opera Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Στην επαρχία είναι συχνό φαινόμενο οι πυρκαγιές λόγω καμινάδας. Όλες τις φορές οφείλεται σε κακή κατασκευή της καμινάδας η οποία συνήθως διέρχεται εσωτερικά της κεραμοσκεπής ,όταν η καμινάδα είναι εξωτερική (χτισμένη στην εξωτερική πλευρά της κατοικίας) ο κίνδυνος είναι ελάχιστος (προσοχή στα πουλιά που χτίζουν φωλιές εξωτερικά κοντά στη καμινάδα συγγκεντρώνοντας ποσότητες άχυρου-ξυλαράκια ανάμεσα στα κεραμύδια και τη ξυλεία). Όταν η εσωτερική καμινάδα έχει κακοτεχνία,συνήθως ακουμπάει ή βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη ξυλεία της κεραμοσκεπής και τότε αυτή αναφλέγεται. Έχω δει εσωτερική καμινάδα η οποία ή ήταν ασοβάτιστη ή έσπασε ο σοβάς από τη θερμότητα και έβγαιναν οι φλόγες από τις τρύπες των τούβλων. Η σωστή καμινάδα έχει εσωτερικά inox σωλήνα,είναι μακριά από τα ξύλα και σωστά χτισμένη. Αν το σπίτι σου είναι κολλητό με άλλο σε περίπτωση πυρκαγιάς του δικού σου σχηματίζεται δικογραφία γαιτί προκύπτει κίνδυνος για το σπίτι του γείτονα και μάλλον θα έχεις συνέπειες. Πολλές φορές η καμινάδα, όταν όλα είναι σωστά, καίγεται χωρίς να προκύψουν προβλήματα αλλά καλό είναι να την παρακολουθούμε όταν αυτό συμβεί για να ειδοποιήσουμε τη πυροσβεστική αν δούμε ότι κάτι πάει στραβά. Όταν καίγεται η καμινάδα μερικές φορές πετάγονται κάφτρες σε απόσταση λίγων μέτρων κάτι που ίσως δημιουργήσει πρόβλημα. Πάντα μετά από κάθε συμβάν συμβουλεύουμε το κόσμο να καθαρίζει τη καμινάδα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. 2
liakjim Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Γιατι να δίνεις κάθε χρόνο λεφτά? Αγόρασε τον εξοπλισμό να τον έχεις και καθάριζέ το μόνος σου, μιλάμε για δουλειά το πολύ μισής ώρας (σφράγισμα εστίας , ανέβασμα στην ταράτσα , πάνω κάτω για 5 λεπτά και καθάρισμα). Στις φωτό τί περίπου ψάχνεις. 1
Peleus17 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Ερώτηση....Εμείς που έχουμε ξυλοσομπα από το 2011 και μέχρι τέλη χειμώνα 14 δεν έχουμε κάνει κάτι, δηλαδή καθαρισμό και τέτοια. Τώρα που πιάνουν τα κρύα λέμε να αρχίσουμε να ανάβουμε. Πριν το ανάψω, τι θα πρέπει να κάνω? Να σημειώσω πως να βγάλω τους σωλήνες, να τους καθαρίσω ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση λόγο του ότι είμαι πάρα πολύ ψηλά και στην άκρη άκρη της ταράτσας ( όταν τα βάζανε, η τύποι.παίζανε με την ζωή τους)! Ευχαριστώ εκ των προτέρων
liakjim Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δεν χρειάζεται να βγαλεις κάνεναν σωλήνα παρά μόνο το καπέλο. Αν νιώθεις ανασφάλεια τότε επαγγελματία.
Peleus17 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δεν χρειάζεται να βγαλεις κάνεναν σωλήνα παρά μόνο το καπέλο. Αν νιώθεις ανασφάλεια τότε επαγγελματία. Ο σωλήνας δεν είναι ισιος αλλά έχει γωνίες. Δύσκολα το καθάρισμα από πάνω
LongTom Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Ερώτηση....Εμείς που έχουμε ξυλοσομπα από το 2011 και μέχρι τέλη χειμώνα 14 δεν έχουμε κάνει κάτι, δηλαδή καθαρισμό και τέτοια. Τώρα που πιάνουν τα κρύα λέμε να αρχίσουμε να ανάβουμε. Πριν το ανάψω, τι θα πρέπει να κάνω? Να σημειώσω πως να βγάλω τους σωλήνες, να τους καθαρίσω ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση λόγο του ότι είμαι πάρα πολύ ψηλά και στην άκρη άκρη της ταράτσας ( όταν τα βάζανε, η τύποι.παίζανε με την ζωή τους)! Ευχαριστώ εκ των προτέρων Εάν εννοείς τα μπουριά με την αναφορά σε "σωλήνες",τότε χρειάζονται καθάρισμα τουλάχιστον μετά από κάθε σεζόν χρήσης(εάν τα ξύλα είναι κακής ποιότητας ίσως 2 φορές). Τουλάχιστον αυτό κάνουν οι γονείς μου στο χωριό.Κάθε Σεπτέμβρη τα βγάζαμε(όταν ήμουν εκεί) και τα καθαρίζαμε.
ParhsG Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Εμεις καναμε καθαρισμο 14 χρονια μετα αλλα δεν ειχε και τίποτα...Βεβαια ποτε δεν εχουμε βαλει μπριζολίδια ,κοψίδια ούτε πευκο
Peleus17 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Εάν εννοείς τα μπουριά με την αναφορά σε "σωλήνες",τότε χρειάζονται καθάρισμα τουλάχιστον μετά από κάθε σεζόν χρήσης(εάν τα ξύλα είναι κακής ποιότητας ίσως 2 φορές). Τουλάχιστον αυτό κάνουν οι γονείς μου στο χωριό.Κάθε Σεπτέμβρη τα βγάζαμε(όταν ήμουν εκεί) και τα καθαρίζαμε. Θα βγάλω φωτογραφία να σας δείξω πόσο δύσκολο είναι να βγάλεις τα μπουρια! Δεν τα έχουμε καθαρίσει ποτέ τα τελευταία 3 χρόνια αλλά όλα είναι κομπλέ, ή μήπως δεν είναι?
Valerie_ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2014 Εάν εννοείς τα μπουριά με την αναφορά σε "σωλήνες",τότε χρειάζονται καθάρισμα τουλάχιστον μετά από κάθε σεζόν χρήσης(εάν τα ξύλα είναι κακής ποιότητας ίσως 2 φορές). Τουλάχιστον αυτό κάνουν οι γονείς μου στο χωριό.Κάθε Σεπτέμβρη τα βγάζαμε(όταν ήμουν εκεί) και τα καθαρίζαμε. Και από αυτά ξέρεις???
sakks80 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 αν εχεις μεταλικη καμιναδα τοτε και να παρει φωτια δεν υπαρχει κινδυνος.καιγονται ολα και γινεται ο καλυτερος καθαρισμος.αν ειναι αμιαντου και δεν ειναι χτιστη τοτε αν παρει φωτια υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχει ραγισματα.
LongTom Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Θα βγάλω φωτογραφία να σας δείξω πόσο δύσκολο είναι να βγάλεις τα μπουρια! Δεν τα έχουμε καθαρίσει ποτέ τα τελευταία 3 χρόνια αλλά όλα είναι κομπλέ, ή μήπως δεν είναι? Θα σε γελάσω εάν είναι κομπλέ,σίγουρα όμως η δικιά μας η ξυλόσομπα κάνει καλύτερη καύση και αποδίδει καλύτερα με καθαρά μπουριά.Επίσης δεν βλέπουμε "εισρόφηση" στάχτης από το μπουρί όταν φυσάει πολύ. Και από αυτά ξέρεις??? Δεν τα ξέρω εγώ per se,ή τουλάχιστον καλά,απλά βοηθάω τον πολυτεχνίτη πατέρα. 1
RottenLungs Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Λοιπόν, ήρθε ο άνθρωπος να καθαρίσει το τζάκι και επειδή η καμινάδα είναι δύο κομμάτια (παράλληλα μεταξύ τους) ενωμένα με σπείρωμα (κάθετο ως προς αυτά), δεν μπορούσε να καθαρίσει το 2ρο και μεγαλύτερο μέρος (ποιος καραγκιόζης κάνει καμινάδα ΖΙΚ ΖΑΚ με ορθές γωνίες;;;; ). Αν πήγαινε απο πάνω θα στούμπωνες η γωνία και δεν θα μπορούσε να την ξεβουλώσει απο καμία πλευρά. Χάσαμε 30€ (ε ο άνθρωπος τι έφταιγε και δεν μπορώ να πώ, το προσπάθησε κανα μιαμισάωρο) και δεν μπορούμε να ξανα ανάψουμε το τζάκι (εκτός αν κάνουμε τρύπα στο σαλόνι για να έχει πρόσβαση ο εργάτης, που οι δικοί μου δεν σκέφτονται καν- ΓΑΜΩΩΩωωωω) Υ.Γ. Μάλλον συμφέρει να πάρεις εργάτη (απο το να το κάνεις μόνο), τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε ήταν άπειρα και επίσης έχουν τούμπανη ηλεκτρική σκούπα που την εφαρμόζουν σε υπερφασκιωμένο τζάκι η οποία δουλεύει όση ώρα κάνει δουλειά και δεν περνάει σκόνη στον υπόλοιπο χώρο ούτε για δείγμα. Οπότε τα 40-50€ που δίνεις μου φαίνονται καλα γιατι για να πάρεις αυτόν τον εξοπλισμό θέλεις κάμποσα € (βέβαια τα κρατάς για πάντα).
d_gkal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 πως να αναψω το τζακι; τελειωσαν τα προσαναματα που ειχα. πλεον ειμαι μονο με μεγαλα ξυλα. προσπαθω να αναψω αλλα δεν. επισης δεν εχω κυβακια/προσαναμματα, πετρελαιο/βενζινη, ουτε οινοπνευμα. εχω δοκιμασει με χαρτια αλλα δεν επιασε, οπως και με ρουχα/υφασματα. ακουω ιδεες
Gtr34 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Απο τα ξυλα μερικες φορες εξεχουν φλουδες η ξυλαρακια. Μαζεψε μερικα απο αυτα, βαλε και βαμβακι με λαδι, αναβεις και καλη επιτυχια. Μην χρησιμοποιεις λαδι συνεχεια θα εχεις προβλημα με την καμιναδα.
Valerie_ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2014 Εγω εβαλα καποτε σε εφημεριδα κολωνια και αναψε.. Οχι ακριβη όμως ε :Ρ Η κανενα ποτο ξερω γω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα