Thessalonikios200 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Λοιπον παιδια επειδη ειναι η πρωτη χρονια που εχουμε φυσικο ατομικο αεριο,ποια ειναι η σωστη χρησιμοποιηση του ; Δηλαδη το βαζω στην θερμοκρασια που θελω και μολις την πιασει το σβηνω εντελως Η το εχω ας πουμε μονιμα στους 19 βαθμους και μολις πιασει ο θερμοστατης τους 19 να αναβει ; Πως θα κανουμε καλυτερη οικονομια ; Γενικα πως το λειτουργειτε εσεις και τι πρεπει να προσεξω ;
kfyros Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Θεσσαλονίκη , ε; Φιλαράκι έχετε και φοβερή υγρασία εσείς. Μάλλον θα το άφηνα να δουλεύει συνέχεια.. Εκτός φυσικά αν λείπετε τη μέρα , οπότε δεν έχει νόημα. Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα σου ζεσταίνει το σπίτι (αν έχεις πολλά σώματα κλπ.) .. Και φυσικά το κλείνεις όταν έχεις ανοιχτά παράθυρα (φασίνα - αερισμός κλπ.).. Από τη στιγμή που είναι ατομικό, όσο δουλεύει τόσο πληρώνεις. 1
Liverpool89 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Καλο θα ταν ομως πχ οταν φευγουμε να το κατεβαζουμε πχ στου 18 βαθμους. Να δουλευει ποκυ ελαχιστα. Γιατι αν πχ λειπουμε οχτω ωρες απο το σπιτι και το σβηνουμε εξω εχει 8 βαθμους το σπιτι ειχε 22 τοτε σιγουρα θα χασεις πολυ θερμοτητα. Οταν πας να το αναψεις και το σπιτι λογω μη καλη μονωσης ή ειναι με ταρατσα ή απο κατω ειναι πυλωτη που το φυσαει αερας εχει περιπου 14 βαθμους για να φτασει στην επιθυμητη θερμοκρασια 22 βαθμους την ενεργεια που θα χρειαστει για να φτασει εκει και μαλιστα σε μικρο χρονικο διαστηα θα ναι μεγαλυτερη απο το να το χες σταθερα στους 18 και να το ανεβαζες...
Thessalonikios200 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Θεσσαλονίκη , ε; Φιλαράκι έχετε και φοβερή υγρασία εσείς. Μάλλον θα το άφηνα να δουλεύει συνέχεια.. Εκτός φυσικά αν λείπετε τη μέρα , οπότε δεν έχει νόημα. Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα σου ζεσταίνει το σπίτι (αν έχεις πολλά σώματα κλπ.) .. Και φυσικά το κλείνεις όταν έχεις ανοιχτά παράθυρα (φασίνα - αερισμός κλπ.).. Από τη στιγμή που είναι ατομικό, όσο δουλεύει τόσο πληρώνεις. Εχουμε πολυ υγρασια και επισης ειμαι ταρατσα. Απο το σπιτι λειπουμε σιγουρα καθημερινες 14:00 με 19:00 . Τωρα δεν ξερω αν αξιζει να το κλεινουμε η να το εχουμε ανοιχτο ! Καλο θα ταν ομως πχ οταν φευγουμε να το κατεβαζουμε πχ στου 18 βαθμους. Να δουλευει ποκυ ελαχιστα. Γιατι αν πχ λειπουμε οχτω ωρες απο το σπιτι και το σβηνουμε εξω εχει 8 βαθμους το σπιτι ειχε 22 τοτε σιγουρα θα χασεις πολυ θερμοτητα. Οταν πας να το αναψεις και το σπιτι λογω μη καλη μονωσης ή ειναι με ταρατσα ή απο κατω ειναι πυλωτη που το φυσαει αερας εχει περιπου 14 βαθμους για να φτασει στην επιθυμητη θερμοκρασια 22 βαθμους την ενεργεια που θα χρειαστει για να φτασει εκει και μαλιστα σε μικρο χρονικο διαστηα θα ναι μεγαλυτερη απο το να το χες σταθερα στους 18 και να το ανεβαζες... Για να καταλαβω..στους 18 αν το αφησω καιει κατι η θα καψει οταν πεσει κατω απο 18;
a8e1 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 δεν έχω φ,α αλλά νομίζω στην περίπτωση σου πρέπει να το κλείνεις όταν φεύγεις καθώς λόγω του μικρού μήκους σωληνώσεων και του γεγονότος ότι ο λέβητας σου θα ζεσταίνει το νερό πολύ γρήγορα δεν έχει νόημα να καις φ.α για να κρατάς το σπίτι ζεστό όταν δεν είσαι εκεί. Λογικά θα ανεβάζει θερμοκράσια γρήγορα. Το καλύτερο βέβαια είναι να κάνεις δοκιμή με τον ένα και τον άλλο τρόπο και να συγκρίνεις καταναλώσεις 1
Valerie_ Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Με σύνεση η χρήση παιδιά αν είστε στενά οικονομικά γιατί θα έρθει το 400αρι και θα πάθετε σοκ. 1
David20 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Λοιπον παιδια επειδη ειναι η πρωτη χρονια που εχουμε φυσικο ατομικο αεριο,ποια ειναι η σωστη χρησιμοποιηση του ; Δηλαδη το βαζω στην θερμοκρασια που θελω και μολις την πιασει το σβηνω εντελως Η το εχω ας πουμε μονιμα στους 19 βαθμους και μολις πιασει ο θερμοστατης τους 19 να αναβει ; Πως θα κανουμε καλυτερη οικονομια ; Γενικα πως το λειτουργειτε εσεις και τι πρεπει να προσεξω ; Καλημερα συμπατριωτη....Εμεις στο σπιτι το αεριο το ανοιγουμε πχ στους 22 περιπου βαθμους,το αφηνουμε για οση ωρα θελουμε και το κλεινουμε βραδυ..Μην το ανοιγοκλεινεις ,θα καιει πιο πολυ,μην το εχεις σταθερα ανοιχτο αβερτα,θα σαλταρεις αν ελθει ο λογαριασμος...Επισης εχει παμπολλα κολπακια,εαν απ αυτα ειναι οτι αν το συστημα του,κρινει οτι υπαρχει βλαβη,σταματαει τα παντα,και τα κλασσικα,αν κρινει οτι εξω η θερμοκρασια επεσε,τοτε την ανεβαζει μονο του και αντιστροφα...Επισης αν εχεις σωματα καλοριφερ(οχι τις φετες,τα αλλα με την σχαρα απο πανω),νομιζω ειναι καλυτερα (τετοια εχω ,οχι φετες)...Θα δεις οτι το σπιτακι σου θα ζεσταινεται γρηγοροτερα,αποδοτικοτερα και πολυ πιο ομοιομορφα απ οτι με το πετρελαιο.
archsatan Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Καλο θα ταν ομως πχ οταν φευγουμε να το κατεβαζουμε πχ στου 18 βαθμους. Να δουλευει ποκυ ελαχιστα. Γιατι αν πχ λειπουμε οχτω ωρες απο το σπιτι και το σβηνουμε εξω εχει 8 βαθμους το σπιτι ειχε 22 τοτε σιγουρα θα χασεις πολυ θερμοτητα. Οταν πας να το αναψεις και το σπιτι λογω μη καλη μονωσης ή ειναι με ταρατσα ή απο κατω ειναι πυλωτη που το φυσαει αερας εχει περιπου 14 βαθμους για να φτασει στην επιθυμητη θερμοκρασια 22 βαθμους την ενεργεια που θα χρειαστει για να φτασει εκει και μαλιστα σε μικρο χρονικο διαστηα θα ναι μεγαλυτερη απο το να το χες σταθερα στους 18 και να το ανεβαζες... Δεν είναι αντλία για να ισχύουν οι νόμοι της ομοιότητας. Oπότε αν σκέφτεται να εφαρμόσει κάτι τέτοιο, καλύτερα να προμηθευτεί τίποτα υπογλώσσια. 1
Thessalonikios200 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Να δωσω λιγες παραπανω πληροφοριες για το σπιιτ κλπ. Λοιπον Σπιτι 90τ.μ. περιπου με τεραστιο χωλ που παγωνει σε δευτερολεπτα !! Το πιο βασικο που μας καιει ειναι το δωματιο του μικρου το οποιο ειναι απο πισω και απο δεξια ειναι κενο ( δεν υπαρχει καμια πολυκατοικια διπλα). Οποτε το σπιτι θελουμε να ζεσταινεται μετα τις 7 το βραδυ συνηθως για κανα 4ωρο πριν κοιμηθει ο μικρος. Περυσι πηραμε εναν θερμοπομπο και μας " εσκισε" 1500 ευρω ηρθε η ΔΕΗ ο εκαθαριστικος. Καλημερα συμπατριωτη....Εμεις στο σπιτι το αεριο το ανοιγουμε πχ στους 22 περιπου βαθμους,το αφηνουμε για οση ωρα θελουμε και το κλεινουμε βραδυ..Μην το ανοιγοκλεινεις ,θα καιει πιο πολυ,μην το εχεις σταθερα ανοιχτο αβερτα,θα σαλταρεις αν ελθει ο λογαριασμος...Επισης εχει παμπολλα κολπακια,εαν απ αυτα ειναι οτι αν το συστημα του,κρινει οτι υπαρχει βλαβη,σταματαει τα παντα,και τα κλασσικα,αν κρινει οτι εξω η θερμοκρασια επεσε,τοτε την ανεβαζει μονο του και αντιστροφα...Επισης αν εχεις σωματα καλοριφερ(οχι τις φετες,τα αλλα με την σχαρα απο πανω),νομιζω ειναι καλυτερα (τετοια εχω ,οχι φετες)...Θα δεις οτι το σπιτακι σου θα ζεσταινεται γρηγοροτερα,αποδοτικοτερα και πολυ πιο ομοιομορφα απ οτι με το πετρελαιο. Δεν εχουμε τις φετες εχουμε απο τα καινουρια. Νομιζω οτι οι φετες βγαζουν πιο πολυ θερμοτητα χωρις να ειμαι και σιγουρος..
Alxnks Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Εχουμε πολυ υγρασια και επισης ειμαι ταρατσα. Απο το σπιτι λειπουμε σιγουρα καθημερινες 14:00 με 19:00 . Τωρα δεν ξερω αν αξιζει να το κλεινουμε η να το εχουμε ανοιχτο ! Για να καταλαβω..στους 18 αν το αφησω καιει κατι η θα καψει οταν πεσει κατω απο 18; Αλλαζετε το θερμοστάτη με εναν που είναι θερμοστατης-χρονοδιακοπτης κι έτσι μπορείς να ρυθμιζεις και ποιες ώρες θα αναβει και τέλος το πρόβλημα.
Thessalonikios200 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Αλλαζετε το θερμοστάτη με εναν που είναι θερμοστατης-χρονοδιακοπτης κι έτσι μπορείς να ρυθμιζεις και ποιες ώρες θα αναβει και τέλος το πρόβλημα. Μπορω να το αλλαξω μονος η θελει μαστορα ;
Alxnks Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μπορω να το αλλαξω μονος η θελει μαστορα ; Αν πιάνουν τα χέρια σου λίγο το αλλαζεις και μόνος σου..εγώ μόνος μου το είχα αλλάξει.
Thessalonikios200 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Αν πιάνουν τα χέρια σου λίγο το αλλαζεις και μόνος σου..εγώ μόνος μου το είχα αλλάξει. Δεν εχω ιδεα αλλα αν θες στειλε κανα link για να δω γιατι πραγμα μιλας ακριβως.
Alxnks Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δεν εχω ιδεα αλλα αν θες στειλε κανα link για να δω γιατι πραγμα μιλας ακριβως. Το δικο μου αστο γιατί είναι κι ασύρματο. Αλλά....κάτι τέτοιο ας πούμε: http://www.emimikos.gr/HQ-TH-40/ Ψαξε σε skroutz και best price για θερμοστάτη εβδομαδιαιο..κι ας μην έχει οθόνη αφής, αχρειαστη πολυτέλεια.
kfyros Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2014 προφανώς θα πρέπει να τηρείς και τους υπόλοιπους κανόνες για οικονομία. 1. τα σώματα δεν πρέπει να είναι καλυμένα με τίποτα , και δεν πρέπει να υπάρχει εμπόδιο μπροστά τους για να διαχέεται η θερμότητα. ούτε σεμεδάκια ούτε πανάκια ούτε διακοσμητικά.. Βγάζω σπυριά όταν τα βλέπω.. 2. κλειστά πατζούρια και αεροστόπ όπου μπάζει.. 3. εξαέρωση σωμάτων.. 4. χαλιά - μοκέτες κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα