Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

 Καλημερα και καλως σας βρηκα.

 

Μαζι με ενα φιλο μου σκεφτομαστε να ξεκινησουμε μαζι ενα e-shop με διαφορα ηλεκτρονικα ειδη. Εχουμε υπολογισει ποσο κεφαλαιο θα χρειαστουμε και εχουμε εξασφαλισει 20.000ευρω. Το θεμα μας ειναι το εξης, με οσους προμηθευτες εχουμε επικοινωνησει δεν μας δινουν τιμες. Πχ δυο προμηθευτες για να μας δωσουν προσβαση στην ηλεκτρονικη σελιδα τους οπου θα αναφερονταν και οι τιμες, επρεπε να εχουμε ΑΦΜ και Επωνυμια. Πως θα ανοιξω ομως καταστημα, αρα να βγαλω και ΑΦΜ κλπ, οταν ΠΡΩΤΑ δεν εχω υπολογισει το ποσοστο κερδος μου?

 Το θεμα θα μπορουσε να λυθει ευκολα αν ειχαμε καποιο γνωστο που εχει καποιο καταστημα ωστε να μπουμε μεσω αυτου, ομως δεν εχουμε κανεναν. Πως ξεπερνιεται αυτο το θεμα?

Υπαρχει καποιος που εχει εδω e-shop να με συμβουλεψει πανω στο συγκεκριμενο θεμα?

Ευχαριστω πολυ εκ΄των προτερων.

Δημοσ.

Κοντινός συγγενής μου. Τιμές δεν σου δίνουν γιατί δεν υπάρχουν. Άλλο πληρώνει ο κωτσόβολος άλλο η Μαρίκα, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Το ποσοστό κέρδους σου με 20000 αν δεν έχεις κανένα εκατομμύριο να χώσεις αέρα, θα είναι από 0 έως 3%. Κι όταν λέω 0 εννοώ μηδέν γιατί θα είσαι αναγκασμένος να δώσει στο κόστος ή και κάτω του κόστους για να εξοφλήσεις. Επίσης το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι πως οι προμηθευτές δεν θα σου πουλάνε αν ρίξεις πολύ τις τιμές. Γιατί θα σε ρουφιανέψουν τα μεγαλύτερα καταστήματα. Κ-Ο-Ρ-Ε-Σ-Μ-Ο-Σ.

 

Αλλάξτε προϊόν, τόσο απλά.

Δημοσ.

1.Κοντινός συγγενής μου. Τιμές δεν σου δίνουν γιατί δεν υπάρχουν. Άλλο πληρώνει ο κωτσόβολος άλλο η Μαρίκα, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.

2.Το ποσοστό κέρδους σου με 20000 αν δεν έχεις κανένα εκατομμύριο να χώσεις αέρα, θα είναι από 0 έως 3%. Κι όταν λέω 0 εννοώ μηδέν γιατί θα είσαι αναγκασμένος να δώσει στο κόστος ή και κάτω του κόστους για να εξοφλήσεις.

3.Επίσης το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι πως οι προμηθευτές δεν θα σου πουλάνε αν ρίξεις πολύ τις τιμές. Γιατί θα σε ρουφιανέψουν τα μεγαλύτερα καταστήματα. Κ-Ο-Ρ-Ε-Σ-Μ-Ο-Σ.

 

Αλλάξτε προϊόν, τόσο απλά.

 Κατ' αρχας να σε ευχαριστησω για την γρηγορη απαντηση σου!

Αριθμησα αυτα που μου ειπες για να κανω πιο ευκολο τι θελω να σε ρωτηση.

 

1. Αυτο το καταλαβαινω, ειναι σιγουρο οτι οι τιμες που θα δεινουν σε εμενα δεν θα εχουν καμια σχεση με αυτες που παιρνουν κολοσοι οπως ο Κωτσοβολος κλπ, ομως παρ'ολα αυτα εχω δει μικρα e-shop να πουλανε πολυ πιο χαμηλα απο Κωτσοβολο και αυτο πιστευω εχει να κανει και με το κοστος λειτουργειας. 

 

2. Με 3% κερδος απο την διαφορα τιμης αγορας-πωλησης χωρις να μπουν μεσα και παγια κοστοι, δεν νομιζω να δουλευει κανεις.

Ας παρω ενα παραδειγμα, π.χ θηκη κινητου, στο ebay εχει 1.50 ευρω μαζι με τα μεταφορικα, στο skroutz 5ευρω και στο Κωτσοβολο εχει 8ευρω. Εγω πιστευω οτι το καταστημα στο σκουτζ δεν το αγοραζει με τιποτα παραπανω απο οσο το πουλανε στο ebay και ο Κωτσοβολος το αγοραζει μπορει και 0.50 ευρω. Αλλα παλι το μικρο e-shop μπορει και πουλαει πιο φτηνα και αυτο γιατι το κοστος του ανα μοναδα προιοντος που πουλαει ειναι πολυ μικροτερο.

 

3. Αυτο δεν το ειχα ξανακουσει να σου πω την αληθεια, ομως πως τοσα και τοσα καταστηματα στο σκρουτζ πουλανε ακομα και στην μιση τιμη που πουλανε τα μεγαλα καταστηματα τοτε?

Δημοσ.

1.Το γεγονός πως πωλούν χαμηλότερα δεν σημαίνει πως βγάζουν και κέρδος. Επίσης πολλά από αυτά τα e-shop ανήκουν σε φυσικά καταστήματα που ανήκουν σε συνεταιρισμούς και αγοράζουν αρκετά χαμηλά κι αυτοί. Το κόστος λειτουργίας δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, είναι σε συνάρτηση με το μέγεθος του τζίρου.

 

2.Έχεις δίκιο. Δεν δουλεύει κανείς. Από αυτούς που προσπαθούν να μείνουν στην επιφάνεια μόνοι τους, λίγοι κρατάνε τη μύτη έξω από το νερό κι αυτό γιατί έχουν χρόνια εμπειρίας στο εμπόριο. Αν ξανάρχιζαν θα άλλαζαν προϊόν. Το κόστος ανα μονάδα του ηλεκτρονικού καταστήματος σε σχέση με Κωτσόβολο ας πούμε είναι πολύ μεγαλύτερο, δεν τα έχεις υπολογίσει σωστά γιατί δεν υπολογίζεις τον τζίρο.

 

3. Ξεπουλάνε. Χρωστούν επιταγές, νοίκια, εφορίες και πρέπει να καλύψουν μέχρι το τέλος του μήνα. Έχουν πολύ στοκ και δεν φεύγει. Ανήκουν σε συνεταιρισμό, αγόρασαν φθηνά και ανεβάζουν τζίρο από το ηλεκτρονικό κατάστημα για να καλύψουν το quota ώστε να μπορούν να ξαναγοράσουν φθηνά (ανάλογα με τον τζίρο στους συνεταιρισμούς, παίρνεις και καλύτερες τιμές).

 

Μην το ψάχνεις, ξέρω είμαι ένας τυχαίος σε ένα φορουμ στο ιντερνετ αλλά μην πας σε κορεσμένο προϊόν που ακόμη και στο εξωτερικό πωλείται μόνο από μεγάλα καταστήματα. Έχετε λίγα χρήματα κι είναι κρίμα να απογοητευτείτε.

  • Like 1
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω στο ότι το e-shop με ηλεκτρονικά είδη είναι κορεσμένο. Επενδύστε σε κάτι πιο ψαγμένο, κάτι που λείπει από την αγορά, αλλά να έχει ζήτηση.

  • Like 1
Δημοσ.

Ανταγωνιστικός μπορεί να είσαι μόνο αν εισάγεις μόνος σου αυτά που πουλάς (και πάλι με μικρό κέρδος). Αν τα παίρνεις από προμηθευτή εδώ στην Ελλάδα δεν μπορείς να χτυπήσεις με τίποτα τις τιμές του σκρουτζ.

Δημοσ.

Παιδια καταλαβαινω οτι τιποτα δεν ειναι ευκολο, ειδικα στις μερες και σας ευχαριστω πολυ που μου τονιζεται τα αρνητικα. Οπως σας ειπα ειμαστε ακομα στο ψαξιμο, αν οντως δουμε οτι οι τιμες ειναι οντως ασυναγονιστες και δεν μπορει να προχωρησει το θεμα, το φυσικα και θα κοιταξουμε αλλο προιον ή κατι εντελως διαφορετικο ή ακομα και τιποτα. 

 Ομως το θεμα μου δεν ηταν αν ειναι κορεσμενη ή οχι η αγορα e-shop ηλεκτρονικων ειδων, αυτο ειναι και λιγο υποκειμενικο. Αυτο που ρωτησα ειναι πως θα μπορουσα να ξεπερασω αυτο το θεμα που προκειπτει με τους προμηθευτες γενικοτερα, δηλαδη αν δεν εχεις καταστημα να μην ασχολουνται μαζι σου.

Δημοσ.

Μα το ένα είναι συνέπεια του άλλου. Η αγορά είναι κορεσμένη, πολύ προϊόν-λίγοι πελάτες. Αν αρχίσουν και δίνουν εμπόρευμα σε μικρομάγαζα ελεύθερα, θα πέσουν οι τιμές κι άλλο και θα μειωθεί το κέρδος τους, αλλά επειδή η αγορά είναι σε ασφυξία δεν πρόκειται να ανέβει ο τζίρος τους.  Ο τρόπος είναι να τους πλησιάσεις και να τους πεις θα βάλω κάποιες χιλιάδες πίστωση στο λογαριασμό σας (πρέπει να είναι ελκυστικό γι' αυτούς) και θα παραγγέλνω όταν πουλώ. Ο χονδρέμπορας όμως θα σε σφάξει λίγο και δεν θα είσαι ανταγωνιστικός. Οπότε γυρνάμε σε αυτά που σου είπα στο προηγούμενο ποστ.

Δημοσ.

Παιδια καταλαβαινω οτι τιποτα δεν ειναι ευκολο, ειδικα στις μερες και σας ευχαριστω πολυ που μου τονιζεται τα αρνητικα. Οπως σας ειπα ειμαστε ακομα στο ψαξιμο, αν οντως δουμε οτι οι τιμες ειναι οντως ασυναγονιστες και δεν μπορει να προχωρησει το θεμα, το φυσικα και θα κοιταξουμε αλλο προιον ή κατι εντελως διαφορετικο ή ακομα και τιποτα.

Ομως το θεμα μου δεν ηταν αν ειναι κορεσμενη ή οχι η αγορα e-shop ηλεκτρονικων ειδων, αυτο ειναι και λιγο υποκειμενικο. Αυτο που ρωτησα ειναι πως θα μπορουσα να ξεπερασω αυτο το θεμα που προκειπτει με τους προμηθευτες γενικοτερα, δηλαδη αν δεν εχεις καταστημα να μην ασχολουνται μαζι σου.

Απο μικρη εμπειρια σε εταιρια πληροφορικης με ελαχιστες πωλησεις hardware 200.000€ χρονο ( κυριως soft) :

Οι σελιδες προμηθευτων ειναι αθλιες και φερνουν περιορισμενα πραγματα. Πολλες φορες συνεφερε να τα παρουμε απο πχ πλαισιο λιανικη και να τα πουλαμε 10-20 ευρω παραπανω.

Τηλεφωνικα ως πελατες των προμηθευτων πετυχεναμε εως και 20% φθηνοτερα σε σχεση με το site

Οι τιμες με φπα ειναι πιο ακριβες απο αυτες σε σκρουτζομαγαζα κατα πολυ η ιδιες.

Δεν ασχολουνται με το καθενα θελει πιεση η εμπειρια , λεφτα κονε.

Πανω κατω οτι σου ειπαν οι αλλοι

Δημοσ.

Να προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου: οι μεγάλες εταιρίες πριν συνεργαστούν με μικρά ψάρια ζητούν ΑΦΜ για να τους ψάξουν σε ΤΕΙΡΑΙΣΙΑ, εφορία κλπ... (έχουν πρόσβαση χαρτζιλικώνοντας δημοσίους υπαλλήλους)

Δημοσ.

Ή μπορείς να γίνεις επίσημος μεταπωλητής αξιόπιστου κινέζικου wholesale, όπως το chinavasion, με δεδομένο ότι στην ελληνική αγορά απλά δεν βρίσκεις πουθενά αυτά που πουλάνε στις τιμές που τα δίνουν. Εγώ θα το έψαχνα.

 

Πρόσφατα έψαχνα με φίλους να βάλουμε στα αυτοκίνητά μας 2din με τα πάντα πάνω με κόστος 200-250 ευρώ. Ε, τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι αν κάποιος φέρει τέτοια προϊόντα, παρέχοντας και service (με τεχνικό και ανταλλακτικά), θα πάει καλά. Να σου πω την αλήθεια, ψάχνομαι να το κάνω εγώ με ένα κολλητό που έμεινε μετά από πολλά χρόνια άνεργος και έχει και το χώρο για φυσική έδρα. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να αγοράζεις μικρότερες ποσότητες και να έχεις κεφάλαιο από αυτά τα 20000 που λες για τα πρώτα χρόνια, επενδύοντας και στην ηλεκτρονική προώθηση.

 

Πίστεψέ με, το μοντέλο του Ζερβουδάκη είναι αποδοτικό και επικερδές.

Δημοσ.

αλλο εισαγωγεας αλλο αντ/πος αλλο τριγωνικη πωληση αλλο στοκ κ αλλα που δεν μ ρχονται...

μαγαζι πλεον αξιζει να ανοιγεις  με εσπα ή μονο αν ξερεις να κανεις λαμογιες.-

το να φερνεις απ εξω πραγματα χωρις γνωριμιες( λαμογια εννοω) δεν αποφερει κερδη..καλα το ιδιο και για εγχωριες καταστασεις..

το να πηγαινεις στην infoquest παλι δεν νομιζω να συμφερει αλλα αντε βρες ακρες...

το ιδιο και για τα κινητα αλλοι πανε στους αντ.πους ,αλλοι στους εισαγωγεις(παλια τους λεγαν παραεισαγωγη) τυπου birdphone και αλλοι εχουν βρει 2-3 ακρες σε αλλες χωρες και τους προμηθευουν...

ταυτοχρονα οι παραπανω ειναι ηδη στα σκρουτζομαγαζα+bestprice/eprice και πουλανε...

Αρα πρεπει να βρεις ακομη καλυτερη πηγη......

απο που προκυπτει οτι τα ζερ εχουν λεφτα?εχεις δει πολλα ζερ να κυκλοφορουν?προφανως καπως αλλιως ζουνε...

νομιζω τα witson(κινεζοοθονες τα χει φερει ενας στην αθηνα. Παρολ αυτα πολυ θα ηθελα να δω πως θα αντιμετωπιζει πελατες που θα λενε δεν εχει καλο σημα στα fm,tv, κτλ...)

  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα σας πω κι εγω τη γνωμη μου ως ιδιοκτητης καταστηματος με αξεσουαρ κινητων. Αυτη τη στιγμη, με την αβεβαιότητα που υπαρχει στην αγορα, τα eshops επειδη δεν εχουν την κινηση που ειχαν, εχουν βαλει τις τιμες τους κατω απο το κοστος και πουλανε ισα ισα για να παρουν πισω τα λεφτα τους και να ξεστοκαρουν. Ευτυχως εγω δουλευω το site σε χωρο δικο μου και με μηδενικα λειτουργικα εξοδα. Αν υπολογισεις το κοστος του skroutz καθημερινα, ολα τα καταστηματα μπορει να εχουν αποστολες, δεν εχουν ομως κανενα κερδος, αντιθετως μπαινουν και μεσα.

 

Τον τελευταιο καιρο μαλιστα εχουν εμφανιστει 2 site, ενα στην Αθηνα και ενα Θεσσαλονικη, που πουλανε τα παντα με τιμες κατω του κοστους. Θεωρω σιγουρο πως τα συγκεκριμενα κατι υποπτο κανουν (ξεπλυμα), αλλα δε μπορει να αποδειχθει τιποτα. Δυστυχως το ηλεκτρονικο εμποριο καταστραφηκε απο το ιδιο πραγμα που το ανεβασε, τον skroutz. Πολλοι επιχειρηματιες τις πλακας μπηκαν στη διαδικασια να ανταγωνιζονται καθημερινα ωστε να ειναι οι φθηνοτεροι, και φθασαν να μπαινουν μεσα κανονικα στις τιμες. Κριμα

 

Οσοι ανεργοι ψαξτε αντικειμενο πολυ σπανιο, γιατι σχεδον ολα ειναι πλεον κορεσμενα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...