Προς το περιεχόμενο

Samsung: Μείωση κερδών κατά 60% για το τρίτο τρίμηνο του έτους


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Samsung δεν κατάφερε να δημιουργήσει brand loyalty, γι' αυτό προφανώς και δεν την υπερασπίζεται κανείς στην πτώση της (όπως, άλλωστε, ούτε και την HP, για τον ίδιο λόγο, σε άλλο post).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το S5 παρά τις αντιρρήσεις που μπορεί να έχει κάποιος στο design του είναι μια εξαιρετική συσκευή. Για μένα το καλύτερο από την σειρά S. Η οθόνη του είναι ακόμα πιο βελτιωμένη από αυτή του Note 3 και οδήγησε στην εκπληκτική οθόνη του Tab S, έχει πολύ καλή αυτονομία και εξαιρετική κάμερα. Γενικώς ολοκληρωμένη. Η Samsung πήρε το μήνυμα και άλλαξε στρατηγική στα υλικά αρχίζοντας από το Alpha, συνεχίζοντας με το Note και έπονται και άλλες συσκευές. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί παντα ξεχνάμε κατι; Το κατα κεφαλήν εισόδημα οπως λέγεται στην κάθε χώρα ειναι διαφορετικό. Στην Ελλάδα καλώς η κακώς πρεπει να εισαι πλούσιος για να αλλάζεις τηλεφωνο κάθε εξι μήνες. Εδώ ορισμένοι δίνουν ενα ολόκληρο μισθό μονο και μονο για να κανουν το κομμάτι τους! Αν ήμουν Ελβετός και εμένα Ελβετία ίσως να το εκανα, αλλα θα μου έμεναν και λεφτά για να ζήσω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας μειώσει τις τιμές στις μνήμες να δεις πως θα βγάλει κέρδη...που όλοι καθόμαστε με ότι πήραμε απο την εποχή του Νωε και περιμένουμε πότε θα δούμε το "φως"

 

Αναμένεται ο κλάδος των chip μνήμης της Samsung να υπερκεράσει αυτόν των κινητών (http://appleinsider.com/articles/14/10/06/samsung-warns-of-massive-60-decline-in-profits-for-q3-cites-stiff-smartphone-competition).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καβαλησε το καλαμι με τις τιμες η samsung. Tα s3/s4 και η σειρα note ειναι μακραν οτι καλυτερο εχει προσφερει, αλλα με το λανσαρισμα του s5 και μονο σε τετοια τιμη εχασε!
Αν ειχε κινηθει σε μια λυση πιο οικονομικη και ειχε και μια υλοποιηση οπως του htc one m8 θα πεταγε.
Δυστυχως επαναπαυτηκε στις δαφνες των προηγουμενων μοντελων και απλα πεταξε παραπανω specs.

 

Το έχουμε ξαναγράψει. Εταιρεία χωρίς όραμα, χωρίς προσωπικότητα, χωρίς χαρακτήρα, αντιγράφει χωρίς να προσθέτει τη δική της άποψη, αλλάζει στυλ ανάλογα με το από που φυσάει ο άνεμος, επενδύει περισσότερο στις επιθετικές διαφημίσεις παρά στο design και στην έρευνα για τον πελάτη-άνθρωπο και τις ανάγκες του. Καλά θα κάνει να σταματήσει να κατασκευάζει συσκευές και να επιστρέψει στο παρασκήνιο με τα parts που θα δίνει σε άλλους.

Kαλα εσυ τραβα παρε το iphone bend plus που ειναι πιστη κοπια του Note, παρε και το ρολογακι της apple που λανσαριστηκε 6 μηνες μετα απο τους ανταγωνιστες και ασε τα hate.

Πρεπει να καταλαβεις οτι ο χωρος του android ειναι πολυ πιο ανταγωνιστικος και ειτε το θελεις ειτε οχι, απο εκει θα βγαινουν τα νεα καινοτομα προιοντα πλεον.

Job's dead bro! Get over it.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άμα δείτε το νέο κινητό της Lenovo στις 6 ίντσες και στα μισά λεφτά με ips οθόνη και τούμπανο τα πάντα όλα τότε θα καταλάβετε γιατί δεν αγοράζει κανείς samsung πια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για πιο λογο να δωσει καποιος τα ιδια λεφτα που θα επαιρνε και ενα iphone , για να πάρει την πλαστικουρα την samsung που με το που το παρει θα χασει την μεταπωλιτικη αξια του στα μισα

Μόνο αυτό δεν μπορείς να πεις για ένα galaxy...

 

Σκέψου ότι η τιμή είναι καθαρά τυπική, όταν σε λιγότερο από μήνα θα πέσει σχεδόν 100 ευρώ. Σε ποσοστά πωλήσεων λίγοι είναι αυτοί που το αγοράζουν στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας γι αυτό και δεν επικρατεί χάος στα καταστήματα όπως συμβαίνει με την apple.

 

Τσέκαρε τιμή στο s5 ανάμεσα με το iphone 4s ( 8gb).

Το s5 είναι η τελευταία κυκλοφορία της samsung σε αντίθεση με το iphone 4s που είναι 3 μοντέλα παλιότερο από το 6!

 

Οπότε λογικό να χάνεις την αξία της μεταπώλησης όταν το παίρνεις πολύ φθηνότερα από την ίδια τιμή που αναφέρεις πως έχουν οι 2 συσκευές...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεφουσκώνει ο γίγαντας σιγά σιγά εάν δεν αλλάξει τακτική θα χάσει μεγάλο κομμάτι της πίτας από τής κινητές συσκευές

Επεξ/σία από driverpit
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άμα δείτε το νέο κινητό της Lenovo στις 6 ίντσες και στα μισά λεφτά με ips οθόνη και τούμπανο τα πάντα όλα τότε θα καταλάβετε γιατί δεν αγοράζει κανείς samsung πια...

 

Πρέπει να διαχωριστούν οι έννοιες κέρδος και πωλήσεις. Άλλο πράγμα οτι μειώνονται τα κέρδη της κάθε Samsung κατά 60 τοις εκατό και άλλο οι πωλήσεις. Η μείωση των πωλήσεων της Samsung δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η απώλεια κερδών. Το να γράφει κάποιος οτι κανείς δεν αγοράζει Samsung/Apple κτλ τον καθιστά ακατάλληλο για να σχολιάσει οποιοδήποτε θέμα που αφορά οικονομικά στοιχεία.

 

Τα κέρδη που είδε κάποτε η Samsung δεν θα μπορέσει να τα δει καμια εταιρεία στο μέλλον στο κομμάτι του android. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ ισχυρός πλέον για να επιτρέψει σε κάποιον τόσα έσοδα. Προς το παρόν οι μικρότεροι μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα τους μέσα στα επόμενα 2 χρόνια αφού βρίσκονται ακόμα χαμηλά και έχουν περιθώριο να ανεβάσουν και ποσοστά στο market share και τα οικονομικά τους μεγέθη. Η Samsung ακόμα κι αν διατηρήσει τις πωλήσεις της στα τωρινά επίπεδα θα συνεχίσει να χάνει κέρδη μέχρι να φτάσει σε ένα σημείο που θα σταθεροποιηθεί πάνω-κάτω. 

 

Το να λέει κάποιος στην Samsung να περάσει στο παρασκήνιο είναι το ίδιο γραφικό με το να λέει κάποιος οτι η Apple θα κλείσει επειδή μειώνεται το ποσοστό της. Από την μία οι Κορεάτες δεν φτιάχνουν μόνο τηλέφωνα και από την άλλη στο Κουπερτίνο δεν ξέρουν τι να κάνουν τα λεφτά τους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mόνο 3ις σελίδες τα τραγικά προκαταρκτικά αποτελέσματα της Sammy? Μάλλον δεν λυγίζουν γιαυτό. :)

 
Που είναι όλοι οι αναλυτές και έμπειροι χρήστες που προέτρεπαν την Apple στο να βγάλει φθηνό iPhone και να κυνηγήσει μερίδια αγοράς? Mε λύπη μου διαπιστώνω διάφορους χρήστες να αποπροσανατολίζουν την κουβέντα σε βαλάντια, κοινωνικές τάξεις και ότι άλλο άσχετο προσωπικής φύσης…. ενώ θα έπρεπε να συζητάμε για τις εταιρίες, τις στρατηγικές τους και τα αποτελέσματα αυτών. Η Samsung προσφέρει 100αδες συσκευές για όλα τα πορτοφάλια. Αν κοστολογούσε τις ναυαρχίδες της σε χαμηλότερη τιμή αυτό δεν συνεπάγεται και αύξηση κερδών. Αν δείτε τα νούμερα, η Samsung παρόλο που αναμένει λιγότερα από τα μισά καθαρά κέρδη καταφέρνει έστω και ελάχιστα να αυξάνει το μερίδιο της στην αγορά ΕΠΕΙΔΗ έχει ρίξει τις τιμές των προϊόντων της. Οπότε αφήστε την καραμέλα με τις τιμές. Ενα προϊόν για να βγει στην αγορά δεν θέλει μόνο με τα υλικά κατασκευής. Προφανώς και οι εταιρίες έχουν ως στόχο να πετυχαίνουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους… η Samsung δαπανά τρομακτικά ποσά και σχεδόν διπλάσια χρήματα από την Apple για marketing. Οι λόγοι που αποτυγχάνει η Samsung και η κάθε Samsung είναι πολλοί και διάφοροι όπως η απουσία δικού της λειτουργικού, το ότι δεν υπάρχει ενοποίηση των υπηρεσιών της με το software και το hardware της, το ότι δεν έχει χτίσει ένα δικό της οικοσύστημα με εφαρμογές, το ότι οι λιγοστές υπηρεσίες της δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν και ότι δεν έχει βρει σοβαρούς λόγους διαφοροποίησης από τους διάφορους OEM του Android. Δεν έχει να κάνει ούτε με την τιμολογιακή της πολιτική, ούτε αν τα Galaxy έχουν πλαστική πλάτη ούτε αν μπορείς να βρεις κινέζικο με 10 πυρήνες και 10 GB Ram. Έλεος δλδ.
 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση κερδών από το 2009. Η Samsung δεν μπορεί να αντιδράσει... δεν είναι στην φιλοσοφία τους.... το πολύ πολύ η επόμενη σειρά να έχει και μεταλλικό καπάκι. Αυτοί θα συνεχίσουν να διαθέτουν 100αδες συσκευές στην αγορά και τώρα που πέφτουν, οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα ρίξουν περισσότερο τις τιμές για να διατηρήσουν το μερίδιο αγοράς τους. H Samsung πουλά εκατομμύρια συσκευές και τα κέρδη της συρρικνώνονται στο μισό. Ευτυχώς που παραμένει ηγέτης στην παραγωγή chip και ρεφάρει από εκεί τις απώλειες κερδών στις φορητές συσκευές. Σύμφωνα με την WSJ η Samsung ήδη μεταθέτει μηχανικούς λογισμικού από το τμήμα κινητής σε άλλους τομείς της εταιρίας.
 
Η πραγματική αντίδραση της Samsung είναι στο να γίνει περισσότερο κατασκευαστής εξαρτημάτων και σε αυτό επενδύει. Δεν υπάρχει next big thing και ούτε θα υπάρξει.
 
Kαι όπως γράφω σε τέτοιες περιπτώσεις αν τα νέα αφορούσαν κάποια άλλη εταιρία θα είχε πέσει το σύμπαν. Μιλάμε για τρομακτική μείωση κερδών. Εδώ για ψύλλου πηδημα τα topic της Apple τριανταρίζουν σε σελίδες. Ολα μπαίνουν στην θέση τους. Οι toshiba/dell/hp etc των φορητών (Xiaomi,Micromax,Lenovo,Motorola,Samsung) θα κυνηγούν τα μερίδια αγοράς για να μοιράζονται τα ψίχουλα και η Apple θα απομακρύνεται στο μικρό μερίδιο της αγοράς της (premium κομμάτι) που θα της αποφέρει τα περισσότερα κέρδη. Το αστείο ξέρετε ποιο είναι? Οτι για πρώτη φορά στην αγορά της Αμερικς ή η Apple θα έχει μερίδιο αγοράς πολύ κοντά σε αυτό της Samsung... δλδ για ένα Galaxy Y μέχρι GS5 εκεί έξω θα υπάρχει αντίστοιχα ένα iPhone…. και μιλάμε για χαοτική διαφορά στη μέση τιμής πώλησης συσκευών των 2 εταιριών. Αυτό για τους φορουμάδες λάτρεις των μεριδίων…. στατιστικό που δεν απασχολεί καμία σοβαρή εταιρία που δεν πουλάει σε τιμές κόστους αλλά θέλει να βάζει χρήματα στο αποθεματικό της. Τα μερίδια αγοράς απασχολούν blog όπως το techblog με άρθρα του τύπου στο 80% το Android που είναι μια τρύπα στο νερό.
 
Ποιος λυγίζει τώρα Sammy?
samsung-ad.jpeg?itok=H3I9bwny
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Κοίτα εσύ το προσεγγίζεις διαφορετικά. Βέβαια εξαρτάται και απ τη χρήση που του κάνεις. Αν από το κινητό σου δεν έχεις τρελές απαιτήσεις, τότε όντως δεν υπάρχει λόγος για την υπέρβαση στο μπάτζετ

Δεν νομίζω η διαφορά σε ένα μοντέλο 300 ευρώ με ένα μοντέλο 600 να είναι ανάλογη της διαφοράς τους στην τιμή..Παράδειγμα ένα nexus 5 δεν έχει την τρελή διαφορά απο ένα galaxy s5 ή iphone 5s παρόλο που έχουν ένα 300ευρο διαφορά..Ναι έχουν λίγο καλύτερη κάμερα και λίγο καλύτερο επεξεργαστή αλλά μένουν στο λίγο,και ότι εφαρμογή πετάξεις στο ένα θα την παίζει και το άλλο.Δεν είναι οπως στον υπολογιστή που λες πχ αυτό σηκώνει after ...... δεν με απασχολεί μιας και δικά τους χρήματα είναι :)

Δεν είναι αλήθεια αυτό. Όταν το smartphone πάει να γίνει το βασικό σου portal για την τεχνολογία, τα specs μετράνε. Είχα το 4S και πήγα στο 5S γι'αυτό το λόγο. Θα χρειαζόμουν για τις δουλειές που θα ήθελα να κάνω από 20% έως και 60% παραπάνω χρόνο. Δηλαδή, Ανοίγω το κινητό, με ασφάλεια, σε 0,5 sec χωρίς καν να το κοιτάξω. Κρατάω σημειώσεις με φωτογραφίες, κείμενο και επεξεργασία των σημειώσεων, πολύ γρήγορα.Ανοίγω έγγραφα επίσης γρήγορα.Παίρνω φωτογραφίες που άνετα αντικαθιστούν μια κανονική για τις ανάγκες μου.Επεξεργάζομαι έγγραφα, pages-numbers, με άνεση.Επεξεργάζομαι φωτογραφίες και φτιάχνω video στο κινητό μου.Έχω πολύ γρήγορο σερφάρισμα στο Ίντερνετ και λόγω 4G.Οποιαδήποτε εφαρμογή ανοίγει πιο γρήγορα.Έχω το πλεονέκτημα να το χρησιμοποιώ σαν βηματομετρητή καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας χωρίς κανένα αντίκτυπο στην μπαταρία.Και αυτά είναι που μπορώ να κάνω καλύτερα σε σχέση με ένα πιο αργό, όχι ότι είναι τα μόνα.Εάν είχα ακόμα το 4S, τα περισσότερα από αυτά δεν θα τα έκανα λόγω μεγάλης καθυστέρησης και αδυναμίας να τα πραγματοποιήσει. Προφανώς εάν θες smartphone για social networks και instant messaging πάνω από 300€ δεν λέει να δώσεις. Όταν όμως το θες να κάνεις απροβλημάτιστα την δουλειά σου, παίρνεις αυτό που σου ταιριάζει.Sent from my iPhone using Insomnia
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η είδηση λέει ότι η Samsung έχει μείωση των operating profit (οργανικών εσόδων) για το Q3 οικονομικό τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο Q3 του 2013.

Δεν έχουν μειωθεί μόνο οι πωλήσεις των κινητών αλλά και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών αντίστοιχα. Δεν ανακοινώθηκε πόσο είναι η μείωση των κινητών και πόση των άλλων προϊόντων.

Όταν ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα ολόκληρου του έτους θα δούμε πόσο ήταν η μείωση στα smartphones της εταιρείας.

Ίσως και να παρουσιάσει το Galaxy S6 πιο νωρίς από την Mobile World Congress που θα γίνει αρχές Μαρτίου 2015. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...