Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

post-248736-0-08068300-1414583977_thumb.jpg

Ανατρεπτικο,παντα πιστευα πως απλα δεν πληρωνω την τελευταιο μηνα.

Αν στο τελος μου υποδειξει διαφορες "ζημιες" που λεει πως εκανα και εγω λεω το αντιθετο τοτε τι γινεται?

Όπως καταλαβαίνεις, αν υπογράψεις το συμβόλαιο σημαίνει πως το σπίτι το παραλαμβάνεις χωρίς ζημιές οπότε εννοείται πως ό,τι εμφανιστεί μετά χρεώνεται σε σένα (μιλάμε για ζημιά δικής σου υπαιτιότητας) . 

Δημοσ.

Ξεχασα να την ρωτησω για το ιντερνετ παιδια! Τι βλακας!!! Μου ειπε οτι εχει περασμενη γραμμη και μου εδειξε την πριζα για το καλωδιο τηλεφωνου στο σαλονι! Τωρα εγω παιρνω τηλεφωνο τον ΟΤΕ για να μου ενεργοποιησουν μια γραμμη και να μου δωσουν εναν αριθμο μαζι με το πακετο ιντερνετ η περιμενω συνεργεια του οτε? Επισης αμα θελω να βαλω αλλη εταιρια οπως  η ΗΟL Παλι περναω πρωτα αριθμο ΟΤΕ η να παω κατευθειαν στην HOL?

Δημοσ.

Βρες μου έστω και 5 άτομα που μπαίνουν σε αυτή τη μανουρο κατάσταση.  :P  Το πιο εύκολο είναι να μένουν οι λογαριασμοί στο όνομα του ιδιοκτήτη και να τους πληρώνει ο ενοικιαστής.

Edit : Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν προσπαθώ να επιβάλλω την άποψή μου. Αναφέρω κάποια πράγματα εντελώς εμπειρικά και φιλικά.

Το αντίθετο θα έλεγα, το δύσκολο είναι να βρεις ιδιοκτήτες που δέχονται να παραμείνει στο όνομά τους το ρεύμα όταν νοικιάζουν. Ο ιδιοκτήτης αναγκαστικά διακινδυνεύει να χάσει ενοίκια, διακινδυνεύει να αναγκαστεί να πληρώσει ο ίδιος λογαριασμούς νερού/κοινόχρηστα, διακινδυνεύει φθορά της περιουσίας του κτλ. Και για όλα αυτά ο νόμος του απαγορεύει να εισπράξει εγγύηση μεγαλύτερη από 2 μηνιαία μισθώματα. Χωρίς παρεξήγηση, πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι ένας ιδιοκτήτης ώστε να ρισκάρει χωρίς λόγο να χρεωθεί και τυχόν απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος?

Και για να μην παρεξηγηθώ ούτε εγώ, δεν είναι θέμα επιβολής άποψης. Συζήτηση φιλική κάνουμε παραθέτοντας ο καθένας τα επιχειρήματα του.

Γιατί είναι λάθος? Ο μόνος τρόπος να βγάλεις ενοικιαστή (πριν τα 3 χρόνια) που πληρώνει φυσικά κανονικά το ενοίκιο του στην ώρα του είναι με αιτιολογία ιδιοκατοικήσης και φυσικά μετά δεν μπορείς να το νοικιάσεις για 2-3 χρόνια τουλάχιστον (δεν θυμάμαι ακριβώς το διάστημα)

Απλά δεν ανέφερα την "δέσμευση" που υπάρχει σίγουρα και απ'την πλευρά του ενοικιαστή γιατί ουσιαστικά δεν υφίσταται στην πραγματική αγορά. Ενώ αυτή του ιδιοκτήτη υφίσταται και είναι μια αρκετά συχνή περίπτωση.

Είναι λάθος επειδή άφησες να φανεί ότι μόνο ο ιδιοκτήτης δεσμεύεται από το μισθωτήριο, και όχι ο ενοικιαστής. Νομικά δεν ισχύει, αν και συμφωνώ πως στην πράξη ο ενοικιαστής να έχει καλές πιθανότητες στο να μην τον κυνηγήσει ο ιδιοκτήτης. Είναι σαν να μην αναφέρεις πχ ότι χρειάζεσαι δίπλωμα για να οδηγήσεις αυτοκίνητο, και αυτό γιατί έχεις πολύ λίγες πιθανότητες να σε πιάσουν.

Όσο για την ιδιοκατοίκηση, εδώ και 18 χρόνια περίπου έχει πάψει να ισχύει σαν νόμιμος λόγος έξωσης. Μόνο για ιδιοχρησία ισχύει, δλδ μόνο στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης θέλει να χρησιμοποιήσει το ακίνητο για επαγγελματική στέγη. Αλλά και πάλι σε καμία περίπτωση πριν την τριετία.

Δημοσ.

Να κοιτάξεις επίσης το θέμα της θέρμανσης και των κοινοχρήστων. Μίλησε και με τον ιδιοκτήτη και με το διαχειριστή για τη κατάσταση της πολυκατοικίας, αν πληρώνουν κοινόχρηστα, πόσο ανάβουν το καλοριφέρ κτλ.

Επειδή είμαι και εγώ την συγκεκριμένη περίοδο στην κατάσταση αναζήτησης σπιτιού για ενοικίαση ..Αυτό π μ έχουν πει είναι όχι μόνο να ρωτήσεις..Είναι ακόμα καλύτερο να πας κάτω και να δεις μονος σου παλαιότερες χρεώσεις στα κοινόχρηστα γιατί τα λένε καλύτερα από όσα είναι μερικές φορές. Η απλά να ζητήσεις να δεις παλιότερες αποδείξεις κοινοχρήστων..

Δημοσ.

Παιδια για να μην ανοιγω μια θεμα θα ηθελα να ποσταρω εδω μια απορια/προβλημα που εχω με την ενοικιαση.

Τον περασμενο οκτωβρη "μπηκα" στο διαμερισμα και πληρωσα 2 ενοικια μπροστα και πληρωνα καθε 15 του μηνα ξεκινοντας απο τις 15 οκτωβριου.Στις 15 αυγουστου του '14,πληρωσα τελευταια φορα - για την διαμονη μου 15 αυγουστου μεχρι 15 σεμπτερβιου- και εμεινα απο 15 σεπτεμβρη μεχρι 15 οκτωβρη χωρις να πληρωσω γιατι ηταν ο τελευταιος μηνα και τον ειχα πληρωσει απο την αρχη!Τωρα ομως αποφασησα να μεινω και αλλον εναν χρονο και θα κανουμε νεο συμβολαιο,μου ζηταει παλι 2 ενοικια μπροστα και θελω να ρωτησω αν αυτο ειναι στανταρ η οχι,επισης οταν θα τελειωσει και αυτος ο δευτερος χρονος,τον τελευταιο μηνα τον διαμενω χωρις να πληρωσω επειδη εδωσα 2 ενοικια μπροστα η πληρωνω κανονικα,που σημαινει πως ουσιαστικα θα πληρωσω 13 μηνες μενοντας μονο 12.

Ελπιζω να καταλαβατε την ιστορια ευχαριστω!

Το λάθος στο σκεπτικό σου είναι πως όταν μπήκες δεν πλήρωσες δύο ενοίκια, αλλά το ενοίκιο του τρέχοντος μηνός συν εγγύηση ύψους ενός ενοικίου. Την εγγύηση την εισπράττει ο ιδιοκτήτης για να μπορέσει με αυτή να αποκαταστήσει τυχόν φθορές/ζημιές που θα προξενήσεις, για τυχόν απλήρωτους λογαριασμούς νερού, κοινοχρήστων κτλ. Το σωστό θα ήταν να πληρώσεις κανονικά και τον τελευταίο μήνα, τη στιγμή που θα παραδώσεις το διαμέρισμα να το ελέγξει για φθορές/ζημιές, και όταν με το καλό έρθουν και οι τελευταίοι λογαριασμοί που να περιλαμβάνουν και την τελευταία μέρα που έμεινες μέσα να κάνετε εκκαθάριση ώστε να σου επιστρέψει την εγγύηση. Θεωρητικά όλα αυτά.

Επίσης εφόσον δεν αλλάζουν οι όροι μίσθωσης δεν χρειάζεται να κάνετε νέο μισθωτήριο, εφόσον δεν υπάρχει καταγγελία μίσθωσης συνεχίζετε κανονικά, σιωπηρή παράταση μίσθωσης λέγεται αυτό. Αν κάνετε νέο μισθωτήριο να έχεις υπόψιν πως ισχύει η δέσμευση της τριετίας από την αρχή.

Αυτά από εμένα.

Δημοσ.

Επίσης εφόσον δεν αλλάζουν οι όροι μίσθωσης δεν χρειάζεται να κάνετε νέο μισθωτήριο, εφόσον δεν υπάρχει καταγγελία μίσθωσης συνεχίζετε κανονικά, σιωπηρή παράταση μίσθωσης λέγεται αυτό. Αν κάνετε νέο μισθωτήριο να έχεις υπόψιν πως ισχύει η δέσμευση της τριετίας από την αρχή.

Σε κάποια συμβόλαια αναφέρεται ρητά μέσα πως απαγορεύεται η σιωπηρή παράταση μίσθωσης, ίσως είναι σε τέτοια περίπτωση. Ας ελέγξει το συμβόλαιο του. 

Πάντως Joshua21 όντως τα λες πολύ σωστά. Απλώς στην πράξη τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά (με μια μικρή δόση ρίσκου βέβαια).  :P

Επειδή είμαι και εγώ την συγκεκριμένη περίοδο στην κατάσταση αναζήτησης σπιτιού για ενοικίαση ..Αυτό π μ έχουν πει είναι όχι μόνο να ρωτήσεις..Είναι ακόμα καλύτερο να πας κάτω και να δεις μονος σου παλαιότερες χρεώσεις στα κοινόχρηστα γιατί τα λένε καλύτερα από όσα είναι μερικές φορές. Η απλά να ζητήσεις να δεις παλιότερες αποδείξεις κοινοχρήστων..

Το ιδανικό ναι είναι να ζητήσεις να δεις κάποιους από τους πιο πρόσφατους λογαριασμούς για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως (αν βέβαια έχει κάποιον στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης).

Δημοσ.

Σε κάποια συμβόλαια αναφέρεται ρητά μέσα πως απαγορεύεται η σιωπηρή παράταση μίσθωσης, ίσως είναι σε τέτοια περίπτωση. Ας ελέγξει το συμβόλαιο του. 

Πάντως Joshua21 όντως τα λες πολύ σωστά. Απλώς στην πράξη τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά (με μια μικρή δόση ρίσκου βέβαια).  :P

Το ιδανικό ναι είναι να ζητήσεις να δεις κάποιους από τους πιο πρόσφατους λογαριασμούς για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως (αν βέβαια έχει κάποιον στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης).

Ό,τι μαλακία και να έχει γραφτεί μέσα στο συμβόλαιο, αν έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσίατου κράτους δεν ισχύει. Αν ο νόμος αναφέρει ότι μετά το πέρας της τριετίας ισχύει η σιωπηρή παράταση, τότε ισχύει. Αν ο νόμος λέει ότι ισχύει μόνο αν δεν αναφέρεται κάτι το αντίθετο στο συμφωνητικό, τότε δεν ισχύει.

Δημοσ.

Δε πα να λέει ότι θέλει το μισθωτήριο... ο νόμος είναι ξεκάθαρος και υπερισχύει του μισθωτηρίου, η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι 3 έτη. Και από ότι έγραψε ο φίλος που έκανε την ερώτηση έμεινε μέσα μόλις ένα χρόνο.

Όσον αφορά την αλλαγή ονόματος στη ΔΕΗ, έτσι είναι και στην πράξη. Εξαιρούνται βέβαια περιπτώσεις μισθώσεων χωρίς μισθωτήριο, μίσθιο μπλεγμένο με κληρονομικά κτλ.

Δημοσ.

Το λάθος στο σκεπτικό σου είναι πως όταν μπήκες δεν πλήρωσες δύο ενοίκια, αλλά το ενοίκιο του τρέχοντος μηνός συν εγγύηση ύψους ενός ενοικίου. Την εγγύηση την εισπράττει ο ιδιοκτήτης για να μπορέσει με αυτή να αποκαταστήσει τυχόν φθορές/ζημιές που θα προξενήσεις, για τυχόν απλήρωτους λογαριασμούς νερού, κοινοχρήστων κτλ. Το σωστό θα ήταν να πληρώσεις κανονικά και τον τελευταίο μήνα, τη στιγμή που θα παραδώσεις το διαμέρισμα να το ελέγξει για φθορές/ζημιές, και όταν με το καλό έρθουν και οι τελευταίοι λογαριασμοί που να περιλαμβάνουν και την τελευταία μέρα που έμεινες μέσα να κάνετε εκκαθάριση ώστε να σου επιστρέψει την εγγύηση. Θεωρητικά όλα αυτά.

Αυτά από εμένα.

Εχεις δικιο για το σκεπτικο κτλ.

Τι εννοεις λεγοντας δεσμευση τριετιας?Το συμβολαιο ειναι για ενα χρονο,δεσμευομαι με κατι αλλο εκτος απο αυτο?

Δημοσ.

Εχεις δικιο για το σκεπτικο κτλ.

Τι εννοεις λεγοντας δεσμευση τριετιας?Το συμβολαιο ειναι για ενα χρονο,δεσμευομαι με κατι αλλο εκτος απο αυτο?

Το έχω γράψει και παραπάνω, η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστο για (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο. Με λίγα λόγια κανένας από τους δύο δεν μπορεί να τερματίσει μονομερώς την μίσθωση πριν περάσουν 3 χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...