cuba11 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Όλες τις χρεώσεις στην ΔΕΗ της πληρώνει ο ενοικιαστής όχι ο ιδιοκτήτης. Όχι μόνο την κατανάλωση αλλά και τα δημοτικά τέλη και όλες τις χρεώσεις ΕΚΤΟΣ του ΤΑΠ που τυπικά είναι υποχρεώση του ιδιοκτήτη όμως είναι απειροελάχιστο (2-3 ευρώ το δίμηνο το πολύ) και είναι τεράστια γυφτιά να το ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη και το πληρώνεις και αυτό φυσικά εσύ. Φίλε μου ανέφερα πως ό,τι αφορά σε εγκαταστάσεις του σπιτιού πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Φυσικά και τα δημοτικά τέλη τα πληρώνει ο ενοικιαστής. Ο ChrosZap ανέφερε πως θα πληρώσει για τη σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος! Αυτό είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη. 1
Backpacker Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Φίλε μου ανέφερα πως ό,τι αφορά σε εγκαταστάσεις του σπιτιού πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Φυσικά και τα δημοτικά τέλη τα πληρώνει ο ενοικιαστής. Ο ChrosZap ανέφερε πως θα πληρώσει για τη σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος! Αυτό είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη. Το διευκρίνισα φίλε μου γιατί προφανώς ο TS είναι πρωτάρης στο θέμα και δεν ξέρει και μπορεί να καταλάβει λάθος επειδή ανέφερες με έμφαση μόνο κατανάλωση ρεύματος και όλοι δυστυχώς ξέρουμε ότι αυτή είναι ο μισός λογαριασμός και ο αλλος μισός είναι διάφορες χρεώσεις και πάγια. Δεν νομίζω..εφόσον η σύνδεση γίνεται στο όνομα του πληρώνει ο ενοικιαστής αφού στο όνομα του γίνεται η σύνδεση. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με το ιντερνετ/τηλέφωνο. Γιατί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης για την σύνδεση του ρεύματος που θα έχεις "εσύ"? Σου πληρωνει το πάγιο σύνδεσης για το ιντερνετ που θα συνδέσεις?Όχι βέβαια... Τα τέλη οποιασδήποτε σύνδεσης είναι υποχρέωση αυτού στο οποίου το όνομα γίνεται η σύνδεση. Άρα του ενοικιαστή.
cuba11 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Το ιντερνετ θεωρείται πολυτέλεια. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι βασικό για την επιβίωση. Κανένα σπίτι δεν νοικιάζεται άνευ ρεύματος. Αν π.χ ο προηγούμενος ένοικος άφησε απλήρωτους λογαριασμούς και η ΔΕΗ προέβη σε αποσύνδεση, τότε ο ιδιοκτήτης πρέπει να καλύψει τα έξοδα επανασύνδεσης. Edit : Πάντως έχεις δίκιο πως όπως το είπα πριν θα μπορούσε να καταλάβει λάθος για δημοτικά τέλη κλπ. 1
ChrosZap Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Παιδια μην μαλωνεται παρακαλω ! Απλα το σπιτι δεν ειχε ρευμα οσο ηταν αδειο και δεν υπηρχαν τυχον οφειλες οι οποιες εκκρεμουσαν. Εγω αναφερομουν πιο πολυ στο σχεδιο του ηλεκτρολογου που πρεπει να ξανα σχεδιαστει καθε φορα που αλαζει το ατομο που το νοικιαζει. Αν αυτο το εξοδο το πληρωνει ο ιδιοκτητης η εγω,αλλα απο οτι καταλαβα το καλυπτει ο ιδιοκτητης
Thanos1972 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 εαν τα τελευταια 15 χρονια εχει κατατεθει σχεδιο εισαι οκ.πιο πολυ στον υπαλληλο που θα πεσεις στην ΔΕΗ για την επανεσυνδεση ειναι. 1
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Το συμβόλαιο ότι και να λέει πάνω δεσμεύει τον ιδιοκτήτη για 3 χρόνια. Το σωστό είναι πως η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι 3 χρόνια, ακόμα και λιγότερο να αναγράφει το μισθωτήριο. Επίσης όσο δεσμεύει τον ιδιοκτήτη άλλο τόσο δεσμεύει και τον ενοικιαστή. Παιδια μην μαλωνεται παρακαλω ! Απλα το σπιτι δεν ειχε ρευμα οσο ηταν αδειο και δεν υπηρχαν τυχον οφειλες οι οποιες εκκρεμουσαν. Εγω αναφερομουν πιο πολυ στο σχεδιο του ηλεκτρολογου που πρεπει να ξανα σχεδιαστει καθε φορα που αλαζει το ατομο που το νοικιαζει. Αν αυτο το εξοδο το πληρωνει ο ιδιοκτητης η εγω,αλλα απο οτι καταλαβα το καλυπτει ο ιδιοκτητης Υπήρχαν δεν υπήρχαν οφειλές στη ΔΕΗ, για σένα είναι άσχετο. Άσχετο επίσης είναι αν έχει η δεν έχει ρεύμα. Μόλις γίνει το μισθωτήριο θα το πάρεις και θα πας στη ΔΕΗ, θα πληρώσεις εγγύηση, και θα γίνει σύνδεση στο όνομα σου αν δεν έχει ρεύμα, ή απλά αλλαγή ονόματος εφόσον έχει. Αν τυχόν χρειάζεται ηλεκτρολογικό σχέδιο, είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να στο παράσχει. 1
Backpacker Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Το σωστό είναι πως η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι 3 χρόνια, ακόμα και λιγότερο να αναγράφει το μισθωτήριο. Επίσης όσο δεσμεύει τον ιδιοκτήτη άλλο τόσο δεσμεύει και τον ενοικιαστή. Υπήρχαν δεν υπήρχαν οφειλές στη ΔΕΗ, για σένα είναι άσχετο. Άσχετο επίσης είναι αν έχει η δεν έχει ρεύμα. Μόλις γίνει το μισθωτήριο θα το πάρεις και θα πας στη ΔΕΗ, θα πληρώσεις εγγύηση, και θα γίνει σύνδεση στο όνομα σου αν δεν έχει ρεύμα, ή απλά αλλαγή ονόματος εφόσον έχει. Αν τυχόν χρειάζεται ηλεκτρολογικό σχέδιο, είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να στο παράσχει. Συμφωνώ αν και το να πάει ο ιδιοκτήτης να ζητήσει τα ενοίκια που απομένουν μέχρι τα 3 χρόνια αν φύγεις εσύ στο 1ο ή στο 2ο έτος είναι απίστευτα σπάνιο(πολύ κοστοβόρο και ακόμα περισσότερο χρονοβόρο δικαστικά για να γίνει)...αν φυσικά είσαι οκ στις πληρωμές σου σαν ενοικιαστής. Προσωπικά δεν το έχω δει ποτέ να συμβαίνει. Εδώ δεν διεκδικούν τυχόν χρωστούμενα ενοίκια οι ιδιοκτήτες και τα κάνουν απλά παραχώρηση στο δημόσιο για να μην πληρώσουν και τον φόρο από πάνω. Το να κάτσει να διεκδικήσει μελλοντικά ενοίκια είναι απειροελάχιστη η πιθανότητα...χώρια ότι και πάλι δεν σημαίνει ότι θα δικαιωθεί μετά τα πόσα χρόνια δίκη. Αρκεί να αποδειξει ο ενοικιαστής ότι δεν είχε πλέον την δυνατότητα να πληρώνει το ενοίκιο. (πράγμα πολύ εύκολο στις μέρες μας) Το ιντερνετ θεωρείται πολυτέλεια. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι βασικό για την επιβίωση. Κανένα σπίτι δεν νοικιάζεται άνευ ρεύματος. Αν π.χ ο προηγούμενος ένοικος άφησε απλήρωτους λογαριασμούς και η ΔΕΗ προέβη σε αποσύνδεση, τότε ο ιδιοκτήτης πρέπει να καλύψει τα έξοδα επανασύνδεσης. Edit : Πάντως έχεις δίκιο πως όπως το είπα πριν θα μπορούσε να καταλάβει λάθος για δημοτικά τέλη κλπ. Την σύνδεση του στην ΔΕΗ την πληρώνει ο ενοικιαστής την στιγμή που γίνεται η σύνδεση ρεύματος στο όνομα του. Είναι παροχή δικιά του! Έτσι λέει και ο νόμος. ΥΓ Το ηλεκτρολογικό σχέδιο εφόσον ζητηθεί εκείνο το πληρώνει ο ιδιοκτήτης.Την εγγύηση/πάγιο σύνδεσης στην ΔΕΗ την πληρώνει ο ενοικιαστής. ΥΓ Όχι το τηλέφωνο/ιντερνετ στο έτος 2014 δεν είναι πολυτέλεια! εαν τα τελευταια 15 χρονια εχει κατατεθει σχεδιο εισαι οκ.πιο πολυ στον υπαλληλο που θα πεσεις στην ΔΕΗ για την επανεσυνδεση ειναι. ^Αυτό.^ Άλλο το ηλεκτρολογικό σχέδιο, το οποίο επίσης οι πιθανότητες να στο ζητήσει ο υπάλληλος εν καιρώ κρίσης και αν υπάρχει ήδη τα τελευταία 15 χρόνια είναι μία στις δέκα. Εγώ μιλάω για το κόστος σύνδεσης ρεύματος το οποίο το πληρώνει ο ενοικιαστής!
cuba11 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Έχω αρκετή εμπειρία και ως ιδιοκτήτης που νοικιάζει και ως ενοικιαστής. Είπα αυτά που ξέρω, από εκεί και πέρα δεν έχει νόημα να συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα λεγόμενά μου.ChrosZap αν έχεις κανένα φίλο δικηγόρο ρώτα και θα μάθεις τι πραγματικά ισχύει..Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί επέλεξες να πας σε σπίτι που θα πρέπει να περάσεις τόση διαδικασία για το ρεύμα, τόσα ξενοίκιαστα υπάρχουν.Backpacker πραγματικά θεωρείς πως το ίντερνετ δεν είναι πολυτέλεια; Δηλαδή θες να μου πεις πως είναι βασικό για την επιβίωσή σου όπως π.χ μια στέγη, φαγητό, νερό, θέρμανση; Σίγουρα το ίντερνετ είναι μεγάλη βοήθεια αλλά όχι και βασικό...οι άνθρωποι πεινάνε... 1
Joshua21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Συμφωνώ αν και το να πάει ο ιδιοκτήτης να ζητήσει τα ενοίκια που απομένουν μέχρι τα 3 χρόνια αν φύγεις εσύ στο 1ο ή στο 2ο έτος είναι απίστευτα σπάνιο(πολύ κοστοβόρο και ακόμα περισσότερο χρονοβόρο δικαστικά για να γίνει)...αν φυσικά είσαι οκ στις πληρωμές σου σαν ενοικιαστής. Προσωπικά δεν το έχω δει ποτέ να συμβαίνει. Εδώ δεν διεκδικούν τυχόν χρωστούμενα ενοίκια οι ιδιοκτήτες και τα κάνουν απλά παραχώρηση στο δημόσιο για να μην πληρώσουν και τον φόρο από πάνω. Το να κάτσει να διεκδικήσει μελλοντικά ενοίκια είναι απειροελάχιστη η πιθανότητα...χώρια ότι και πάλι δεν σημαίνει ότι θα δικαιωθεί μετά τα πόσα χρόνια δίκη. Αρκεί να αποδειξει ο ενοικιαστής ότι δεν είχε πλέον την δυνατότητα να πληρώνει το ενοίκιο. (πράγμα πολύ εύκολο στις μέρες μας) Αυτά που γράφεις τώρα απέχουν πολύ από τη δήλωση "Το συμβόλαιο ότι και να λέει πάνω δεσμεύει τον ιδιοκτήτη για 3 χρόνια" που έκανες σε προηγούμενο post η οποία είναι λάθος. Όσο για το λόγο που οι ιδιοκτήτες δεν κυνηγάνε δικαστικά τους ενοικιαστές, αυτός δεν είναι άλλος από τον ουκ λάβεις παρά του μη έχοντος. Ο ενοικιαστής εκ των πραγμάτων είναι ο οικονομικά αδύναμος της υπόθεσης, εφόσον νοικιάζει σπίτι κατά κανόνα δεν έχει περιουσία, συνεπώς ο ιδιοκτήτης δεν θα πάρει τίποτα σε κάθε περίπτωση. Επίσης δεν είναι αρκετό να αποδείξει ο ενοικιαστής ότι δεν είχε δυνατότητα να πληρώνει το ενοίκιο. Και ειδικότερα για την περίπτωση που λέμε, δηλαδή ο ενοικιαστής να φύγει πριν την τριετία, ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να απαιτήσει μελλοντικά ενοίκια. Μόνο όταν περάσει η τριετία μπορεί να κινηθεί δικαστικά, και μόνο εφόσον δεν κατάφερε να νοικιάσει σε άλλον το σπίτι πριν περάσει η τριετία. Και επίσης μόνο εφόσον δεν συντρέχει "σπουδαίος λόγος" όπως μετάθεση δημοσίου υπαλλήλου, ακαταλληλότητα οικίας κτλ. Έχω αρκετή εμπειρία και ως ιδιοκτήτης που νοικιάζει και ως ενοικιαστής. Είπα αυτά που ξέρω, από εκεί και πέρα δεν έχει νόημα να συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα λεγόμενά μου. Αν είχες αρκετή εμπειρία και ως ιδιοκτήτης και ως ενοικιαστής, θα ήξερες ότι το ορθό είναι σε κάθε μίσθωση το ρεύμα να μπαίνει στο όνομα του ενοικιαστή, και πως ο ενοικιαστής με το που αφήνει το σπίτι το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να κόβει το ρεύμα. Επίσης θα ήξερες πως δεν υπάρχει κανένα κόστος επανασύνδεσης στην περίπτωση αλλαγής ονόματος.
cuba11 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 "Αν είχες αρκετή εμπειρία και ως ιδιοκτήτης και ως ενοικιαστής, θα ήξερες ότι το ορθό είναι σε κάθε μίσθωση το ρεύμα να μπαίνει στο όνομα του ενοικιαστή, και πως ο ενοικιαστής με το που αφήνει το σπίτι το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να κόβει το ρεύμα. Επίσης θα ήξερες πως δεν υπάρχει κανένα κόστος επανασύνδεσης στην περίπτωση αλλαγής ονόματος." Βρες μου έστω και 5 άτομα που μπαίνουν σε αυτή τη μανουρο κατάσταση. Το πιο εύκολο είναι να μένουν οι λογαριασμοί στο όνομα του ιδιοκτήτη και να τους πληρώνει ο ενοικιαστής. Edit : Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν προσπαθώ να επιβάλλω την άποψή μου. Αναφέρω κάποια πράγματα εντελώς εμπειρικά και φιλικά.
petros_samurai Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Παιδια για να μην ανοιγω μια θεμα θα ηθελα να ποσταρω εδω μια απορια/προβλημα που εχω με την ενοικιαση. Τον περασμενο οκτωβρη "μπηκα" στο διαμερισμα και πληρωσα 2 ενοικια μπροστα και πληρωνα καθε 15 του μηνα ξεκινοντας απο τις 15 οκτωβριου.Στις 15 αυγουστου του '14,πληρωσα τελευταια φορα - για την διαμονη μου 15 αυγουστου μεχρι 15 σεμπτερβιου- και εμεινα απο 15 σεπτεμβρη μεχρι 15 οκτωβρη χωρις να πληρωσω γιατι ηταν ο τελευταιος μηνα και τον ειχα πληρωσει απο την αρχη!Τωρα ομως αποφασησα να μεινω και αλλον εναν χρονο και θα κανουμε νεο συμβολαιο,μου ζηταει παλι 2 ενοικια μπροστα και θελω να ρωτησω αν αυτο ειναι στανταρ η οχι,επισης οταν θα τελειωσει και αυτος ο δευτερος χρονος,τον τελευταιο μηνα τον διαμενω χωρις να πληρωσω επειδη εδωσα 2 ενοικια μπροστα η πληρωνω κανονικα,που σημαινει πως ουσιαστικα θα πληρωσω 13 μηνες μενοντας μονο 12. Ελπιζω να καταλαβατε την ιστορια ευχαριστω!
GreyHorse Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Παιδια για να μην ανοιγω μια θεμα θα ηθελα να ποσταρω εδω μια απορια/προβλημα που εχω με την ενοικιαση. Τον περασμενο οκτωβρη "μπηκα" στο διαμερισμα και πληρωσα 2 ενοικια μπροστα και πληρωνα καθε 15 του μηνα ξεκινοντας απο τις 15 οκτωβριου.Στις 15 αυγουστου του '14,πληρωσα τελευταια φορα - για την διαμονη μου 15 αυγουστου μεχρι 15 σεμπτερβιου- και εμεινα απο 15 σεπτεμβρη μεχρι 15 οκτωβρη χωρις να πληρωσω γιατι ηταν ο τελευταιος μηνα και τον ειχα πληρωσει απο την αρχη!Τωρα ομως αποφασησα να μεινω και αλλον εναν χρονο και θα κανουμε νεο συμβολαιο,μου ζηταει παλι 2 ενοικια μπροστα και θελω να ρωτησω αν αυτο ειναι στανταρ η οχι,επισης οταν θα τελειωσει και αυτος ο δευτερος χρονος,τον τελευταιο μηνα τον διαμενω χωρις να πληρωσω επειδη εδωσα 2 ενοικια μπροστα η πληρωνω κανονικα,που σημαινει πως ουσιαστικα θα πληρωσω 13 μηνες μενοντας μονο 12. Ελπιζω να καταλαβατε την ιστορια ευχαριστω! Εννοείται ότι θα ξαναδώσεις εγγύηση αφού την άλλη την έχεις ήδη φάει. Και ναι, πληρώνεις 13 μήνες στους 12 και όταν με το καλό φύγεις και του δώσεις τα κλειδιά στο χέρι, στην επιστρέφει αν δεν έχεις αφήσει απλήρωτα και αν δεν έχεις κάνει ζημιές.
Backpacker Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Αυτά που γράφεις τώρα απέχουν πολύ από τη δήλωση "Το συμβόλαιο ότι και να λέει πάνω δεσμεύει τον ιδιοκτήτη για 3 χρόνια" που έκανες σε προηγούμενο post η οποία είναι λάθος. Γιατί είναι λάθος? Ο μόνος τρόπος να βγάλεις ενοικιαστή (πριν τα 3 χρόνια) που πληρώνει φυσικά κανονικά το ενοίκιο του στην ώρα του είναι με αιτιολογία ιδιοκατοικήσης και φυσικά μετά δεν μπορείς να το νοικιάσεις για 2-3 χρόνια τουλάχιστον (δεν θυμάμαι ακριβώς το διάστημα) Απλά δεν ανέφερα την "δέσμευση" που υπάρχει σίγουρα και απ'την πλευρά του ενοικιαστή γιατί ουσιαστικά δεν υφίσταται στην πραγματική αγορά. Ενώ αυτή του ιδιοκτήτη υφίσταται και είναι μια αρκετά συχνή περίπτωση.
petros_samurai Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Εννοείται ότι θα ξαναδώσεις εγγύηση αφού την άλλη την έχεις ήδη φάει. Και ναι, πληρώνεις 13 μήνες στους 12 και όταν με το καλό φύγεις και του δώσεις τα κλειδιά στο χέρι, στην επιστρέφει αν δεν έχεις αφήσει απλήρωτα και αν δεν έχεις κάνει ζημιές. Ανατρεπτικο,παντα πιστευα πως απλα δεν πληρωνω την τελευταιο μηνα. Αν στο τελος μου υποδειξει διαφορες "ζημιες" που λεει πως εκανα και εγω λεω το αντιθετο τοτε τι γινεται?
GreyHorse Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Ανατρεπτικο,παντα πιστευα πως απλα δεν πληρωνω την τελευταιο μηνα. Αν στο τελος μου υποδειξει διαφορες "ζημιες" που λεει πως εκανα και εγω λεω το αντιθετο τοτε τι γινεται? Αν φοβάσαι για κάτι τέτοιο να πληρώσεις πραγματογνώμωνα να καταγράψει/φωτογραφίσει επ'ακριβώς την κατάσταση του σπιτιού την οποία θα υπογράψετε και οι δύο και θα πάρετε από ένα αντίγραφο. Ο ίδιος πραγματογνώμων ή κάποιος άλλος θα καταγράψει φωτογραφίσει την κατάσταση του σπιτιού την ώρα που φεύγει ο ενοικιαστής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα