώματα απλά δεν επιτρέπονται. η σκύλα σε πληροφορώ καθόλου φοβική δεν είναι απλά πλέον με το ύφος που της μιλάω ξέρει που την παίρνει να κάνει κάτι και ξέρει τις συνέπειες. ^Νίκο συμφωνώ. οχι δεν καταλαβες.εννοω το ηλ.κολαρο και ο εκφοβισμος με μεγαλυτερα σκυλια δημιουργουν φοβικο σκυλι.αυτοι ειναι απαραδεκτοι τροποι εκπαιδευσης για μενα.ειπαμε αυτα ειναι ζωα και πανε με το ενστικτο εμεις θελω να πιστευω πως εχουμε νοημοσυνη.ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.επισης υπαρχουν καποια μικρα τρικ που δειχνουν στο σκυλι ποιος κανει κουμαντο που δεν εμπεριεχουν ιχνος βιας αλλα ας μην το αναλυσουμε εδω,θελει ενα τοπικ μονο του...
Valerie_ Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 οχι δεν καταλαβες.εννοω το ηλ.κολαρο και ο εκφοβισμος με μεγαλυτερα σκυλια δημιουργουν φοβικο σκυλι.αυτοι ειναι απαραδεκτοι τροποι εκπαιδευσης για μενα.ειπαμε αυτα ειναι ζωα και πανε με το ενστικτο εμεις θελω να πιστευω πως εχουμε νοημοσυνη. Να ξέρεις πως οι περισσότεροι εκπαιδευτές δεν το παραδέχονται αλλά συχνά πυκνά αυτούς τους τρόπους χρησιμοποιούν. όσο για την παρανόηση, πάσο, άλλο κατάλαβα. ήσουν μπροστά στην εκπαίδευση;
SpirtouLisS Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2014 με εχει δαγκωσει γάτα στο πανω μερος του της παλαμης. 10 χρονια μετα ακομα εχω το σημαδακι σαν ουλη γιατι ειχε μολυνθει απο οσο θυμαμαι. Σκυλος ποτε. Και μπορω να σας πω οτι μοιραζοντας φυλλαδια σαν φοιτητης μου ειχαν επιτεθει ουκ ολιγα σκυλακια. Αλλα οικοσιτα, αλλα της γειτονιας απο αυτα που ταιζουν οι γειτονες αλλα δεν αφηνουν να μπουν σπιτια τους και αλλα εντελως αδεσποτα και αγρια. Ειχα μαθει να συμπεριφερομαι. Η ετσι τουλαχιστον νομιζω εκ του αποτελεσματος εφοσον ποτε δεν προχωρησαν περαν της παρενοχλησης, του γαυγισματος και της πορειας διπλα στη γαμπα μου για 10-15 μετρα, στο να με δαγκωσουν.
GreekMonkey Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Μικρός με πήρε στο κυνήγι ένα μικρό σαν τσιουάουα φάση, μόνο που το ηλίθιο κυνηγούσε ότι είχε ταχύτητα πάνω από 5 χλμ/ώρα και δάγκωνε περιστασιακά. Ε λοιπόν έριξα τέτοιο τρελό τρέξιμο εκείνη την φορά, ούτε κατάλαβα πότε έφτασα στο σπίτι της θείας για να κρυφτώ. Τρελό τρέξιμο ρε, σχεδόν το πέρασα κιόλας το σκυλί. 1
GreyHorse Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 τα σκυλιά θέλουν να τους δείξεις οτι εισαι ο alpha , ο αρχηγός της αγέλης αν καταλάβουν το αντίθετο την έκατσες. Πολλοί νομίζουν οτι το να έχεις σκύλο ειναι σαν τις ταινίες και παίρνουν χωρίς να κάνουν μια ερευνα . Αυτό βέβαια δεν σημαίνει να το χτυπήσεις , αλλα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να του δώσεις να καταλάβει το λάθος, οπως αυτό που ειπες , δεν το πόνεσες , μόνο για να καταλάβει οτι κάνει λάθος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αρκεί να έχει όρεξη ο ιδιοκτήτης να ψαχτεί αρκετά. το ηλεκτρικό κολάρο δεν το συνιστώ ,γιατι δεν ξέρεις πως θα το χρησιμοποιήσει ο άλλος κ έχουν πεθάνει σκύλοι απο αυτό . "This guy goes straight to Level 5 on the ShockoMeter to see how long he can with stand the pain. The Answer: Not Very Long."και φαντάσου οτι κάποια έχουν 100levels[/size] Από την στιγμή που εσύ είσαι αυτός που παρέχει το φαί και όποτε εσύ γουστάρεις, το σκυλί καταλαβαίνει ότι εσύ είσαι ο άλφα, γιατί χωρίς την δική σου "εργασία" αυτό θα ψοφήσει. Το ξύλο είναι άχρηστο και μόνο κακό κάνει. Όπως είπαν πριν, φοβικά σκυλιά δημιουργεί.
nicoc89 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Από την στιγμή που εσύ είσαι αυτός που παρέχει το φαί και όποτε εσύ γουστάρεις, το σκυλί καταλαβαίνει ότι εσύ είσαι ο άλφα, γιατί χωρίς την δική σου "εργασία" αυτό θα ψοφήσει. Το ξύλο είναι άχρηστο και μόνο κακό κάνει. Όπως είπαν πριν, φοβικά σκυλιά δημιουργεί. άρα συμφωνούμε :3
frenzy Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Από την στιγμή που εσύ είσαι αυτός που παρέχει το φαί και όποτε εσύ γουστάρεις, το σκυλί καταλαβαίνει ότι εσύ είσαι ο άλφα, γιατί χωρίς την δική σου "εργασία" αυτό θα ψοφήσει. Το ξύλο είναι άχρηστο και μόνο κακό κάνει. Όπως είπαν πριν, φοβικά σκυλιά δημιουργεί. Πραγματικά δεν έχω δει ποτέ σκύλο να δαγκώνει αυτόν που το ταΐζει. Αλλά για να καταλάβει πως είσαι αλφα και να φέρεται ενστικτωδώς έτσι θέλει λίγο παραπάνω δουλειά αρχίζοντας από τα βασικά, δεν στρέφουμε το βλέμμα αλλού όταν μας καρφώνει με τα μάτια, δεν το αφήνουμε να κάτσει στο ίδιο επίπεδο με εμάς, δεν περπατάει μπροστά από εμάς, όταν γρυλλίσει πρώτη φορά στο φαγητό του παίρνουμε το φαγητό και δεν το αφήνουμε ποτέ να κερδίσει όταν τραβάει το παιχνίδι του. Όλα αυτά για τον σκύλο είναι ενστικτώδικες απόπειρες να γίνει αλφα, όλα τα σκυλιά θα τις κάνουν και όσο λιγότερο τις επιβραβεύσουμε με "νίκη" τόσο καλύτερα για το μέλλον. Το ξύλο όντως είναι άχρηστο, τα σκυλιά εκτιμούν την αγάπη και την σταθερότητα στην συμπεριφορά. Δεν με έχει δαγκώσει ποτέ σκύλος, αδέσποτο με έχει κυνηγήσει με το ποδήλατο μερικές φορές, έχω ρίξει και κλωτσιά. Το καλοκαίρι έκανα ποδήλατο σε κάτι λασπωμένα χωράφια και με κυνήγησε μια αγελάδα και χέστηκα μέχρι να δω πως ήταν πίσω από ηλεκτρικό φράχτη.
redhotstef Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Το σκυλί στη βασική εκπαίδευση που πέρασε έχει εκπαιδευτεί υπό το φόβο μεγαλόσωμου σκύλου ή με ηλεκτρικό κολάρο; Τι εννοεις; Με το φοβο μεγαλυτερου σκυλου δεν καταλαβαινω πως γινεται. Αυτο με τον ηλεκτρισμο παλι, πρωτη φορα το ακουω (διαβαζω) αλλα μου φαινεται λογικο αλλα και βασανιστικο. Ρε παιδια ενας γνωστος μου πηρε για κατοικιδιο ενα πιτ μπουλ σκυλακι μικρο απο εναν γυφτο, και το εχει συνεχεια δεμενο στη ταρατσα. Λεει πως το κανει αυτο για να μην κοινωνικοποιειται το σκυλι και να ειναι αγριο οταν μεγαλωσει. Ισχυει αυτο? Εγω τα λυπαμαι να τα βλεπω τα κατοικιδια σΚυλια συνεχεια δεμενα. Ακομα και ντοπερμαν να ειχα πχ δεν θα ηθελα να ειναι αγριο αλλα φιλικο με ολους, ακομα και με τους κλεφτες που λεει ο λογος. Επισης θυμαμαι εναν θειο μου που ειχε ενα σαν τσοπανοσκυλο ρατσα δεν θυμαμαι τι ηταν σκυλι, και το ειχε επι ενα χρονο δεμενο με σκοινι 2 μετρων, διπλα στο σπιτακι του σκυλου. Το σκυλι το μονο που εκανε ηταν να γαυγιζει οταν περνουσε καποιος εξω απο την αυλη, και λογικο, τι σκατα αλλο θα μπορουσε να κανει, η ζωη του ετσι δεν εχει κανενα νοημα ολη μερα σε 2 τετραγωνικα μετρα. Απορω τετοιοι ανθρωποι που παιρνουν σκυλο μονο για "φυλακα" σε τοσο περιορισμενο χωρο, μονο σαδιστες μπορω να τους χαρακτηρισω. Ευτυχως τωρα τελευταια που περναω απο το σπιτι του θειου, το βλεπω το σκυλι μην εχει σκοινι στο λαιμο του και να κανει βολτες σε ολη την αυλη του σπιτιου (περιπου 40 τετραγωνικα μετρα). Πραγματικά δεν έχω δει ποτέ σκύλο να δαγκώνει αυτόν που το ταΐζει. Το εχω δει εγω σε κατοικιδιο. Οταν του πηγαινες το φαγητο σου εκανε χαρες (ηταν μικρου μεγεθους σκυλι). Οταν πηγαινες να βαλεις το χερι σου στο πιατο πηγαινε να σε δαγκωσει, αγριευε και γρυλιζε. Επρεπε να ειχες τρομερα αντανακλαστικα για να μην σε δαγκωσει. Ειχα δοκιμασει να το κανω και ευτυχως δεν με δαγκωσε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα