Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι,

Προσπαθώ να φτιάξω το εν λόγω λάπτοπ μιας φίλης, το οποίο δεν μπαίνει στα windows.

Είτε επιλέξω την επιδιόρθωση και επαναφορά στην εργοστασιακή κατάσταση, ή προσπαθήσω να εγκαταστήσω τα 7άρια, μου εμφανίζεται μετά από λίγο μόνο ο κέρσορας του mouse και μαύρη οθόνη.

Δυστυχώς δεν είχε φτιάξει recovery dvd, αλλά έχω κατεβάσει όλους τους drivers από το site της Toshiba.

Τι κάνω λάθος/ξεχνάω; Στα δικά μου λάπτοπ το έχω κάνει δεκάδες φορές.

Να σημειώσω ότι αν τρέξω διανομή linux λειτουργεί κανονικά.

Δημοσ.

Λογικά τα γραφικά της την έχουν εγκαταλείψει,δουλεύει στης χαμηλές αναλύσεις του bios/dos/linux αλλά μόλις πάει να βγάλει λίγο παραπάνω όπως στην εγκατάσταση τον windows τα παίζει.

Εξακρίβωσε το αν θες,αν βρεις τους driver για το linux δηλαδή και πάλι κρεμάσει είναι εκεί το πρόβλημα.

Δημοσ.

Στην επιλογή για safe mode, κολλάει στο classpnp.sys, βγάζει μπλε οθόνη που δεν προλαβαίνω να διαβάσω τι λέει, και κάνει επανεκκίνηση.

Στο linux (mint 17 cinnamon) με βγάζει σε γραφικό περιβάλλον κανονικά με σωστή ανάλυση από το live usb.

Τεχνικός της περιοχής της ζήτησε 100 ευρώ για επισκευή, άρα δεν πρέπει να είναι κάτι σοβαρό.

Δημοσ.

Τεχνικός της περιοχής της ζήτησε 100 ευρώ για επισκευή, άρα δεν πρέπει να είναι κάτι σοβαρό.

lol....

Με τόσα αγοράζει άλλο. 

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=C655D-S5133+gpu&_from=R40%7CR40%7CR40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0&_nkw=Toshiba+Satellite+Laptop+C655D-S5200&_sacat=0

Δεν ξέρω κιόλα, αν αλλάζει μόνο η vga μπορεί να θέλει 100€ για να αγοράσει vga και να την περάσει,οπότε σοβαρό είναι 100%

Δημοσ.

100€ ειναι παρα πολλα για τοσο παλιο λαπτοπ. πιστευω δεν αξιζει η επισκευη.. 

προτεινω καθαρισμο, αλλαγη παστας και thermal pads και ας μεινει με linux.

ετσι κι αλλιως.. με τετοιον επεξεργαστη κυριως για office και σερφαρισμα κανει.

Οfftopic αλλα ο πωλητης δεν στελνει Ελλαδα 

και αν εστελνε θα χε και τελωνειακους φορους κατα πασα πιθανοτητα.  :unsure:

Δημοσ.

Δοκίμασε με άλλο DVD να κάνεις την εγκατάσταση

με τα 2g ram κάτι σε 32bit

αν ειναι για win τότε 32βιτ σπιτικη έκδοση θα είναι εντάξει μάλλον

Δημοσ.

Λοιπόν, νομίζω το έφτιαξα. Μπήκα στο bios και άλλαξα το σκληρό από AHCI σε compatibility mode. Το repair των windows δούλεψε με την όγδοη προσπάθεια και κατάφερα να μπω στα Windows μετά από πολλή ώρα. Είχε θέμα ο σκληρός, γιατί το repair έγραψε "attempting to repair hard disk" και έκανε περίπου 40 λεπτά. Το PC είναι το πιο γεμάτο από ιούς και bloatware που έχω δει ποτέ, αλλά κατάφερα και έφτιαξα recovery dvds με το πρόγραμμα της Toshiba.

To λάπτοπ δεν είναι τόσο παλιό όσο αυτά που έχει το ebay. Δεν το έχουν πολλά χρόνια και έχει σύγχρονο σασί. Πρέπει να είναι παραεισαγωγής γιατί δεν έχει ελληνικούς χαρακτήρες στο πληκτρολόγιο, αλλά έχει ελληνικά windows 7. To πρωί, θα το γυρίσω πάλι σε AHCI, και θα δοκιμάσω εγκατάσταση από τα dvd που έφτιαξα, για να μην κάθομαι να περνάω έναν-έναν τους drivers.

Αν έχω πρόβλημα θα ενημερώσω. Να είστε καλά.

Υ.Γ. Όχι, δεν είναι πολλά τα 100 ευρώ (σύμφωνα με τα μαγαζιά), με τις τιμές που παίζουν εδώ, γιατί και καλά είμαστε κυριλέ περιοχή (τρομάρα μας). 30-60 ευρώ χρεώνουν όλοι (με απόδειξη) για να κάνουν φορμάτ και πέρασμα των windows, ανεξάρτητα από την παλαιότητα του υπολογιστή. Και στη βλάβη, δεν επισκευάζουν. Αλλάζουν.

Όσο βλέπω κόσμο που επειδή βαριέται να ψάξει και να ρωτήσει πάει χωρίς δεύτερη σκέψη και πληρώνει για αέρα κοπανιστό, τίποτα δεν μου κάνει εντύπωση. Μου ήρθε άτομο στη δουλειά μέσα στην τρελή χαρά, κρατώντας 20 ευρώ απόδειξη, τα οποία είχε πληρώσει σε μαγαζί με service κινητών και "κατάφερε" λέει να του κάνει επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Δηλαδή, του πήραν 20 ευρώ για να πατήσουν ένα κουμπί και ο "πελάτης" αισθανόταν και μάγκας που βρήκε λύση στο πρόβλημά του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...