black adder Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Εγκατέστησα το ramdisk,του ανέθεσα και 2 gb ram,το έβαλα να αποθηκεύει και σε ένα partition του σκληρού μου στο shutdown,και τώρα τι; Τις περιττές επαναλαμβανόμενες και πολλαπλές εγγραφές θα ήθελα να αποφύγω,μπας και ζήσει ο μπλέ μου κανά χρόνο ακόμη..τρέχει με εφτά χρόνια στη πλάτη του, και ακόμα είναι στο 100 τοις εκατό της υγείας του..ας του κάνω τη ζωή λίγο πιο εύκολη σκέφτηκα.. Να περάσω το pagefile εκεί;Ίσως και τα temp των browser; Αν το έχει κανείς εύκολο,ας γράψει και το πως. 1
black adder Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Λοιπόν,έβαλα τα torrent μου να γράφουν στον r:/ και μόλις ολοκληρώνονται να περνάνε στον σκληρό μου. Καμμιά άλλη ιδέα;
pigeon Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Καλή ιδέα θα δεις διαφορά ταχύτητας σε κάποιες δουλειές. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο το δούλευα έτσι μέχρι αρχές '14 που δεν είχα ssd. Cache του Firefox: about:config ---> browser.cache.disk.parent_directory ---> R:\Mozilla\Cache Cache του Chrome: θα βρεις το εικονίδιο του chrome---> δεξι + Properties --> Target: "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disk-cache-dir="R:\Chrome". (αυτό που είναι με bold το προσθέτεις) Windows Temp & UserTemp: Control panel --> "Env" (Edit environmental variables for your account) --> Αλλάζεις τα πάνω TEMP/TMP σε r:\UserTemp και τα κάτω TEMP/TMP σε r:\WinTemp Εννοείται βάζεις στο ramdrive τα temp folder των winrar, 7zip κτλ αν δεν έχει τα default, όπως και διάφορα άλλα προγράμματα που χρησιμοποιείς πχ. τα προσωρινα του handbrake. 1
micos000 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 about:config ---> browser.cache.disk.parent_directory ---> R:\Mozilla\Cache Αυτό δεν υπάρχει στις καινούργιες εκδόσεις του ff ή ίσως πρέπει να κάνω κάτι άλλο για να ενεργοποιηθεί;
pigeon Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Το φτιάχνεις βρε! δεξί κλικ --> new ---> String και βάζεις για key το browser.cache.disk.parent_directory Αν θες τσεκάρεις πριν και μετά, δίνοντας about:cache στη γραμμή διευθύνσεων 1
rfc Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Το καλυτερο μακραν ramdisk software που ειναι και εντελως free ειναι της perfectsoft με ταχυτητες πανω απο 7000ΜΒ. Εχει και add application που καθιστα το ολο setup εξαιρετικα εευκολο. Δοκιμαστε το.... 2
black adder Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Πρόσθεσα και το popcorn time να αποθηκεύει εκεί.Torrent θα μου πείτε είναι και αυτό. Μόνο μειονέκτημα,πως κρατάει τα αρχεία μέχρι να τερματιστεί,πράγμα που στις σειρές δε βολεύει.Που θα πάει,θα την βρω την άκρη και σε αυτό. Έβαλα και το page file εκεί...και το έβγαλα..όσο χώρο του δώσεις,τόσο θα δεσμεύσει,τον χρειάζεται δεν το χρειάζεται. Το μόνο που έχω να πω,στη μια εβδομάδα χρήσης,μακάρι να είχα και άλλη ραμ.Ακριβό σπορ βέβαια,και δε προβλέπεται. rfc,σε ευχαριστώ για την πρόταση,θα δοκιμαστεί και αυτό. Pigeon σε ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο να τα γράψεις. 1
pigeon Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Οχι μη βάλεις pagefile, δεν αποδίδει καθόλου καλά. Βάλε μόνο οτι χρησιμοποιεί προσωρινό χώρο πχ. video converters κτλ.Χρησιμοποιώ κι εγώ το softperfect ramdrive που έγραψε παραπάνω ο rfc, είναι το καλύτερο, imho. Πάντως υπάρχουν και άλλα 2-3 αξιομνημόνευτα: * AMD Radeon™ RAMDisk * ImDisk Toolkit και τέλος ένα φοβερό πρόγραμμα που κάνει block l1 και l2 caching -οχι file caching- με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε κάποιες εργασίες, είναι το PrimoCache, δυστυχώς μόνο σε αγοραστή έκδοση.
rfc Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2014 κανε απο εδω την επιλογη σου https://www.raymond.cc/blog/12-ram-disk-software-benchmarked-for-fastest-read-and-write-speed/
web_assasin Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Χωρις να το κατεχω το θεμα,παιζει να χρησιμοποιησουμε το readyboost για να κανουμε καποιο flash drive να δουλευει σαν ram και μετα να δουλεψουμε επανω το ramdisk?λεω εγω τωρα..
rfc Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 ναι παιζει, ετσι το εχω κανει και εγω. Το ready boost ομως κανει αλλη δουλεια. 1
web_assasin Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Εχω και εγω ssd,τι προτεινεις να κανω με 4G ram? Nα θυσιασω φλασακι η ram?Τα downloads πανε σε αλλο δισκο οπως κ να εχει.
rfc Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Το ready boost στα 4 γιγα δε θα λειτουργει ποτε. Σε κατω απο 2 γιγα λειτουργει και απλα δινει μνημη απο το φλασακι αντι για paging απο το δισκο. Οπως σου ειπα και πριν δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο. Θυσιασε 500MB σε ramdrive και βαλε το browser και τα temps, κατι τα οποια λειτουργουμε ολοι συνεχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα