Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΑιδια να κανω μια ερωτηση?Εχω εναν γωνιακο τροχο bosch(GWS 6 115 e)και  φαγωθηκε η μεγαλη κεφαλη.Αφου με επρηξαν κανενα διμηνο τελικα παρελαβα την κεφαλη.Απλα δεν ξερω πως να την αλλαξω.Εχει στην μεση μια μεγαλη περονη και δεν εχω καταλαβει πως βγαινει (δε φαινεται να εχει βιδες κτλ).

Καμια ιδεα απο καποιον ειδικο?

Δημοσ.

[spoiler]

jgo1hg.jpg

67qh4y.jpg

[/spoiler]

ευχαριστω για τις απαντησεις.

Το σχεδιαγραμμα το εχω και εγω.

Οπως μπορειτε να δειτε η μεγαλη κεφαλη (το 38 toy σχεδιαγραμματος) εχει εναν αξονα πανω στον οποιο ειναι στερεωμενη.Δε βλεπω καποια βιδα,ασφαλεια που την κρατα.Πως βγαινει ωστε να βαλω την νεα?Καπου πηρε το ματι μου καποιον που την επιανε στη μεγκενη και κοπανουσε τον πυρο μεχρι να βγει.Το εκανα χωρις αποτελεσμα (ασε που φοβαμαι μην κανω καμια ζημια).

Δημοσ.

Οπως μπορειτε να δειτε η μεγαλη κεφαλη (το 38 toy σχεδιαγραμματος) εχει εναν αξονα πανω στον οποιο ειναι στερεωμενη.Δε βλεπω καποια βιδα,ασφαλεια που την κρατα.Πως βγαινει ωστε να βαλω την νεα?Καπου πηρε το ματι μου καποιον που την επιανε στη μεγκενη και κοπανουσε τον πυρο μεχρι να βγει.Το εκανα χωρις αποτελεσμα (ασε που φοβαμαι μην κανω καμια ζημια).

Πρεσαριστός είναι ο πύρος, αν δεν βγαίνει με χτύπημα τότε τον βάζεις σε πρέσα.

Δημοσ.

Θέλεις να αλλάξεις το γρανάζι δηλαδή; Οπότε πρέπει να βγάλεις την βίδα από το παλιό γρανάζι και να την βάλεις στο καινούριο.

Με πρέσσα θα ήταν η καλύτερη επιλογή αλλά που να την βρεις. Δοκίμασε να το χτυπήσεις πάλι αλλά να το έχεις καλά στερεομένο. Από κάτω να ακουμπάει το σημείο που δεν θα μετακινηθεί ενώ η βίδα να μην ακουμπάει από κάτω για να έχει περιθώριο να βγει. Όπως κοπανάς με το σφυρί να έχεις ενδιάμεσα ένα κομμάτι αλουμίνιο ή μπρούτζο για να μην φθείρεις την βίδα με το σφυρί από το κοπάνημα. Ρώτα και μία στο τεχνικό τμήμα της εταιρίας μήπως υπάρχει κανα κόλπο, και από πια μεριά πρέπει να βαρέσεις(αν και απότι βλέπω μάλλον από μέσα προς τα έξω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το γρανάζι (κορώνα) είναι πρεσσαριστό στον άξονα, συνεπώς θα πρέπει να βρεις πρέσσα για να το βγάλεις (ο άξονας βγαίνει πιέζοντας από μέσα προς τα έξω). Εναλλακτικά, θα μπορούσες να δοκιμάσεις σε μία μεγάλη μέγγενη τοποθετώντας ένα "δακτυλίδι" με ύψος τόσο, όσο να προεξέχει 2 εκατοστά πάνω από το σπείρωμα και ανάμεσα στην μία σιαγόνα και το καπάκι (από την πλευρά του σπειρώματος, επάνω και περιμετρικά των γραμμάτων) και σιγά - σιγά να σφίγγεις την μέγγενη μέχρι να "ξεπρεσσαριστεί" ο άξονας.

Προσοχή να μην στραβώσει ή "κεφαλώσει" ο άξονας και φυσικά να μην σπάσεις το καπάκι. Εάν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να καθαρίσεις πολύ καλά από το παλιό γράσσο την "χελώνα" (τον χώρο που βιδώνει με τις 4 βίδες το καπάκι, εκεί που βρίσκεται το μικρό γρανάζι) και να τοποθετήσεις νέο γράσσο (είναι ειδικό, κολλώδες και σχετικά λεπτόρευστο σκούρο καφέ...καμμία σχέση με το κοινό γράσσο για ρουλεμάν το οποίο είναι και εντελώς ακατάλληλο!). Προσοχή! Όχι πολύ γράσσο γιατί θα ζεσταίνεται, όχι λίγο γιατί δεν θα λιπαίνεται επαρκώς. 

Επεξ/σία από msamkl
Δημοσ.

ΚΑλα ειδα καπου τον τυπο να βαζει την κεφαλη σε καθετη πρεσσα.Το κολπο που εκανε ειναι να βαλη στη βαση της αναποδης πλευρας βαση απο καρυδακι(να μην τρωει την πιεση  ο αξονας).Ειναι εδω μετα το πρωτο λεπτο.

Να υποθεσω οτι με τον ιδιο τροπο ξαναπρεσσαρεται σωστα?

δυστυχως καθετη πρεσσα δεν εχω μονο οριζοντια.Δε ξερω αν βρω μεγαλη μεγκενη(ειχε ο πατρας μου συνεργειο αυτοκινητων απο τα 70s εως τα 00s οποτε κατι θα βρω πιστευω).

Τπ γρασσο που το βρισκω ΚΑι πως το ζηταω?Σε καποιο βιντεο ειδα και του βαζε ενα ανοιχτοχρωμο(δεν προλαβαινω τωρα αυριο θα ψαξω να βρω το βιντεο).

Σε σκαφτικο που πηρα ειχε μεσα ενα μικρο βαζακι γρασσο αυτο κανει?

Τη χελωνα την καθαριζω πρωτα με πετρελαιο απο οτι ειδα και μετα το γρασσο σωστα?

Δημοσ.

Ε πως αλλιώς θα ξεπρεσαριστεί ο άξονας από το γρανάζι? Από τη μία σπρώχνεις ΜΟΝΟ το γρανάζι, και από την άλλη ΜΟΝΟ τον άξονα.

Και οριζόντια πρέσα κάνει, και μεγάλη μέγγενη. Αν δεν διαθέτεις, τότε μπορείς να πας σε οποιοδήποτε τόρνο, συνεργείο κτλ.

Το γράσο το βρίσκεις σε βιομηχανικά είδη. Γράσο λιθίου το ζητάς.

Δημοσ.

Γράσσα λιθίου είναι πολλά και δεν κάνουν για αυτό.

Το γράσσο θερμοκρασιών είναι μαύρο και συνήθως το λένε γραφιτούχο. Βέβαια άλλη εταιρία είχε μέσα μολυβδένιο, αλλά και αυτό κατάμαυρο.

Το σύνηθες brand name λέγεται μολικότ.

Νομίζω.

Δημοσ.

Οκ λάθος, γράσσο λιθίου υψηλής θερμοκρασίας ή και γραφιτούχο.

Και αυτό κάνει:

https://www.kmtools.gr/eshop/lipantika/1568.html

Επίσης ίδιο είναι και το γράσσο για χορτοκοπτικά πχ:

http://www.drivastools.gr/εργαλεια-μηχανηματα-αντλιεσ-αγρου-κηπου-γηπεδων-χορτοκοπτικα-εξαρτηματα-για-χορτοκοπτικα-husqvarna-γράσσο-γωνιακής-p-6758.html

Tο έχουν όλα τα μαγαζιά που πουλάνε γεωργικά μηχανήματα/αλυσοπρίονα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...