Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Που κυμαίνονται περίπου μισθοί των σερβιτόρων / μάγειρες / reception /bar κτλ το καλοκαίρι ? 

Και ωράριο / μέρες τον μήνα. 

Δημοσ.

Αν μιλάς για ξενοδοχεία...πλέον αυτές οι θέσεις έχουν κατακλυστεί από πρακτικάριους/ες της Ανατολικής Ευρώπης (Τσέχια,Ρουμανία-Πολωνία,Σλοβακία) που παίρνουν κάνα 500ευρώ τον μήνα στην καλύτερη...και αυτοί έχουν ρίξει τους μισθούς στα τάρταρα...πλέον δεν αξίζει να πάει κάποιος να δουλέψει σεζόν μακριά απ'το σπίτι του. Ειδικά με τα ωράρια που έχουν αυτές οι δουλειές..το 8ωρο δεν ισχύει με τίποτα φυσικά τουριστική σεζόν.

Δημοσ.

Αν μιλάς για ξενοδοχεία...πλέον αυτές οι θέσεις έχουν κατακλυστεί από πρακτικάριους/ες της Ανατολικής Ευρώπης (Τσέχια,Ρουμανία-Πολωνία,Σλοβακία) που παίρνουν κάνα 500ευρώ τον μήνα στην καλύτερη...και αυτοί έχουν ρίξει τους μισθούς στα τάρταρα...πλέον δεν αξίζει να πάει κάποιος να δουλέψει σεζόν μακριά απ'το σπίτι του. Ειδικά με τα ωράρια που έχουν αυτές οι δουλειές..το 8ωρο δεν ισχύει με τίποτα φυσικά τουριστική σεζόν.

Για μένα αξίζει. Είναι από τις λίγες διεξόδους που έχει κανείς στην Ελλάδα πλέον (για τους πρακτικάριους συμφωνώ αλλά αν ψάξεις έχει δουλειές με καλύτερα λεφτά)

Δημοσ.

Για μένα αξίζει. Είναι από τις λίγες διεξόδους που έχει κανείς στην Ελλάδα πλέον (για τους πρακτικάριους συμφωνώ αλλά αν ψάξεις έχει δουλειές με καλύτερα λεφτά)

Καμιά ιδέα πως μπορεί να μπει κάποιος σε αυτή την αγορά, χωρίς γνωστούς, ΙΕΚ είναι μονόδρομος ? 

Δημοσ.

Όχι καθόλου μονόδρομος (όχι ότι δεν βοηθάνε οι σχολές). Ξεκινάς και στέλνεις βιογραφικά, από τώρα μέχρι την άνοιξη κλείνουν προσωπικό οι περισσότεροι και βγαίνουν αρκετές θέσεις. Στέλνεις, πας σε καμιά συνέντευξη, ίσως δεν βρεις και το καλύτερο για πρώτη σεζόν αλλά θα αποκτήσεις μια εμπειρία και θα γνωρίσεις κόσμο εκεί που θα πας οπότε θα σου ανοίξουν κι άλλες πόρτες. Ακόμα και επιτόπου να πας σε κάποιο νησί με κόσμο εκεί κατά τον Απρίλιο δεν θα μείνεις χωρίς δουλειά.

Δεν είναι εύκολο πάντως. Στις περισσότερες περιπτώσεις δουλεύεις 6-7 μήνες χωρίς ρεπό, 10 ώρες μ.ο. μπορεί να μένεις με συγκάτοικο-ους κλπ. Με τον καιρό όμως θα διεκδικήσεις καλύτερα πράγματα για σένα και αν αξίζεις είναι από τους χώρους που έχουν άμεση ανταμοιβή

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα φίλος μου μάγειρας έπαιρνε τώρα το καλοκαίρι (Ιούνιο-Σεπτέμβριο) σε νησί 1000 ευρώ/μήνα με το σπίτι που έμενε πληρωμένο και ωράριο 12-12 κάθε μέρα.

Δημοσ.

Εμένα φίλος μου μάγειρας έπαιρνε τώρα το καλοκαίρι (Ιούνιο-Σεπτέμβριο) σε νησί 1000 ευρώ/μήνα με το σπίτι που έμενε πληρωμένο και ωράριο 12-12 κάθε μέρα.

Δεν τα λες και τρελά λεφτά...εντάξει για 3 μήνες παλεύεται...αλλά φουλ σεζόν από απρίλιο μέχρι οκτώβριο να εξαφανιστείς τελείως από κοινωνική ζωή για 1000 ευρώ μηνιάτικο δεν λέει...γιατί από τις 12 εώς τις 12 σε φουλ ρυθμούς κουζίνας μεγαλοξενοδοχείου είναι εξοντωτικό...μετά πας στο δωμάτιο/σπιτι που σου έχουν και μέχρι να κάνεις ένα ντους να κάτσεις να φύγει η υπερένταση να αποφορτιστείς θέλεις κάνα 2ωρο...κοιμάσαι 8ωρο...ξυπνάς στις 10 το πρωί...ντουζάκι/πρωινό και ξανά στην δουλειά...όλα αυτά χωρίς ρεπό εννοείται φουλ σεζόν. Σίγουρα αν δεν έχει κάτι άλλο τότε ακούγεται καλά...αλλά πολύ καλά λεφτά δεν το λες πιστεύω...

Δημοσ.

Δεν τα λες και τρελά λεφτά...εντάξει για 3 μήνες παλεύεται...αλλά φουλ σεζόν από απρίλιο μέχρι οκτώβριο να εξαφανιστείς τελείως από κοινωνική ζωή για 1000 ευρώ μηνιάτικο δεν λέει...γιατί από τις 12 εώς τις 12 σε φουλ ρυθμούς κουζίνας μεγαλοξενοδοχείου είναι εξοντωτικό...μετά πας στο δωμάτιο/σπιτι που σου έχουν και μέχρι να κάνεις ένα ντους να κάτσεις να φύγει η υπερένταση να αποφορτιστείς θέλεις κάνα 2ωρο...κοιμάσαι 8ωρο...ξυπνάς στις 10 το πρωί...ντουζάκι/πρωινό και ξανά στην δουλειά...όλα αυτά χωρίς ρεπό εννοείται φουλ σεζόν. Σίγουρα αν δεν έχει κάτι άλλο τότε ακούγεται καλά...αλλά πολύ καλά λεφτά δεν το λες πιστεύω...

Όχι και ειδικά σε κουζίνα μπορείς να πάρεις και πολύ περισσότερα. Σίγουρα η σεζόν δεν είναι για όλους, πρέπει να σου ταιριάξει. Εγώ προσωπικά την θεωρώ καλή λύση ειδικά για αυτή την εποχή. Επίσης την θεωρώ καλύτερη λύση από το να πάει κάποιος στο εξωτερικό έτσι χωρίς να έχει κάτι συγκεκριμένο

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Από την άλλη, αν κάνεις μια καβατζούλα και είσαι αραχτός τους υπόλοιπους μήνες με το ταμείο ανεργίας, αξίζει τον κοπο imho.

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα απ'το να φύγεις εξωτερικό χωρίς αντικείμενο είναι καλύτερα...αλλά δεν ξερω μου κάνει λίγο φάση "ναυτικός" αυτό το γαμιέμαι 6 μήνες για να αράζω τους άλλους 6...και τουλάχιστον ναυτικός γαμιέσαι 6 μήνες αλλά τους άλλους 6 κάνεις ζωάρα γιατί τα λεφτά του ναυτικού είναι πάρα πολλά και μπορείς με λίγα χρόνια να καβατζώσεις πολλά να τα ρίξεις σε μια δουλειά και να χτίσεις την ζωή σου.

Δημοσ.

Σίγουρα απ'το να φύγεις εξωτερικό χωρίς αντικείμενο είναι καλύτερα...αλλά δεν ξερω μου κάνει λίγο φάση "ναυτικός" αυτό το γαμιέμαι 6 μήνες για να αράζω τους άλλους 6...και τουλάχιστον ναυτικός γαμιέσαι 6 μήνες αλλά τους άλλους 6 κάνεις ζωάρα γιατί τα λεφτά του ναυτικού είναι πάρα πολλά και μπορείς με λίγα χρόνια να καβατζώσεις πολλά να τα ρίξεις σε μια δουλειά και να χτίσεις την ζωή σου.

Σε πολλούς φαίνεται περίεργο...εγώ είπα σε αρκετούς φίλους μου που μπορεί να κάθονται και χρόνια να πάνε να το δοκιμάσουν αλλά δεν...Στην Ελλάδα πάντως αυτή την εποχή είναι από τις λίγες περιπτώσεις που μπορείς να βγάλεις κάποια αξιοπρεπή λεφτά, ακόμα και σχεδόν ανειδίκευτος να είσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...