lepaterious Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον ενθουσιασμό μου για την νέα εποχή που διαμορφώνεται σήμερα από την παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα και που είμαι πλέον σίγουρος ότι η ορμή αυτής της αλλαγής θα παρασύρει και θα αλλάξει τελείως τον κόσμο και τις κοινωνίες έτσι όπως τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Είναι η μέγιστη προσφορά που συντελείτε αυτές τις μέρες της τεχνολογικής κοινότητας προς τις ελευθερίες του ανθρώπου. Σύντομα όλες οι ιδέες η μουσική η τέχνη τα πάντα θα μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα χωρίς κανένας να μπορεί να εμποδίσει την διάδοση τους η να ελέγξει τις πηγές τους. Σύντομα ο καθένας μας θα μπορεί να προσφέρει τα προϊόντα που παράγει χωρίς την ύπαρξη ενδιάμεσων και χωρίς τις παράλογες απαιτήσεις του κάθε κρατικού οργανισμού. Οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να συναλλάσσονται μεταξύ τους χωρίς καν την ύπαρξη τραπεζών η ακόμα και την προστασία τρίτων. Θα μπορούν να παράγουν ακόμα και το δικό τους τοπικό μέσο συναλλαγής για να διευκολύνουν την ανάπτυξη της οικονομίας τους χωρίς καν το φόβητρο των αόρατων "αγορών" και τον έλεγχο της σημερινής κλειστής κάστας που ελέγχει την παγκόσμια οικονομία. Σύντομα θα μπορούμε να διαμορφώσουμε αληθινά δημοκρατικές κοινωνίες με αποφάσεις από την βάση με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας χωρίς την ανάγκη των ενδιάμεσων διεφθαρμένων αντιπροσώπων της. Αυτή την στιγμή όλες οι τεχνολογίες που αναφέρω είναι σε διαδικασία ανάπτυξης και ένα νέο κίνημα διαμορφώνετε στον χώρο του διαδικτύου. Δεν ξέρω καν πως ξεκίνησε όλη αυτή η επανάσταση αλλά είναι σε πλήρη εξέλιξη με καθημερινά νέες ιδέες και τεχνολογίες να παρουσιάζονται. Προσωπικά έχω ζήσει όλη την σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη από τις αρχές του 80 και νομίζω ότι αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου τεχνολογικού άλματος της ανθρωπότητας. Θα ήθελα φυσικά και την δικιά σας γνώμη για το θέμα. Πιστευω παρα πολυ στον Αναρχοκαπιταλισμο αλλα θα σου πω οτι για να πετυχει σε τετοιο σημειο που θα κανει τον ανθρωπο να αισθανεται ο ιδιος ανετα και να μπορει να ζησει αφου θα εχει παταξει καθε κυβερνητικο control απο πανω του και θα μπορει ο ιδιος να ειναι αφεντης του εαυτου του... και αυτο σημαινει οτι ο καθενας να μπορει ανετα να εκμμεταλευτει καταστασεις και να γινει μια τεραστια πολυεθνικη και αυτοματα να γινουν αλλες απειρες πολυεθνικες και να μπορουν μετα οι ιδιοι να controlαρουν οτι θελουν... Κοινος αν αυριο ολα τα κρατη εχαναν την δυναμη τους και αναλαμβαναν οι εταιριες θα πηγαινες με τα γουστα των εταιριων αλλα εδω ερχεται η χρυση τομη που λεει οτι και ο ιδιος μπορεις ευκολα να γινεις εταιρια και να γινει κολλοσος εφοσον εισαι ελευθερος να το κανεις και να γιγαντωθεις χωρις να σε εμποδιζει τιποτα. Εσυ ομως το εχεις αλλιως στο μυαλο σου οτι θα ειναι ολα ροδινα και ομορφα..... Η θεωρια καλη ειναι αλλα πρεπει να υπαρχει balance, το να θεωρεις οτι οι εταιριες ειναι evil empires και οι τραπεζες το ιδιο και οι απλες φιλικες καθημερινες συναλλαγες οχι νομιζω ειναι λιγο λαθος γιατι και τις τραπεζες αλλα και τις πολυεθνικες ανθρωποι της εφτιαξαν και τον μηχανισμο τους οποτε σε οτι και να ζουμε λογω φυσης θα τα κανουμε μανταρα... Τωρα η τεχνολογια καταφερε να αλλαξει τον ανθρωπο ισχυει αλλα δεν ειναι και ολες τις φορες προς το συμφερον του.... Επισης θεωρω οτι ο ανθρωπος ειναι ανικανος να τα καταφερει αν δεν εχει μια καθοδηγηση-οδηγεια-διαταγη whatever.. Θες απλα παραδειγματα? Πιστη ας θεωρησουμε οτι καταρεει η πιστη και κανενας δεν πιστευει τοτε χανει το νοημα της ευθυνης απεναντι στον/στην συντροφο-φιλο-οικογενεια-θεο και λοιπα.. Βλεπεις η μαζες σε μια κριση τι γινεται καθοδηγουνται ευκολα σε αυτο που θελουν καποιοι.... Θελει ο λαος να ριξει ευθυνες να του βγει το αχτι της αδικιας υπαρχει κατι που θα τον καθοδηγησει και το πιστευει γιατι τον τρωει οτι αυτος δεν φταιει ενω φταιει... Για να πετυχει αυτο που λες πρεπει να παρεις καθαρα μυαλα απο μικρη ηλικια και να τα εκπαιδευσεις ετσι ωστε να αμφισβητουν το ψεμα και την καθοδηγηση που θα ακουσουν.... Παμε τωρα στο πρακτικο κομματι της υποθεσης... Λες συντομα μουσικη τεχνη και λοιπα θα δινονται δωρεαν σε ολους... Καταλαβαινεις οτι για να παραχθει κατι εχει κοστος και σκοπευει στο κερδος αν καποιοι αρχισουν να το κανουν τζαμπα μετα δεν θα υπαρχει νοημα να βγαλει καποιοος αλλος μουσικη και θα σταματησει εκει η υποθεση και τελικα θα ακουμε και θα βλεπουμε τα ιδια και τα ιδια... Τωρα αν θα μπορουν να παραγουν οταν λεμε παραγωγη εννοουμε και εργατικο δυναμικο αλλα εφοσον ο καθενας ειναι ελευθερος να πουλαει οτι θελει θα παει μονος του οποτε δεν θα μπορει να παραγει κανενας μαζικα.. Εκτος αν εννοεις το χωραφακι που θα εχει ο καθενας με τις ντοματουλες του... Επισης αυτο που λες Σύντομα θα μπορούμε να διαμορφώσουμε αληθινά δημοκρατικές κοινωνίες με αποφάσεις από την βάση με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας χωρίς την ανάγκη των ενδιάμεσων διεφθαρμένων αντιπροσώπων της. Οπως επισης καποιος να αποκτησει τετοια δυναμη που θα καταστησει αδιανοητη την Δημοκρατια και θα γινει το τσιφλικακι του.. Μην ξεχνας οτι ο ανθρωπος ο ιδιος θελει να εχει εξουσια του αρεσει να ασκει εξουσια αλλα απεχθανεται να του ασκουν... Anyway στον δικο μας πλανητη δεν μπορει να εφαρμοστει κατι τετοιο μην ξεχνας που ειμαστε και που παμε και τι υπαρχει γυρω μας.... Φαντασου οτι και να θες να το κανεις ολο αυτο που λες ολο μα ολο ερχεται ο Κινεζος που παραγει τα παντα και γινεται αυτος ο Αφεντης παντου.... Πουλαει αυτος τα παντα χωρις την Αναγκη τριτων εταιριων οπως επισης χωρις την αναγκη και μεσαζοντων και βαζει παντου τους δικους της "μεσαζοντες'. Θες απο software? Hardware? Αμαξια? Σπιτια? Οτι θες ο κινεζος στο πουλαει... και στο πουλαει φτηνα και δωρεαν ακομα αν θελει.... Χμμμ τωρα που το σκεφτομαι λες ολο αυτο να το κανει η Κινα στα μουλωχτα για να μας κυβερνησει? Γιατι ξερεις οτι δεν μπορεις να το ανταγωνιστεις κατι τετοιο...
black_rabBiT Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Καταλαβαινεις οτι για να παραχθει κατι εχει κοστος και σκοπευει στο κερδος αν καποιοι αρχισουν να το κανουν τζαμπα μετα δεν θα υπαρχει νοημα να βγαλει καποιοος αλλος μουσικη και θα σταματησει εκει η υποθεση και τελικα θα ακουμε και θα βλεπουμε τα ιδια και τα ιδια.. Από τα λίγα που γνωρίζω, τα περισσότερα έσοδα ενός καλλιτέχνη προέρχονται από το support των θαυμαστών του. Από συναυλίες, t-shirts κτλ. Όχι από τις πωλήσεις των δίσκων στην εκάστοτε δισκογραφική εταιρεία. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
lepaterious Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Από τα λίγα που γνωρίζω, τα περισσότερα έσοδα ενός καλλιτέχνη προέρχονται από το support των θαυμαστών του. Από συναυλίες, t-shirts κτλ. Όχι από τις πωλήσεις των δίσκων στην εκάστοτε δισκογραφική εταιρεία. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Και δικιο εχεις! Απλα διαφερει ακουω την μουσικη καποιου πειρατικα και του τα σκαω στην συναυλια απο το ακουω την μουσικη του τζαμπα και μετα εχω την απαιτηση να παω στην συναυλια του τζαμπα χωρις να κερδισει κατι για τον κοπο του....
black_rabBiT Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δεν μίλησε για τέτοιου είδους ελευθερία ο topic starter. Ενα cd αμα διαβάσεις τι γράφει λέει, απαγορεύεται, η αντιγραφή, η πώληση κτλ κτλ. Αρα ουσιαστικά σου δίνει η δισκογραφική άδεια χρήσης του cd επειδή υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα. Σου στερεί την ελευθερία να το κάνεις ο,τι γουστάρεις.
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον ενθουσιασμό μου για την νέα εποχή που διαμορφώνεται σήμερα από την παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα και που είμαι πλέον σίγουρος ότι η ορμή αυτής της αλλαγής θα παρασύρει και θα αλλάξει τελείως τον κόσμο και τις κοινωνίες έτσι όπως τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Είναι η μέγιστη προσφορά που συντελείτε αυτές τις μέρες της τεχνολογικής κοινότητας προς τις ελευθερίες του ανθρώπου. Σύντομα όλες οι ιδέες η μουσική η τέχνη τα πάντα θα μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα χωρίς κανένας να μπορεί να εμποδίσει την διάδοση τους η να ελέγξει τις πηγές τους. Σύντομα ο καθένας μας θα μπορεί να προσφέρει τα προϊόντα που παράγει χωρίς την ύπαρξη ενδιάμεσων και χωρίς τις παράλογες απαιτήσεις του κάθε κρατικού οργανισμού. Οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να συναλλάσσονται μεταξύ τους χωρίς καν την ύπαρξη τραπεζών η ακόμα και την προστασία τρίτων. Θα μπορούν να παράγουν ακόμα και το δικό τους τοπικό μέσο συναλλαγής για να διευκολύνουν την ανάπτυξη της οικονομίας τους χωρίς καν το φόβητρο των αόρατων "αγορών" και τον έλεγχο της σημερινής κλειστής κάστας που ελέγχει την παγκόσμια οικονομία. Σύντομα θα μπορούμε να διαμορφώσουμε αληθινά δημοκρατικές κοινωνίες με αποφάσεις από την βάση με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας χωρίς την ανάγκη των ενδιάμεσων διεφθαρμένων αντιπροσώπων της. Αυτή την στιγμή όλες οι τεχνολογίες που αναφέρω είναι σε διαδικασία ανάπτυξης και ένα νέο κίνημα διαμορφώνετε στον χώρο του διαδικτύου. Δεν ξέρω καν πως ξεκίνησε όλη αυτή η επανάσταση αλλά είναι σε πλήρη εξέλιξη με καθημερινά νέες ιδέες και τεχνολογίες να παρουσιάζονται. Προσωπικά έχω ζήσει όλη την σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη από τις αρχές του 80 και νομίζω ότι αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου τεχνολογικού άλματος της ανθρωπότητας. Θα ήθελα φυσικά και την δικιά σας γνώμη για το θέμα. Τα τελευταία χρόνια έχω βαρεθεί να ακούω για επανάσταση και επαναστάσεις (ψηφιακές, τεχνολογικές, ηλεκτρονικές, διαδικτυακές). Δεν θέλω να κατακρίνω κάτι σε αυτά που γράφεις, πάντως μ' αρέσει ο τόνος αισιοδοξίας που πηγάζει από το κείμενό σου και δείχνει οτι είσαι αισιόδοξος άνθρωπος με ελπίδα για το μέλλον. Μακάρι να σκεφτόμουν και εγώ τόσο αισιόδοξα.
lepaterious Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δεν μίλησε για τέτοιου είδους ελευθερία ο topic starter. Ενα cd αμα διαβάσεις τι γράφει λέει, απαγορεύεται, η αντιγραφή, η πώληση κτλ κτλ. Αρα ουσιαστικά σου δίνει η δισκογραφική άδεια χρήσης του cd επειδή υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα. Σου στερεί την ελευθερία να το κάνεις ο,τι γουστάρεις. Ναι γιατι το περιεχομενο στην ουσια δεν σου ανηκει! Σου δινει το δικαιωμα να το χρησιμοποιησεις αλλα δεν σου ανηκει...
kfyros Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Εδώ υπάρχει πολύς κόσμος, ακόμα και στην Ελλάδα , που δεν έχει ρεύμα... Απαραίτητο για να βάλεις μπροστά υπολογιστή. Μετά έρχεται το internet. Όλα αυτά μπορεί να υλοποιηθούν μόνο σε μικρή κλίμακα, και περιθωρακά όπως πολλές άλλες πλατφόρμες και υλοποιήσεις στο παρελθόν. Εκτός αν νομίζει κανείς ότι με τα onion routings είναι προστατευμένος.
black_rabBiT Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Το tor είναι ενα πολύ χρήσιμο εργαλείο για χωρές όπως η Κίνα που υπάρχει λογοκρισία.
Xorxhs! Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον ενθουσιασμό μου για την νέα εποχή που διαμορφώνεται σήμερα από την παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα και που είμαι πλέον σίγουρος ότι η ορμή αυτής της αλλαγής θα παρασύρει και θα αλλάξει τελείως τον κόσμο και τις κοινωνίες έτσι όπως τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Είναι η μέγιστη προσφορά που συντελείτε αυτές τις μέρες της τεχνολογικής κοινότητας προς τις ελευθερίες του ανθρώπου. Σύντομα όλες οι ιδέες η μουσική η τέχνη τα πάντα θα μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα χωρίς κανένας να μπορεί να εμποδίσει την διάδοση τους η να ελέγξει τις πηγές τους. Σύντομα ο καθένας μας θα μπορεί να προσφέρει τα προϊόντα που παράγει χωρίς την ύπαρξη ενδιάμεσων και χωρίς τις παράλογες απαιτήσεις του κάθε κρατικού οργανισμού. Οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να συναλλάσσονται μεταξύ τους χωρίς καν την ύπαρξη τραπεζών η ακόμα και την προστασία τρίτων. Θα μπορούν να παράγουν ακόμα και το δικό τους τοπικό μέσο συναλλαγής για να διευκολύνουν την ανάπτυξη της οικονομίας τους χωρίς καν το φόβητρο των αόρατων "αγορών" και τον έλεγχο της σημερινής κλειστής κάστας που ελέγχει την παγκόσμια οικονομία. Σύντομα θα μπορούμε να διαμορφώσουμε αληθινά δημοκρατικές κοινωνίες με αποφάσεις από την βάση με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας χωρίς την ανάγκη των ενδιάμεσων διεφθαρμένων αντιπροσώπων της. Αυτή την στιγμή όλες οι τεχνολογίες που αναφέρω είναι σε διαδικασία ανάπτυξης και ένα νέο κίνημα διαμορφώνετε στον χώρο του διαδικτύου. Δεν ξέρω καν πως ξεκίνησε όλη αυτή η επανάσταση αλλά είναι σε πλήρη εξέλιξη με καθημερινά νέες ιδέες και τεχνολογίες να παρουσιάζονται. Προσωπικά έχω ζήσει όλη την σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη από τις αρχές του 80 και νομίζω ότι αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου τεχνολογικού άλματος της ανθρωπότητας. Θα ήθελα φυσικά και την δικιά σας γνώμη για το θέμα. Και όμως ο homo sapiens, ήταν πολύ πιο ελεύθερος από εμάς σήμερα...
chek2fire Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Ναι εντάξει αν εξαιρέσεις την αρκούδα που του έκοβε τον κ.. μόλις ξεμυτούσε από την σπηλιά μπορείς να τον θεωρήσεις ποιο ελεύθερο
michael92 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Expected singularity thread. Was disappointed.
pournaras Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Από τα λίγα που γνωρίζω, τα περισσότερα έσοδα ενός καλλιτέχνη προέρχονται από το support των θαυμαστών του. Από συναυλίες, t-shirts κτλ. Όχι από τις πωλήσεις των δίσκων στην εκάστοτε δισκογραφική εταιρεία. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Ωρα 9:00 το βραδυ. Εσυ πας σε μια συναυλια του Α συγκροτηματος, κι εγω ταυτοχρονα παω στο Β εστιατοριο. Εσυ πληρωνεις 10 ευρω και χρησιμοποιεις μια απο τις αισθησεις σου, τη ακοη, για να απολαυσεις αυτο που πληρωσες. Εγω πληρωνω 10 ευρω, και χρησιμοποιω μια απο τις αισθησεις μου, τη γευση, για να απολαυσω αυτο που πληρωσα. Εσυ κατεβαζεις αυτα που ακουσες, και συνεχιζεις να χρησιμοποιεις την ακοη σου, και συνεχιζεις να απολαμβανεις αυτο που καποια στιγμη στο παρελθον, ισως πληρωσες. Εγω για να το απολαυσω ξανα, λογικα (ετσι λεει η λογικη), πρεπει να το ξαναπληρωσω... 1
michael92 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Ωρα 9:00 το βραδυ. Εσυ πας σε μια συναυλια του Α συγκροτηματος, κι εγω ταυτοχρονα παω στο Β εστιατοριο. Εσυ πληρωνεις 10 ευρω και χρησιμοποιεις μια απο τις αισθησεις σου, τη ακοη, για να απολαυσεις αυτο που πληρωσες. Εγω πληρωνω 10 ευρω, και χρησιμοποιω μια απο τις αισθησεις μου, τη γευση, για να απολαυσω αυτο που πληρωσα. Εσυ κατεβαζεις αυτα που ακουσες, και συνεχιζεις να χρησιμοποιεις την ακοη σου, και συνεχιζεις να απολαμβανεις αυτο που καποια στιγμη στο παρελθον, ισως πληρωσες. Εγω για να το απολαυσω ξανα, λογικα (ετσι λεει η λογικη), πρεπει να το ξαναπληρωσω... Not for long: http://mixedrealitylab.org/latest-version-our-electric-taste-machine-system-by/ Food piracy ftw
black_rabBiT Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Κάτι τέτοια άκουγε ο Σωκράτης και ήπιε το κώνειο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα