weissheit Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Kαλησπέρα παιδιά! Έχω B1 στα γερμανικά και Β2 στα ισπανικά και βρίσκομαι σε δίλημμα για το ποια από τις δύο να συνεχίσω για να φτάσω σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο. Σίγουρα τα γερμανικά είναι πιο χρήσιμα, αλλά στο μυαλό μου έχουν πιάσει σκόνη (έχω 7-8 χρόνια να ασχοληθώ και δεν θυμάμαι τίποτα) και δεν μου αρέσουν και τόσο. Αντιθέτως, τα ισπανικά τα έχω πολύ πρόσφατα και θα διαβάζω με πολλή ευχαρίστηση. Τι με συμβουλεύετε να διαλέξω; Επιπλέον, πήρα για αρχή κάποια τηλέφωνα σε διάφορα φροντιστήρια και μου έλεγαν για τμήματα 9 ατόμων. Δεν είναι πολλά για να γίνει καλή δουλειά; Έψαξα και για ιδιαίτερα, αλλά μιας και δεν έχω κάνει ποτέ, δεν ξέρω πως θα κυλάει το μάθημα. Δεν θα υπάρχει ο θετικός ανταγωνισμός, το να μπορώ να κάνω προφορικά με κάποιον στο ίδιο επίπεδο με εμένα, κλπ. Τι λέτε; (Μέσα στις ιδιοτροπίες είμαι! )
BritGreek Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Μαθημα με περισσοτερα απο 6-7 ατομα, απλα δεν γινεται.<br><br> Στατιστικα τα Γερμανικα εχουν μεγαλυτερη ζητηση. Εγω ιδιαιτερα δεν θα εκανα ποτε.
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Έχω B1 στα γερμανικά και Β2 στα ισπανικά και βρίσκομαι σε δίλημμα για το ποια από τις δύο να συνεχίσω για να φτάσω σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο. Σίγ Επιπλέον, πήρα για αρχή κάποια τηλέφωνα σε διάφορα φροντιστήρια και μου έλεγαν για τμήματα 9 ατόμων. Δεν είναι πολλά για να γίνει καλή δουλειά; (Μέσα στις ιδιοτροπίες είμαι! ) Δεν ξέρω τι παίζει από φροντιστήριο σε φροντιστήριο, αλλά νομίζω τυχερός θα ήσουν αν ήταν μόνο 9 άτομα. Οι περισσότεροι μιλάνε για ολιγομελή τμήματα και όταν πήγαινα εγώ σε ένα πολύ γνωστό φτάσαμε προς το τέλος τους 20-24.
somebody:) Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 τα γερμανικά δεν μου αρέσουν και τόσο. Αντιθέτως, τα ισπανικά τα έχω πολύ πρόσφατα και θα διαβάζω με πολλή ευχαρίστηση. εγω παλι γιατι νομιζω οτι ξερεις ακριβως τι θες να κανεις Η πρωτη μου σκεψη ηταν με τα 1000 ισπανικα μονο και μονο γιατι τα εχεις προσφατα,απο την αλλη ομως ειδα οτι εχεις ενα πτυχιο διολου ευκαταφρονητο στα ισπανικα αλλα στα γερμανικα καλο θα ηταν να ειχες ενα Β2. Δε ξερω τι ηλικια εχεις ουτε τι επαγγελμα θες να ακολουθησεις(ή αν εργαζεσαι ηδη) πραγματα τα οποια παιζουν μεγαλο ρολο! Το ιδανικο παντως για μενα θα ηταν να συνεχισεις και τις δυο γλωσσες (αν υπαρχει ο χρονος και η οικονομικη δυνατοτητα). Πρωτα τα ισπανικα σου που τα εχεις προσφατα (υποθετω δε θα χρειαστει πανω απο 1-2 χρονια) και μετα πιανεις τα γερμανικα(που ουτως η αλλως τι τωρα τι σε 3 χρονια αφου θα χρειαστουν φρεσκαρισμα ετσι κι αλλιως). Οσο για τα ιδιαιτερα μη σε προβληματιζουν καθολου και αυτο για την προφορα που ειπες πιο πολυ για μειον το βλεπω εγω παρα για συν.Βεβαια να υπολογιζεις 10-20 ευρω την ωρα στο ιδαιτερο αλλα κατα τ'αλλα δε βλεπω απολυτως κανενα αλλο αρνητικο.Ισα ισα η υλη θα βγαινει πολυ γρηγορα,ο καθηγητης θα βλεπει τις αδυναμιες σου και θα εστιαζει εκει και το ωραριο θα ειναι ευελικτο συμφωνα με το προγραμμα σου. Εγω ιδιαιτερα δεν θα εκανα ποτε. γιατι το λες αυτο?
Ison_ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Kαλησπέρα παιδιά! Έχω B1 στα γερμανικά και Β2 στα ισπανικά και βρίσκομαι σε δίλημμα για το ποια από τις δύο να συνεχίσω για να φτάσω σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο. Σίγουρα τα γερμανικά είναι πιο χρήσιμα, αλλά στο μυαλό μου έχουν πιάσει σκόνη (έχω 7-8 χρόνια να ασχοληθώ και δεν θυμάμαι τίποτα) και δεν μου αρέσουν και τόσο. Αντιθέτως, τα ισπανικά τα έχω πολύ πρόσφατα και θα διαβάζω με πολλή ευχαρίστηση. Τι με συμβουλεύετε να διαλέξω; Επιπλέον, πήρα για αρχή κάποια τηλέφωνα σε διάφορα φροντιστήρια και μου έλεγαν για τμήματα 9 ατόμων. Δεν είναι πολλά για να γίνει καλή δουλειά; Έψαξα και για ιδιαίτερα, αλλά μιας και δεν έχω κάνει ποτέ, δεν ξέρω πως θα κυλάει το μάθημα. Δεν θα υπάρχει ο θετικός ανταγωνισμός, το να μπορώ να κάνω προφορικά με κάποιον στο ίδιο επίπεδο με εμένα, κλπ. Τι λέτε; (Μέσα στις ιδιοτροπίες είμαι! ) Εξάρτάται τη δουλειά που κάνεις ή τι θες να σπουδάσεις. Δεν μας είπες τι κάνεις αυτή τη στιγμή. Θα σου πρότεινα με κλειστά τα μάτια γερμανικά, αλλά επειδή συνήθως όταν κάνουμε κάτι που δε μας αρέσει, το παρατάμε, τότε ασχολήσου με τα ισπανικά που έχεις μεράκι. Ίσως φανείς χρήσιμος κάπου, γιατί είναι γλώσσα που δεν την μαθαίνουν πολλοί. 1
bluesattack Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Συνεχισε τα Γερμανικα για να φθασεις στο ιδιο επιπεδο με τα Ισπανικα .Και αφου πιεις το πικρο αυτο ποτηρι πιασε μια τριτη γλωσσα που να σε ευχαριστει.
epp Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Καλυτερα δυο γλωσσες σε Γ2 επιπεδο παρα να χαμε να λεγαμε 3 γλωσσες απο Β1 Β2 η καθεμια , εννοειται αν μιλαμε για γλωσσες που θα τις θες για την δουλεια σου. Β2 Γερμανικα δεν ειναι αρκετα για να δουλεψεις με {σχετικη} ανεση σε γερμανοφωνο περιβαλλον Αν μιλαμε απλα για χομπυ δεν εχει σημασια οτι σε ευχαριστει
Sova Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Kαλησπέρα παιδιά! Έχω B1 στα γερμανικά και Β2 στα ισπανικά και βρίσκομαι σε δίλημμα για το ποια από τις δύο να συνεχίσω για να φτάσω σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο. Σίγουρα τα γερμανικά είναι πιο χρήσιμα, αλλά στο μυαλό μου έχουν πιάσει σκόνη (έχω 7-8 χρόνια να ασχοληθώ και δεν θυμάμαι τίποτα) και δεν μου αρέσουν και τόσο. Αντιθέτως, τα ισπανικά τα έχω πολύ πρόσφατα και θα διαβάζω με πολλή ευχαρίστηση. Τι με συμβουλεύετε να διαλέξω; Επιπλέον, πήρα για αρχή κάποια τηλέφωνα σε διάφορα φροντιστήρια και μου έλεγαν για τμήματα 9 ατόμων. Δεν είναι πολλά για να γίνει καλή δουλειά; Έψαξα και για ιδιαίτερα, αλλά μιας και δεν έχω κάνει ποτέ, δεν ξέρω πως θα κυλάει το μάθημα. Δεν θα υπάρχει ο θετικός ανταγωνισμός, το να μπορώ να κάνω προφορικά με κάποιον στο ίδιο επίπεδο με εμένα, κλπ. Τι λέτε; (Μέσα στις ιδιοτροπίες είμαι! ) Στη θέση σου θα επέλεγα τα γερμανικά επειδή τα θεωρώ χρήσιμα . Θα συνεννοείσαι και με τους περισσότερους στις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης. Κάνε μια σοφή επιλογή για το μέλλον σου, weisheit
Miracle Worker Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Το κακό με τα γερμανικά είναι ότι υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που έχουν ζήσει/ μεγαλώσει στη Γερμανία και ακόμα και C1 να έχεις δεν μπορείς να τους ανταγωνιστείς, κακά τα ψέμματα. 1
Sova Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Ε εκτός από τη γλώσσα πρέπει να έχεις και άλλα προσόντα. Είναι αυτονόητο νομίζω.
weissheit Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Έβαλα λίγο DW στην τηλεόραση και πόνεσαν τα αυτιά μου Εγώ είμαι πτυχιούχος φιλολογίας (ελληνικής) και ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό τώρα. Τα γερμανικά είναι πιο χρήσιμα στον κλάδο μου εκτός και αν πιάσω μονοπάτια συγκριτικής φιλολογίας. Μάλλον γερμανικά θα ξεκινήσω, αλλά δεν είμαι σίγουρη ακόμα για το ιδιαίτερο. Μένω σε μια σχετικά μικρή περιοχή, οπότε για να βρω κάποιο καλό φροντιστήριο θα χρειάζομαι σχεδόν μια ώρα με το λεωφορείο (μόνο πήγαινε) και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί αυτό να με κουράσει.
Miracle Worker Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Ε εκτός από τη γλώσσα πρέπει να έχεις και άλλα προσόντα. Είναι αυτονόητο νομίζω. Μη το λες, εγώ πιστεύω αν σου ζητήσουν δεύτερη ξένη γλώσσα σήμερα, συνήθως αυτό είναι το κύριο προσόν. Οι πολυεθνικές δεν πρόκειται να περιορίσουν τις επιλογές τους σε ειδικευμένο προσωπικό βάση της γλώσσας. Όλοι μιλάνε Αγγλικά πλεόν και τελειώνει η ιστορία.
BritGreek Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Διότι έχει φροντιστήριο. Το γεγονός ότι έχω φροντιστήριο, δεν έχει σχέση με αυτό που έγραψα στον ts. To παραβλέπω, λοιπόν, και απαντώ στο παιδί, γιατί είναι καλύτερα σε φροντιστήριο σε σχέση με τα ιδιαίτερα στο σπίτι. Απλώς να επισημάνω ότι οι admins θα μπορούσαν να δουν στο Inbox μου τον αριθμό των μηνυμάτων που λαμβάνω για να πω πού είναι οι σχολές μου. Δεν το έχω κάνει ποτέ και ούτε πρόκειται. 1) Αν πας σε οργανωμένο-σύγχρονο κέντρο, τα προγράμματα σπουδών δεν σχεδιάζονται τυχαία, ο καθηγητής ελέγχεται και τηρείται κάποιο συγκεκριμένο σύστημα, ενώ έχει και άδεια εξάσκησης επαγγέλματος (αιματολογικές, ψυχολόγος, ψυχίατρος, κλπ). 2) Σε φροντιστήριο, ο καθηγητής έχει τα "εργαλεία" του διαθέσιμα. Για να μάθεις καλύτερα, χρειάζεται να σου κάνουν μάθημα με επικοινωνιακή διδασκαλία, και να χρησιμοποιούν διαδραστικά συστήματα, τα οποία απλά δεν υπάρχουν στο δωμάτιό σου, ούτε μπορεί να τα καλύψει η ενδεχόμενη ύπαρξη ενός λάπτοπ. Μπορεί αυτά να σου φαίνονται μη αναγκαία, αλλά πίστεψέ με, μολύβι-χαρτί-φωτοτυπία-κανόνες, απλά δεν αποδίδουν όσο η επικοινωνιακή διδασκαλία και η χρήση εποπτικών μέσων. Θα παιδεύεσαι περισσότερο, χωρίς λόγο. 3) Δεν ξέρεις αν αυτός που θα έρθει στο σπίτι σου είναι όντως καθηγητής, δηλαδή έχει σπουδάσει Γερμανική ή Ισπανική φιλολογία. Εγώ προσωπικά απορρίπτω τους κατόχους σκέτης επάρκειας διδασκαλίας, με 5 απλές ερωτήσεις μεθοδολογίας στις συνεντεύξεις. Το ότι μπορεί κάποιοι να μιλούν "φοβερά" Γερμανικά ή Ισπανικά (ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα), δεν τους κάνει καθηγητές, όπως εσύ ή εγώ δεν μπορούμε να διδάξουμε σωστά τη μητρική μας γλώσσα. 4) Στο σπίτι σου, κανείς δεν έχει τις γνώσεις να ελέγξει τον καθηγητή που θα σε αναλάβει, σχετικά με τη δουλειά και την πρόοδο των μαθημάτων. 5) Οι περισσότεροι ιδιαιτεράδες δουλεύουν μαύρα, δεν πληρώνουν φόρους, και γενικά για μενα λειτουργούν παρασιτικά στον κλάδο, με την ανοχή μας. Όταν όμως, μειώνονται οι συντάξεις του πατέρα σου, του δικού μου, και γενικά υπάρχει φοροδιαφυγή, χάνουμε κι εμείς, που μπορεί να θυμώσουμε επειδή δεν μας έδωσαν απόδειξη για ένα freddo, αλλά κάνουμε τα στραβά μάτια στα λεφτά των ιδιαίτερων, των οποίων ο τζίρος ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια κάθε χρόνο. 6) Κανένας σοβαρός καθηγητής (και το τονίζω αυτό), δεν θα δεχτεί να σου κάνει ιδιαίτερο με 5 ή 10 ευρώ. Σε φροντιστήριο (σύγχρονο, μέ νέες άδειες, κλπ - επιμένω σ' αυτό), εύκολα μπορεί η διεύθυνση να ορίσει έτσι το κόστος, που εσένα να σου βγαίνει 5-10 ευρώ την ώρα. 7) Η παγίδα είναι στα φροντιστήρια που εφαρμόζουν το ίδιο σύστημα στα παιδιά και στους μεγάλους, και βάζουν 10 ή 15 (!) άτομα σε ένα τμήμα. Η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία στη γλώσσα που μαθαίνεις είναι πάρα πολύ σημαντική. Το πρόβλημα έγκεται στο γεγονός ότι κάποιοι ΔΕΝ γνωρίζουν, ή κοιτάζουν μόνο το κέρδος. Μέχρι 7 άτομα είναι ιδανικό, κατά τη γνώμη μου και αυτό ακριβώς εφαρμόζω στις δικές μου σχολές. 8) Είναι σημαντικό να κάνεις μάθημα έξω από το σπίτι σου και όχι στο δωμάτιό σου. Μπορώ να σου γράψω άλλα 50, αλλά δεν θέλω να κουράσω. Καλή επιτυχία στις επιλογές σου. Εγώ είπα τα Γερμανικά, γιατί παρατηρώ την κατακόρυφη αύξηση ζήτησης που έχουν σε εμάς (1000% αύξηση τα τελευταία 3 χρόνια), που θα μπορούσα κάποια άλλη στιγμή να σου αναλύσω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα