Προς το περιεχόμενο

Το Facebook σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Messenger για πληρωμές


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με ενδείξεις οι χρήστες του Facebook θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιήσουν τον Messenger για να “μεταφέρουν” χρήματα σε φίλους, με τον ίδιο απλό τρόπο που μοιράζονται μία φωτογραφία.Η συναλλαγή είναι ιδιωτική (το μόνο που απαιτείται είναι μία κάρτα πληρωμών και ένα τετραψήφιο pin), και για την ώρα δωρεάν, ωστόσο μελλοντικά δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν το Facebook ζητούσε κάποιο αντίτιμο ή μερίδιο από τη συναλλαγή.

 

Ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Stanford με τον όνομα Andrew Aude έκανε τη σχετική ανακάλυψη ελέγχοντας τον κώδικα της εφαρμογής για iOS. Ακόμη δεν είναι σίγουρο πότε θα ενεργοποιηθεί το χαρακτηριστικό και οι πληρωμές, ωστόσο ο ερευνητής ασφαλείας Jonathan Zdziarski, εντόπισα τα πρώτα ίχνη κώδικα e-commerce το περασμένο μήνα.

 

Πάντως δεν είναι μυστικό ότι το Facebook προχωράει προς τη κατεύθυνση του e-commerce. Πρόσφατα η εταιρεία του Mark Zuckerberg προσέλαβε τον πρώην CEO της PayPal, David Marcus για να καθοδηγήσει τις προσπάθειες του στο τομέα του instant messaging, οπότε και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χρήματα τελικά θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: Instagram | Josh Constantine

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιασου φιλε ανοιξε αυτο το μηνημα με τη γκομενα "όσο εγώ σου χακαρω το κινητό σου να για να σου αδειάσω την πιστωτική"... Πλακα κανω

ο @SquareCash φτιαχνει εφαρμογες για πληρωμη οποτε αυτος θα ηθελε να πουλησει τη δικια του εφαρμογη στο facebook, ισως εκανε τροποποιηση της εφαρμογης, (Συγνωμη αν κανω λαθος.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού προσέλαβε τον CEO της PayPal είναι πλέον μονόδρομος. Εγώ θέλω ένα σύστημα ασφαλές και δεν με ενδιαφέρει αν το λένε messenger ή ότι άλλο. Χρόνια χρησιμοποιώ το PayPal και είμαι ευχαριστημένος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεθεί με πιστω/χρεωστική το Messenger τέτοιου Site, θα αμολήσω τα τρολοπροφίλ και θα θυμηθώ τα παλιά.

Κάποτε είχαμε στείλει μέσω IRC έναν τυπά να με βρει στο Γ' νεκροταφείο Αθηνών για να παίξει κατάσταση..

Αυτή τη φορά, μέρες που είναι, ας βγάλουμε κάνα φράγκο αν θέλει κάνας μπάκουρος να δει και καλά γυμνό. Μπαμ - μπαμ θα γίνεται το τρανσάξιον στις κα_λες του επάνω. ;)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτή η αηδία που λέγεται messenger εγκαταστάθηκε στο κινητό και έφυγε την ίδια μέρα γιατί κόλλαγε τα πάντα και είχε πολλά θέματα,αργότερα έφυγε και το καθυστερημένο πλέον app του facebook γιατί δεν είχε το ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ δηλαδή ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ........πλέον μόνο απο τον opera στο m.facebook για να δω τίποτα όχι πια app και καιρός ήταν να μην υπάρχει αυτός ο ρουφιάνος στο κινητό μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμφιβάλλω πως θα είναι επί πληρωμή στο μέλλον από τη στιγμή που υπάρχει το paypal με άμεσες πληρωμές χωρίς χρεώσεις για μεταφορά χρημάτων σε φίλους.

 

Το αν είναι καλή κίνηση ή όχι δεν ξέρω. Δεν μ'αρεσει η universal κατεύθυνση που ακολουθούν οι κολοσσοί του χορού. Και γι'αυτό προσπαθώ να μοιράζω τις δραστηριότητες μου σε διαφορετικούς ρουφιάνους και όχι αποκλειστικά σε έναν :-P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι 2:

  • Πόσο ασφαλές θα είναι
  • Αν θα είναι δωρεάν

​Ειδικά για το 2ο, θα είναι μεγάλο σφάλμα να το χρεώσουν. Κανένας δεν θα το προτιμήσει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...