Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οχι, μονο σε dayz και αρμα 3 το εχω δει.

αρα....?  εσυ τι νομιζεις?  

ολα τα υπολοιπα παιχνιδια ειναι κακογραμμενα, και μονο αυτα τα 2 ειναι τα σωστα..?  η το αντιστροφο...?  

μερικες φορες; οι απαντησεις ειναι απλη λογικη...!!

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η δική μου άποψη είναι να κρατήσει τον 8120 ακόμη λίγο μέχρι να δει πραγματικό πρόβλημα στο gaming.

Σε 1 χρόνο από τώρα θα έχει περισσότερες και δυνατότερες επιλογές, νέα socket amd και intel ίσως και πιο φθηνές ddr4.

Γιατί να δεσμευτεί από τώρα εφόσον δεν είναι πραγματική ανάγκη;

• Like 5
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω γιατί όλες οι απόψεις που γράφτηκαν μου φαίνονται λογικές...

:wacko:

Οπότε συνοψίζοντας, έχουμε τις επόμενες 3 επιλογές, κατά σειρά προτίμησης:

1) i5 4690k + msi mobo στα 350ε

2) i7 4790k + msi mobo στα 450ε

3) Κάθομαι με τον 8120 και περιμένω τις εξελίξεις... (αυτό χλωμό το κόβω, δεν μπορώ να περιμένω μέχρι το 2016. Βγαίνουν πολλά games που θέλω να απολαύσω!)

4) Αναβαθμίζω σε άλλον amd. (Χλωμό κ αυτό, μιάς και το per core performance των intel είναι καλύτερο, και αυτό μετράει στα games)

Όσον αφορά το arma3, είναι πολύ cpu heavy και αυτό φάνηκε χθές. Από τα ultra settings (15 fps) στα low (20) fps στο campaign. Δηλαδή η ποιότητα απεικόνισης δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. 

Επίσης έφτιαξα ένα free scenario, χωρίς αντιπάλους, απλά roaming στην Λήμνο, και έπιανε στα ultra γύρω στα 70 fps!!! 

Οπότε μου φαίνεται οτι όντως η cpu κάνει τεράστιο bottleneck στους υπολογισμούς της AI. 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω γιατί όλες οι απόψεις που γράφτηκαν μου φαίνονται λογικές...

:wacko:

Οπότε συνοψίζοντας, έχουμε τις επόμενες 3 επιλογές, κατά σειρά προτίμησης:

1) i5 4690k + msi mobo στα 350ε

2) i7 4790k + msi mobo στα 450ε

3) Κάθομαι με τον 8120 και περιμένω τις εξελίξεις... (αυτό χλωμό το κόβω, δεν μπορώ να περιμένω μέχρι το 2016. Βγαίνουν πολλά games που θέλω να απολαύσω!)

4) Αναβαθμίζω σε άλλον amd. (Χλωμό κ αυτό, μιάς και το per core performance των intel είναι καλύτερο, και αυτό μετράει στα games)

Όσον αφορά το arma3, είναι πολύ cpu heavy και αυτό φάνηκε χθές. Από τα ultra settings (15 fps) στα low (20) fps στο campaign. Δηλαδή η ποιότητα απεικόνισης δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. 

Επίσης έφτιαξα ένα free scenario, χωρίς αντιπάλους, απλά roaming στην Λήμνο, και έπιανε στα ultra γύρω στα 70 fps!!! 

Οπότε μου φαίνεται οτι όντως η cpu κάνει τεράστιο bottleneck στους υπολογισμούς της AI. 

ενας ι5 ειναι υπεραρκετος για gaming ετσι και αλλιως το ΗΤ δεν το αξιοποιουν τα games οποτε πηγαινε στην πρωτη σου επιλογη με καλη z97 mobo

Δημοσ.

κανε overclock  και περιμενε τις εξελιξεις!

Έκανα ήδη, αλλά χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα... πήγα τα 4 boost cores στα 4 Ghz αλλα κ παλι τα ιδια. 

ενας ι5 ειναι υπεραρκετος για gaming ετσι και αλλιως το ΗΤ δεν το αξιοποιουν τα games οποτε πηγαινε στην πρωτη σου επιλογη με καλη z97 mobo

Για mobo σκεφτομαι την msi z97-g45 gaming (http://www.atelco.de/en/DDR3/165939/MSI+Z97-G45+GAMING%2C+Sockel+1150%2C+ATX.article)

Δημοσ.

Ξεχνάμε κάτι, ότι ο 4790Κ τρέχει turbo στα 4.4 by default.

Άρα δεν μπορεί να είναι εκ των πραγμάτων ίσος με έναν i5 στα 3.9

Αν θέλεις Pc που πραγματικά να σπέρνει παίρνεις τον προαναφερόμενο επεξεργαστή και μια Asus η GByte μητρική.

Εγώ θα τον έβαζα σε μια GRYPHON ARMOR για να αποφύγω γκουμουτσα κουτί,εσύ όμως που έχεις κουτί πας εδώ αν μπορείς να τα διαθέσεις και δεν κοιτάς τίποτα άλλο. > http://www.skroutz.gr/s/4884801/Asus-SaberTooth-Z97-Mark-2.html

Δημοσ.

Ξεχνάμε κάτι, ότι ο 4790Κ τρέχει turbo στα 4.4 by default.

Άρα δεν μπορεί να είναι εκ των πραγμάτων ίσος με έναν i5 στα 3.9

Αν θέλεις Pc που πραγματικά να σπέρνει παίρνεις τον προαναφερόμενο επεξεργαστή και μια Asus η GByte μητρική.

Εγώ θα τον έβαζα σε μια GRYPHON ARMOR για να αποφύγω γκουμουτσα κουτί,εσύ όμως που έχεις κουτί πας εδώ αν μπορείς να τα διαθέσεις και δεν κοιτάς τίποτα άλλο. > http://www.skroutz.gr/s/4884801/Asus-SaberTooth-Z97-Mark-2.html

ισως δεν ειναι σε καμια περιπτωση αλλα δεν νομιζω να αξιζει τα 100+ παραπανω(γι αυτον παντα μιλαμε) ,αν μπορει ας παρει i7 να παρει i7 + αυτην την μητρικη που τα σπαει

Δημοσ.

Από την στιγμή που είναι κακογραμμένο το παιχνίδι και δουλεύει σωστά όποτε του καπνίσει σε όποιο μηχάνημα του καπνίσει, ανεξάρτητα αν είναι amd ή ιντελ και με nvidia ή radeon αντίστοιχα, την αναβάθμιση αυτή την βρίσκω χάσιμο χρημάτων. Ανέβασε λίγο τον 8120 αν νομίζεις ότι δεν σου φτάνει η δύναμή του, σούταρε τα drivers της κάρτας με ddu σε safe mode και πέρνα τα πιο καινούρια και θα είσαι οκ. Επίσης έλεγξε τους drivers σου με το driver booster για παράδειγμα και βάλε τους τελευταίους δυνατούς. Οι bulldozer παρόλο που δεν αποδείχτηκαν τόσο ικανοί επεξεργαστές σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό της ιντελ αλλά και τους μετέπειτα vishera δεν είναι τόσο χάλια όσο αρκετοί θεωρούν, ώστε τελικά να πας σε ιντελ. Πεταμένα λεφτά θα είναι αν αναβαθμίσεις και τελικά δεν έχεις αποτέλεσμα. Επίσης, ανέφερε το σύστημά σου από τι αποτελείται αναλυτικά, αναφέροντας την μητρική, το τροφοδοτικό σου και την ψύκτρα σου ακόμα και το μοντέλο των μνημών σου. Ίσως έτσι να μπορέσουν περισσότεροι να σε βοηθήσουν στο θέμα σου, καθώς μπορεί να είναι οτιδήποτε που προκαλεί χαμηλά fps, από thermal throttling επεξεργαστή και mosfet μέχρι driver και ιούς.

• Like 1
Δημοσ.

το να τον αλλαξεις σε εναν ι5 δεν ειναι καθολου πεταμενα χρηματα ειδικα στο gaming και ναι οι 8120 τα χαλια τους ειχαν καμια σχεση με τους 8320/50

Δημοσ.

Για i7 μίλαγα, λάθος μου που δεν το έγραψα :-) . Ο i5 ο 4690k είναι δύναμη για παιχνίδια, απλά εντάξει για να μην σπαταλήσει χρήματα ο ts καλό θα ήταν να τον κρατήσει για λίγο ακόμα, έχει ψωμί και μάλιστα αρκετό άμα γίνει overclock, καθώς οι bulldozer δεν πηγαίναν μία στοκ. Μετά από κάνα χρόνο βλέπει, προσωπική μου άποψη. Αλλιώς ο 4690k με μια καλή μητρική και μια ικανή ψύκτρα θα ήταν η τέλεια αναβάθμιση. Ο i7 εντάξει είναι πεταμένα λεφτά για gaming, δεν είναι όμως άμα κάνεις επεξεργασία βίντεο. Την διαφορά που σου μένει στην τσέπη αγοράζοντας 4690k αντί για 4790k, την βάζεις σε κάρτα και είσαι οκ αν όμως το pc δεν προορίζεται και για video editing, αλλά καθαρά για gaming.

Δημοσ.

Γι αυτον λογο δεν χρειαζεται να παει σε ι7 αφου ειναι για gaming σιγα τα 5fps που θα εχει παραπανω απο τον ι5,το θεμα εδω ειναι οτι ο 8120 ειναι χαλι στο gaming και οσο παρναει ο καιρος με καινουργια παιχνιδια να βγαινουν δεν θα μπορει να τα παιξει εστω καλα.Αν τον ανεβασει στα 4,5-5ghz κατι θα βγαλει αλλα θες κανα 100αρι για ΑΙΟ.

Ακομα και σε εναν 8320 να παει πολυ καλητερα θα ειναι

Δημοσ.

Συμφωνώ, απλά τόνισα την άποψη αυτή με σκοπό να γλυτώσει την αναβάθμιση, αν και από όσο καταλαβαίνω λόγω των απαιτήσεων των παιχνιδιών οι οποίες αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου θα πρέπει να αναβαθμίσει σε οτιδήποτε ανώτερο από τον υπάρχοντα 8120.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...