Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω προγραμματίσει ένα καινούργιο pc γύρω στα 400-450 Ευρώ (μόνο κουτί χωρίς οθόνες ηχεια πληκτρολόγια κτλ)

Απο αυτά θα αφαιρεθεί σκληρός δίσκος (γιατί έχω) όπως επίσης και το dvd rw

Καταρχήν να σας ενημερώσω οτι παλιά ήμουν τρελαμένος με τα pc και είχα τρομερές γνώσεις στο hardware στις μάρκες κτλ... Τα παράτησα περίπου όταν τελειωσε ο athlon 64 socket 939 και άρχισαν να βγαίνουν αν θυμαμαι καλά τα AM2.Εκτοτε έχω μείνει παρα πολύ πίσω οπότε θέλω λίγο να με βάλετε στο κλίμα και να με ενημερώσετε για τις μάρκες τροφοδοτικών μνημων κτλ..

Δεύτερον θέλω να σας ενημερώσω οτι τότε τα καλύτερα τροφοδοτικά ήταν τα TAGAN για όσους τα θυμούντε και δυστυχώς βλέπω οτι πλέον δεν υπάρχουν στην αγορά...ξέρει κανεις το γιατί?

Τέλος το pc προορίζεται για τα βασικά και για gaming. Θέλω οπωσδήποτε να παίζει αξιοπρεπώς το GTA V !

Οπότε προτείνετε μου περιφερειακά καθώς και στα chipset έχω μείνει πίσω και δεν ξέρω τι παίζει (εδώ βλέπω επεξεργαστές με onboard γραφικά???? ** amd a8)

Επίσης απο τροφοδοτικά θυμάμαι τότε κάτι zalman και coolermaster που ήταν τελείως μούφα για όσους θυμούντε..Με ενδιαφέρει πολύ το τροφοδοτικό να ειναι πολύ καλό (όχι απαραίτητα πολλα watt αλλα ποιοτικό και καλό)

Οπότε ακούω προτάσεις... Όπως το κόβω μάλλον σε AMD θα πάμε γιατί θέλω οπωσδήποτε τετραπύρινο (amd phenom socket am2+ έχω τώρα, μη κάνουμε downgrade αντι για upgrade)?

Γενικότερα οποιεςσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το hardware επίσης θα τις εκτιμούσα καθώς έχω μείνει στα παλιά...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω απο δω και πέρα να τα λέμε συχνά...καθώς έχω περάσει ωραίες στιγμές παλιά στο insomnia (πλεον δεν θυμαμαι το παλιο μου username ούτε τον κωδικό)

:)

Δημοσ.

PER.559644.jpg PER.559644

AMD FX-6300 3.5GHZ 6-CORE BOX

product_wishlist_small.jpg
99.90 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 99.90 € basket_delete.png PER.522975.jpg PER.522975

ASUS M5A97 R2.0

80.99 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 80.99 € basket_delete.png PER.550863.jpg PER.550863

KINGSTON HX316C10F/8 8GB DDR3 1600MHZ HYPERX FURY BLUE SERIES

77.90 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 77.90 € basket_delete.png PER.640669.jpg PER.640669

XFX TS SERIES 550W PSU

63.37 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 63.37 € basket_delete.png PER.813212.jpg PER.813212

RAIJINTEK ARCADIA MIDI-TOWER BLACK

29.90 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 29.90 € basket_delete.png Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 352.06 € basket_delete.png

Αυτή είναι η βασική πρόταση, χωρίς την κάρτα γραφικών.

Για κάρτα γραφικών κοίταξε από radeon 260x και πάνω (δηλαδή 270,270x, 280) αναλόγως πόσα χρήματα μπορείς να δώσεις.

Δημοσ.

ASUS M5A97 R2.0

XFX TS SERIES 550W PSU

Αλλαγή 29.90 € basket_delete.png Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 352.06 € basket_delete.png

Για κάρτα γραφικών κοίταξε από radeon 260x και πάνω (δηλαδή 270,270x, 280) αναλόγως πόσα χρήματα μπορείς να δώσεις.

Καλησπέρα!

Ευχαριστώ πολύ!

Το σύστημα μου φαίνεται αρκετά ωραίο.

Αν μπορει καποιος μονο να μου δώσει καθαρά πληροφοριακά περισσότερες πληροφορίες για τα παρακάτω:

ο AMD FX θεωρείται γενικώς απο τους καλούς επεξεργαστές στην αγορά?Γιατί εγώ ξέρω μονο phenom athlon κτλ :D

Το chipset της μητρικής είναι καλό σχετικά με τον ανταγωνισμό?Αν μπορείτε δωστε μου καποιες πληροφορίες γι'αυτό..

Στις RAM δεν θα ήταν καλύτερα να έπαιρνα 2 των 4 GB για να τις βάλω σε dual channel και να επωφεληθώ απο την ταχύτητά του?

Τα τροφοδοτικά της XFX τα ακούω πρώτη φορά αλλα απο μια έρευνα που έκανα στο internet βλέπω οτι είναι απο τα πιο αξιοπιστα της αγοράς.Ισχύει??

Η Geforce 660 Ti 2GB είναι καλή κάρτα?

Και πάλι ευχαριστώ

Δημοσ.

ASUS M5A97 R2.0

XFX TS SERIES 550W PSU

μια χαρα συνθεση απλα θα εβαζα 2χ4 gb ram για το dual channel

Δημοσ.

κατ' αρχας, καλως (ξανα)ηρθες φιλε ethnik471. 

περιληπτικα, η AMD εχει 2 πλατφορμες με εντελως διαφορετικους επεξεργαστες στην καθε μια. 

η AM3+ ειναι η πλατφορμα υψηλων επιδοσεων της AMD, στην οποια μπαινουν οι τελευταιοι επεξεργαστες της εταιριας, η σειρα FX. επισης ομως μπαινουν και οι προηγουμενοι Phenom II,  Athlon II, οι οποιοι ομως πλεον εχουν σταματησει να παραγονται. 

η αλλη πλατφορμα της AMD, ειναι η FM2+ η οποια εχει και απλους επεξεργαστες οπως ο Athlon 760K- 860K (ναι, εχουν την ιδια "θρυλικη" ονομασια, αλλα δεν εχουν καμια σχεση με τους παλιους..), εχει ομως επισης, και την νεοτερη τεχνολογια της AMD, τους συνεπεξεργαστες Cpu-Gpu, τους επονομαζομενους ΑPU, οι οποιοι ειναι επεξεργαστες με ενσωματωμενη μια κανονικη καρτα γραφικων μεσα στο ιδιο die..!! 

τα chipset που υπαρχουν πλεον στην καθε πλατφορμα ειναι

στην AM3+,  τα  970 -990X -990FX, και 

στην FM2+, τα Α55 -Α75 -Α78 -Α88 .

Οσον αφορα τα τροφοδοτικα, θα δεις πλεον καποιες νεες (για τα δικα σου μετρα)  εταιριες, καποιες και με περιεργα ονοματα, οπως πχ SUPER FLOWER.., αλλα μην φοβηθεις, εχε μας εμπιστοσυνη..!  για αυτο ειμαστε εδω, για να σε βοηθησουμε..!! 

καλες εταιριες ειναι,

XFX, Corsair, Thermaltake, Coolermaster, Antec, Enermax, Lepa, Fractal Design, Seasonic, Silverstone, SuperFlower...! 

• Like 2
Δημοσ.

κατ' αρχας, καλως (ξανα)ηρθες φιλε ethnik471. 

περιληπτικα, η AMD εχει 2 πλατφορμες με εντελως διαφορετικους επεξεργαστες στην καθε μια. 

η AM3+ ειναι η πλατφορμα υψηλων επιδοσεων της AMD, στην οποια μπαινουν οι τελευταιοι επεξεργαστες της εταιριας, η σειρα FX. επισης ομως μπαινουν και οι προηγουμενοι Phenom II,  Athlon II, οι οποιοι ομως πλεον εχουν σταματησει να παραγονται. 

η αλλη πλατφορμα της AMD, ειναι η FM2+ η οποια εχει και απλους επεξεργαστες οπως ο Athlon 760K- 860K (ναι, εχουν την ιδια "θρυλικη" ονομασια, αλλα δεν εχουν καμια σχεση με τους παλιους..), εχει ομως επισης, και την νεοτερη τεχνολογια της AMD, τους συνεπεξεργαστες Cpu-Gpu, τους επονομαζομενους ΑPU, οι οποιοι ειναι επεξεργαστες με ενσωματωμενη μια κανονικη καρτα γραφικων μεσα στο ιδιο die..!! 

τα chipset που υπαρχουν πλεον στην καθε πλατφορμα ειναι

στην AM3+,  τα  970 -990X -990FX, και 

στην FM2+, τα Α55 -Α75 -Α78 -Α88 .

Οσον αφορα τα τροφοδοτικα, θα δεις πλεον καποιες νεες (για τα δικα σου μετρα)  εταιριες, καποιες και με περιεργα ονοματα, οπως πχ SUPER FLOWER.., αλλα μην φοβηθεις, εχε μας εμπιστοσυνη..!  για αυτο ειμαστε εδω, για να σε βοηθησουμε..!! 

καλες εταιριες ειναι,

XFX, Corsair, Thermaltake, Coolermaster, Antec, Enermax, Lepa, Fractal Design, Seasonic, Silverstone, SuperFlower...! 

Ευχαριστώ πολύ για την θερμή υποδοχή!! :D

Πραγματικά πολύ χρήσιμες πληροφορίες..ότι χρειαζόμουν!!

Να ρωτήσω σχετικά με τους APU, απο την στιγμή που κουμπώνει ο επεξεργαστής στο socket η οθόνη πω συνδέεται στον επεξεργαστή?? :ph34r:

Τέλος μάλλον όντως θα πάω για AMD FX 6300 και τροφοδοτικό xfx με κάρτα γραφικών gtx 660ti

Με αυτον τον επεξεργαστή τι ταχύτητα πρέπει να ειναι οι ram για να συνεργάζονται άψογα και τέλος ποιο ειναι το καλύτερο chipset γι'αυτό το setup με λογική πάντα τιμή (~ 100 ευρώ μητρική )

Και πάλι ευχαριστώ πολύ!!!

Δημοσ.

Να ρωτήσω σχετικά με τους APU, απο την στιγμή που κουμπώνει ο επεξεργαστής στο socket η οθόνη πω συνδέεται στον επεξεργαστή?? :ph34r:

Τέλος μάλλον όντως θα πάω για AMD FX 6300 και τροφοδοτικό xfx με κάρτα γραφικών gtx 660ti

Με αυτον τον επεξεργαστή τι ταχύτητα πρέπει να ειναι οι ram για να συνεργάζονται άψογα και τέλος ποιο ειναι το καλύτερο chipset γι'αυτό το setup με λογική πάντα τιμή (~ 100 ευρώ μητρική )

r9270 καλυτερα πιστευω η' αν μπορεις να ανεβεις κανενα 50αρικο παιρνεις r9280 . οι ραμ για fx6300 κοιτα να ειναι με χαμηλο cas latency οπως http://www.e-shop.gr/crucial-bls2cp4g3d1609ds1s00-ballistix-sport-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-12800-1600mhz-dual-channel-kit-p-PER.554345

• Like 1
Δημοσ.

οι εξοδοι των APU ειναι στη μητρικη. οπως ηταν παλιοτερα, αν θυμασαι, καποιες μητρικες που ειχαν ενσωματωμενα γραφικα...? 

δες τις μητρικες των APU, στο πισω μερος και θα καταλαβεις...! 

post-121902-0-75234700-1414859591_thumb.jpg

post-121902-0-42941700-1414859594_thumb.jpg

Δημοσ.

Μάλιστα κατάλαβα!Και πάλι ευχαριστώ! :-D
Απ'όσο ψάχνω στο νετ η gtx 660ti είναι καλύτερη απο την r9 270... Και πιο ακριβή...
Εγώ μεταχειρισμένη θα την πάρω στα 140 Ευρώ την gtx 660ti γι'αυτό το λέω...
Τα mhz της μνήμης δεν παίζουν ρόλο? Παλια θυμάμαι κάτι παιζόταν με το FSB του επεξεργαστή... :blink:

Δημοσ.

Απ'όσο ψάχνω στο νετ η gtx 660ti είναι καλύτερη απο την r9 270... Και πιο ακριβή...

Τα mhz της μνήμης δεν παίζουν ρόλο? Παλια θυμάμαι κάτι παιζόταν με το FSB του επεξεργαστή... :blink:

Στα 150ευρω μπορεις να βρεις και 7970 που ειναι πολυ δυνατοτερη της 660ti.

Δημοσ.

Αν πας σε AMD επεξεργαστή (πλατφόρμα) προτίμησε κάρτα γραφικων της AMD η οποία να υποστηρίζει Mantle ( GCN cores)

Σε όποια παιχνίδια υποστηρίζουν mantle θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα από ότι με AMD + Nvidia κάρτα γραφικών !

Αυτό γιατί με Nvidia θα παίξεις με DX και όχι με Mantle. Το DX δεν κάνει τόσο καλή εκμετάλλευση των πολυπύρηνων , οπότε και θα έχεις λιγότερη βοήθεια από τον πολυπύρηνο που θα βάλεις. Αρχικά ξεκίνα κοιτώντα από μια R9 280 και επανω.

Μεγάλη σημασία να δώσεις και στην μνήμη ! Καλύτερα κάρτα με 3GB RAM μιας και τα νέα παιχνίδια που ανακοινώνονται έχουν ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ απαιτήσεις καθώς φαίνεται σε μνήμη κάρτας !

Δημοσ.

ναι. αλλα συγκρινεις μεταχειρισμενη με καινουρια........??? 

για κοιτα για 7950-7970, που στην πραγματικοτητα ειναι οι καινουριες R9 280-280X.....!!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...