thanossnht Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Γεια σας παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορούμε να δούμε (δηλαδή να έχουμε τα δικαιώματα της ανάγνωσης. εγγραφής, εκτέλεσης και γενικά να έχουμε τον πλήρη έλεγχο στα αρχεία) τα αρχεία ενός σκληρού δίσκου μέσα από OS που τρέχει σε Virtual Machine. Πίο συγκεκριμένα το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ είναι ότι θέλω να δω τα αρχεία του δίσκου μου μέσα από το Virtual Machine VMware Player στο οποίο τρέχω το Android 4.3. (Ο σκληρός δίσκος στον οποίο έχω εγκατεστημένο το Virtual Machine VMware Player έχει Win8.1) Βέβαια όπως αναφέρω και στον τίτλο του μηνύματος θα ενδιέφερε να δοθεί μια απάντηση που να δουλεύει πχ. και αν το Virtual Machine VMware Player τρέχει Win8.1 ή Ubuntu αν αυτό είναι δυνατό.
jim_p Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Σε πολυ γενικες γραμμες, κανεις share ενα φακελο στο host os και μετα τον βρισκεις απο το guest os, οπως θα εκανες ενα network share σε καποιο pc και θα το εβλεπες απο καποιο αλλο pc στο ιδιο δικτυο. Το σκεπτικο ειναι ιδιο ανεξαρτητα απο το ποιο εινια το guest os και ποιο το host os. Αλλα κατι τετοιο δεν γινεται στον vmware player που εχεις, θελει vmware workstation, που ειναι επι πληρωμη. Μπορεις ομως να βαλεις virtualbox που ειναι δωρεαν και εχει αυτη τη δυνατοτητα. Εννοειται πως και στις 2 περιπτωσεις θα πρεπει στο guest os να εχεις εγκατεστημενα τα vmware tools ή τα virtualbox additions αντιστοιχα. Τελος, το android σαν guest os ειναι περιεργη φαση αφου δεν υπαρχουν ουτε vmware tools, ουτε virtualbox additions για android, και λογικα δεν θα δουλεψουν αυτα που ειναι για λινουξ, επειδη το android δεν ειανι linux αλλα linux-based. 1
thanossnht Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Οκ κατάλαβα πως είναι το σκεπτικό. Για android θα το ψάξω και βλέπουμε. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
jim_p Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Μπορεις να κανεις εναν απλο κοινοχρηστο φακελο στο host os, να ορισεις τη δικτυωση του guest os σε bridged, ωστε να φαινεται σαν ακομα ενα pc στο τοπικο σου δικτυο και να δεις το share απο μια εφαρμογη που να βλεπει windows shares, πχ το andsmb (που δεν εχω ιδεα πως δουλευει ).
TheELF Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2014 VMware Player το ελεύθερο μια χαρά κάνει shared folders
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα