LiquidTroll Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα παίδες . Βλέποντας την καινούρια ταινία Lucy με την Σκάρλετ Γιοχανσον ( που μου άρεσε κιόλας ομολογώ) , πρέπει πρώτα απο όλα να πούμε ότι είναι ψέμα ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου. Αναρωτιέμαι όμως , υπάρχει κάποια τεχνική η οποία σε βοηθάει να αυξήσεις έστω και 1% παραπάνω της νοητικής και συναισθηματικο-πνευματικής σου ανάπτυξης? Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σαν άνθρωποι για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερους νευρώνες , και να αναπτύξουμε νοημοσύνη παραπάνω απο το κανονικο?
michael92 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Χρησιμοποιούμε γύρω στο 25-30% για συνειδητή σκέψη (19-23 δις νευρώνες από τους 88 δις). Ο υπόλοιπος εγκέφαλος έχει άλλες λειτουργίες (υποσυνείδητο, ασυνείδητο, καθώς και για την όραση και ερμηνεία των άλλων αισθήσεων κλπ). Τραγικός ο μύθος όπως και να έχει. 2
trayban Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τα τμήματα του ανάλογα την περίσταση. Ο μόνος λοιπόν που λογικά,μπορει να κανει τη μεγαλύτερη χρήση,ειναι ο τιραμολα.
juki Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Αυτό, είναι απλά μύθος, χρησιμοποιούμε το 100% των νευρώνων που χρειαζόμαστε για κάθε λειτουργία. Η ερώτηση είναι λάθος διατυπωμένη. Στο ερώτημα αν μπορούμε να ανεβάσουμε λεβελ νοημοσύνης, η απάντηση είναι ναι, φτάνει να σου δώσουν τα κατάλληλα ερεθίσματα στην κρίσιμη περίοδο δημιουργίας νευρώνων και συνάψεων που είναι μέχρι τα 4-5 χρόνια. Μετά είναι τα πράγματα που γνωρίζουμε όλοι πάνω - κάτω για να τα πηγαίνουμε καλύτερα σε πνευματικές προκλήσεις, κατάλληλη δίαιτα, μειωμένο στρες, ψυχοπαθολογία κλπ. Επίσης κάπου είχα διαβάσει πως μαθητές που έλυναν ασκήσεις μαθηματικών ενώ ασκούνταν σωματικά πήγαν καλύτερα από άλλους που έλυναν τις ίδιες ασκήσεις καθιστοί και συγκεντρωμένοι. Εξηγεί γιατί μου αρέσει να περπατάω όταν σκέφτομαι.
trayban Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Αυτό, είναι απλά μύθος, χρησιμοποιούμε το 100% των νευρώνων που χρειαζόμαστε για κάθε λειτουργία. Η ερώτηση είναι λάθος διατυπωμένη. Στο ερώτημα αν μπορούμε να ανεβάσουμε λεβελ νοημοσύνης, η απάντηση είναι ναι, φτάνει να σου δώσουν τα κατάλληλα ερεθίσματα στην κρίσιμη περίοδο δημιουργίας νευρώνων και συνάψεων που είναι μέχρι τα 4-5 χρόνια. Μετά είναι τα πράγματα που γνωρίζουμε όλοι πάνω - κάτω για να τα πηγαίνουμε καλύτερα σε πνευματικές προκλήσεις, κατάλληλη δίαιτα, μειωμένο στρες, ψυχοπαθολογία κλπ. Επίσης κάπου είχα διαβάσει πως μαθητές που έλυναν ασκήσεις μαθηματικών ενώ ασκούνταν σωματικά πήγαν καλύτερα από άλλους που έλυναν τις ίδιες ασκήσεις καθιστοί και συγκεντρωμένοι. Εξηγεί γιατί μου αρέσει να περπατάω όταν σκέφτομαι. γνωστό αυτο απο τα αρχαία χρονια,νους υγιής κλπ
juki Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 γνωστό αυτο απο τα αρχαία χρονια,νους υγιής κλπ Όχι εννοώ ταυτόχρονα.
LiquidTroll Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Και όμως , υπάρχουνε φάρμακα που υποτίθεται ότι βοηθάνε σε αυτό ...ονομάζονται Nootropics http://en.wikipedia.org/wiki/Nootropic
trayban Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Και όμως , υπάρχουνε φάρμακα που υποτίθεται ότι βοηθάνε σε αυτό ...ονομάζονται Nootropics http://en.wikipedia.org/wiki/Nootropic μιλας για ντοπαμινες κλπ. αυτα ειναι χημικά που φτιάχνει ο εγκέφαλος απο μόνος του
redhotstef Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Διαβασε μαθηματικα και φυσικη/χημεια. Μαθετα απ εξω, και θα αυξησεις ενα ποσοστο του εγγεφφαλλου σου. Δηλαδη εγω αυτο πιστυεω, οσα παιδια εχουν ριξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ διαβασμα, εχουν καλυτερο μυαλο. Γιογκες, κτλ π@π@ριες δεν νομιζω να βοηθουν..
giorgos147 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Όλα αυτά είναι μαγγανείες. Μόνο ο Θεός μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερο από το 10% του εγκεφάλου. Όποιος αδυνατεί να το καταλάβει, δεν αξίζει να ονομάζεται Χριστιανός και ως φυσική συνέπεια θα κριθεί ενώπιον του Χριστού στη Δευτέρα Παρουσία. Καλό σας βράδυ. 2
pournaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Όλα αυτά είναι μαγγανείες. Μόνο ο Θεός μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερο από το 10% του εγκεφάλου. Όποιος αδυνατεί να το καταλάβει, δεν αξίζει να ονομάζεται Χριστιανός και ως φυσική συνέπεια θα κριθεί ενώπιον του Χριστού στη Δευτέρα Παρουσία. Καλό σας βράδυ. Επειδη τη Δευτερα εχω κατι δουλιτσες, μπορει να το αναβαλλει για την Τριτη; 1
V for Vagelis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Ασκηση, διατροφή, ελάττωση αγχους, βόλτες στη φύση, περισσότερη κοινωνικότητα, γέλιο και εξάσκηση του εγκεφάλου με την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων (οποιουδήποτε είδους). Λιγότερη αποβλάκωση με tv, internet και πορν. 1
giorgos147 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Πουρνανα, η απάντηση σου αποτελεί χλεβυ προς τον Αδωναΐ.
pappous_soulis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Για μας που χρησιμοποιούμε το 100% και ανεβάζουμε πυρετούς, έχετε να προτείνετε κάμια ψύκτρα; 5
_chris_ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 εγώ με αυτά που βλέπω γύρω μου πιστεύω ότι χρησιμοποιούμε το 1% και όχι το 10% 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα