Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εισαι με πρωτη ταχυτητα χαμηλες στροφες χαμηλη ταχυτητα (20χλμ), πισω απο καποιον που θες να προσπερασεις. Ανεβαζω δευτερα για να προσπερασω. Επειδη στη πρωτη θα μου βαρεσει κοφτη κατα τη προσπεραση προφανως. Το θεμα ειναι αμα εχω χαμηλες στροφες στην πρωτη, και πεσω σε ακομα πιο χαμηλες στη δευτερα, θα εχει το νευρο να ροπιασει μεχρι να ολοκληρωσω τη προσπεραση? Σε 250cc μηχανη εχω στο μυαλο μου

Δημοσ.

Εάν ο χρόνος που έχεις να προσπεράσεις είναι τόσος που δεν σε αφήνει να αλλάξεις ταχύτητα όταν χτυπήσει κόφτη η πρώτη, απλά δεν προσπερνάς. Περιμένεις να ανοίξει ο δρόμος, για να μη κινδυνεύσεις ούτε εσύ, ούτε ο άλλος. 

Δημοσ.

Εισαι με πρωτη ταχυτητα χαμηλες στροφες χαμηλη ταχυτητα (20χλμ), πισω απο καποιον που θες να προσπερασεις. Ανεβαζω δευτερα για να προσπερασω. Επειδη στη πρωτη θα μου βαρεσει κοφτη κατα τη προσπεραση προφανως. Το θεμα ειναι αμα εχω χαμηλες στροφες στην πρωτη, και πεσω σε ακομα πιο χαμηλες στη δευτερα, θα εχει το νευρο να ροπιασει μεχρι να ολοκληρωσω τη προσπεραση? Σε 250cc μηχανη εχω στο μυαλο μου

Γιατί να σου βαρέσει κόφτη ; Η πρώτη ταχύτητα στις 250αρες μηχανές βαράνε 50-60 χλμ/ωρα . Και στην τελική το αν θα σου βαρέσει κοφτη ή όχι εξαρτάται απο σένα πόσο ανεβάζεις τις στροφές με το γκάζι. Εξάλλου απο 20 χλμ/ωρα μέχρι να φτάσεις κόφτες στα 50 χλμ/ωρα όχι απλά θα έχεις ολοκλήρώσει την προσπέραση σου αλλα θα έχεις πάει 4 αμάξια πιο κάτω.

Δημοσ.

Οταν ειμαι σταματημενος στη μηχανη, γιατι δε μπορω να αλλαξω ταχυτητα πανω κατω και πρεπει να κινουμαι? Αν ειμαι με 3η-4η και φρεναρω αποτομα λογω αναγκης, δε θα μπορω να κλωτσησω μεχρι τη πρωτη αν δε τσουλαω ταυτοχρονα και τη μηχανη

Δημοσ.

Αν δεν κατεβάζει όταν είσαι σταματημένος, τσούλα την λίγα εκατοστά και θα κουμπώσουν οι ταχύτητες, αν χρειαστεί άσε λίγο τον συμπλέκτη (μη σου σβήσει) και ξανά πάτα τον, δεν χρειάζεται να κινείσαι σταθερά.

Συμβαίνει για τον λόγο που γράφαμε πριν μάλλον, δεν απομονώνει εντελώς ο συμπλέκτης.

Δημοσ.

Λιβε τι εννοεις και γιατι δεν ισχυει

Οτι πρεπει να κουνησεις λιγο μπρος-πισω να μπει το γνωριζω. Το θεμα ειναι οτι μπορω εγω να κλωτσαω κατω, να μη παει αλλο και να νομιζω οτι ειμαι πρωτη, ενω ειμαι δευτερα. Να παω να δωσω γκαζω αφου αφηνω συμπλεκτη και να μου σβησει. Πως μπορω να ξερω οτι κλωτσαω και ειναι πρωτη, ή δεν ειναι και πρεπει να τσουλησω καθως κλωτσαω

Δημοσ.

Σε πολλα αυτοκινητα αν ξεκινησεις μετα απο καποια χιλιομετρα η πρωτη δεν μπαινει ευκολα, ή αν κουμπωσει και εχεις χιλιομετρα μπορει να κουρεψεις κανενα γραναζει

Δημοσ.

εν κινησει δεν κατεβαζεις ποτε πρωτη η αν πηγαινεις πολυ σιγα ,σταματας βαζεις πρωτη και φευγεις...στο δικο μου πχ η πρωτη δεν μπαινει με τιποτα εστω και με 3-4 χλμ

Δημοσ.

εν κινησει δεν κατεβαζεις ποτε πρωτη η αν πηγαινεις πολυ σιγα ,σταματας βαζεις πρωτη και φευγεις...στο δικο μου πχ η πρωτη δεν μπαινει με τιποτα εστω και με 3-4 χλμ

Μια χαρά κατεβάζεις.

Ειδικά σε καμιά φουρκέτα σε ανάβαση σε αμάξια με λίγα άλογα.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά κατεβάζεις.

Ειδικά σε καμιά φουρκέτα σε ανάβαση σε αμάξια με λίγα άλογα.

Παθών με τα λίγα αλογα ! accent 86 hp φορτωμένο για ταξίδι και βουνα με φουρκέτες... Αμα δε βάλω πρώτη δεν πάω πουθενα σε μερικα σημεία  :P

Μια χαρά μπαίνει η πρώτη σε μένα απο δευτέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Σε πολλα αυτοκινητα αν ξεκινησεις μετα απο καποια χιλιομετρα η πρωτη δεν μπαινει ευκολα, ή αν κουμπωσει και εχεις χιλιομετρα μπορει να κουρεψεις κανενα γραναζει

Εννοεις αν κατεβασεις απο δευτερα φορτωμενη που σημαινει οτι η πρωτη θα μπει με στροφες πανω ή κοντα στο κοφτη?

Δημοσ.

Ναι.. θα φρεναρει το κινητηρα αποτομα, πραγμα που εγω θεωρω οτι πρεπει να το κανεις μονο σε ακραιες περιπτωσεις, αλλιως μεχρι δευτερα καλα ειναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...