Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγκατέστησα το ramdisk,του ανέθεσα και 2 gb ram,το έβαλα να αποθηκεύει και σε ένα partition του σκληρού μου στο shutdown,και τώρα τι;

Τις περιττές επαναλαμβανόμενες και πολλαπλές εγγραφές θα ήθελα να αποφύγω,μπας και ζήσει ο μπλέ μου κανά χρόνο ακόμη..τρέχει με εφτά χρόνια στη πλάτη του, και ακόμα είναι στο 100 τοις εκατό της υγείας του..ας του κάνω τη ζωή λίγο πιο εύκολη σκέφτηκα..

Να περάσω το pagefile εκεί;Ίσως και τα temp των browser;

Αν το έχει κανείς εύκολο,ας γράψει και το πως.

• Like 1
Δημοσ.

Καλή ιδέα θα δεις διαφορά ταχύτητας σε κάποιες δουλειές. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο το δούλευα έτσι μέχρι αρχές '14 που δεν είχα ssd.

Cache του Firefox:

about:config ---> browser.cache.disk.parent_directory ---> R:\Mozilla\Cache

Cache του Chrome:

θα βρεις το εικονίδιο του chrome---> δεξι + Properties --> Target: "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disk-cache-dir="R:\Chrome". (αυτό που είναι με bold το προσθέτεις)

Windows Temp & UserTemp:

Control panel --> "Env" (Edit environmental variables for your account) --> Αλλάζεις τα πάνω TEMP/TMP σε r:\UserTemp και τα κάτω TEMP/TMP σε r:\WinTemp

Εννοείται βάζεις στο ramdrive τα temp folder των winrar, 7zip κτλ αν δεν έχει τα default, όπως και διάφορα άλλα προγράμματα που χρησιμοποιείς πχ. τα προσωρινα του handbrake. ;)

• Like 1
Δημοσ.

about:config ---> browser.cache.disk.parent_directory ---> R:\Mozilla\Cache

Αυτό δεν υπάρχει στις καινούργιες εκδόσεις του ff ή ίσως πρέπει να κάνω κάτι άλλο για να ενεργοποιηθεί;

Δημοσ.

Το φτιάχνεις βρε! :-)

δεξί κλικ --> new ---> String και βάζεις για key το browser.cache.disk.parent_directory

Αν θες τσεκάρεις πριν και μετά, δίνοντας about:cache στη γραμμή διευθύνσεων

• Like 1
Δημοσ.

Το καλυτερο μακραν ramdisk software που ειναι και εντελως free ειναι της perfectsoft με ταχυτητες πανω απο 7000ΜΒ. Εχει και add application που καθιστα το ολο setup εξαιρετικα εευκολο.

Δοκιμαστε το.... 

• Like 2
Δημοσ.

Πρόσθεσα και το popcorn time να αποθηκεύει εκεί.Torrent θα μου πείτε είναι και αυτό.

Μόνο μειονέκτημα,πως κρατάει τα αρχεία μέχρι να τερματιστεί,πράγμα που στις σειρές δε βολεύει.Που θα πάει,θα την βρω την άκρη και σε αυτό.

Έβαλα και το page file εκεί...και το έβγαλα..όσο χώρο του δώσεις,τόσο θα δεσμεύσει,τον χρειάζεται δεν το χρειάζεται.

Το μόνο που έχω να πω,στη μια εβδομάδα χρήσης,μακάρι να είχα και άλλη ραμ.Ακριβό σπορ βέβαια,και δε προβλέπεται.

rfc,σε ευχαριστώ για την πρόταση,θα δοκιμαστεί και αυτό.

Pigeon σε ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο να τα γράψεις.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι μη βάλεις pagefile, δεν αποδίδει καθόλου καλά. Βάλε μόνο οτι χρησιμοποιεί προσωρινό χώρο πχ. video converters κτλ.

Χρησιμοποιώ κι εγώ το softperfect ramdrive που έγραψε παραπάνω ο rfc, είναι το καλύτερο, imho. Πάντως υπάρχουν και άλλα 2-3 αξιομνημόνευτα:

* AMD Radeon™ RAMDisk

* ImDisk Toolkit

και τέλος ένα φοβερό πρόγραμμα που κάνει block l1 και l2 caching -οχι file caching- με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε κάποιες εργασίες, είναι το PrimoCache, δυστυχώς μόνο σε αγοραστή έκδοση.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χωρις να το κατεχω το θεμα,παιζει να χρησιμοποιησουμε το readyboost για να κανουμε καποιο flash drive να δουλευει σαν ram και μετα να δουλεψουμε επανω το ramdisk?λεω εγω τωρα..

Δημοσ.

Το ready boost στα 4 γιγα δε θα λειτουργει ποτε. Σε κατω απο 2 γιγα λειτουργει και απλα δινει μνημη απο το φλασακι αντι για paging απο το δισκο. Οπως σου ειπα και πριν δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο.

Θυσιασε 500MB σε ramdrive και βαλε το browser και τα temps, κατι τα οποια λειτουργουμε ολοι συνεχεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...