Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Λεω να αγοράσω μια πίπα καπνίσματος πρώτη φορά και για αρχή μπορώ να δώσω εώς 35 € max.

Ποιες είναι καλές σ αυτά τα λεφτά;

Σε συμβουλευω να αγορασεις (δοκιμαστικα) μια απο καλαμποκι, διοτι ειναι φτηνη, και στεγνωνει γρηγορα (αρα δεν χρειαζεσε περισσοτερες για "εναλλαγη")... οτι πρεπει για καποιον αρχαριο στο καπνισμα πιπας (ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ, και αν την χαλασεις λογω απειριας... ειναι φτηνη!) - αλλωστε, κατα την γνωμη μου, ειναι ιδανικη (καλυτερη απο ρεικι) και για καποιους τυπους καπνου (Virginia/Burley).

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω.αυτες απο καλαμποκι με τι ονομα τις βρίσκεις στα καταστηματα;

Ειναι πολυ ευκολο! (Εξαιρωντας μια Κινεζικη που τα προιοντα της ειναι ΠΑΝαθλια, και νομιζω/ελπιζω δεν εισαγωνται πουθενα στον υπολοιπο κοσμο... θα τα βρεις μονο στο ebay) Εταιρια που κατασκευαζει πιπες απο καλαμποκι (corn cob pipes), υπαρχει μονο ΜΙΑ ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ: "Missouri Meerschaum" (USA!!!) - βασικα ζητας "μια πιπα απο καλαμποκι"... και παιρνεις Missouri Meerschaum!

ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... διοτι το προβλημα ειναι πως εγω ΠΟΤΕ (στο μακρινο παρελθον που αναζητουσα) δεν βρηκα στα δυο-τρια καπνοπολεια του κεντρου των Αθηνων (οποτε αγοραζω κατευθειαν απο Αμερικη: http://corncobpipe.com)- σε συμβουλευω, ως αρχαριος, να επιλεξεις την Diplomat (η εστω την Country Gentleman), και μαλιστα ισια (οχι κυρτη)... ειναι "ισορροπημενες" (και απο πλευρας μεγεθους) για ολους τους τυπους καπνων (και για τους αρωματικους -τους οποιους εγω απεχθανομαι-, που ειναι μαλλον η μονη σου επιλογη καπνων εδω στην Ελλαδα...).

Αυτες οι πιπες εχουν μια τιμη μεταξυ 10-15 ευρω, ειναι "ευκολες" στην χρηση/συντηρηση, και κανουν το καπνισμα... "ευκολο" (με την μεγαλη διατομη τους - επιπλεων, υπαρχουν στην Ελλαδα και τα αναλογα φιλτρακια των 6 χιλιοστων, αν επιθυμεις φιλτραρισμα), αρα τις προτεινω σε οποιονδηποτε δεν γνωριζει ακομη τα σχετικα με το καπνισμα πιπας.

Υποψην πως και το προηγουμενο, και αυτο το μηνυμα το εγραψα καπνιζοντας σε αναλογη πιπα!

• Like 1
Δημοσ.

Πήρα μια φτηνή μικρή πίπα για να καπνίζω στο σπίτι με στόχο να αποφεύγω την πίσσα από το χαρτάκι των τσιγάρων.

1) Ότι κι αν έκανα, ο καπνός δε μένει αναμμένος έστω για λίγο. Όποτε τραβάω πρέπει να βάζω φωτιά από πάνω. Γιατί?

2) Ο τρόπος που τραβάς τον καπνό στην πίπα, είναι σαν του τσιγάρου ή σαν του ναργιλέ? Παρατήρησα ότι αμα τραβάω σαν τσιγάρο δεν παίρνω πολύ καπνό. Έτσι τραβάω σαν ναργιλέ, με αναπνοή.

3) Δεν ξέρω από καπνούς πίπας. Πήρα τον SKANDINAVIK WHITE Δανίας που στοιχίζει 6.60 ευρώ. Έχετε να μου προτείνετε κάποιους άλλους? Κατά προτίμηση μέτριους καπνούς. Ούτε βαρετούς, ούτε πολυ ελαφρυούς.

4) Όταν μαυρίζει στην αρχή ο από πάνω καπνός, πρέπει να τον βγάζω ή να περιμένω να τελειώσει όλος και μετά να τον αδειάσω όλο?

Η πισσα βρισκεται στον καπνο και οχι στο χαρτακι.Το χαρτακι απλα περιεχει καποια απο τα χημικα που εισπνεεις

Δες κάτι ενδιαφέρον πάνω στο σεξιστικό χιούμορ

http://kamenasoutien.com/2013/03/16/metamonterno-se3istiko-xioumor/

καθολου ενδιαφερον αλλη μια φεμινηστρια που απλα δεν εχει χιουμορ.(Διαβασα το μεγαλυτερο κομματι μεχρι που με κουρασε)

Δημοσ.

Επειδη χθες εγραψα σχετικα με τις πιπες απο καλαμποκι "ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... διοτι το προβλημα ειναι πως εγω ΠΟΤΕ (στο μακρινο παρελθον που αναζητουσα) δεν βρηκα στα δυο-τρια καπνοπολεια του κεντρου των Αθηνων", ομως το απογευμα, περνωντας απο τα (γνωστα) καταστηματα με ειδη καπνιστου (στις στοες του Hondos Center, εκει στα θεατρα, διπλα απο την Εθνικη Βιβλιοθηκη)... βρηκα... σας ενημερωνω, οποτε οποιος ενδιαφερετε ας δοκιμασει και εκει!

• 9 μήνες μετά...
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα , καπνιζω που και που και εγώ και εχω δοκιμασει ολους τους καπνους που κυκλοφορουν Ελλαδα .. , εχω μια απορία..  , για ποιο λογο κυκλοφορουν μονο συγκεκριμενοι καπνοι στη χώρα μας και να πω την μαυρη αληθεια μου δεν με εχει ξετρελάνει και κανεις ιδιαίτερα! 

Εχω δοκιμασει davitof  mixture , davitof flakes red , davitof argentina, davitof malawi  , davitof brasil  ,clan ,epos ,όλους τους skandinavik macbaren  , όλους τους bokume riff  και φυσικά ολους τους captain black..  Δεν εχω δοκιμασει μονο τον amfora..  , απο ολους αυτους θα έλεγα οτι αξιζουν ο davitof malawi  και o mixture σαν ποιο καπνικός και o captain black κεράσι, ο κόκκινος.. 

Εχω την εντύπωσει οτι στην Ελλαδα εισάγουν τους ποιο μάπα..  Επίσης να σημειωσω οτι τους καπνίζω με 3 πίπες της μαρκς Pipex , θα ηθελα να μου υποδειξετε κανεναν καλο καπνο που να αξιζει αρωματικό και μη και καμια καλη πιπα , με όχι πολυ μεγάλο bowl και μέχρι 100 ευρώ και κανενα μαγαζί καλό να αγορασω καπνους αν υπάρχει απο Ελλαδα αλλα νομίζω πως δεν..

Επεξ/σία από ZELDA
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κάποιο λόγο όντως εισάγονται άθλιοι καπνοί στην Ελλάδα.

Υπάρχουν επιλογές από το εξωτερικό, αλλά θα τα σκάσεις, θες περίπου 20-22ρικο για έναν καπνό 50 γραμμαρίων την ώρα που στην Ελλάδα η αντίστοιχη ποσότητα κοστίζει 15.50 ευρώ. Βέβαια, παίρνεις πολύ καλύτερο καπνό. Οπότε τα ζυγίζεις και διαλέγεις. Άμα δεν είσαι φανατικός καπνιστής, είναι μια χαρά deal. Θα σε βγάλει όλες τις γιορτές άνετα.

Για πίπες πάρε corncob της missouri meerschaum. Όλοι συμφωνούν ότι δεν είναι αισθητά χειρότερες από σχεδόν όλες τις ξύλινες πίπες ως τα 100 ευρώ, ενώ κοστίζουν μόλις 10-20.  Από εκεί και πάνω, το συζητάμε.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ZELDA είπε

καλησπέρα , καπνιζω που και που και εγώ και εχω δοκιμασει ολους τους καπνους που κυκλοφορουν Ελλαδα .. , εχω μια απορία..  , για ποιο λογο κυκλοφορουν μονο συγκεκριμενοι καπνοι στη χώρα μας και να πω την μαυρη αληθεια μου δεν με εχει ξετρελάνει και κανεις ιδιαίτερα! 

Εχω δοκιμασει davitof  mixture , davitof flakes red , davitof argentina, davitof malawi  , davitof brasil  ,clan ,epos ,όλους τους skandinavik macbaren  , όλους τους bokume riff  και φυσικά ολους τους captain black..  Δεν εχω δοκιμασει μονο τον amfora..  , απο ολους αυτους θα έλεγα οτι αξιζουν ο davitof malawi  και o mixture σαν ποιο καπνικός και o captain black κεράσι, ο κόκκινος.. 

Εχω την εντύπωσει οτι στην Ελλαδα εισάγουν τους ποιο μάπα..  Επίσης να σημειωσω οτι τους καπνίζω με 3 πίπες της μαρκς Pipex , θα ηθελα να μου υποδειξετε κανεναν καλο καπνο που να αξιζει αρωματικό και μη και καμια καλη πιπα , με όχι πολυ μεγάλο bowl και μέχρι 100 ευρώ και κανενα μαγαζί καλό να αγορασω καπνους αν υπάρχει απο Ελλαδα αλλα νομίζω πως δεν..

Το κάπνισμα καπνού στην Ελλάδα είναι όπως και η ενασχόληση με μπύρα (οι περισσότεροι Έλληνες διαχωρίζουν τις μπύρες από το χρώμα τους.. LOL!!!). Εντελώς λάθος. 

Οι καπνοί δεν διαχωρίζονται σε μάρκες, αλλά σε τύπους/ποικιλία και τρόπο επξεργασίας. Στην Ελλάδα δεν μπορείς ποτέ (τουλάχιστον, εγώ δεν έχω βρει) να δεις έναν κατάλογο καπνών οργανωμένο σε τύπους/ποικιλία καπνού. Από εκεί και πέρα, έχεις και τρόπο επεξεργασίας της ποικιλίας του καπνού. 

Συνεπώς, ξέχνα εντελώς ελληνικές μη εντελώς εξειδικευμένες κοινότητες και ελληνικά μαγαζιά. Κοιτάς μόνο έξω. Τέλος, εάν όντως σου αρέσει, θα πρέπει να ρίξεις κάποιο διάβασμα και κάποια λεφτά. Διαασμα για να μάθεις και λεφτά για να γευτείς. 

Επεξ/σία από Fortistis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον παιδια χαιρομαι που βρηκα συναγωνιστές στο αθλημα , είμαι σε φαση να αγοράσω την πρωτη μου savinelli  και συγκεκριμενα την 616  https://www.cigarsgalaxy.gr/index.php?route=product/product&product_id=2014 και φυσικά εχω σταμπαρει και άλλες όπως η 645 και η Stanwell Relief Black 185 , μου αρέσουν κυρίως οι κυρτές πίπες με χοντρό πιασιμο (bowl? ) όσο για τους καπνους θα ηθελα να είναι καπως αρωματικος άλλα δεν θα ελεγα οχι και σε flakes αλλα και σε vanilla honey απλά δεν μου αρέσει να μου αφήνει την αισθηση της τσιγαρίλας μετά αν εχει να μου προτίνετε διαφορους καπνους σκεφτομαι να αγορασω καμια 10 καριά απο εξωτερικό και επίσης θα ηθελα να μαθω με τι τυπου θα πρεπει να καπνιζουμε τους αρωματικούς και με τι τιπου τους straight / flakes  ;

Επεξ/σία από ZELDA

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...