Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΔΕΝ ΞΑΝΑδανειζω πια. Πιο παλια που υπηρχαν λεφτα δεν με ενοιαζε εάν καποιος μου χαλαγε ή δεν μου εδινε πισω κατι που του δανειζα γιατι απλα υπηρχαν λεφτα για να το αγορασω ξανα, τωρα που ο μισθος κοπηκε κατά 60% και ότι ειχα μαζεψει εξανεμιστηκε πληρωνοντας εφορειες, χαρατσια, τελη κυκλοφοριας, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ!!!

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δανειζω μονο όταν δεμ με απσχολει η επιστροφη του αντικειμενου ή σε ανθρώπους εμπιστοσύνης. Και επειδή ολοι αναφερεστε σε "κακους" δανειολήπτες" εγω θα κανω εξαιρεση.: Εχω φιλαρακι που "παρακαλαω" να μου δανειστεί κατι. 

Σε ότι κατασταση και να το δωσω (σκονισμενο ή και μισοχαλασμενο) θα μου το επιστερεψει τη μερα που ειχε δεσμευτεί και το αντικειμενο θαναι σαν καινουργιο (γενικα φροντιζει πολύ και τα δικα του πραγματα ).  

Εγω από την άλλη δεν δανειζομαι γιατι ... με ξερω καλα. Και καινουργιο τα το παρω - σαν βομβαρδισμενο θα το παραδωσω!!!!

Μικροποσα δανειζομαι καμια φορα (αν εχω ξεχασει να παρω πορτοφολι ή βαριέμαι να παω στο ATM) αλλα θα τα επιστρεψω οπωσδηποτε την επομενη μερα. Ακομα και αν ο δανειστης μου δεν μπορει να συνατηθουμε τον παιρνω τηλ. κάθε μερα και τον πρηζω. 

Για αυτό το λογο ακριβως φίλοι ακομα και απλοι γνωστοι (συνάδελφοι) δεν φοβουντε να με εξυπηρετησουν με ένα μικρο ημερησιο δανειο

Δημοσ.

Καλα ενταξει , αυτα με τις τρακες στα τσιγαρα και το δανεισμο 20 ευρο ειναι πραγματα γυμνασιου/λυκειου , πραγματικα δηλαδη αμα σου ζηταει ο αλλος τσιγαρο και σε πιανει η καρδια σου  , τι τους θελεις τους φιλους ?

Η μονη περιπτωση  που ειναι λογικο να αρνηθεις ειναι αμα εισαι τοσο στενα οικονομικα που δεν σε παιρνει καθολου , η αν κανεις παρεα με καποιον τοσο τσιφουτη που τρακαρει απο ολη την παρεα για να την βγαλει τσαμπα ενω εχει λεφτα.

Στη δευτερη περιπτωση βεβαια γιατι να κανεις τετοιο ατομο παρεα ?

Εγω μια ζωη θυμαμαι τον πατερα (και γενικα προηγουμενες γενιες) μου να τσακωνεται με τους φιλους του για το ποιος θα πρωτο-πληρωσει (κερασει δηλαδη ασχετως οικονομικης ευχερειας) στην ταβερνα λογαριασμο 20 ατομων ,

εμεις εχουμε προβλημα για ενα στικακι η ενα κατσαβιδι ...

Εννοειται οτι αν δανειστεις το επιστρεφεις ο ιδιος (δεν του λες του αλλου ελα παρτο) στην κατασταση που το πηρες η σε καλυτερη για να δειξεις οτι εκτιμας την εμπιστοσυνη που σου εδειξε.

.

Δημοσ.

(thumbs up)

Με την ευκαιρία να πω ότι προσωπικά αποφεύγω τελείως το να δανείζομαι. Γιατί σίγουρα αν είναι κάτι να σπάσει/χαλάσει θα το κάνει στα "ξένα χέρια" και προτιμώ αυτά να μην είναι τα δικά μου!!!

Μα άμα σπάσεις κάτι σίγουρα αυτό θα είναι:

1ον Αλλουνού

2ον Πανάκριβο

3ον Ασύμφορο ή απλά μη επισκευάσιμο.

Στην 3η περίπτωση, δεν μπορείς να το φτιάξεις στα κρυφά και μετά να κάνεις την πάπια ρε πούστη μου.

Καλλιά να σπάσω 200 δικά μου πράματα, παρά 1 δανεικό.

Έτσι κι αλλιώς, πάντα το δανεικό το παίρνει ο διάολος. Νόμος.

Δημοσ.

(thumbs up)

Με την ευκαιρία να πω ότι προσωπικά αποφεύγω τελείως το να δανείζομαι. Γιατί σίγουρα αν είναι κάτι να σπάσει/χαλάσει θα το κάνει στα "ξένα χέρια" και προτιμώ αυτά να μην είναι τα δικά μου!!!

Μα άμα σπάσεις κάτι σίγουρα αυτό θα είναι:

1ον Αλλουνού

2ον Πανάκριβο

3ον Ασύμφορο ή απλά μη επισκευάσιμο.

Στην 3η περίπτωση, δεν μπορείς να το φτιάξεις στα κρυφά και μετά να κάνεις την πάπια ρε πούστη μου.

Καλλιά να σπάσω 200 δικά μου πράματα, παρά 1 δανεικό.

Έτσι κι αλλιώς, πάντα το δανεικό το παίρνει ο διάολος. Νόμος.

Δημοσ.

Το μόνο σοβαρό που θυμάμαι να δάνεισα ήταν ένα παιχνίδι του PS2. Φυσικά δεν το ξαναπήρα πίσω. Τώρα κάτι αντεγραμμένα CD δε το θεωρώ και κάτι τραγικό. Εγώ συνήθως δανειζόμουν από τον ξάδερφό μου παιχνίδια για PC/PS αλλά τα επέστρεφα μόλις τα τελείωνα χωρίς να μου τα ζητήσει. Δεν έχει τύχει να δανείσω/στω κάτι άλλο και σίγουρα δε θα το κάνω. Ειδικά ηλεκτρονικές συσκευές με τίποτα μιας και είμαι πολύ ψώρας, ακόμα και να ξέρω ότι θα το προσέξει ο άλλος σίγουρα δε θα το κάνει όπως εγώ.

Δημοσ.

Δανείζω συνέχεια πράγματα σε φίλους, από ρούχα, αξεσουάρ, περιφερειακά κονσολών/PC, games.....μεχρι και αυτοκίνητο. Λεφτά όμως ποτέ!!!

Κάποια πράγματα λείπουν απο το σπιτι μου και ένα χρόνο....δεν με νοιάζει, αν τα χρειαστώ σε 5 λεπτά θα τα χω. Δεν φοβάμαι ότι κάποιος θα τα βουτήξει και σε περίπτωση που κατι παει στραβά και χαλάσει ξέρω πως θα αντικατασταθεί.

Μοναδική απώλεια 20 χρόνια που δανείζω πράγματα ήταν ενα ζευγάρι γκέτα dr.martins δεκαετία του '90 Αγαπημένο παπούτσι μου μεν αλλα το έκλεψαν μαζι με ολα τα παπούτσια του φίλου που τα χα δανείσει (τα άφηνε στο μέρος του σπιτιού του που δεν ειχε ακόμη ολοκληρωθεί και του τα ψυρισαν ΟΛΑ). Χαμένος δεν βγήκα πάντως μου τις αντικατέστησε με νέες και μου έδωσε και ενα ζευγάρι καινούργιων Wehrmacht λίγο αργότερα.

Δημοσ.

Στα ξενα δανεικα πραγματα εγω τα φυλαω καλυτερα απο τον ιδιοκτητη.

Πχ, δανεικο ps3 το ανοιξα και το καθαρισα κιολας, νταξει οχι παστα επεξεργαστη αλλα ειχε τραβηξει τρελη σκονη με τα χρονια.

Γενικα ετσι ειμαι και με τα δικα μου οποτε ενας λογος σε ξενο πραγμα να εισαι προσεχτικός.

Φυσικα την εχω παθει και γω με πραγματα απλα μπηκαν σε black list οσοι μου την εκαναν την ταρζανια.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

εγω παλι δανειζω τα παντα , αλλα σε πολυ επιλεγμενα ατομα..τωρα σε ολους τους υπολοιπους που δεν ειναι και τοσο εμπιστοι , προτειμω να δανεισω λεφτα παρα αντικειμενα..καποιες φορες δεν ειναι η αξια του αντικειμενου αλλα τα συναισθηματα που σου θυμηζει και δεν θελεις να το δωσεις οπουδηποτε , ξερωντας οτι δεν θα δωσει την προσοχη που του αρμοζει..

απο την αλλη , εχω δανιστει , και εχουν ξεχαστει σ εμενα κανα 2 φλασακια απο κατι κολητους που τα χασα μετα απο καιρο , ενα gc game και μια τιμονιερα logitech επειδη δεν την ηθελε ενας φιλος μου(?)δεν θυμαμαι καν :P

Δημοσ.

οταν θελω να τα χασω και να μην τα ξαναδω ποτε...η να τα δω σπασμενα και διαλυμενα τοτε ναι τα δανειζω!!  γιατι σε οσους δανεισα κατι δεν το σεβαστηκαν η το εχασαν η το διελυσαν.και απο τοτε τιποτα σε κανεναν.καλυτερα να του το χαρισω παρα να το δανεισω

Δημοσ.

Παλιότερα δάνειζα αβέρτα ότι είχα και δεν ειχα... Δεν το θεωρούσα κακό , ίσα ίσα το έβλεπα σα να κάνω ένα καλό..

Με τα χρόνια όμως το έκοψα γιατί κατάλαβα ότι όλοι περισσότεροι δεν εκτιμούν την κίνηση αυτή και ίσα ίσα βλάβες προξενούν στα αντικείμενα που τους δανείζεις μη δείχνοντας το παραμικρό ίχνος σεβασμού...

το μονο πράγμα που δεν θα ξαναδανεισω ποτέ ειναι η πόδια μου στο χημείο.. Έχω βαρεθεί να δίνω πόδια σε συναδέλφους που πω ξέχασαν τη δίκη τους και ναι.... Παντα επιστρέφετε λεκιασμένη καμένη κλπ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...