selianx Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Χρειάζομαι ένα TV tuner για το PC1 της υπογραφής, ανάλυση 1080P (δε ξέρω αν παίζει ρόλο).Από ποιότητα πως πάνε αυτά, είναι ίδια η απόδοση με μια τηλεόραση; Έχω εξωτερική κεραία, δε θα παίρνω από αυτές τις μικρές που έχουν. Η χρήση του θα είναι μικρή, αλλά απλά πρέπει να υπάρχει. Θέλω να έχει και control. Η αγορά θέλω να γίνει από Ελλάδα.Τι προτείνεται; Budget μέχρι 40, αλλά άμα κάνω τη δουλειά μου με 20, τότε 20!Ευχαριστώ.
duffyduck Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 http://www.e-shop.gr/lifeview-lv5t-not-only-tv-usb-dvb-t-deluxe-stick-grey-p-PER.702528 http://www.e-shop.gr/conceptronic-ctvdigusb2-digital-hdtv-radio-usb20-receiver-p-PER.651330 και τα δυο εχουν το τσιπακι της realtek rtl-2832u, και ιδιες δυνατοτητες. Διαλεξε οποιος θελεις.
selianx Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 http://www.e-shop.gr/lifeview-lv5t-not-only-tv-usb-dvb-t-deluxe-stick-grey-p-PER.702528 http://www.e-shop.gr/conceptronic-ctvdigusb2-digital-hdtv-radio-usb20-receiver-p-PER.651330 και τα δυο εχουν το τσιπακι της realtek rtl-2832u, και ιδιες δυνατοτητες. Διαλεξε οποιος θελεις. Ευχαριστώ για τις προτάσεις φίλε μου. Από ποιότητα πως πάνε (γενικά τα TV tuners, μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει), είναι ίδια η εικόνα/ήχος με αυτά μιας οποιασδήποτε τηλεόρασης; (καταλαβαίνω ότι έχει σημασία το κάθε panel και τα ηχεία σ'αυτά, αλλά λέω σαν σήμα και αποκωδικοποίηση και τέτοια πάει καλά; )
Xristaras12 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 υπόψιν αν πάρεις το πρώτο(μιας και το έχω)δουλεύει άψογα με το media center των windows. Πάντως η ποιότητα που βλέπω εγώ στο λάπτοπ μου είναι αρκετά χειρότερη με αυτή της τηλεόρασης. Μόνο το HD φαίνεται όμορφό. για ANT1 δεν το συζητάμε καν,σε 4:3 παίζει. το τηλεκοντρόλ του είναι μια χαρά απλά έμενα στο γραφείο δεν λειτουργεί σωστά γιατί έχω τζάμι απο πανω.Αν βάλω σε άλλη επιφάνεια παίζει άψογα. Το έχω δοκιμάσει με 8.1 με το πρόγραμμα που δίνει το κουτί+τους κουτάτους drivers και παίζει κανονικότατα. Αν χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα που δίνουν μαζί με την κάρτα θέλει σκανάρισμα 1-2 φορές για να πίασεις τα κρατικά κανάλια,αντίθετα το WMC μου τα βρήκε με τη μία.
selianx Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Θα ζήσουμε και χωρίς ANT1, έτσι και αλλιώς η χρήση μου στην TV είναι πολύ σπάνια, πιο πολύ ταινίες έπαιζε μέσω USB, γι'αυτό είπα να την παραχωρήσω στην αδερφή μου μιας και δεν έχει.Όσο για τη ποιότητα, σε "μακρινή" απόσταση είναι αντιληπτή σε μεγάλο βαθμό; πιξελιάζει και στα 2-3 μέτρα; Άμα πιξελιάζει σε 1366x768 που λογικά είναι ο φορητός σου, σε 24" 1080p θα είναι παζλ;
Xristaras12 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 εγώ βλέπω σε απόσταση μισού μέτρου περίπου πάνω στο γραφείο και σε μερικά σημεία τα κουτάκια γίνονται ελαφρώς αντιληπτά. Βέβαια σε μακρινή απόσταση πιστεύω θα είναι μιά χαρά. Προσωπικά δεν με χαλάει η ποιότητα,όμως αν κάνεις σύγκριση με την τηλεόραση θα δείς διαφορές.
selianx Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Ντάξει, αν είναι με 15άρι να έχω μια Χ ικανοποίηση μια στο τόσο, δε το συζητώ. Απλά έλεγα μήπως είναι το άσπρο με το μαύρο (σε φάση σα να πηγαίνεις από low settings σε ultra σε κάποιο παιχνίδι). Πιστεύω για μακρινή θέαση θα είναι καλά.Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις Xristara. Αν κάποιο άλλο παλικάρι έχει προσωπικές εμπειρίες με άλλο TV tuner θα ήμουν ευγνώμων να τις μοιραστεί!
duffyduck Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 βασικα εκτος απο τον tuner, μετρα και η εφαρμογη που θα χρησιμοποιησεις. π.χ. το DVBViewer, DVBDream κλπ. ειναι πολυ καλα προγραμματα και βλεπεις με καθαρη εικονα. 1
selianx Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Οκ, θα πάρω ένα εκ των δυο, και βλέπουμε, θέλει λίγο ψάξιμο για το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιηθεί.Ευχαριστώ και τους δυο!
Xristaras12 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 βασικα εκτος απο τον tuner, μετρα και η εφαρμογη που θα χρησιμοποιησεις. π.χ. το DVBViewer, DVBDream κλπ. ειναι πολυ καλα προγραμματα και βλεπεις με καθαρη εικονα. ποιο θεωρείς top; η έχεις χρησιμοποιήσει; το totalmedia 3.5 που δίνει η notonlytv μαζί ναι μεν είναι αρκετά καλό αλλά σε μερικές περιπτώσεις το πίξελ πάει σύννεφο,ειδικά στον αντ1.
pitogiro Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Προσφατα αγορασα ενα tv tuner και θα ηθελα να το συνδεσω με την εξωτερικη κεραια. Καλη η δικη του κεραια (μου βρηκε 36 καναλια) αλλα τρωει κολληματα αναλογα με τη θεση της (αναμενομενο μαλλον). Η εξωτερικη κεραια τωρα πηγαινει στην τηλεοραση. Για να τη στειλω και στην τηλεοραση και στο tv tuner (ειναι και τα δυο στο ιδιο δωματιο) τι χρειαζεται να αγορασω; Σχετικα με αυτα που λετε απο πανω, γιατι υπαρχει διαφορα ποιοτητας στην εικονα μεταξυ τηλεορασης και tv tuner; Τα περισσοτερα καναλια εκπεμπουν σε SD ποιοτητα, ουτε καν HD και τα tv tuners παιζουν μεχρι και 1080p...
GiOrGoSk21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Η εξωτερικη κεραια τωρα πηγαινει στην τηλεοραση. Για να τη στειλω και στην τηλεοραση και στο tv tuner (ειναι και τα δυο στο ιδιο δωματιο) τι χρειαζεται να αγορασω; Χρειάζεται splitter (διακλαδωτής). Και βέβαια ίσως χρειαστεί να αλλάξεις τα βύσματα στα καλώδια κεραίας που έχεις, για να ταιριάξουν οι είσοδοι-έξοδοι. Να ξέρεις όμως ότι πιθανόν να υπάρξει και μία πτώση στην ισχύ του σήματος, αφού θα "σπάσει" σε δύο μεριές. Βασικά διάβασε εδώ και προς τα κάτω (και κυρίως την απάντηση του graphist). Έχει και εικόνες, πιστεύω θα καταλάβεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα