Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

350 "ρευμα-νερο-κοινοχρηστα-ενοικιο-ιντερνετ-τηλεφωνα"

450 "φαγητο-καθαριστικα-λοιπα προιοντα "σαμπουαν-ξυραφακια-οδοντοκρεμες.. τεσπα καταλαβαινετε "και ειναι και λιγα"

150 "αμαξι 1200cc" βενζινες-σερβις-κτεο-ασφαλεια-καθαριοτητα.. ειναι σε Μ.Ο το μηνα και πολυ λιγα..

200 ευρο σε εξοδους

200 ευρο για θερμανση

100 ευρα περιπου αποταμιευση

"αμα βαλεις τωρα τιποτα οδοντιατρους-υδραυλικους-ηλεκτρολογους-μηχανικους-κομμωτες-γιατρους θα καταλαβεις γιατι πραμα μιλαμε!

ειναι καταντια να εργαζεσαι για να ζεις τσιμα τσιμα σαν φοιτητης!

αντε κανε οικογενεια...  Οι τιμες δεν ειναι τυχαιες!

• Like 2
Δημοσ.

450 "φαγητο-καθαριστικα-λοιπα προιοντα "σαμπουαν-ξυραφακια-οδοντοκρεμες.. τεσπα καταλαβαινετε "και ειναι και λιγα"

150 "αμαξι 1200cc" βενζινες-σερβις-κτεο-ασφαλεια-καθαριοτητα.. ειναι σε Μ.Ο το μηνα και πολυ λιγα..

200 ευρο σε εξοδους

200 ευρο για θερμανση

"αμα βαλεις τωρα τιποτα οδοντιατρους-υδραυλικους-ηλεκτρολογους-μηχανικους-κομμωτες-γιατρους θα καταλαβεις γιατι πραμα μιλαμε!

Ξέχασες και την εφορία....

Δημοσ.

Κοίτα , οικογένεια δύσκολα θα κάνουμε , προσωπικά δεν το σκέφτομαι καν αν δεν έχω χρήματα "να μην μας λείψει τίποτα" , ιδικά το να κάνω παιδιά μου φαίνεται μακρινό μέλλον αν όχι αδύνατον γιατι θυμάμαι τη μάνα μου τι πέρασε να μας μεγαλώσει όντας σε δύσκολη φάση τότε που ηταν ανάλογη και χειρότερη απο την σημερινή κατάσταση που ζει ο μέσος Ελληνας και δεν έχω καμία όρεξη.

να μην έχεις εσύ την παλευεις , αλλα αν έχεις μικρά παιδιά χέσε μέσα , μπορεί να βρεθείς με έξοδα που δεν υπολόγιζες απο το πουθενά άσε που ούτως η άλλος μπορεί να βρεθείς σε αυτή την κατάσταση με ενα καινούριο φόρο που θα σκαρφιστεί το "κράτος πρόνοιας" .

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα , οικογένεια δύσκολα θα κάνουμε , προσωπικά δεν το σκέφτομαι καν αν δεν έχω χρήματα "να μην μας λείψει τίποτα" , ιδικά το να κάνω παιδιά μου φαίνεται μακρινό μέλλον αν όχι αδύνατον γιατι θυμάμαι τη μάνα μου τι πέρασε να μας μεγαλώσει όντας σε δύσκολη φάση τότε που ηταν ανάλογη και χειρότερη απο την σημερινή κατάσταση που ζει ο μέσος Ελληνας και δεν έχω καμία όρεξη.

να μην έχεις εσύ την παλευεις , αλλα αν έχεις μικρά παιδιά χέσε μέσα , μπορεί να βρεθείς με έξοδα που δεν υπολόγιζες απο το πουθενά άσε που ούτως η άλλος μπορεί να βρεθείς σε αυτή την κατάσταση με ενα καινούριο φόρο που θα σκαρφιστεί το "κράτος πρόνοιας" .

Χέστα κι' άστα, η δημιουργία οικογένειας γενικά είναι τεράστια ευθύνη, και δεν το λέω μόνο για το οικονομικό μέρος αν και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Δημοσ.

450 "φαγητο-καθαριστικα-λοιπα προιοντα "σαμπουαν-ξυραφακια-οδοντοκρεμες.. τεσπα καταλαβαινετε "και ειναι και λιγα"  200

200 ευρο σε εξοδους

200 ευρο για θερμανση

Oριστε ενα 700αρι μονο τα 3 πρωτα.Με περικοπες στην διατροφη και τα προσωπικα ειδη.

Με κομμενες πολυτελειες οπως , διασκεδαση , θερμανση , ρουχισμος,

Αφηνω ενα κατοσταρικο για τον  διακανονισμο του δανειου , της εφοριας κλπ.

Δημοσ.

200 ευρο σε εξοδους

200 ευρο για θερμανση

Θα ήθελα μια ανάλυση στο πρώτο.

Τα επόμενα 2 είναι σχετικά. Εγώ για παράδειγμα χαλάω κάτω από 100Ε το μήνα για εξόδους και σχεδόν καθόλου για θέρμανση.

• Like 1
Δημοσ.

450 ευρώ για φαγητό; Τι τρως ρε μεγάλε;

ελα μου ντε. εδω εγω με τον αντρα μου, 2 ατομα 450 ευρω για φαγητο δεν δινουμε το μηνα. και δεν κανουμε καν περιορισμους.

Δημοσ.

Oριστε ενα 700αρι μονο τα 3 πρωτα.Με περικοπες στην διατροφη και τα προσωπικα ειδη.

Με κομμενες πολυτελειες οπως , διασκεδαση , θερμανση , ρουχισμος,

Αφηνω ενα κατοσταρικο για τον  διακανονισμο του δανειου , της εφοριας κλπ.

Καλά τα λες για τα ελληνικά δεδομένα. Ετσι "την βγάζεις" πλέον. Για να απαντήσω και στο αρχικό ερώτημα ομως, τα 800 ευρώ είναι λίγα για να ζήσει κανείς πλέον στην Ελλάδα. Αν σκεφτείς οτι τα έξοδα του σπιτιού θα πρέπει να είναι γύρω στο 35% του μισθού σου, τότε ή θα πρέπει να κατέβουν τα ενοίκια στο 100-150άρι (εδώ γελάμε) ή θα πρέπει να πάνε οι μισθοί στο 1000άρικο (κι εδώ γελάμε).

Φαντάσου τώρα πόσο θα έπρεπε να κάνει το ενοίκιο για κάποιον που δουλεύει 4ωρος με 200 ευρώ. (εδώ έχουμε γαμηθεί στο γέλιο).

• Like 1
Δημοσ.

Οι τιμες δεν ειναι τυχαιες!

Μόνο τυχαίες είναι

Eιναι στρογγυλοποιημενες προς τα πανω. Αντι να πει πχ θα δωσω για ρευμα 127 ευρω, λεει 150 πχ.

800 ευρω ειναι αρκετα πιστευω. Ενας φιλος μου παιρνει τοσα και μενει μονος του. Δεινει νοικι καπου στα 200 σε μικρη γκαρσονιερα (με 1 δωματιο, μια κουζινα, μια τουαλετα, ενα σαλονι και ενα διαδρομο), γυρω στα 200 παλι σε ρευματα, θερμανση(αερκοντισιον) και νερα, ε, εχει γυρω στα 400-300 για αλλες αναγκες. Εγω για φαγητο αν ημουν μονος θα χαλουσα γυρω στα 200-250.

Δημοσ.

1100 κ είμαι στο τσακ..Έχω νοίκι ρεύμα νερό φαγητά πάνες πετρέλαιο κτλ..αλλά δεν μένει ούτε ένα ευρώ.η γυναίκα δεν δουλεύει.

Τώρα όταν μεγαλώσει το παιδι κ θα χει άλλες ανάγκες όπως φροντιστήρια.. ούτε καν θέλω να το σκέφτομαι.

Η ειρωνεία είναι ότι πριν γεννηθεί το παιδι επερνα 1400 κ δουλευε κ η γυναίκα +900..με το που γεννήθηκε τσακ η μείωση κ ζορίστηκε η κατάσταση..ευτυχώς κάτι μάζεψα για ώρα ανάγκης.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...