forgotten Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Στο ότι 800-1000€ είναι αξιοπρεπής μισθός νομίζω ότι δεν συμφωνούμε (που είναι και το θέμα). Με αυτά τα χρήματα ανά άτομο μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς και μια οικογένεια κατά τη γνώμη μου και να έχει και μια χαρά "ποιότητα ζωής" ζεις με περιορισμους ,αν βαλεις στην εξισωση και εξοδα οικογενειας παιδιων οχι δεν .ως μισθος ειναι οκ για σημερα αλλα με τον τιμαριθμο και τον πληθωρισμο να καλπαζει αυτο το 800 θα ναι σε λιγα χρονια οπως το 500 τωρα
ParhsG Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Εγώ θυμάμαι που λέγαν οτι 20 ευρώ είναι αρκετά για supermarket (το μηνα) http://www.insomnia.gr/topic/479564-πρόσληψη-στο-πλαίσιο/?p=53386153
pavlinara Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Για ένα άτομο με ενοικιαζόμενη γκαρσονιέρα και ενοίκιο 200€ είναι καλά λεφτά. -ενοίκιο 200€ (άντε και κανά κοινόχρηστο 20€ το πολύ) -ρεύμα 50€ (πολλά λέω) -θέρμανση 100€ (και πολλά λέω) -ιντερνετ 20€ (τώρα αν μου θέλετε 24αρες και vdsl τι να πω...) -κινητό 20€ -φαγητό 150€ -βενζίνη 80€ Βγαίνουν 640€ και μένουν 160 για διασκέδαση. 4 Σάββατα να βγεις για κανα ποτό, 20€να φας είναι 80€ και μένουν 80 στην άκρη. Καφέδες, ποτά σε καθημερινή βάση δε βάζω γιατί υποτίθεται ότι λόγω δουλειάς δεν είναι εφικτό. Από τον Απρίλιο και μετά υπάρχουν +100€ καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για θέρμανση. Μπορείς να βάλεις στην άκρη και για διακοπές ας πούμε. Οπότε ναι είναι ένας καλός μισθός για να ζήσεις ικανοποιητικά. Σιγά 100 ευρω θέρμανση για ενα άτομο. Συνήθως η θέρμανση ειναι μαζί με το ρεύμα καμια 70αρα το μήνα για ενα μικρό διαμέρισμα.δεν βάζεις πάνω απο 10 ευρω καρτα το μήνα.υπαρχει και το viber.
zio10 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Εγώ θυμάμαι που λέγαν οτι 20 ευρώ είναι αρκετά για supermarket (το μηνα) http://www.insomnia.gr/topic/479564-πρόσληψη-στο-πλαίσιο/?p=53386153 20€ εννοούσε χωρίς φαγητό
ikaruga24 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Στο ότι 800-1000€ είναι αξιοπρεπής μισθός νομίζω ότι δεν συμφωνούμε (που είναι και το θέμα). Με αυτά τα χρήματα ανά άτομο μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς και μια οικογένεια κατά τη γνώμη μου και να έχει και μια χαρά "ποιότητα ζωής" Σουπερ καραδιαφωνουμε. Θα σου πω ενα απλουστατο παραδειγμα που συνεβη λιγο πριν πατησω το ποδι μου Ελλαδα. Βρεθηκα σε ενα μαγαζι για καφε που δουλευει μια παλια συμαθητρια μου. Ξεκινησαμε συζητηση και μου ειπε σε καποια φαση οτι λογο βροχης μπηκε μπολικο νερο σπιτι της και της κατεστρεψε μπολικο υλικο και δεν μπορουσε το κοριτσι να κανει τιποτα. Ειχε κανενα χιλιαρικο στην ακρη και πλεον δεν της φτανει να αντικαταστησει ουτε το ενα τεταρτο απο αυτα που καταστραφηκαν. Η μηπως υπολογιζεις οτι δεν θα σου συμβει τιποτα ποτε και παντα θα εισαι ομορφα και ενταξει με τα 800-1000 για ολα σου τα χρονια; Σε αυτην την κατηγορια μισθου ελαχιστοι πανε προς τα επανω. Οποτε οχι, δεν ειναι αξιοπρεπης.
NickTG Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Άρα για να είναι αξιοπρεπής πρέπει να μπορείς να αντικαταστησεις ανά πάσα στιγμή πράγματα που μπορεί να μαζευες χρόνια?
forgotten Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Άρα για να είναι αξιοπρεπής πρέπει να μπορείς να αντικαταστησεις ανά πάσα στιγμή πράγματα που μπορεί να μαζευες χρόνια? οχι το να μπορει αν παραστει αναγκη να δωσει λεφτα για κατι που χρειαζεται χωρις να φοβαται οτι δεν θα χει να φαει ή να πληρωσει αλλα εξοδα,εσυ πιστευεις οτι με 800 ευρω μπορεις να χει οικογενεια και να φυλας και λεφτα ? και εαν ναι πιστευεις οτι αν τυχει θα χεις την ευχερια να αντεξεις οικονομικα πχ σε 2-3 μηνες ανεργειας μονος σου εντελως ανεξαρτητα. το θεμα στις μερες μας ειναι η ποιοτητα ζωης αν με 800 ευρω σου εξασφαλιζεται ποιοτητα ζωης εχει καλως αλλα καλα ειναι να βλεπεις και μακροπροθεσμα και οχι βραχυχρονια κατι
NickTG Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 οχι το να μπορει αν παραστει αναγκη να δωσει λεφτα για κατι που χρειαζεται χωρις να φοβαται οτι δεν θα χει να φαει ή να πληρωσει αλλα εξοδα,εσυ πιστευεις οτι με 800 ευρω μπορεις να χει οικογενεια και να φυλας και λεφτα ? και εαν ναι πιστευεις οτι αν τυχει θα χεις την ευχερια να αντεξεις οικονομικα πχ σε 2-3 μηνες ανεργειας μονος σου εντελως ανεξαρτητα. το θεμα στις μερες μας ειναι η ποιοτητα ζωης αν με 800 ευρω σου εξασφαλιζεται ποιοτητα ζωης εχει καλως αλλα καλα ειναι να βλεπεις και μακροπροθεσμα και οχι βραχυχρονια κατι Τι είδους ανάγκη όμως? Ανάγκη είναι και να μου διαλυθεί το αυτοκίνητο ή να γίνει η ζημιά που αναφέρει ο ikaruga παραπάνω. Δεν νομίζω να μίλησε κανείς για οικογένεια. Τουλάχιστον σε αυτά τα λεφτά.
crupo Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Σουπερ καραδιαφωνουμε. Θα σου πω ενα απλουστατο παραδειγμα που συνεβη λιγο πριν πατησω το ποδι μου Ελλαδα. Βρεθηκα σε ενα μαγαζι για καφε που δουλευει μια παλια συμαθητρια μου. Ξεκινησαμε συζητηση και μου ειπε σε καποια φαση οτι λογο βροχης μπηκε μπολικο νερο σπιτι της και της κατεστρεψε μπολικο υλικο και δεν μπορουσε το κοριτσι να κανει τιποτα. Ειχε κανενα χιλιαρικο στην ακρη και πλεον δεν της φτανει να αντικαταστησει ουτε το ενα τεταρτο απο αυτα που καταστραφηκαν. Η μηπως υπολογιζεις οτι δεν θα σου συμβει τιποτα ποτε και παντα θα εισαι ομορφα και ενταξει με τα 800-1000 για ολα σου τα χρονια; Σε αυτην την κατηγορια μισθου ελαχιστοι πανε προς τα επανω. Οποτε οχι, δεν ειναι αξιοπρεπης. Επισης θα μπορουσε να γινει σεισμος και να γκρεμιστει εντελως το σπιτι. Τοτε δεν θα της εφταναν ουτε τα 1500 (και παραπανω) για να φτιαξει της ζημιες. Εντελως ακυρο το παραδειγμα και λαικιστικο...
rizla7 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 δεν είπε κανείς οτι θα κάνεις ζωάρα με 800 ή και 1000 ευρώ....απλά μπορείς να τα φέρεις βόλτα σε σταθερή βάση.... εννοείται με περιορισμούς και μάλιστα αρκετούς σε πολλές περιπτώσεις... το νόημα απ όλη αυτή τη κουβέντα είναι οτι πρέπει να προσαρμόζεις ορισμένες ανάγκες/έξοδα και το τρόπο ζωής σύμφωνα με τα χρήματα που παίρνεις...οχι οτι θα προσαρμοστεί ο μισθός σε αυτά που έχει στο μυαλό του ο καθένας μας ως δεδομένα και ανάγκες για το πως πρέπει να τα περνάει....γιατί απλά δε γίνεται αυτό..ειδικά τέτοιες εποχές.. εννοείται οτι σε όλο αυτό υπάρχουν και κάποια όρια και ορισμένα πράγματα που δεν επιδέχονται εκπτώσεις ..,και φυσικά ο βασικός μισθός αυτή τη στιγμή ξεπερνάει κατα πολύ τα όρια και τις υποχωρήσεις που χρειάζεται να κάνει κάποιος σε ορισμένα πράγματα για να ζήσει... οτι και να κάνει δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα..οχι για να ζήσει αξιοπρεπώς αλλά να παλεύει στα όρια της επιβίωσης απλά, υπο προυποθέσεις.... και όλα αυτά,μιλώντας για ένα άτομο μόνο του...από αυτή τη βάση ξεκίνησε η κουβέντα.. όσοι λένε/λέμε οτι μπορείς να ζήσεις με 800-1000 ευρώ, δε εννοούμε οτι μια χαρά σωστό ποσό είναι και αρκετό και δε θα πρεπε να είναι μεγαλύτερο...ώστε να σου επιτρέπει να κοιτάξεις λίγο παραπέρα στη ζωή σου ή να έχεις μια κάλυψη αν συμβεί το οτιδήποτε.... γράφεται απλά στη λογική του οτι υπάρχουν χιλιάδες άτομα ή οικογένειες ολόκληρες που βρίσκονται σε αυτή τη θέση, με αυτά τα χρήματα ή και λιγότερα, και ζουν... όταν ο διπλανός μου καταφέρνει και ζει με 800-1000 ευρώ σε ένα α επίπεδο,"ευκολα" ή δύσκολα...με περιορισμούς ή μη...ε δε γίνεται εγώ να θεωρώ δεδομένο οτι θα βγαίνω τσιμα τσιμα με 1300 ή 1500 ευρώ και δε μπορώ με λιγότερα να ζήσω μόνος... 1
forgotten Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 δεν είπε κανείς οτι θα κάνεις ζωάρα με 800 ή και 1000 ευρώ....απλά μπορείς να τα φέρεις βόλτα σε σταθερή βάση.... εννοείται με περιορισμούς και μάλιστα αρκετούς σε πολλές περιπτώσεις... το νόημα απ όλη αυτή τη κουβέντα είναι οτι πρέπει να προσαρμόζεις ορισμένες ανάγκες/έξοδα και το τρόπο ζωής σύμφωνα με τα χρήματα που παίρνεις...οχι οτι θα προσαρμοστεί ο μισθός σε αυτά που έχει στο μυαλό του ο καθένας μας ως δεδομένα και ανάγκες για το πως πρέπει να τα περνάει....γιατί απλά δε γίνεται αυτό..ειδικά τέτοιες εποχές.. εννοείται οτι σε όλο αυτό υπάρχουν και κάποια όρια και ορισμένα πράγματα που δεν επιδέχονται εκπτώσεις ..,και φυσικά ο βασικός μισθός αυτή τη στιγμή ξεπερνάει κατα πολύ τα όρια και τις υποχωρήσεις που χρειάζεται να κάνει κάποιος σε ορισμένα πράγματα για να ζήσει... οτι και να κάνει δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα..οχι για να ζήσει αξιοπρεπώς αλλά να παλεύει στα όρια της επιβίωσης απλά, υπο προυποθέσεις.... και όλα αυτά,μιλώντας για ένα άτομο μόνο του...από αυτή τη βάση ξεκίνησε η κουβέντα.. όσοι λένε/λέμε οτι μπορείς να ζήσεις με 800-1000 ευρώ, δε εννοούμε οτι μια χαρά σωστό ποσό είναι και αρκετό και δε θα πρεπε να είναι μεγαλύτερο...ώστε να σου επιτρέπει να κοιτάξεις λίγο παραπέρα στη ζωή σου ή να έχεις μια κάλυψη αν συμβεί το οτιδήποτε.... γράφεται απλά στη λογική του οτι υπάρχουν χιλιάδες άτομα ή οικογένειες ολόκληρες που βρίσκονται σε αυτή τη θέση, με αυτά τα χρήματα ή και λιγότερα, και ζουν... όταν ο διπλανός μου καταφέρνει και ζει με 800-1000 ευρώ σε ένα α επίπεδο,"ευκολα" ή δύσκολα...με περιορισμούς ή μη...ε δε γίνεται εγώ να θεωρώ δεδομένο οτι θα βγαίνω τσιμα τσιμα με 1300 ή 1500 ευρώ και δε μπορώ με λιγότερα να ζήσω μόνος... ποιος σ εδωσε την εντυπωση οτι ζουν ειπαμε ? τα μμε η μαγικη λεξη ειναι ποιοτητα ζωης αν το παρω ετσι και εγω ως φοιτητης ζουσα με 550 ευρω ζωντας σε μια τρυπα ημιυπογειο με μακαρονια για κανα 10ημερο για να βγει ο μηνας ,ζουν λοιπον ωραια μειωστε τον μισθο και αλλο να μην εχουμε παραπονο ωστε να ζουμε ολοι με 500-600 ευρω ,το ποιοτητα ζωης φαινεται ειμαι ο μονος που το θυμαμαι ακομα οι αλλοι νομιζουν ειμαστε 19 αιωνα
Geosim79 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Στην Ελλάδα του 34% ποσοστού διαβίωσης κάτω από το όριο της φτώχειας το να κάνουμε τέτοια συζήτηση είναι προκλητικό.
forgotten Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Στην Ελλάδα του 34% ποσοστού διαβίωσης κάτω από το όριο της φτώχειας το να κάνουμε τέτοια συζήτηση είναι προκλητικό. προκλητικο ειναι να μιλανε οι πολιτικοι μας για αναπτυξη και εξοδο απο μνημοσινα και απο την αλλη να σε φορτωνουν περικοπες χαρατσια και μειωσεις ,τι προκλητικο βρισκεις για να ειναι εστω 800 ευρω ο βασικος? τα ακουσαμε και αυτο σημερα ,ξερεις ποσοι αυτοκτονουν καθε μερα κλπ ,δεν ειναι προκλητικο να λενε οτι ολα βαινουν καλως? και να το αποκρυβουν... προκλητικο δεν ειναι επισης να φορολογει το κρατος τους πολιτες αλλα τους εφοπλιστες οχι? μαλιστα ειναι προκλητικο να κανουμε μια συζητηση για ενα εισοδημα 1
Geosim79 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 επειδή η συζήτηση μπαίνει σε χωράφια που οι Mods απαγορεύουν δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο...Σέβομαι απόλυτα την άποψη σου.
Liverpool89 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Αφου η ζητηση ειναι μεγαλυτερη της προσφορας παντα αυτο θα γινεται... Οταν δεν μιλαμε, καθονται το 2/3 των εργαζομενων και τα ανεχονται γιατι λενε εχουμε νοικι,δανεια, αυτος που αντιδρα θα φυγει. Εχω κανει μεσα σε ενα χρονο απειρες υπερωριες, αυτα ολα κοπηκαν. Αν υπερχεονονταν ολοι να χουν το συστημα της καρτας που να ελεγχεται πχ καθε εξαμηνο, πχ πιανεις δουλεια στης 8:00-16:30 και καθε μερα σε κραταει μια ωρα παραπανω, αν τον υπεχρεωνε να τις πληρωσει αυτες τις ωρες θα τον ελεγα εγω αν ξανακρατουσε κοσμο με το ετσι θελω... Αλλα ολα εγιναν για τους λιγους. Εχουμε δυναμη να το αλλαξουμε, πχ σε μενα αν σταματησουν ολοι την ωρα που πρεπει και πουν δεν κανουμε τιποτα γιατι ηρθε η ωρα να φυγουμε, εφοσον φυσικα δεν υπαρχει βλαβη παντα, τοτε θα παρακαλαει, αλλα παντα καποιοι θα κανουν τους ρουφιανους τα γλυφτρακια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα