Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε :700-720

Χρήση υπολογιστή :Gaming.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Όχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Έχω Την LG 23EA53V (IPS)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Ηράκλειο

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Το E-shop μου φαίνεται αρκετά φιλικό ως προς τις τιμές του αλλά δεν θα είχα θέμα και από άλλα καταστήματα αρκεί να μην δώσω πολλά στα διαφορετικά μεταφορικά.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?Αν είναι από ένα κατάστημα ας συναρμολογηθεί εκεί αλλιώς μπορώ και εγώ.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: όχι δεν χρειάζομαι

Έχω ήδη ετοιμάσει μια σύνθεση που βγαίνει στα 710 και θα ήθελα μια γνώμη πάνω σε αυτή.

Επεξεργαστής: FX6300 100E

Κάρτα γραφικών: Asus R9 270x 2GB 189E

Μητρική:Asrock 970 extreme 85E

Μνήμες:Kingston 8GB(4x4) Fury Red 1866  81E

Ψήκτρα:Coolermaster 212E  32E

SSD:Kingston V300 120GB 59E

HHD:Seagate Barracuda 1TB 54

Τροφοδοτικό:Thermaltake 630W (87% απόδοση) 65E

Κουτί: CoolerMaster K380 Black 42E

Η παραπάνω σύνθεση είναι από eshop.To θέμα μου είναι, εκτός από τις παρατηρήσεις σχετικά με την επιλογή προϊόντων που έχω διαλέξει, αν αξίζει να βάλω SSD ή να το αφήσω για τώρα και να βάλω μια καλύτερη κάρτα γραφικών και να επιλέξω στο μέλλον έναν SSD ή να το αφήσω όπως είναι; 

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

afc9kz.jpg

Αν μπορείς να παρεις και από άλλο κατάστημα τότε η σύνθεση γίνεται ακόμα καλύτερη !

Ότι και να γίνει, στην σύνθεσή σου μην πας στην asrock γιατί έχει θέμα, μην πληρώσεις 40+ε για το Coolermaster

• Like 6
Δημοσ.

με τον ssd δεν θα δεις παραπανω fps, ειναι καθαρα για να ξεκινανε γρηγορα τα προγραμματα.

το θεμα ειναι οτι εαν το παρεις στο μελλον για να βαλεις καλητερη gpu, θα πρεπει να κανεις και ενα ακομα install windows.

το καλητερο για μενα ειναι να αφησεις τον ssd και να βαλεις καλητερη gpu και οταν ειναι παίρνεις εναν ssd και ξαναπερνας windows.

Δημοσ.

afc9kz.jpg

Αν μπορείς να παρεις και από άλλο κατάστημα τότε η σύνθεση γίνεται ακόμα καλύτερη !

Ότι και να γίνει, στην σύνθεσή σου μην πας στην asrock γιατί έχει θέμα, μην πληρώσεις 40+ε για το Coolermaster

Παρατηρώ ότι δεν έχεις βάλει ψήκτρα σε αυτή τη σύνθεση.Πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται;Επίσης η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών παρατήρησα ότι έχει τρελές απαιτήσεις ρεύματος,στο site προτείνει 750w!Για το κουτί μόνο καλά λόγια έχω ακούσει δεν αξίζει 40 ευρό κουτί μια gaming σύνθεση;

με τον ssd δεν θα δεις παραπανω fps, ειναι καθαρα για να ξεκινανε γρηγορα τα προγραμματα.

το θεμα ειναι οτι εαν το παρεις στο μελλον για να βαλεις καλητερη gpu, θα πρεπει να κανεις και ενα ακομα install windows.

το καλητερο για μενα ειναι να αφησεις τον ssd και να βαλεις καλητερη gpu και οταν ειναι παίρνεις εναν ssd και ξαναπερνας windows.

Ταλαντεύομαι γιατί το ίδιο σκέφτομαι και εγώ και μάλλον θα τον αφήσω προς το παρόν να πάρω καλύτερη gpu και στο μέλλον να πάω και για καλύτερο ssd.Αλλά  το σκέφτομαι ακόμα.Κατά τα άλλα η σύνθεση είναι κομπλέ;

Δημοσ.

Παρατηρώ ότι δεν έχεις βάλει ψήκτρα σε αυτή τη σύνθεση.Πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται;Επίσης η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών παρατήρησα ότι έχει τρελές απαιτήσεις ρεύματος,στο site προτείνει 750w!Για το κουτί μόνο καλά λόγια έχω ακούσει δεν αξίζει 40 ευρό κουτί μια gaming σύνθεση;

Ταλαντεύομαι γιατί το ίδιο σκέφτομαι και εγώ και μάλλον θα τον αφήσω προς το παρόν να πάρω καλύτερη gpu και στο μέλλον να πάω και για καλύτερο ssd.Αλλά  το σκέφτομαι ακόμα.Κατά τα άλλα η σύνθεση είναι κομπλέ;

Χρειαζεται ψυκτρα, αλλα η ψυκτρα ειναι κατι που προστιθεται ! Πυρηνες στην καρτα γραφικων ΔΕΝ προστιθενται ομως .... ούτε φάσεις τροφοδοσίας στο vrm της μητρικής , ούτε πυρήνες στο cpu ...

Η καρτα καταναλωνει σε full load περίπου 220watt . Τα 750watt τα προτείνουν οι εταιρίες για να είναι καλυμμένες στο ενδεχόμενο χρησιμοποίησης κακών ποιοτικά τροφοδοτικών που αναφέρουν 750 και είναι 250 ... 

Το κουτί καλό είναι ! Απλά λέω πως ΔΕΝ δικαιολογεί τα 40+€  απέναντι στο RAIJINTEK ARCADIA το οποίο με ίδια ποιότητα έχει κόστος 28€ !!

Τελος στα χρήματα που δίνεις μέχρι και R9 290 θα προσπαθουσα να χωρέσω , αγοράζοντας κάθε part από το φτηνότερο κατάστημα !!

• Like 1
Δημοσ.

θα κανεις overclock? Αν οχι γιατι να μην αρκει η stock ψυκτρα?

Η καρτα σιγα μην χρειαζεται 750w για να μην εχει προβλημα. Με 750w και crossfire μπορεις να εχεις. Μια χαρα θα εισαι με το 650w

Για κουτι θα πηγαινα σε κατι μεγαλυτερο γιατι μου αρεσουν τα ευρυχωρα κουτια. Και η καρτα ειναι και μεγαλη. Παντως καλυτερα η 280x απο τη 270x στις τιμες που παιζουν. Νομιζω οτι μπορεις να τη βρεις και φθηνοτερα αν ψαξεις

• Like 3
Δημοσ.

Χρειαζεται ψυκτρα, αλλα η ψυκτρα ειναι κατι που προστιθεται ! Πυρηνες στην καρτα γραφικων ΔΕΝ προστιθενται ομως .... ούτε φάσεις τροφοδοσίας στο vrm της μητρικής , ούτε πυρήνες στο cpu ...

Η καρτα καταναλωνει σε full load περίπου 220watt . Τα 750watt τα προτείνουν οι εταιρίες για να είναι καλυμμένες στο ενδεχόμενο χρησιμοποίησης κακών ποιοτικά τροφοδοτικών που αναφέρουν 750 και είναι 250 ... 

Το κουτί καλό είναι ! Απλά λέω πως ΔΕΝ δικαιολογεί τα 40+€  απέναντι στο RAIJINTEK ARCADIA το οποίο με ίδια ποιότητα έχει κόστος 28€ !!

Τελος στα χρήματα που δίνεις μέχρι και R9 290 θα προσπαθουσα να χωρέσω , αγοράζοντας κάθε part από το φτηνότερο κατάστημα !!

Το δέχομαι για την κάρτα ότι δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις απλά μου προκάλεσε εντύπωση.Όσο για parts από διαφορετικά μαγαζιά έκανα μια προσπάθεια μέσω skroutz και δεν είδα πραγματικά μεγάλη διαφορά στις τιμές.Ίδια σύνθεση 30 ευρώ κάτω είδα.Έχει πραγματικά τέτοια διαφορά από διαφορετικά μαγαζιά.

θα κανεις overclock? Αν οχι γιατι να μην αρκει η stock ψυκτρα?

Η καρτα σιγα μην χρειαζεται 750w για να μην εχει προβλημα. Με 750w και crossfire μπορεις να εχεις. Μια χαρα θα εισαι με το 650w

Για κουτι θα πηγαινα σε κατι μεγαλυτερο γιατι μου αρεσουν τα ευρυχωρα κουτια. Και η καρτα ειναι και μεγαλη. Παντως καλυτερα η 280x απο τη 270x στις τιμες που παιζουν. Νομιζω οτι μπορεις να τη βρεις και φθηνοτερα αν ψαξεις

Το Overclock το σκέφτομαι δεν είμαι σίγουρος αν το προσπαθήσω από νωρίς αλλά στο μέλλον ίσως.Την ψήκτρα πιο πολύ την θέλω για να είμαι σίγουρος σε θέμα θερμοκρασίας και θορύβου μιας και δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για τις stock ψήκτρες της Amd.Κουτί μεγαλύτερο από που έχω βάλει ή από αυτό που προτείνει ο φίλος;

Δημοσ.

Ναι εγω θα εβαζα μεγαλυτερο. Ειτε καποιο φθηνο full tower η καποιο απο τα μεγαλυτερα midi.

Για καρτα επισης μπορεις να βρεις R9 280 (οχι Χ) κατω απο 200 ευρω. Καπου ενδιαμεσα σε αποδοση με τη 270Χ και 280Χ και ισως λιγο καλυτερο vfm. Και 280Χ βρισκεις και στα 232 ευρω

Ουσιαστικα προκειται για rebrand των καρτων της προηγουμενης (αλλα ακρως επιτυχημενης) γενιας. 270Χ = 7870, 280 = 7950, 280Χ = 7970. Οποτε αν δεν εχεις προβλημα με τα μεταχειρισμενα θα κοιτουσα και εκει γιατι υπαρχουν καλες ευκαιριες κατα καιρους

• Like 1
Δημοσ.

Ναι εγω θα εβαζα μεγαλυτερο. Ειτε καποιο φθηνο full tower η καποιο απο τα μεγαλυτερα midi.

Για καρτα επισης μπορεις να βρεις R9 280 (οχι Χ) κατω απο 200 ευρω. Καπου ενδιαμεσα σε αποδοση με τη 270Χ και 280Χ και ισως λιγο καλυτερο vfm. Και 280Χ βρισκεις και στα 232 ευρω

Ουσιαστικα προκειται για rebrand των καρτων της προηγουμενης (αλλα ακρως επιτυχημενης) γενιας. 270Χ = 7870, 280 = 7950, 280Χ = 7970. Οποτε αν δεν εχεις προβλημα με τα μεταχειρισμενα θα κοιτουσα και εκει γιατι υπαρχουν καλες ευκαιριες κατα καιρους

Η R9 280 αρκετά δελεαστική αν όντως είναι κάτω από τα 200 και μάλλον θα την προτιμήσω.Μεταχειρισμένα δεν θα προτιμήσω για τον λόγο ότι θέλω να είναι καινούργιο το σύστημα και θέλω να είμαι σίγουρος για την εγγύηση.

Τώρα που ξανά κοίταξα την σύνθεση του φίλου από πάνω είδα ότι δεν έχει hhd...Προσπάθησα να δω την τιμή της σύνθεσης και πάει στα 710 όπως είναι από διαφορετικά καταστήματα...

Δημοσ.

Μάλλον θα πάω με την σύνθεση που μου πρόσφερε ο adtakhs αλλά με μερικές διαφορές.Θα βγάλω τον SSD θα βάλω έναν HHD στα 50 και θα βάλω την ψήκτρα coolermaster 212.Βγαίνει στα 750 λίγο πάνω από το budget αλλά πιστεύω αξίζει να ξοδέψω σε μια ψήκτρα.Τον SSD τον παίρνω αργότερα.

Δημοσ.

Μάλλον θα πάω με την σύνθεση που μου πρόσφερε ο adtakhs αλλά με μερικές διαφορές.Θα βγάλω τον SSD θα βάλω έναν HHD στα 50 και θα βάλω την ψήκτρα coolermaster 212.Βγαίνει στα 750 λίγο πάνω από το budget αλλά πιστεύω αξίζει να ξοδέψω σε μια ψήκτρα.Τον SSD τον παίρνω αργότερα.

Ναι,αλλά μετά φτάνεις σχεδόν στην τιμή τoυ i5,που εκεί δεν τίθεται θέμα σύγκρισης απ'όλες τις απόψεις...

Δημοσ.

Ναι,αλλά μετά φτάνεις σχεδόν στην τιμή τoυ i5,που εκεί δεν τίθεται θέμα σύγκρισης απ'όλες τις απόψεις...

Ναι αλλά μπορώ με τον i5 και τα υπόλοιπα parts να βάλω την ίδια κάρτα γραφικών;

Δημοσ.

Ναι αλλά μπορώ με τον i5 και τα υπόλοιπα parts να βάλω την ίδια κάρτα γραφικών;

Φυσικά,απλά δεν θα βάλεις ψύκτρα aftermarket.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...