Προς το περιεχόμενο

Καλύτερη χρήση 5.1 ηχείων και κάρτας ήχου;


lanc3lot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

 

Σε λίγο καιρό θα έχω το Ζ-5500 της Logitech (αγορασμένο από χρήστη εδώ στο Forum) ενώ εδώ και καιρό έχω την κάρτα SOUND BLASTER X-FI TITANIUM FATAL1TY PROFESSIONAL SERIES (εξίσου αγορασμένη από χρήστη εδώ στο forum). Ψάχνω για το ποιά είναι η πιο βέλτιστη σύνδεση για να έχω το 100% από την κάρτα ήχου στα ηχεία, και είχα μείνει εδώ και καιρό με την εντύπωση πως με Optical Cable θα είχα το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Χρήστης σε άλλο Forum, σε ένα σχετικό θέμα έγραψε πρόσφατα πως συνδέοντας ένα Optical Cable την κάρτα ήχου σε ένα 5.1 σύστημα ηχείων, δεν γίνεται καθόλου χρήση της κάρτας, αφού όλη την δουλειά πλέον την κάνει το σύστημα ηχείων. Ισχύει αυτό; Το λέω γιατί πχ όπως γράφει και εδώ:

http://asia.creative.com/p/sound-blaster/sound-blaster-x-fi-titanium-fatal1ty-professional-series από τα features της κάρτας, είναι το Dolby Digital Live (Connects to your home theater system through a single digital cable (available separately) for compelling 5.1 surround sound)

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον ασχοληθεί, απλά ψάχνω ποιά θα είναι η πιο σωστή σύνδεση, τα ατού δηλαδή της Optical σύνδεσης και της αναλογικής, πάντα με σκοπό να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα με την κάρτα που διαθέτω

Επεξ/σία από lanc3lot
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δείς στην υπογραφή μου εχουμε και τα ίδια πράγματα , προσωπικά το ειχα ψάξει παρα πολύ με τι σύνδεση ειναι το καλύτερο και κατέληξα οτι με το απλό καρφάκι ειναι καλύτερα απο θέμα setup και ακουστικής

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να το παμε λιγο απο την αρχη...απο την απαρχη.

 

ολα αυτα που λες περι καλυτερων καλωδιων θα έχουν νοημα εαν παιζεις μουσικες cd και πανω...και ταινιες 720p και πανω και έχεις καμια καρτα γαμαω.

 

επισης θα ειχε νοημα έαν ειχες και ηχεια ωστε να τα αναδείξουν.

 

απο κει και περα η x fi(την εχω και εγω) ειναι μια καλη καρτα ηχου για ηχεια υπολιστη(τυπου logitech,creative) σαν τα δικα σου και κατι 'καλυτερο' δεν αξιζει.

 

υστερα εκεινο που ειπες με την καρτα ηχου εαν συνδεσεις οptical οτι δεν γινεται καθολου η χρηση καρτα ηχους δεν ισχυει. εφοσον το καλωδιο ειναι πανω της αρα ο ηχος παιρναει απο την καρτα ηχου.

 

και παμε στα καλωδια ...να παρεις το 100%?.καλωδια οπτικων ινων για να πεις να παρεις ενα καλο...20-50ευρω και να έχουν τα ηχεια εισοδο για οπτικη. απο ότι θυμαμαι έχουν...αλλα και παλι το χρησιμοποιουν κυριως για μεγαλες αποστασεις ωστε να μην υπαρχουν απωλειες.

 

θα σου προτεινα να ακουσει ωρες τα ηχεια σου...να βρεις απο κανενα φιλο κανενα καλωδιο οπτικης...να το δοκιμασεις κυριως σε δυνατες εντάσεις και εαν σου αρεσει παρε ενα παρομοιο...δοκιμασε σε ενα τραγουδι απο cd και με τα δυο καλωδια για να δεις εαν υπαρχει διαφορα...αλλα να ξέρεις απο τα καλωδια interconnect δεν παιρνεις ουσιαστικη διαφορα...διαφορα θα δεις εαν αλλαξεις καλωδια ηχειων...που στην περιπτωση σου παλι δεν αξιζει να τα πειραξεις.

 

σε γενικες γραμμες το συστημα σου υστερει σε ολα τα σημεια. οποτε εαν θες να παρεις ενα καλυτερο αποτελεσμα καλυτερα να ξεκινησεις απο τα ηχεια σου.και ολα να θυμασε ειναι κυκλος πολλες φορες μπορει να τυχει να βαλεις κατι 'καλο'...αλλα οταν το βαλεις να μην σου αρεσει το αποτελεσμα...επισης οσο καλο ειναι ενα συστημα τοσο πιο πολλα προβληματα υπαρχουν...

 

Εν τελη σου προτεινω να δοκιμασεις το καλωδιο οπτικης με τα δικα σου αυτια...αυτος ειναι ο μονος κριτης σε τετοιες περιπτωσεις.και απο κει και περα να ευχαριστηθεις τις μουσικες σου με το συστημα σου με καλης ποιοτητας τραγουδια.μεγαλυτερη διαφορα θα δεις εαν παιζεις τραγουδια flac,wav απο ενα καλωδιο...και εννοειται οχι youtube :)

 

καλες ακροασεις φιλε μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω με οπτική ίνα τα εχω χρονια και μια χαρα παίζουν τωρα γρήγορα απλα έκανα αναβάθμιση σε μητρική και με αυτή εχω καλύτερη ποιότητα ! Άρα εσείς με την κάρτα θα έχετε καλύτερη!!!

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...