Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθω να βρω λυση στο εξης προβλημα.:

Πως θα δωσω hdmi audio σημα σε δυο ξεχωριστες συσκευες απο τον υπολογιστη, χρησιμοποιωντας μια εξοδο HDMI της καρτας γραφικων και μια DVI to HDMI( η οποια μεταφερει κανονικα ηχο)

Αναλυτικα τωρα:

Απο την καρτα γραφικων φευγουν δυο HDMI : ενα πηγαινει στην τηλεοραση και ενα στον AV ενισχυτη. Σε αυτη τη διαμορφωση μονο  μια θυρα μπορει να παρεχει ηχο η αλλη απλα ακυρωνεται , ενω βεβαια η εικονα μεταφερεται κανονικα. Οσο και αν εψαξα δεν βρηκα καποια λυση πως θα μπορουσα να στελνω και απο τις δυο θυρες της καρτας γραφικων ηχο προς τις συνδεδεμενες συσκευες ειτε ταυτοχρονα ειτε εναλλαξ.

Ερωτηματα για οποιον μπορει να εχει ανακαλυψει καποια λυση:

1) Υπαρχει τροπος να γινει το παραπανω?

2) Η καρτα γραφικων εχει και displayport. Αν βαλω εκει ενα ανταπτορα displayport to HDMI θα φανει σαν ξεχωριστη συσκευη ηχου στις συσκευες αναπαραγωγης η θα φαινεται παλι σαν HDMI output?

3) Λυσεις για να εχω ηχο και στις δυο συσκευες ειναι ειτε να χρησιμοποιησω hdmi splitter η να βαλω ξεχωριστα ηχεια στο Line out  του υπολογιστη.

Οποτε οταν εχω την τηλεοραση που δεν παιρνει τον ηχο απο το HDMI να ακουω απο τα ηχεια στο line out.

Αν εχετε καποια αλλη ιδεα/λυση θα ηθελα πολυ να την ακουσω.

Δημοσ.

:) Δεν εχω προβλημα να δωσω ηχο απο το HDMI , εχω προβλημα να μπορω να βγαλω ηχο απο δυο εξοδους HDMI της καρτας. Δεν ειναι τοσο απλο το προβλημα μου.

Δημοσ.

χωρίς να είμαι απολύτα σίγουρος,αυτό που θες να κάνεις δεν γίνεται.

Ο ήχος που βγαίνει απο την κάρτα γραφικών προέρχεται απο την κάρτα ήχου σου.

για να βγάλεις σε 2 διαφορετικές εξόδους ήχο χρειάζεσαι 2 κάρτες ήχου.

Δημοσ.

Αυτο περι ηχου απο την καρτα ηχου ισχυε πολυ παλια. Οι καρτες γραφικων δεν εχουν καμια σχεση με την ενσωματωμενη καρτα ηχου.

Οσον αφορα το hdmi και η δικη μου ερευνα μεχρι τωρα λεει οτι δεν γινεται αυτο που θελω εκτος και αν χρησιμοποιησω δευτερη καρτα ( γραφικων ? δεν εχω ξεκαθαρισει)

Δημοσ.

Καταρχην δεν καταλαβαινω γιατι θελεις να στειλεις ηχο στην τηλεοραση, εφοσον ο ηχος παιζει απο το AVR

Αναλογα με το AVR και την τηλεοραση που εχεις, υπαρχει και δυνατοτητα να στειλεις ηχο απο το AVR προς την τηλεοραση. Λεγεται Audio Return Channel function (ARC) αν εχεις καινουργια μηχανηματα μπορει να το υποστηριζουν.

Αυτο που θελεις να κανεις φαινεται οτι δεν υποστηριζεται απο το driver της καρτας

εδω περα φαινεται οτι καποιος το καταφερε με την onboard καρτα του :-)  παιζει 2 ταινιες ταυτοχρονα σε 2 εξοδους!

http://www.avsforum.com/forum/26-home-theater-computers/1259028-two-audio-streams-via-both-gpu-hdmi-out.html

Δημοσ.

Πολυ απλα επειδη δεν θελω να ανοιγω τον AVR.

Μετα απο ερευνα και τις απαντησεις εδω κατεληξα οτι δεν γινεται με μια καρτα γραφικων χρειαζονται δυο ( και παλι δεν ειμαι σιγουρος πως ακριβως θα δουλεψει αυτο αλλα δε μπορω να το δοκιμασω κιολας)

Αυτο που καταφερα να κανω και σχεδον μου κανει αυτο που θελω ειναι να ξεχασω εντελως το  HDMI και να στειλω το βιντεο με την λειτουργια Play to στην DLNA τηλεοραση μου. Κοινως το βιντεο μεσω δικτυου. Με ενα συγκεκριμενο setup παιζει streaming και MKV που κανονικα δε τα υποστηριζει στα win 8.1.

Δημοσ.

ρωτάς για ένα πρόβλημα δίχως να πεις hardware, λες και μεις, θα το μυρίσουμε !!!! αυτό που θες να κάνεις γίνεται με nvidia και intel . 

Δημοσ.

Δεν γινεται με καμια καρτα. Θελεις δυο. Εχω ΑΤΙ 6950, Intel i7 2600 και MSI P67 mobo..

Δημοσ.

εγώ με τον 2600κ και μητρική π68 με βγάζει ήχο για δυο τηλεοράσεις, να επιλέξω, ενώ η 7970 έναν ήχο με το ζόρι !! αν θέλω να αλλάξω ήχο από την κάρτα μονάχα με επανεκκίνηση.   

Δημοσ.

Δηλαδη η μητρικη σου εχει δυο εξοδους HDMI? Η εννοεις οτι το ενα καναλι/θυρα το παιρνεις απο την 7970 και το αλλο απο την καρτα της μητρικης?

Δημοσ.

η 7970 αλλά και όλα τα προϊόντα της amd  δεν υποστηρίζουν  ήχο σε δυο εξόδους ειτε σε dvi, hdmi,  DisplayPort .

​Η μητρική μου είναι Link.png Site: Z68 Extreme4 Gen3

έχει τα χαρακτηριστικά 

- Supports Intel® HD Graphics Built-in Visuals : Intel® Quick Sync Video, Intel® InTru™ 3D, Intel® Clear Video HD Technology, Intel® HD Graphics 2000/3000, Intel® Advanced Vector Extensions (AVX)
- Pixel Shader 4.1, DirectX 11 with Intel® Ivy Bridge CPU, DirectX 10.1 with Intel® Sandy Bridge CPU
- Max. shared memory 1759MB
- Four graphics output options: D-Sub, DVI-D, HDMI and DisplayPort
- Supports HDMI Technology with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports DVI with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports D-Sub with max. resolution up to 2048x1536 @ 75Hz
- Supports DisplayPort with max. resolution up to 2560x1600 @ 60Hz
- Supports Auto Lip Sync, Deep Color (12bpc), xvYCC and HBR (High Bit Rate Audio) with HDMI (Compliant HDMI monitor is required)
- Supports HDCP function with DVI, HDMI and DisplayPort ports
- Supports Full HD 1080p Blu-ray (BD) / HD-DVD playback with DVI, HDMI and DisplayPort ports

και βγάζω ήχο και εικόνα  από δυο εξόδους της μητρικης  hdmi,dvi.

Κατάλαβες ??

Δημοσ.

Εχεις λοιπον και τις δυο συνδεδεμενες και βγαζεις και απο τις δυο ηχο. Καλο. Δυστυχως δεν εχω ενσωματωμενη καρτα. Με nvidia το εχεις δοκιμασει και ισχυει το ιδιο? Σχετικα καινουργιες σειρες εννοω.

Δημοσ.

ok ευχαριστω vasi με την πρωτη ευκαρια θα το κανω. Βοηθησες παρα πολυ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...