Προς το περιεχόμενο

Carbon fiber

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πες εσυ τι θελεις, και αν μπορουμε, βοηθαμε.

το ανθρακόνυμα πάντως είναι πανάκριβο. Πάνω από 50 ευρώ το m2 κοστίζει. Οπότε αν σκεφτεσαι να παίξεις με ρητίνες και υφάσματα μάλλον πρέπει να κοιτάξεις για υαλουφάσματα.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια!

Ενδιαφερομαι ακριβως για μια τετοια κατασκευη https://www.youtube.com/watch?v=yadNgaDwyBY.Εχωολα τα εργαλεια και πιανουν τα χερια μου αλλα δν εχω δουλεψει παλι με carbon fiber οποτε χανομαι σε καποια σημεια.Με ενα μικρο ψαξιμο βρηκα αυτο το καταστημα το εχει carbon fiber σε αυτες τις τιμες http://www.fibermaxcomposites.com/shop/carbon-fabrics-c-36.html?osCsid=c69ab1bda02250bd2e18d61349cb7acc, πιστευω οτι η τιμη ειναι με το μετρο.Δεν γνωριζω τι ρητινες χρησιμοποιει και πως τις χρησιμοποιει,και στ τελος που τα βαζει σε βαγκουμ σακουλα(οχι μονο αυτος αλλα και οσα βιντεο εχω δει το κανουν αυτο στο τελος με το ανθρακοκυμα!)Αν μπορειτε ριξτε μαι ματια στ συγκεκριμενο βιντεο ειναι κατατοπιστικο πιστευω απλα εγω δεν γνωριζω καποια πραγματα.

Οχι φιλε μου,αυτο αν δεν κανω λαθος ειναι αυτοκολλητο carbon για τα αυτοκινητα εγω δεν ψαχνω κατι τετοιο :-D

Δημοσ.

Ο τυπος στο βιντεο και να μην χρησιμοποιούσε υφασμα ανθρακονήματος το ιδιο αποτέλεσμα θα χε. Το να τυλίξεις τα κομμάτια ξύλου με τέτοιο υλικό είναι ανούσιο αφού χάνει τα πλεονεκτήματά της η κατασκευή (χαμηλό βάρος και υψηλή αντοχή που ούτως ή αλλως με μια στρώση υφάσματος δεν κάνεις τιποτα).

Οι τιμές που είδες στο site, είναι για παραγγελίες μεγάλες αν προσεξες (> 100 m2)

Επίσης, χρειάζεσαι: αντλια (για να δημιουργήσεις κενό προκειμένου να αφαιρεθεί πλήρως ο αέρας ανάμεσα από τις στρώσεις του υφάσματος, εξού και "vacuum bagging" η διαδικασία) και φούρνο που να χωράει τη κατασκευή σου (χρειάζεται θερμοκρασία η ρητίνη για να σταθεροποιηθεί) , έχεις? 

Πιο ευκολα τα πράγματα είναι με τα υαλουφάσματα που σου είπα πριν. Πολύ πιο φθηνά και δεν χρειάζονται απαραίτητα φούρνο, και για απλές κατασκευές είναι μονόδρομος.

Αν συνεχίζεις να το πιστεύεις, χρειάζεσαι ένα τέτοιο σετ για αρχή:

http://www.fibermaxcomposites.com/shop/vacuum-kitbrwith-small-pump-p-1065.html?cPath=30

και αρκετό ψαξιμο επί της διαδικασίας. Επίσης προετοιμάσου για πολλές πεταμένες δοκιμές και χρήμα στα αναλώσιμα, μέχρι να το "βρεις". Είναι δύσκολο γιατί πρέπει να δημιουργείς κενό της τάξης >80% προσέχοντας να μην μπαίνει από οπουδήποτε αέρας (μονωτική σε ολα τα σημεια), να έχεις σταθερό χέρι στο άπλωμα της ρητίνης για να υπάρχει ισοκατανομή, να προσέχεις να μην τσαλακώνεις τις ίνες, να είσαι γρήγορος για να μην στεγνώσει πριν τελειώσεις και να έχεις μια επιφάνεια (πολύ λεία) από καλό γυαλί γιατί όταν πολυμερίζεται η ρητίνη (κατά το στέγνωμα) ανεβάζει θερμοκρασίες και μπορεί να ραγίσει. 

• Like 1
Δημοσ.

Ο τυπος στο βιντεο και να μην χρησιμοποιούσε υφασμα ανθρακονήματος το ιδιο αποτέλεσμα θα χε. Το να τυλίξεις τα κομμάτια ξύλου με τέτοιο υλικό είναι ανούσιο αφού χάνει τα πλεονεκτήματά της η κατασκευή (χαμηλό βάρος και υψηλή αντοχή που ούτως ή αλλως με μια στρώση υφάσματος δεν κάνεις τιποτα).

Οι τιμές που είδες στο site, είναι για παραγγελίες μεγάλες αν προσεξες (> 100 m2)

Επίσης, χρειάζεσαι: αντλια (για να δημιουργήσεις κενό προκειμένου να αφαιρεθεί πλήρως ο αέρας ανάμεσα από τις στρώσεις του υφάσματος, εξού και "vacuum bagging" η διαδικασία) και φούρνο που να χωράει τη κατασκευή σου (χρειάζεται θερμοκρασία η ρητίνη για να σταθεροποιηθεί) , έχεις? 

Πιο ευκολα τα πράγματα είναι με τα υαλουφάσματα που σου είπα πριν. Πολύ πιο φθηνά και δεν χρειάζονται απαραίτητα φούρνο, και για απλές κατασκευές είναι μονόδρομος.

Αν συνεχίζεις να το πιστεύεις, χρειάζεσαι ένα τέτοιο σετ για αρχή:

http://www.fibermaxcomposites.com/shop/vacuum-kitbrwith-small-pump-p-1065.html?cPath=30

και αρκετό ψαξιμο επί της διαδικασίας. Επίσης προετοιμάσου για πολλές πεταμένες δοκιμές και χρήμα στα αναλώσιμα, μέχρι να το "βρεις". Είναι δύσκολο γιατί πρέπει να δημιουργείς κενό της τάξης >80% προσέχοντας να μην μπαίνει από οπουδήποτε αέρας (μονωτική σε ολα τα σημεια), να έχεις σταθερό χέρι στο άπλωμα της ρητίνης για να υπάρχει ισοκατανομή, να προσέχεις να μην τσαλακώνεις τις ίνες, να είσαι γρήγορος για να μην στεγνώσει πριν τελειώσεις και να έχεις μια επιφάνεια (πολύ λεία) από καλό γυαλί γιατί όταν πολυμερίζεται η ρητίνη (κατά το στέγνωμα) ανεβάζει θερμοκρασίες και μπορεί να ραγίσει. 

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.Φουρνο για την κατασκευη εχω.Μου εθεσες καποια προβληματα που δεν τα ηξερα.Βασικα λες να υπαρχει μεγαλη διαφορα στην τιμη οταν εγω θελω 5 μετρα πχ γιατι εχει αλλο ενα βιντεο που ενωνει τα κομματια αυτα και βαζει και carbon fiber και αλλες στρωσεις πανω και κατω.Οσο αφορα οτι απλωνει σε ξυλο,λεει ειναι high intensity foam core και το χρησιμοποιει για τις καλες ιδιοτητηες που εχει με το ανθρακονυμα.Με τα υαλουφασματα που λες θα εχω την αντοχη που χρειαζομαι?Μπορεις να μου τα εξηγησεις λιγο γιατι δεν τα γνωριζω?

Δημοσ.

Την αντοχή που χρειάζεσαι πρέπει δυστυχώς να τη ξέρεις για να υπολογίσεις για παράδειγμα πόσες στρώσεις υλικού θα βάλεις και πόση ρητίνη θες. Χοντρικά, π.χ μπορεί να χρειάζεται 10 στρώσεις κάρμπον συγκεκριμένων προδιαγραφών - όπως είδες είναι μεγάλη η ποικιλία- ή 25 στρώσεις υαλουφάσματος για να πετύχεις την ίδια αντοχή αλλά το δεύτερο θα χει εν τέλη μεγαλύτερο βάρος..

Το κάθε ύφασμα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (είδος υφάσματος, τύπος πλέξης. βάρος ανά μέτρο, αντοχή κ.α) και άλλες τόσες έχουν οι ρητίνες και οι συνδυασμοί τους δεκάδες. Με γνώσεις μηχανικής μόνο μπορείς να κάνεις εκτιμήσεις πριν τη κατασκευή, αλλιώς με πειραματισμό αντέχει-δεν αντέχει..

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι απλά τα πράγματα και στα βιντεάκια συνήθως δεν λένε και πολλά για το τι ακριβώς υλικά χρησιμοποιήσαν. Επίσης σκέψου το ύφασμα που χρειάζεσαι πάει ανάλογα με την επιφάνεια που θες να φτιάξεις και το πόσες στρώσεις χρησιμοποιείς..Έτσι αν είχες στο μυαλό σου μια κατασκευή ενός τετραγωνικού μέτρου, θες τουλάχιστον x8-10 ύφασμα..(μια στρώση υφάσματος μαζί με την αντίστοιχη ρητίνη μπορεί να έχει πάχος 1-1,5mm)

• Like 1
Δημοσ.

Την αντοχή που χρειάζεσαι πρέπει δυστυχώς να τη ξέρεις για να υπολογίσεις για παράδειγμα πόσες στρώσεις υλικού θα βάλεις και πόση ρητίνη θες. Χοντρικά, π.χ μπορεί να χρειάζεται 10 στρώσεις κάρμπον συγκεκριμένων προδιαγραφών - όπως είδες είναι μεγάλη η ποικιλία- ή 25 στρώσεις υαλουφάσματος για να πετύχεις την ίδια αντοχή αλλά το δεύτερο θα χει εν τέλη μεγαλύτερο βάρος..

Το κάθε ύφασμα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (είδος υφάσματος, τύπος πλέξης. βάρος ανά μέτρο, αντοχή κ.α) και άλλες τόσες έχουν οι ρητίνες και οι συνδυασμοί τους δεκάδες. Με γνώσεις μηχανικής μόνο μπορείς να κάνεις εκτιμήσεις πριν τη κατασκευή, αλλιώς με πειραματισμό αντέχει-δεν αντέχει..

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι απλά τα πράγματα και στα βιντεάκια συνήθως δεν λένε και πολλά για το τι ακριβώς υλικά χρησιμοποιήσαν. Επίσης σκέψου το ύφασμα που χρειάζεσαι πάει ανάλογα με την επιφάνεια που θες να φτιάξεις και το πόσες στρώσεις χρησιμοποιείς..Έτσι αν είχες στο μυαλό σου μια κατασκευή ενός τετραγωνικού μέτρου, θες τουλάχιστον x8-10 ύφασμα..(μια στρώση υφάσματος μαζί με την αντίστοιχη ρητίνη μπορεί να έχει πάχος 1-1,5mm)

Καταλαβα δεν καταλαβα..Την ρητινη πως την χρησιμοππιοω και γιατι?Αυτη ειναι που δινει τις ιδιοτητηες του carbon fiber?

Δημοσ.

Καταλαβα δεν καταλαβα..Την ρητινη πως την χρησιμοππιοω και γιατι?Αυτη ειναι που δινει τις ιδιοτητηες του carbon fiber?

Εμποτίζεις το ύφασμα με αυτή. Ουσιαστικά είναι αυτή που κρατά τις στρώσεις ενωμένες και κάνει άκαμπτο το ύφασμα όταν στεγνώσει. 

Δημοσ.

Αυτό που θέλεις να φτιάξεις πόσο κάνει να το πάρεις έτοιμο? Το κάνεις για οικονομικούς λόγους ή "για τη χαρά της δημιουργίας"?

Δημοσ.

Το κανω κυριως για οικονομικους λογους.http://www.brokite.com/2012/page/boards.html.750 dollaria εχει καινουργια χωρις μεταφορικα και τα λοιπα.Ειναι κριμα γιατι εχω ολα τα εργαλεια το μονο που δεν ξερω τοσο καλα ειναι οι ποσοτητες της ρητινης,και το του ανθρακονυματος.Μεχρι και φουρνο εχω... :-D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...