Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά το οικόπεδο που έχω την μονοκατοικία μου μέσα είναι 1,2 στρέματα απο αυτά τα 120 είναι το πάρκινγκ και το σπίτι  άρα περισσευει μια περιοχή με γκαζόν περίπου στα 700 τετραγωνικά (αν αφαιρέσουμε δρόμους παρτερια δέντρα, μπαχτσέ  κτλ ) τι χορτοκοπτικό μου προτείνετε να πάρω, ίσως κάποιο βενζινοκίνητο με πίσω κίνηση και αν ναι πόσα hp ? Η μηπως να πάω για λόγους ευκολίας σε κάποιο μικρό τρακτεράκι σαν και αυτό http://www.kouretas.gr/product.php?id=736#.VC2NsxY8eik, αν φυσικά μπορεί να μαζέυει και φύλλα το φθινόπορο απο τα πλατύφυλλα δεντρα και να κάνει και καμια φρέζα  που θελω ακόμα καλύτερα  , φυσικά δεκτός και ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός το μπατζετ μου είναι τα 1000 ευρώ + - με ενδιαφέρει κυρίος η αξιοπιστία του εργαλείου αλλα και να εκμεταλευομαι έξυπνα το χρόνο μου ο  οποίος είναι περιορισμένος για τέτοιου είδους αγγαρίες και καθώς δεν θελω να χάνω τζάμπα χρόνο με τέτοιου είδους εργασίες προτιμώ να  απολαμβάνω τον κήπο μου όσο το δυνατών περισσότερο μπορώ στις ελευθερες ώρες μου.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν έχεις δέντρα μέσα, θα σε βοηθήσει πολύ να πάρεις χορτοκοπτικό ( ένα απλό ) ώστε να κάνεις φύρω από αυτά χωίρς να κάθεσαι και να ταλαιπωρείσαι με την μηχανή. Να κοιτάξεις να πάρεις αυτοκινούμενη (έχει έναν μοχλό και προχωράει μόνη της) γιατί θα είναι μεγαλη ευκολία για εσένα. Επιπλέον αν πάς σε μαγαζί που πουλάει μηχανήματα και του πεις πόσο είναι ο χώρς θα σου προτείνει αυτός. Να πάρεις κάποια καλή ( Husqvarna, Viking, αυτές μου έρχονται τώρα ). Πάνω κάτω όλες Briggs&Straton κινητήρα έχουν. Η απορία που έχω εγώ είναι, το κουρεμένο γρασίδι έχεις βρεί τρόπους να το διαθέσεις ή στα σκουπίδια. Περαστικά σου!!

Δημοσ.

τι εννοεις που θα μπορουσα να διαθέσω το γρασίδι? θα μπορουσα να κάνω ίσως κάποιο κόμποστ όμως δεν ξέρω αν αξίζει..  οπότε σκουπίδια μάλλον.

το ρομποτάκι φαινετε συμπαθητικό! :-D
Δημοσ.

Κοίτα, εγώ με αντίστοιχο ίσως χώρο, βγάζω περίπου 4 σακούλες μαύρες ( όχι σκουπιδιών, αλλά κήπου, χόρτο την φορά ), απλά επειδή δεν θέλω να το πετάω στα σκουπίδια είπα μπας και έχεις βρει κανέναν τρόπο να το διαθέσεις - δώσεις πουθενά. Ωραίο το παραπάνω κόλπο αλλά πίστεψέ με η αλήθεια δεν είναι τόσο ρομαντική και εύκολη, ειδικά με μεγάλο κήπο!!!

Δημοσ.

τα ρομποτακια δουλευουν πολυ ωραία και φορτίζονται μόνα τους , επίσεις το γρασίδι το κόβει  πολυ λεπτά κομματάκια ουσιαστικά λιπαίνει οργανικά το γρασίδι σου.. άλλα είναι ακριβά 1500 με 2000 ευρώ άλλα αξίζει και με το παραπάνω!

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά το οικόπεδο που έχω την μονοκατοικία μου μέσα είναι 1,2 στρέματα απο αυτά τα 120 είναι το πάρκινγκ και το σπίτι  άρα περισσευει μια περιοχή με γκαζόν περίπου στα 700 τετραγωνικά (αν αφαιρέσουμε δρόμους παρτερια δέντρα, μπαχτσέ  κτλ ) τι χορτοκοπτικό μου προτείνετε να πάρω, ίσως κάποιο βενζινοκίνητο με πίσω κίνηση και αν ναι πόσα hp ? Η μηπως να πάω για λόγους ευκολίας σε κάποιο μικρό τρακτεράκι σαν και αυτό http://www.kouretas.gr/product.php?id=736#.VC2NsxY8eik, αν φυσικά μπορεί να μαζέυει και φύλλα το φθινόπορο απο τα πλατύφυλλα δεντρα και να κάνει και καμια φρέζα  που θελω ακόμα καλύτερα  , φυσικά δεκτός και ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός το μπατζετ μου είναι τα 1000 ευρώ + - με ενδιαφέρει κυρίος η αξιοπιστία του εργαλείου αλλα και να εκμεταλευομαι έξυπνα το χρόνο μου ο  οποίος είναι περιορισμένος για τέτοιου είδους αγγαρίες και καθώς δεν θελω να χάνω τζάμπα χρόνο με τέτοιου είδους εργασίες προτιμώ να  απολαμβάνω τον κήπο μου όσο το δυνατών περισσότερο μπορώ στις ελευθερες ώρες μου.

Ευχαριστώ.

Χορτοκοπτικό μαζί με φρέζα και 1000-1500 ευρώ το ξεχνάς δεν γίνετε.

Κουρεύω περίπου μισό στρέμμα με αυτοκινούμενο  χορτοκοπτικό πλάτους 52 εκ. σε 1,5 ώρα μαζί με τις στάσεις για άδειασμα του κάδου, ανάλογα την όρεξη για περπάτημα που έχεις πάρε χειρ οδηγούμενο ή τρακτεράκι.

Πάρε κάποιο με δυνατότητα αλέσματος του χόρτου για να γλυτώσεις το συνεχές άδειασμα του κάδου και το τη να κάνεις το κομμένο χόρτο.

Το τρακτεράκι που δείχνεις ωραίο φαίνεται.

Δημοσ.

κοιτα να σου πω την αλήθεια φρέζα δε μου χρειάζεται, αλλα θα ηθελα να εχει την δυνατότητα να μαζευει τα φύλλα απο τα πλατύφυλλα δεντρα πχ πλατάνια καταλπη κ.α  το φθινόπορο που πέφτουν γιατί σκεφτομαι να βάλω πλατύφυλλα αλλα ολοι με αποτρέπουν λόγο των φύλλων , το τρακτεράκι αυτό καλό μου φαίνετε καιμένα αλλα η τιμή του μου φαίνετε πολύ χαμηλή μήπως είναι καμιά κινεζιά , απο οτι διαβασα είναι θυγατρική της husqvarna δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.

Δημοσ.

κοιτα να σου πω την αλήθεια φρέζα δε μου χρειάζεται, αλλα θα ηθελα να εχει την δυνατότητα να μαζευει τα φύλλα απο τα πλατύφυλλα δεντρα πχ πλατάνια καταλπη κ.α  το φθινόπορο που πέφτουν γιατί σκεφτομαι να βάλω πλατύφυλλα αλλα ολοι με αποτρέπουν λόγο των φύλλων , το τρακτεράκι αυτό καλό μου φαίνετε καιμένα αλλα η τιμή του μου φαίνετε πολύ χαμηλή μήπως είναι καμιά κινεζιά , απο οτι διαβασα είναι θυγατρική της husqvarna δεν ξέρω αν είναι αλήθεια.

Όλα τα χορτοκοπτικά ρουφάνε τα φύλα και τα σκουπίδια που θα βρούν μπροστά τους τα τεμαχίζουν και τα μαζεύουν στο καλάθι.

Το τρακτεράκι είναι φτηνό μάλλον γιατί είναι μικρό 6,5hp και χρεώνει έξτρα τον κάδο (149 ευρώ).

Πάντος έχει γνωστό και καλό κινητήρα  Briggs & Stratton 

Βρες κάπου να το δείς και αποφάσισε.

Μια πολύ καλή εταιρεία για χορτοκοπτικά είναι η http://www.stihl.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1-VIKING/1700/%CE%A7%CE%BB%CE%BF%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-VIKING.aspx

Δημοσ.

Μαλλον για αυτο το τρακτεράκι είμαι νομιζω είναι οτι πρέπει για το κήπο μου , γνωρίζει κανεις αν μπορώ να το δοκιμάσω καπου σε κάποια εκθεση ίσως η σε κάποιο μαγαζί στη Βορεια Ελλάδα μέχρι Θεσσαλονίκη;

Παρόλαυτα εχω μερικούς βασικούς προβληματισμούς για το τρακτεράκι που αν τους προσπεράσω θα το αγοράσω γιατί είναι και μούρη! :-D

α) Παρέχει κάποια ασφάλεια π.χ σε παιδιά/κατοικίδια , εχει π.χ κλειδή ή αν μπορώ με κάποιο τρόπο να το έχω παροπλισμένο, δεν εχω ακόμα παιδιά αλλα στο μέλλον δεν θα ήθελα να το παιρνει κανενα πιτσιρίκι και να κοβει βόλτες στο κήπο με τα μαχαίρια σε λειτουργία.

β) Αν θελω να το πάω σε άσφαλτο π.χ στον γείτονα δίπλα μπορώ; Θέλω να πώ μπλοκάρουν τα μαχαίρια με κάποιο τρόπο/σηκώνοντε ή είναι σταθερά;

γ) Τι κατανάλωση έχουν τούτα τα μηχανήματα δηλαδή με ενα ντεπόζιτο ποσα κουρέματα βγάζει στο στρέμμα;

αυτά..

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα. Τα ρομποτάκια που ανέφερε η Zelda, εκτός όλων των άλλων θετικών, ουσιαστικά "διανέμουν" μόνα τους τον σπόρο της ποικιλίας που έχουμε βάλει (Φεστούκα, Κικούγιου, Μίγμα), με αποτέλεσμα να "αδελφώνει" πιο εύκολα, και άρα το γκαζόν μας να επεκτείνεται φυσικά, γεμίζοντας ενδεχομένως κάποια κενά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...