margaritagr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 για την ιστορία έξω απ το μετρό το είχα αφήσει και βασικά μόνο για 3ώρες, αλλά εκεί που λες έλα μωρέ σε κεντρικό σημείο είναι με πόσο κόσμο να περνάει,πέταλο καλό έχω... θα σου πάρουν σέλες,ταχύτητες,φώτα ό,τι σκατά μπορέσουν.Έχει ξεφύγει η κατάσταση ... Χα. Το αφησα κατω στην εισοδο του κτηριου (με την εξωπορτα κλειστη αλλα ξεκλειδωτη) και ανεβηκα ενα λεπτο να παρω κατι. Βγαινω στο μπαλκονι να πω στη μαμα μου οτι φευγω και βλεπω τον μαυρο (κατι σε πακισταν φαση) να βγαινει απο το σπιτι καβαλα στο ποδηλατο. Το χα παρει Παρασκευη και αυτο εγινε αν θυμαμαι καλα Σαββατο ή Κυριακη, και θα ταν η πρωτη του βολτα. Οχι για 1,2 ωρες....ουτε καν για ενα λεπτο. 1
lambroszekis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Ερωτηση για καλο κλείδωμα παπακι honda innova.. ένα πέταλο abus ή kryptonite σε συνδυασμο με μια κουλουρα κατα προτίμηση abus ειναι μια καλή προφύλαξη για οταν θα ειμαι εξω και δεν θα το βαζω σε γκαραζ; παιζει και μια δαγκανα δισκοφρενου που μου δωσαν απο κει που το πηρα.. εχετε καμια καλη προταση;
mentoras99 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Ελπιζω να βρεθει καποιος να ξερει, να παρω μια γνωμη κι εγω! Αγορασα αυτην εδω για το σπιτι που μένω. Ειναι μακροστενη, και λενε οτι ειναι λιγο καλυτερη απο τις εντελως απλες. Απο το μπροστινο μερος της πορτας φαινεται ετσι To κλειδι ειναι μακρυ, και μπαινει οριζοντια στην κλειδαρια Κατα την τοποθετηση, ειδα οτι ουσιαστικα στερεωνει, με αυτη την πλευρικη βιδα H ερώτησή μου ειναι, πόσο 'της προκοπής' ειναι αυτή η κλειδαρια. Ξερω, χαζη ερωτηση ισως, γενικη ισως, αλλα μια εντιμη εκτιμηση ρε παιδια. Καθως το σπιτι το νοικιαζω, δεν μπορω να επενδυσω σε κατι ακριβοτερο, και ουτε υπαρχει και το χρημα βεβαια. Απλα, τοποθετωντας την, αναρωτηθηκα: μονο με την πλευρικη βιδα στερεωνει? 'Η (ειπαμε δεν σε πολυ-ασφαλιζει αλλα οχι και τοσο αχρηστη?) οταν μπει ο αφαλος και γυρισεις το κλειδι και κλειδωσει, τοτε οντως δεν ειναι ευκολο να την σπάσουν; Γιατι βαζοντας τον αφαλο και στερεωνοντας με την πλευρικη βιδα, σκεφτηκα, 'αν παρει καποιος, οχι κατι ιδιαιτερο, αλλα ενα σφυρι, ή μια βαριοπουλα, και την κοπανήσει απέξω απο την πόρτα, αραγε θα σπάσει η βιδα και θα πεταχτει ο αφαλος, αφηνοντας την πορτα ελευθερη....τόσο απλα;' Γι'αυτο ρωταω, ποιο ειναι το status της πορτας, οταν ειναι κλειδωμενη. Και γενικοτερα αν εχετε κατι να πειτε γι'αυτη την κλειδαρια, θα το ηθελα.
Joshua21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2016 Απλα, τοποθετωντας την, αναρωτηθηκα: μονο με την πλευρικη βιδα στερεωνει? 'Η (ειπαμε δεν σε πολυ-ασφαλιζει αλλα οχι και τοσο αχρηστη?) οταν μπει ο αφαλος και γυρισεις το κλειδι και κλειδωσει, τοτε οντως δεν ειναι ευκολο να την σπάσουν; Γιατι βαζοντας τον αφαλο και στερεωνοντας με την πλευρικη βιδα, σκεφτηκα, 'αν παρει καποιος, οχι κατι ιδιαιτερο, αλλα ενα σφυρι, ή μια βαριοπουλα, και την κοπανήσει απέξω απο την πόρτα, αραγε θα σπάσει η βιδα και θα πεταχτει ο αφαλος, αφηνοντας την πορτα ελευθερη....τόσο απλα;' Στους εντελώς απλούς αφαλούς ναι, μόνο η βίδα τον συγκρατεί. Στους λίγο καλύτερους το "γλωσσάκι"(δεν ξέρω πως το λένε, εννοώ το περιστρεφόμενο κομμάτι στο κέντρο) όταν βγάζεις το κλειδί μένει λίγο έξω για να αποτρέψει αυτό που λες. Δες εδώ: Δεν ξέρω αν ο δικός σου είναι τέτοιος, από τις φωτό που έβαλες μόνο η μάρκα φαίνεται και ο τύπος κλειδιού.
mentoras99 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Στους εντελώς απλούς αφαλούς ναι, μόνο η βίδα τον συγκρατεί. Στους λίγο καλύτερους το "γλωσσάκι"(δεν ξέρω πως το λένε, εννοώ το περιστρεφόμενο κομμάτι στο κέντρο) όταν βγάζεις το κλειδί μένει λίγο έξω για να αποτρέψει αυτό που λες. Δες εδώ: Δεν ξέρω αν ο δικός σου είναι τέτοιος, από τις φωτό που έβαλες μόνο η μάρκα φαίνεται και ο τύπος κλειδιού. Ναι, τετοια ειναι και η δικη μου. Βγαζοντας το κλειδι, το παρατηρησα κι εγω πριν την τοποθετησω, οντως μενει το γλωσσακι λιγο εξω. Δεν θηλυκωνει ο αφαλος με την υπολοιπη κλειδαρια, οταν κλειδωσεις; Αλλα πες και πετανε τον αφαλο, οι επιδοξοι κλεφτες. Και παλι, αυτη η εστω στοιχειωδης κλειδαρια, δεν ξερω πως το λενε το μεταλο που μπαινει στο κασωμα της πορτας, δεν εξακολουθει να εμποδιζει την εισοδο στο σπιτι, ακομη και αν σπασει ο αφαλος;
Ultimategr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Αυτο που αγορασες είναι ενας απλος κυλινδρος ασφαλειας,η Cisa Asix πρεπει να είναι.Οι απλες ασφαλειας είναι πολύ ευκολο να σπασουν χωρις καθολου θορυβο.Σε 30 δευτερόλεπτα μπορει ένας διαρρηκτης να σπασει τον κύλινδρο και συγχρονως να ξεκλειδωσει την κλειδαρια. Για περισσοτερη ασφαλεια μπορουσες να αγορασεις αυτή http://www.lockitnow.gr/mauer-redline-elite2.html ή γενικα καποια με break secure. Για επιπλέον ασφαλεια-προστασια του κυλινδρου μπορεις να τοποθετήσεις ένα defender http://www.lockitnow.gr/accessories-for-doors-and-windows/defenders/defenders-for-simple-doors.html καθως και ένα μεταλλο γωνια στην κασα για προστασια από λοστο. Ο παραπανω συνδυασμος θα καθυστερησει αρκετα τον επιδοξο διαρρηκτη. 1
mentoras99 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Επειδη τωρα την τοποθετησα και λεω να μην την ξαναβγαλω να την φωτογραφησω, να πω οτι ειχε και η δικη μου μια εγκοπη καθετη-απο τη μια μεριά ομως-οχι και απο τις δυο οπως η φωτο στο λινκ που εδωσες πιο πανω, η οποια οταν την ειδα δεν καταλαβα τι ρολο παιζει.Αυτο ειναι το break secure?Αν ειναι ετσι, ειναι λιγο καλυτερη απο την απλη κλειδαρια;
Ultimategr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Επειδη τωρα την τοποθετησα και λεω να μην την ξαναβγαλω να την φωτογραφησω, να πω οτι ειχε και η δικη μου μια εγκοπη καθετη-απο τη μια μεριά ομως-οχι και απο τις δυο οπως η φωτο στο λινκ που εδωσες πιο πανω, η οποια οταν την ειδα δεν καταλαβα τι ρολο παιζει. Αυτο ειναι το break secure? Αν ειναι ετσι, ειναι λιγο καλυτερη απο την απλη κλειδαρια; υπαρχουν κυλινδροι με break secure από την μια μερια,μια φτηνη επιλογή για cisa είναι http://www.lockitnow.gr/cisa-asix-security-cylinder-oe300ra.html Ισως και να εχει,εξαρταται πιο μοντελο εχεις.Ειναι πιο καλη από τον απλο κυλινδρο γιατι όταν ο διαρρηκτης επιχειρησει να της κανει θραυση αποσπάται ένα κομματι και ετσι τον καθυστερει,μετα θα αναγκαστεί να την τρυπησει.
Joshua21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, τετοια ειναι και η δικη μου. Βγαζοντας το κλειδι, το παρατηρησα κι εγω πριν την τοποθετησω, οντως μενει το γλωσσακι λιγο εξω. Δεν θηλυκωνει ο αφαλος με την υπολοιπη κλειδαρια, οταν κλειδωσεις; Δεν κατάλαβα τι ακριβώς ρωτάς. Στον αφαλό που αγόρασες, όταν βγάλεις το κλειδί συγκρατείται και από τη βίδα και από το μαύρο γλωσσάκι. Όταν έχεις πάνω το κλειδί και αυτό είναι στην κατάλληλη γωνία(30 μοίρες αριστερά ή δεξιά), τότε ο αφαλός συγκρατείται μόνο από την κεντρική βίδα. Άσχετα αν η κλειδαριά είναι κλειδωμένη ή όχι. Αλλα πες και πετανε τον αφαλο, οι επιδοξοι κλεφτες. Και παλι, αυτη η εστω στοιχειωδης κλειδαρια, δεν ξερω πως το λενε το μεταλο που μπαινει στο κασωμα της πορτας, δεν εξακολουθει να εμποδιζει την εισοδο στο σπιτι, ακομη και αν σπασει ο αφαλος; Εφόσον καταφέρουν και πετάξουν τον αφαλό, τίποτα απολύτως δεν τους εμποδίζει να ξεκλειδώσουν την κλειδαριά άμεσα. Κάτω γλώσσα κλειδαριάς λέγεται το μέταλλο που περιγράφεις.
mentoras99 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Η δικη μου η cisa ειναι πιο μακρουλη απο τη μια μερια, δεν ειναι απολυτα συμμετρικη, γιατι ειναι η πορτα ετσι που αν βαλεις τη συμμετρικη δεν μπορεις μετα απο μεσα να ξεκλειδωσεις. Ψαχνω στο google να σας την δειξω αλλα δεν την βρισκω.
mclein Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Ελπιζω να βρεθει καποιος να ξερει, να παρω μια γνωμη κι εγω! H ερώτησή μου ειναι, πόσο 'της προκοπής' ειναι αυτή η κλειδαρια. Απλα, τοποθετωντας την, αναρωτηθηκα: μονο με την πλευρικη βιδα στερεωνει? 'Η (ειπαμε δεν σε πολυ-ασφαλιζει αλλα οχι και τοσο αχρηστη?) οταν μπει ο αφαλος και γυρισεις το κλειδι και κλειδωσει, τοτε οντως δεν ειναι ευκολο να την σπάσουν; Γιατι βαζοντας τον αφαλο και στερεωνοντας με την πλευρικη βιδα, σκεφτηκα, 'αν παρει καποιος, οχι κατι ιδιαιτερο, αλλα ενα σφυρι, ή μια βαριοπουλα, και την κοπανήσει απέξω απο την πόρτα, αραγε θα σπάσει η βιδα και θα πεταχτει ο αφαλος, αφηνοντας την πορτα ελευθερη....τόσο απλα;' Γι'αυτο ρωταω, ποιο ειναι το status της πορτας, οταν ειναι κλειδωμενη. Και γενικοτερα αν εχετε κατι να πειτε γι'αυτη την κλειδαρια, θα το ηθελα. καμια διαφορα με εναν απλο κυλινδρο. απλως εχεις 5 κλειδια κ ελαφρως δυσκολοτερο εργο αν καποιος προσπαθησει να παραβιασει με διαρρηκτικα. (1 στους 1000) για σπασιμο - τρυπημα που ειναι οι βασικες μεθοδοι διαρρηξης & οι πιο γρηγοροι, δεν εισαι προστατευμενος. μονο με τη βιδα στερεωνει. το σπασιμο γινεται αν εξεχει πολυ ο κυλινδρος. απ'ότι ειδα ακομη κ αν βγαλει καποιος το διακοσμητικο δεν ειναι τοσο ευκολο στη δικη σου περιπτωση αλλα με καταλληλο εργαλειο, ειναι δυνατο να συμβει. Η δικη μου η cisa ειναι πιο μακρουλη απο τη μια μερια, δεν ειναι απολυτα συμμετρικη, γιατι ειναι η πορτα ετσι που αν βαλεις τη συμμετρικη δεν μπορεις μετα απο μεσα να ξεκλειδωσεις. Ψαχνω στο google να σας την δειξω αλλα δεν την βρισκω. λογικο, αφου ξυλινη πορτα = 27/33. υπαρχουν κυλινδροι με break secure από την μια μερια. Ισως και να εχει,εξαρταται πιο μοντελο εχεις. Ειναι πιο καλη από τον απλο κυλινδρο γιατι όταν ο διαρρηκτης επιχειρησει να της κανει θραυση αποσπάται ένα κομματι και ετσι τον καθυστερει,μετα θα αναγκαστεί να την τρυπησει. θεωρητικα ετσι ειναι αλλα πρακτικα, 8/10 break secure ειναι εντελως αχρηστοι κ δεν κανουν αυτο για το οποιο προοριζονται, ειδικα σε κοστος κατω των 30€ Αυτο που αγορασες είναι ενας απλος κυλινδρος ασφαλειας, Cisa Asix. ο απλος ασφαλειας είναι πολύ ευκολο να σπασει χωρις καθολου θορυβο. Σε 30 δευτερόλεπτα μπορει ένας διαρρηκτης να σπασει τον κύλινδρο και συγχρονως να ξεκλειδωσει την κλειδαρια. Για περισσοτερη ασφαλεια μπορουσες να αγορασεις καποιον με break secure. Για επιπλέον ασφαλεια-προστασια του κυλινδρου μπορεις να τοποθετήσεις ένα defender καθως και ένα μεταλλο γωνια στην κασα για προστασια από λοστο. Ο παραπανω συνδυασμος θα καθυστερησει αρκετα τον επιδοξο διαρρηκτη. ωραια ολα αυτα, το defender που θα αγορασει δυσκολα θα κανει δουλεια. δε νομιζω να σκοπευει να δωσει πανω απο 25€ για ατσαλινο προστατευτικο + 30€ ή παραπανω για σοβαρο κυλινδρο. οπως και η γωνια θελει σωστη τοποθετηση. η καλυτερη λυση θα ηταν προσθετη κλειδαρια ή μια τυπικη μπαρα για οταν βρισκεσαι εντος σπιτιου μιας κ το κοστος για αυτες με τη διπλη λειτουργια ειναι αρκετα μεγαλο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα