Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω πληροφορίες γύρω από γλώσσες προγραμματισμού. Συγκεκριμένα, ας πάρουμε παράδειγμα την java. Ποια frameworks υπάρχουν γι αυτήν? Ποιος ο σκοπός της? Είναι για web-based εφαρμογές? Θέλω να πω, πως κάθε μέρα ανακαλύπτω και καινούργιες πληροφορίες. Υπάρχουν κάπου μαζεμένα όλα αυτά? Αν ο πυρήνας μια εφαρμογής είναι η java γύρω τι υπάρχει? Τα frameworks? Και μετά? Τι εργαλεία έχω για να αναπτύξω περαιτέρω εφαρμογές με αυτήν? 

'Η πχ το Qt είναι framework για cross-platform ανάπτυξη εφαρμογών σε c++. Υπάρχουν παρόμοια frameworks? 

Ξέρω είναι μπερδεμένα αυτά που λέω αλλά η γνώση μου γύρω από αυτά είναι λίγο θολή. Θα ήθελα έναν οδηγό που να μου λέει πχ ότι με την java ή c++ ή ότι να ναι, υπάρχουν αυτά τα εργαλεία. 

Δηλαδή εγώ σαν προγραμματιστή μαθαίνω μια γλώσσα. Αγοράζω το βιβλίο, μαθαίνω την σύνταξη. Μετά τι?

Δημοσ.

Για desktop applications: java+javafx(gui), c++ Qt, c# .net, wxwidgets c++. Σίγουρα υπάρχον και άλλα frameworks, και μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλες γλώσσες με το κάθε framework

Web apps: java Spring, python django, asp .net(c#), ruby on rails, lavarel(php). Για κάθε γλώσσα προγραμματισμου μπορεί να υπάρχει παραπάνω από ένα framework για web apps.

λίστα με web framaworks http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_web_application_frameworks

και gia desktpo apps 

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_graphical_user_interface_builders_and_rapid_application_development_tools#Desktop

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απο ότι κατάλαβα θέλεις να γνωρίζεις τι υπάρχει στον "χώρο", όμως αυτό είναι κάτι χαοτικό και εξελίσεται συνέχεια. Οι λίστες με τα εργαλεία και τα framework είναι ατελείωτα. Οπότε θα πρότεινα να αλλάξεις λίγο την προσέγγισή σου, διότι αλλιώς δεν θα καταλήξεις κάπου.

Ξεκίνα από κάτι που θα ήθελες να κάνεις. Στην αρχή διάλεξε μια γλώσσα που είτε ξέρεις είτε σου αρέσει να μάθεις και ύστερα δες τι frameworks υπάρχουν για αυτήν την γλώσσα σε αυτό που θες να κάνεις. Όσο εμβαθύνεις και να δίνεις χρόνο σε αυτό που σου αρέσει τόσο θα αρχίσεις να μαθαίνεις και συνολικά τι συμβαίνει.

Κάποια σενάρια που μπορεί να σε εκφράζουν:

1) Web application: Mysql PHP Apache ...

2) Android application: JAVA, Android SDK...

3) Games : C#, Unity ...

4) Interfaces: Javascript, BackboneJS...

Μην φοβηθείς να μάθεις κάτι "άχρηστο" γιατί στο τέλος όλα συνδέονται.

Δημοσ.

Αγοράζω το βιβλίο, μαθαίνω την σύνταξη. Μετά τι?

Αγοράζεις τετράδιο, μαθαίνεις να τραβάς γραμμές. Μετά τι;  :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...