Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι φυσαλίδες είναι αέρας και τις προκαλεί η αλλαγή πίεσης στο δίκτυο.

Nαι αλλα δε μιλουσαμε για συνηθισμενες φυσαλιδες, προεκυψαν μετα απο διακοπη νερου και με ορατη στιγμιαια  στριβιλιζομενη "σκονη" στην επιφανεια του ποτηριου.

Συγκεκριμένα αυτή

wellness carafe λέγεται. Τα φίλτρα της είναι ψιλοακριβά και δύσκολα να τα βρεις στην Ελλάδα. (Βγαίνουν γύρω στα 20€ το ένα, συνήθως παίρνω από Αγγλία). Θεωρείται ίσως η καλύτερη όμως

Με 20€ ξερεις ποσα μπουκαλια αγοραζεις? :)

Τα εμπιστευεσαι τα φιλτρα? Αν πχ. κατουρησεις στη καραφα μετα θα το επινες το νερο? Κατι τετοια μας δειχνουν οι διαφημισεις των φιλτρων...

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Nαι αλλα δε μιλουσαμε για συνηθισμενες φυσαλιδες, προεκυψαν μετα απο διακοπη νερου και με ορατη στιγμιαια  στριβιλιζομενη "σκονη" στην επιφανεια του ποτηριου.

Με 20€ ξερεις ποσα μπουκαλια αγοραζεις? :)

Τα εμπιστευεσαι τα φιλτρα? Αν πχ. κατουρησεις στη καραφα μετα θα το επινες το νερο? Κατι τετοια μας δειχνουν οι διαφημισεις των φιλτρων...

Εδώ που είμαι πίνεται και το νερό της βρύσης. Γενικά όμως την εμπιστεύομαι αυτήν την κανάτα, έχει καλές κριτικές και βγάζει ωραίο νερό! (Δεν μιλάμε για τα extreme παραδείγματα που έδωσες :P ) Το φίλτρο κρατάει για κάπου 150 λίτρα αν θυμάμαι καλά οπότε νομίζω συμφέρει και οικονομικά. (γλιτώνεις και το κουβάλημα και τα σκουπίδια!)

Δημοσ.

Ρε Ιορδάνη, εδώ σε ψεκάζουν. Το νερό της βρύσης σε προβληματίζει;

Aν θεωρεις οτι σε ψεκαζουν φιλε Πάπια, γιατι δε φορας μασκα?

Εδώ που είμαι πίνεται και το νερό της βρύσης. Γενικά όμως την εμπιστεύομαι αυτήν την κανάτα, έχει καλές κριτικές και βγάζει ωραίο νερό! (Δεν μιλάμε για τα extreme παραδείγματα που έδωσες :P ) Το φίλτρο κρατάει για κάπου 150 λίτρα αν θυμάμαι καλά οπότε νομίζω συμφέρει και οικονομικά. (γλιτώνεις και το κουβάλημα και τα σκουπίδια!)

Τι εννοεις "πινεται"? οτι εχει ωραια γευση? Αλλα τα φθορια, χλωρια, μολυβδους, εντομοκτονα κλπ δε θα τα καταλαβεις ετσι κι αλλιως.

150 λιτρα ειναι 75 μπουκαλια. Βαζοντας 25 λεπτα/μπουκαλι εχουμε παλι 20€ :)

Εγω εχω κουβαλημα και σκουπιδια, εσυ εχεις γεμισμα κανατας καθε τοσο.

Δημοσ.

Aν θεωρεις οτι σε ψεκαζουν φιλε Πάπια, γιατι δε φορας μασκα?

Τι εννοεις "πινεται"? οτι εχει ωραια γευση? Αλλα τα φθορια, χλωρια, μολυβδους, εντομοκτονα κλπ δε θα τα καταλαβεις ετσι κι αλλιως.

150 λιτρα ειναι περ. 75 μπουκαλια. Βαζοντας 25 λεπτα/μπουκαλι εχουμε παλι 20€ :)

Εγω εχω κουβαλημα και σκουπιδια, εσυ εχεις γεμισμα κανατας καθε τοσο.

Εννοώ ότι έχουν γίνει κάποιες αναλύσεις και θεωρείται καλό...(δεν έχω επίσημα στοιχεία, είναι λίγο περίπτωση "άκουσα, μου είπανε, ένας γνωστός" κλπ :-) )

Για τα μπουκάλια πάντως δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα, κυρίως για τα πλαστικά. Ειδικά το καλοκαίρι που μπορεί να τα βαράει ο ήλιος για ώρες λένε ότι μπορεί να αλλοιωθεί το νερό...τέλος πάντων, δεν είμαι τόσο "τρελαμένος", εγώ πίνω κι από τη βρύση. Απλά αφού υπάρχει η κανάτα χρησιμοποιώ κυρίως αυτή

Δημοσ.

λοιπόν ιορδάνη δεν ισχύει τίποτα απο αυτά που λες για το νερό της αθήνας , η ποιότητα είναι απο τις  καλύτερες που υπάρχουν , χλώριο βάζουν κυρίως όταν βρέχει κάποιες φορές - το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις λίγο να τρέξει να βάλεις σε ποτήρι και να περιμένεις λίγο ώστε να εξατμιστεί και όσο για μολύβδους  φυτοφάρμακα κτλ είναι αστείο .

Απο εκεί και πέρα μεγάλο ρόλο παίζουν οι σωληνώσεις αλλιώς το νερό δεν έχει κάποιο πρόβλημα 

Δημοσ.

Πιθανώς λέμε το ίδιο. Σε μένα, το νερό βγαίνει άσπρο και θολό και μετά από λίγα δευτερόλεπτα καθαρίζει. Είναι τόσο ψιλές οι φυσαλίδες που μοιάζουν με σκόνη.

Δημοσ.

λοιπόν ιορδάνη δεν ισχύει τίποτα απο αυτά που λες για το νερό της αθήνας , η ποιότητα είναι απο τις  καλύτερες που υπάρχουν , χλώριο βάζουν κυρίως όταν βρέχει κάποιες φορές - το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις λίγο να τρέξει να βάλεις σε ποτήρι και να περιμένεις λίγο ώστε να εξατμιστεί και όσο για μολύβδους  φυτοφάρμακα κτλ είναι αστείο .

Απο εκεί και πέρα μεγάλο ρόλο παίζουν οι σωληνώσεις αλλιώς το νερό δεν έχει κάποιο πρόβλημα 

Μα δεν ειπα κατι για το νερο της Αθηνας, οποια πολη και να ηταν το ιδιο ισχυει, το νερο της βρυσης δεν το εμπιστευομαι, κανεις δε σου εγγυαται οτι θα ειναι απολυτα καθαρο. Γιαυτο προτιμω το εμφιαλωμενο φυσικο μεταλλικο και στις σκεψεις μου ειναι η αγορα φιλτρου. Φθοριο και χλωριο εχει σιγουρα το νερο της βρυσης, αλλα πολλοι λενε οτι ειναι ευεργετικα...

Πιθανώς λέμε το ίδιο. Σε μένα, το νερό βγαίνει άσπρο και θολό και μετά από λίγα δευτερόλεπτα καθαρίζει. Είναι τόσο ψιλές οι φυσαλίδες που μοιάζουν με σκόνη.

Στο μεταξυ οπως ηδη εγραψα χτες, οι φυσαλιδες εξαφανιστηκαν σχεδον τελειως, φαινεται οτι το οποιο προβλημα παρουσιαστηκε δεν υπαρχει πλεον.

Δημοσ.

οι φυσαλιδες φιλε ιορδανη δεν ειναι τιποτα εκτος  απο αερα που ειχε εγκλωβιστει στο δικτυο μετα απο την βλαβη και απλως εκτονωθηκαν στην βρυση σου και σε πολλες αλλες βρυσες της περιοχης σου,μην ανυσηχεις....οσο για το φιλτρο εγω πιστευω οτι δεν ειναι μια καλη λυση, γιατι ενα φιλτρο αμα δεν καθαριζεται συχνα , ειναι απο μονο του εστια μικροβιων, και ακομα να προσθεσω οτι το νερο που ερχεται στο σπιτι σου δεν ερχεται κατευθειαν απο καποιο ποταμι ,λιμνη,η οτιδηποτε αλλο , αλλα περναει απο διυλιστηριο νερου το οποιο το καθαριζει απο ολα τα φερτα υλικα που μπορει να υπαρχουν ,χημιζεται-χλωριωνεται ,και αν δεν πληρει τις προυποθεσεις (τις ελαχιστες τουλαχιστον) δεν βγαινει απο την εξοδο του για καταναλωση,και επισης μην τρωτε την παπατζα ,δεν υπαρχει φιλτρο που να καθαριζει χημικα ειναι ψεματα.....αυτα φιλικα

• Like 1
Δημοσ.

Μα δεν ειπα κατι για το νερο της Αθηνας, οποια πολη και να ηταν το ιδιο ισχυει, το νερο της βρυσης δεν το εμπιστευομαι, κανεις δε σου εγγυαται οτι θα ειναι απολυτα καθαρο. Γιαυτο προτιμω το εμφιαλωμενο φυσικο μεταλλικο και στις σκεψεις μου ειναι η αγορα φιλτρου. Φθοριο και χλωριο εχει σιγουρα το νερο της βρυσης, αλλα πολλοι λενε οτι ειναι ευεργετικα...

όχι δεν ισχύει το ίδιο για κάθε πόλη αλλα αφού εμπιστεύεσαι τόσο πολύ τα εμφιαλωμένα ελπίζω να μην έπινες απο τα μπουκάλια του Λουτρακίου  με εξασθενές χρώμιο 20ppb (όριο 50ppb για ευρώπη ,100 για αμερική - με εξαίρεση  2  για λοσαντσλεσ) όπου στο δίκτυο της αθήνας αν θυμάμαι έχει κάτω απο 1 ... 

http://8gym-perist.att.sch.gr/Programes/water/water5.htm

Δημοσ.

οι φυσαλιδες φιλε ιορδανη δεν ειναι τιποτα εκτος  απο αερα που ειχε εγκλωβιστει στο δικτυο μετα απο την βλαβη και απλως εκτονωθηκαν στην βρυση σου και σε πολλες αλλες βρυσες της περιοχης σου,μην ανυσηχεις....οσο για το φιλτρο εγω πιστευω οτι δεν ειναι μια καλη λυση, γιατι ενα φιλτρο αμα δεν καθαριζεται συχνα , ειναι απο μονο του εστια μικροβιων, και ακομα να προσθεσω οτι το νερο που ερχεται στο σπιτι σου δεν ερχεται κατευθειαν απο καποιο ποταμι ,λιμνη,η οτιδηποτε αλλο , αλλα περναει απο διυλιστηριο νερου το οποιο το καθαριζει απο ολα τα φερτα υλικα που μπορει να υπαρχουν ,χημιζεται-χλωριωνεται ,και αν δεν πληρει τις προυποθεσεις (τις ελαχιστες τουλαχιστον) δεν βγαινει απο την εξοδο του για καταναλωση,και επισης μην τρωτε την παπατζα ,δεν υπαρχει φιλτρο που να καθαριζει χημικα ειναι ψεματα.....αυτα φιλικα

Nαι αλλα το ποτηρι ηταν σα να ειχε Sprite. Aσε που προηγουνταν και "σκονη" στριβιλιζομενη, αυτη τι ηταν?

Αρα μεταξυ φιλτρου και εμφιαλωμενου εσυ ψηφιζεις το δευτερο?

όχι δεν ισχύει το ίδιο για κάθε πόλη αλλα αφού εμπιστεύεσαι τόσο πολύ τα εμφιαλωμένα ελπίζω να μην έπινες απο τα μπουκάλια του Λουτρακίου  με εξασθενές χρώμιο 20ppb (όριο 50ppb για ευρώπη ,100 για αμερική - με εξαίρεση  2  για λοσαντσλεσ) όπου στο δίκτυο της αθήνας αν θυμάμαι έχει κάτω απο 1 ... 

http://8gym-perist.att.sch.gr/Programes/water/water5.htm

Το ιδιο ισχυει για μενα λεω, ναι αν παμε στη περιπτωσιολογια το νερο πχ. της Κορινθου δε πινεται με τιποτα. Δεν ειναι οτι τα εμπιστευομαι τοσο πολυ, ειναι οτι ειναι προτιμοτερα απο το νερο της βρυσης. Πραγματι ειχα μαθει πριν λιγα χρονια απο εκπομπη του 30φιλου οτι τα Λουτρακι, Ιολη, Σουρωτη εχουν χρωμιο πολυ πανω απο το οριο. Ας δοξαζουμε τις αρχες της χωρας μας που επιτρεπουν τη κυκλοφορια τους. Αλλα θα μου πεις οτι επιτρεπουν τοσα και τοσα αλλα(πχ. τα γνωστα κουτακια αναψυκτικου με το καρκινογονο κυκλαμικο οξυ) στο νερο θα κολαγανε?

Δημοσ.

Η σκονη φιλε ιορδανη ηταν κακος καθαρισμος του σημειου που εγινε το σπασιμο με συνεπεια να παρει χωματα ο αγωγος και να τα βγαλει στην βρυση σου και πολλες αλλες ,χωματακι ηταν δεν κανει κακο ,και μετα απο λιγο καθαρισε απο οτι ειδες,και επισης να ξερεις δεν συμφωνω ουτε και με τα εμφιαλωμενα γιατι δεν τα αποθηκευουν σωστα ,να ξερεις το τρεχουμενο νερο της βρυσης σου (και σε πολλα μερη της ελλαδος ,οχι σε ολα )ειναι καλυτερο απο τα εμφιαλωμενα νερα,να ξερεις η επεξεργασια του νερου στις μεγαλες πολεις τουλαχιστον εχει φτασει σε ανωτερα επιπεδα ακομα και απο  τα εργοστασια εμφιαλωσης νερου,σε πολλες πολεις δεν χρησιμοποιουνε  ουτε χλωριο πια.

Δημοσ.

Που να δεις στα χωρια (βουνα) πως βγαινει το νερο απο την πιεση. Σαν να πινεις ουζο ειναι, το χρωμα του (λευκο, οχι διαφανες).

Δημοσ.

Μετά από διακοπή νερού λόγω σπασίματος σωλήνα ,πάντα κατά την επιδιόρθωση μπαίνει και χώμα μέσα και αέρας.Ο αέρας δικαιολογεί την αλλαγή πίεσης (στις φυσαλίδες που είδες) και το χώμα  (την σκόνη που είδες).Πάντα αφήνουμε το νερό να τρέξει ή τραβάμε το καζανάκι (αφού το αφήσουμε να γεμίσει πρώτα) για να καθαρίσει και να επανέρθει στα φυσιολογικά του το δίκτυο :) Απλά και λογικά είναι τα πράγματα!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...