Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι Desiccant καταναλώνουν πολύ παραπανω ρεύμα αλλά δεν παίζει ρόλο η θερμοκρασία. Οι compressor το θέμα είναι στα specs πολλοί σου λένε λειτουργούν από 5C αλλα αφαιρούν πολύ λιγοτερο υγρασία όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία. Συμφέρει να τρέχεις Desiccant που καίει τα αντερά του ή compressor που θα λειτουργεί παραπάνω επειδή θα κάνει απόψυξη αρκετή ώρα σε χαμηλές θερμοκρασίες < 15C ; Κάποιος που έχει δοκιμάσει και τους δύο τύπους στον ίδιο χώρο ίσως μπορεί να μας πει στην πράξη τι γίνεται.

RISE 8L RISE 8LRISE 8LRISE 8L

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, απο ότι βλέπω εδώ, http://www.sanihellas.gr/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CF%89-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1/

βέβαια θα μου πεις ίσως να μην είναι και το πιο αντικειμενικό Site γιατί το πουλάει το ίδιο...... αλλά σύμφωνα με αυτά που λέει με συμφέρει ο Desiccant.

Το μόνο που με παραξενεύει σε αυτά που αναφέρει ειναι πως εαν ο Desiccant είναι ελαφρύτερος,κάνει για χαμηλότερες θερμοκρασίες,μεταφέρεται πιο εύκολα και είναι και ελαφρύτερος,ενω και πάνω απο 15 να ανέβει η θερμοκρασία δεν πειράζει,ενώ έχει και Mode εξοικονόμησης ενέργειας κ είναι και στην ίδια τιμή,τοτε γτ υπάρχει ο άλλος ?

What the hell did i just miss :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι Desiccant όμως επιστρέφουν μέρος της ενέργειας που κατανάλωσαν με την μορφή θερμότητας.Οπότε αν κάνεις χρήση τον χειμώνα,έχεις διπλό όφελος.Στην περίπτωσή μου,ισόγειο δυάρι 50 τετραγωνικών και η θερμοκρασία στο εσωτερικό δέν έπεσε ποτέ κάτω απο τους 15C ακόμα και στα χοντρά κρύα.

Στα αρνητικά,η χαρακτηριστική μυρωδιά που προέρχεται απο την θέρμανση του ζεόλιθου (δέν ξέρω αν ισχύει για όλους τους desiccant).

Επίσης,αν πρέπει να αντιμετωπίσεις την υγρασία και το καλοκαίρι,όταν γυρνάς στο σπίτι η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική (μυρωδιά+θερμοκρασία).

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 1
Δημοσ.

Link.png Site: αυτον πηρα πριν ενα μηνα ,σε 3 ωρες εβγαλε καπου 2,5 λτ ,το μονο κακο ειναι ο,τι κανει αρκετο θορυβο,αλλα ειναι μια χαρα για τη δουλεια του.

ειχα θεμα σε καινουριο σπιτι με τη γραμμη ιντερνετ,μου λεγανε απο τον οτε ειναι κατι εσωτερικο ,πιθανον υγρασια μεσα,τελικα οντως ηταν μεσα στο σπιτι,δεν μπορουσα να φανταστω οτι εχει τοση υγρασια,αυτος ηταν και ο λογος που το αγορασα αλλιως δεν θα το ειχα σκεφτει

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα προτείνω αφυγραντήρα dessicant γιατί και στα Ιωάννινα έχει υψηλή υγρασία και χαμηλές θεμοκρασίες. Έπειτα από πολυ ενδιαφέορν ψάξιμο κατέληξα στον Link.png Site: Rise- inventor αφού είναι κόντα και στα 200 ευρώ που ήθελα να διαθέσω. 

έχω διαπιστώσει ότι αποδίδει κανονικά στους 13 βαθμούς 'οταν δεν προλαβαίνουμε να ανάψουμε το κλιματιστικό, αφού έχουμε πρόβλημα  θέρμανσης στην πολυκατοικία. Σίγουρα βοηθάει να ζεσταθεί το δωμάτιο (25 τ.μ) πιο γρήγορα αφου εξάγει θερμό αέρα και είναι οικονομικός. Με καθημερινή χρήση 5 ωρών το δίμηνο έχω κάψει 3-4 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...