mcsaro Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα .Μένω σε πολυκατοικία όπου έχουμε ατομικούς καυστήρες αλλά τον τελευταίο καιρό δεν έχουμε κάψει καθόλου πετρέλαιο επειδή έχουμε τζάκι αλλά πληρώνουμε κανονικά κάποιο ποσό .Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποιος νόμος η κανονισμός που να το αποδεικνύει ότι πρέπει να πληρώνουμε γιατί μου φαίνεται κάπως παράλογο.
Silverage Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Υπάρχεί, έχει ξαναγίνει αυτ'η η ερώτηση πιο παλιά. Κάποιος θα βρει να στο πει.
zio10 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Ατομικούς καυστήρες εννοείς αυτόνομη θέρμανση? Αν ναι είναι "λογικό" να πληρώνεις ένα ποσό σαν πάγιο. Εξαρτάται από τα τετραγωνικά νομίζω και κάποιον συντελεστή. Πρέπει να το λέει ο κανονισμός της πολυκατοικίας. Λογικό εννοώ ότι συμβαίνει γενικά, όχι μόνο σε σας (πληρώνεις ακόμα κι αν το διαμέρισμα είναι κλειστό και δεν μένει κανείς)
mcsaro Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Είναι ατομικοί οι καυστήρες .Μου είπαν για συντελεστή 30% αλλά 30% από τι πράγμα δεν μου είπαν. ένα ξεκάρφωτο 30% απλώς
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Περίεργα πράγματα. Το μόνο που ξέρω είναι οτι πληρώνεις ένα ποσό όταν είναι κλειστό το διαμέρισμα και λειτουργεί η θέρμανση γιατί επιβαρύνονται οι άλλοι με επιπλέον θέρμανση από το παγωμένο διαμέρισμα που συνορεύει με τα άλλα.
kage Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) αυτονομη θερμανση συνηθως λενε οταν καιει μονιμα ο κεντρικος καυστηρας....εκει σιγουρα πληρωνεις ειτε αναβεις ειτε οχι... στα βορεια της ελλαδας κυκλοφορουν αυτονομοι καυστηρες(πετρελαιο+αεριο) που ειναι ατομικοι δηλ.αναβει η φλογα οταν το ενεργοποιησεις εσυ...αρα δεν γινεται να σου λενε πληρωσε.ακομη και κοινοχρηστο λεβητα να χουν αν πεις δεν το ανοιγω μην με βαζετε μεσα στο ποσο νομιζω θα το δεχτουν(κοιτανε ποσες ωρες ειναι τωρα και ποσες καθε χ μηνες ωστε να βλεπουν οτι δεν το ανοιξες). δεν νομιζω οτι υπαρχουν νομοι σε αυτα αλλα καταστατικο πολ/κιας Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2014 από kage
Prof_Chaos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Είναι ατομικοί οι καυστήρες .Μου είπαν για συντελεστή 30% αλλά 30% από τι πράγμα δεν μου είπαν. ένα ξεκάρφωτο 30% απλώς ατομικοί καυστήρες δεν το έχω ξανακούσει. μήπως έιναι φυσικό αέριο Εμείς εχουμε 1 καυστήρα αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο όμως. Εγω δεν το άναψα ουτε μια φορά το χειμώνα αλλά δυστηχώς πλήρωνα κάθε μήνα ενα συντελεστή που πληρώνουν όλοι για τις απώλειες. Κάποιες φορές αγγιζε το 30άρι το μηνα επιπλέον στα κοινόχρηστα . Οσον αφορά τις απώλειες θεωρείτε οτι οταν ενα διαμέρισμα δεν χρησιμοποιεί το πετρέλαιο "αναγκάζει" τα διαμερίσματα που το χρησιμοποιούν να ανάβουν περισσότερη ώρα το καλοριφέρ για να πετύχουν την ίδια θερμοκρασία. Η λογική λέει οτι αν το άναβαν όλοι θα ηταν πιο ζεστή η πολυκατοικία με αποτέλεσμα να καίγαμε συνολικά λιγότερο Το λέω πολύ απλά αλλά ετσι που το εξήγησαν. Βέβαια δεν είναι τόσο λογικό σε περιπτώσεις διαμερισμάτων που ανάβουν μονίμως aircondition .
haris_216 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Λοιπόν όταν σε ένα κτήριο υπάρχει αυτόνομη θέρμανση με ένα κεντρικό λέβητα/καυστήρα (δηλαδή ναι μεν το ανάβω όποτε θέλω και για όσο θέλω αλλά έχει ένα λεβητοστάσιο πχ στο υπόγειο) τότε εκτός από τις ώρες που το λειτουργεί κάποιος χρεώνεται και σαν πάγιο για το 30% (περίπου ανάλογα με τον επιμερισμό που έχει γίνει εξαρχής από τη μελέτη της θέρμανσης) του πετρελαίου που κάηκε το συγκεκριμένο μήνα. Πχ "έκαψε" η πολυκατοικία το μήνα Νοέμβριο 1000 ευρώ. Τα 700 θα χρεωθούν σε αυτούς ΜΟΝΟ που χρησιμοποίησαν την θέρμανση και ανάλογα με τις ώρες χρήσης και τα χιλιοστά που τους αντιστοιχούν. Τα υπόλοιπα 300 ευρώ θα επιμερισθούν (ανάλογα με τα χιλιοστά πάλι) σε ΟΛΑ τα διαμερίσματα άσχετα αν έκαναν χρήση ή όχι. Σωστό ή λάθος έτσι είναι. Τώρα αν ο καθένας έχει ατομικό λέβητα πετρελαίου (όχι ιδιαίτερα συνηθισμένο) σίγουρα δεν πρέπει να ισχύει αυτό και θα πρέπει να χρεώνεται μόνο η κατανάλωση πετρελαίου αφού ο καθένας είναι πλέον ΕΝΤΕΛΩΣ ξεχωριστός από τους άλλους. Βέβαια αν αυτό έχει περάσει στον κανονισμό της πολυκατοικίας γιατί βολεύει κάποιους, είναι άλλο θέμα 1
BritGreek Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Στην πολυκατοικια που ειναι το δικο μου σπιτι, καθε διαμερισμα εχει μεν προεγκατασταση για καλοριφερ, αλλα δεν εχουν ολα τοποθετημενο. Στη βεραντα μου εχω δικο μου καυστηρα και δεξαμενη πετρελαιου. Αλλοι δεν εχουν βαλει τιποτα. Προφανως σε αυτονομη εγκατασταση οπως η δικη μας, ο καθε ιδιοκτητης πληρωνει τα δικα του και αγοραζει μονος του πετρελαιο, οπως συντηρει και τον ατομικο του καυστηρα-λεβητα, χωρις συμμετοχη απο τους αλλους.
haris_216 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2014 ..............Προφανως σε αυτονομη εγκατασταση οπως η δικη μας, ο καθε ιδιοκτητης πληρωνει τα δικα του και αγοραζει μονος του πετρελαιο, οπως συντηρει και τον ατομικο του καυστηρα-λεβητα, χωρις συμμετοχη απο τους αλλους. Ακριβώς έτσι. Είσαι τελείως αυτόνομος και αυτάρκης κι έτσι δεν χρειάζεται να πληρώνεις σε κάποιον (ή ο κάποιος να σε πληρώνει). "Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα"
BritGreek Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2014 Το μονο προβλημα ειναι οτι το πετρελαιο το παιρνουμε σε μπετονια γιατι οι αντλιες των βυτιων δεν στελνουν ψηλα και ετσι κι αλλιως δεν ερχονται για μικρες ποσοτητες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα