Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια, οποιος γνωρίζει ας απαντησει, μιας και ειμαι ανεργος και δεν υπαρχει σάλιο για λογιστή. Εχω την ψιλή κυριότητα στο πατρικο μου. Λογω του οτι οι γονεις μου ειναι μεγαλοι σε ηλικια, πληρωνω εγω το 90% του ΕΝΦΙΑ, γυρω στα 420 ευρω.

Καταλαβαίνετε πιστευω την κεραμίδα που μου ηρθε. Τελος παντων. Το σπιτι για καποιο λογο το εχουν περασει 100τμ, ενω ειναι μονο 78 και κατι. Γι αυτο το λογο χανω και την εκπτωση, μιας και η αντικειμενική αξια βγαινει στα 89000.

Μπορω να αλλαξω τα τμ οταν ανοιξει η εφαρμογή του Ε9; Επισης με τις προηγουμενες χρονιές τι γινεται? Πρεπει να διορθώσω τα Ε9 και των προηγούμενων ετων; Εαν ναι, λογικά θα εχω πρόστιμο μιας και θα ειναι εκπρόθεσμα. Εαν διορθώσω μονο το φετινό Ε9 θα εχω καποιο θεμα?

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων για την βοήθεια!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Άνοιξε σήμερα για αλλαγές στο Ταξις το Ε9... Μπορείς να αλλάξεις τα τετραγωνικά... Νομίζω καλό θα ήταν να αλλάξεις και για τις προηγούμενες χρονιές γιατί αλλιώς θα φαίνεται κάπως σαν να μίκρυνε ξαφνικά το σπίτι....

Απ' ότι κατάλαβα οι όποιες εκπρόθεσμες αλλαγές θα είναι χωρίς πρόστιμο .. http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/anoigei_to_e9_sto_taxisnet_gia_diorthwseis.3139481.html

Απλά αν η μείωση στο φόρο που θα προέλθει από τις αλλαγές είναι σημαντική θα υπάρξει περαιτέρω έλεγχος...

Δημοσ.

Χαρηκα που υπαρχει αναλογο θεμα γιατι εχω κι εγω μιαν απορια.

Εχω ενα αγροτεμαχιο 3 στρεματα το οποιο εχει ενα μικρο κτισμα οποτε φορολογηθηκα και για το κτισμα. Το θεμα ειναι οτι το κτισμα εχει πεσμενο το σκεπο. Μπορω να το ξεδηλωσω η να κανω κατι αλλο ωστε να μειωθει ο φορος; Τι δικαιολογητικα θα χρειαστω;

Δημοσ.

Καλύτερα να ρωτήσεις λογιστή γιατί σε τέτοια κτίσματα υπάρχει μεγάλο μπέρδεμα με τους διάφορους κωδικούς που έχουν βάλει για το Ε9. Ενδέχεται να μην χρειαστεί να το δηλώσεις καθόλου, ή μπορεί και ως ημιτελές, αλλά για να δηλωθεί ως ημιτελές με την έκτπωση 60% που βάλανε, πρέπει να μην έχει καθόλου μετρητή ΔΕΗ μέσα, αν έχει μετρητή ακόμα και αν το ρεύμα είναι κομμένο χρόνια, εντάσσεται στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα με -20%.

Δημοσ.

Ας ρωτήσω και εγώ κάτι... Υπάρχει επιλογή ηλεκτροδοτούμενο , ναι ή όχι... Αν βάλεις όχι σου λέει ότι προσοχή το όχι δε σημαίνει διακοπή από τη δεη αλλά ότι δεν υπάρχει καν ρολόι μετρητής...

Σε κατάστημα που έχουμε ένα ποσοστό και κάποτε νοικιάζαμε πλέον είναι κομμένο το ρεύμα αφού ο ενοικιαστής μας πιστόλιασε αφήνοντας και απλήρωτη τη δεη.... Ρολόι υπήρχε προφανώς... αλλά όταν το κόβουν το βγάζουν ή όχι ; 

Δλδ στα ξενοίκιαστα διαμερίσματα κλπ που το ρεύμα το κόβει ο ιδιοκτήτης για να μην πληρώνει τζάμπα απ ότι κατάλαβα θεωρείται ηλεκτροδοτούμενο και ας μην έχει ρεύμα τη παρούσα στιγμή αρκεί το ότι έχει δυνητικά τη δυνατότητα να αποκτήσει ρεύμα...

Δημοσ.

Μετά από την διόρθωση στο Ε9 του πατέρα μου (και της μητέρας μου), του βγάζει το νέο ποσό δόσεων ΕΝΦΙΑ στο μενού "προσωποποιημένη πληροφόρηση".

Δεν αναγράφεται όμως η αλλαγή στο ΕΝΦΙΑ της συζύγου! Που θα το βρω αυτό;

Δημοσ.

Ας ρωτήσω και εγώ κάτι... Υπάρχει επιλογή ηλεκτροδοτούμενο , ναι ή όχι... Αν βάλεις όχι σου λέει ότι προσοχή το όχι δε σημαίνει διακοπή από τη δεη αλλά ότι δεν υπάρχει καν ρολόι μετρητής...

Σε κατάστημα που έχουμε ένα ποσοστό και κάποτε νοικιάζαμε πλέον είναι κομμένο το ρεύμα αφού ο ενοικιαστής μας πιστόλιασε αφήνοντας και απλήρωτη τη δεη.... Ρολόι υπήρχε προφανώς... αλλά όταν το κόβουν το βγάζουν ή όχι ; 

Δλδ στα ξενοίκιαστα διαμερίσματα κλπ που το ρεύμα το κόβει ο ιδιοκτήτης για να μην πληρώνει τζάμπα απ ότι κατάλαβα θεωρείται ηλεκτροδοτούμενο και ας μην έχει ρεύμα τη παρούσα στιγμή αρκεί το ότι έχει δυνητικά τη δυνατότητα να αποκτήσει ρεύμα...

Να απαντησω σε αυτό που μπορω .Όχι δεν το βγαζουν αν δεν ζητήσεις αποξιλωση του μετρητη . Αν όμως το χρεος είναι στο ονομα σου δεν ξερω αν γινεται αν δεν το πληρωσεις ή αν δεν δεχτεις να μεταφερθεί το χρεος σε άλλη παροχη παλι στο ιδιο ονομα .

Δημοσ.

Μετά από την διόρθωση στο Ε9 του πατέρα μου (και της μητέρας μου), του βγάζει το νέο ποσό δόσεων ΕΝΦΙΑ στο μενού "προσωποποιημένη πληροφόρηση".

Δεν αναγράφεται όμως η αλλαγή στο ΕΝΦΙΑ της συζύγου! Που θα το βρω αυτό;

Αν κατάλαβα σωστά λογαριασμό στο ταξις έχει μόνο ο πατέρας σου... αν είναι έτσι πρέπει να πας στις εφαρμογές, μετά εφορμογές περιουσιολόγιου Ε9 και εκεί θα έχει επιλογή να εισέλθεις είτε με το ΑΦΜ του πατέρα σου ή της μητέρας σου. Διαλέγεις της μητέρας και θα έχει εκτύπωση δόσεων ή κάτι τέτοιο....

Δημοσ.

Θεωρείται κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο εφόσον έχει διακοπεί το ρεύμα και επίσης έχει δηλωθεί ως κενό στο Ε2 για όλο το προηγούμενο έτος, τότε έχει έκπτωση -20%, εσέις ανήκετε σε αυτή την κατηγορία.

Εκείνο το κουτάκι στο Ε9 που λέει μη ηλεκτροδοτούμενο, αφορά όσα ακίνητα δεν έχουν καθόλου παροχή ρεύματος και μετρητή, αυτά εφόσον δεν είναι και αποπερατωμένα μπορούν να δηλωθούν ως ημιτελή ακίνητα και να πάρουν έκπτωση 60%, ο μόνος λόγος δηλαδή που έβαλαν το κουτάκι είναι για να διαχωρίσουν τα ημιτελή με βάση τα κριτήρια που έβαλαν από τα μη ημιτελή.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα σωστά λογαριασμό στο ταξις έχει μόνο ο πατέρας σου... αν είναι έτσι πρέπει να πας στις εφαρμογές, μετά εφορμογές περιουσιολόγιου Ε9 και εκεί θα έχει επιλογή να εισέλθεις είτε με το ΑΦΜ του πατέρα σου ή της μητέρας σου. Διαλέγεις της μητέρας και θα έχει εκτύπωση δόσεων ή κάτι τέτοιο....

Οταν επιλέγω "δόσεις ΕΝΦΙΑ" από το Ε9 της μητέρας μου, μου γράφει "βλέπε προσωποποιημένη πληροφόρηση"...

Εκεί όμως έχει μόνο τις οφειλές του πατέρα μου...

Δημοσ.

Θεωρείται κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο εφόσον έχει διακοπεί το ρεύμα και επίσης έχει δηλωθεί ως κενό στο Ε2 για όλο το προηγούμενο έτος, τότε έχει έκπτωση -20%, εσέις ανήκετε σε αυτή την κατηγορία.

Εκείνο το κουτάκι στο Ε9 που λέει μη ηλεκτροδοτούμενο, αφορά όσα ακίνητα δεν έχουν καθόλου παροχή ρεύματος και μετρητή, αυτά εφόσον δεν είναι και αποπερατωμένα μπορούν να δηλωθούν ως ημιτελή ακίνητα και να πάρουν έκπτωση 60%, ο μόνος λόγος δηλαδή που έβαλαν το κουτάκι είναι για να διαχωρίσουν τα ημιτελή με βάση τα κριτήρια που έβαλαν από τα μη ημιτελή.

Ναι στο Ε2 κενό το έχουμε... Ενδεχομένως να ισχύει μονο η μεγαλύτερη έκπτωση και οχι αθροιστικά.... γιατι εμεις πηραμε έκπτωση 50% λόγω εισοδήματος κλπ... άρα μαλλον δε γίνεται να πάρουμε επιπλέον 20% για το ξενοικιαστο...

Οταν επιλέγω "δόσεις ΕΝΦΙΑ" από το Ε9 της μητέρας μου, μου γράφει "βλέπε προσωποποιημένη πληροφόρηση"...

Εκεί όμως έχει μόνο τις οφειλές του πατέρα μου...

Μήπως σου λέει και "Πιθανή εξόφληση"  ;  Σημαίνει ότι μετά την έκπτωση και με τα λεφτά που έχετε ήδη δώσει η μητέρα σου ξεχρέωσε...

Και σε εμένα έτσι έγινε...

Δημοσ.

όχι δεν έχει ξεχρεώσει σίγουρα, είχε και άλλες δόσεις, ενώ η τροποποίηση απλά ανέβαζε το ποσό κατά 3 ευρώ.

Δημοσ.

Α σορυ τότε δε ξέρω.... νόμιζα ότι έγινε έκπτωση όπως σε εμάς που πριν ήταν να δώσουμε 120 , είχαμε δώσει τα 60 και μετά με την έκπτωση 50 %  που έγινε μας έβγαζε εκεί  πιθανή εξόφληση κλπ και ουσιαστικά είχαμε ξεχρεώσει....

Δημοσ.

με τα ημιτελη τι γινεται? οποιος εχει ημιτελες σπιτι χωρις να εχει βαλει πτοε ρευμα δικαιουται εκπτωση στον ενφια η υπαρχει καποιο πλαφον με βαση το ατομικο του εισοδημα η την περιουσια του?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...