Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Σκέφτομαι να ξεκινήσω να πουλάω δίσκους και cd's στο discogs και θα ήθελα τη συμβουλή σας.Έκανα ήδη την εγγραφή,συμπλήρωσα τα μεταφορικά που επιθυμώ να πληρώνουν οι αγοραστές και θα ήθελα να ξεκινήσω να βάζω προς πώληση κάποια βινύλια.Σκέφτομαι στην κατάσταση να βάζω ένα κλικ πιο κάτω από αυτή που πραγματικά είναι ώστε να ξεκινήσω με καλές κριτικές,αν δηλαδή έχω έναν άριστο δίσκο να βάλω near mint ή very good+ αντί για mint.

Μια ερώτηση ως προς τις πληρωμές...όταν κάποιος επιλέξει να αγοράσει ένα βινύλιο,προπληρώνει πρώτα μέσω paypal και αφού εγώ ενημερώνομαι μέσω mail για την πληρωμή,αυτός μου στέλνει τα στοιχεία του(διεύθυνση,περιοχή κτλ)και εγώ άμεσα πηγαίνω σε κάποιο κατάστημα ΕΛΤΑ κ κάνω την αποστολή;

Στις επιλογές πληρωμής έχει και το ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού.Είναι ασφαλές θεωρείτε να δηλώσω το ΙΒΑΝ του λογαριασμού μου στην πλατφόρμα του discogs ή να προτιμήσω να πληρώνομαι μόνο μέσω paypal;

Οποιαδήποτε συμβουλή-πρόταση δεκτή.

Δημοσ.

επειδή αγοράζω και πουλάω μέσω discogs εδώ και μια 12ετία έχω να σου πω τα εξής:

1.Να είσαι αντικειμενικός στο grading system...δίνε λεπτομέρειες για cover/media

2.Καθόρισε την τιμολογιακή σου πολιτική με βάση την διαθεσιμότητα του αντικειμένου και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται...

3.Τα μεταφορικά σου να είναι σε κατηγορίες ανάλογα με τον προορισμό αποστολής...αν πχ θέλεις να στέλνεις σε Αμερική/Ασία εκτός από Ευρώπη

4.Προμηθεύσου κατάλληλες συσκευασίες αποστολής και πάντα να τοποθετείς εξτρά προστατευτικά υλικό.

5.Αν στέλνεις βινύλιο φρόντισε να το έχεις μέσα σε ζελατίνα και βεβαιώσου ότι οι γωνίες του φακέλου δεν πρόκειται να τσακιστούν...

6.Αν έχεις μεγάλο υλικό προς πώληση σκέψου και λίγο το ενδεχόμενο να κάνεις κάποιο discount σε μεγάλη παραγγελία...πχ στα 3 αντικείμενα το τελευταίο να έχει 40-50% έκπτωση...

7.ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΕ IBAN ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ....paypal rocks:-)

Θα στέλνεις απλά το Invoice στον ενδιαφερόμενο και αυτός θα σε πληρώνει μέσω αυτού....

Τα στοιχεία του αγοραστή υπάρχουν τόσο στην καρτέλα του profile του στο Discogs όσο και στο Paypal...

8.Δώσε ένα χρονικό περιθώριο για την πληρωμή και απέφυγε bitchy attitudes τύπου instant payment...

9.Σκέψου ξανά αν πραγματικά θέλεις να πουλήσεις ένα βινύλιο....για να μην το κλαις αργότερα:-)

Ελπίζω να σε βοήθησα....

• Like 5
Δημοσ.

Εννοείται πως με βοηθάς και σ'ευχαριστώ θερμά για το χρόνο που διέθεσες :)

Σταδιακά ελπίζω να φτιάξω ένα ''όνομα'' κερδίζοντας κάποια θετικά reviews από τις πωλήσεις.

Ερώτηση για την παρατήρηση 4:από που μπορώ να προμηθευτώ κατάλληλες χάρτινες συσκευασίες;Πήγα ήδη σε μια αποθήκη με είδη συσκευασίας στον Κηφισό αλλά τζίφος.Το ίδιο και στα praktiker.Μόνο το ρολό με τις φυσαλίδες αγόρασα για να τυλίγω κάποια βινύλια που έστειλα στην επαρχία.

Έχω ακούσει για ένα δισκάδικο στο Χαλάνδρι(''Ίκαρος'' νομίζω) που αγοράζουν πολλοί αλλά δεν έχω πάει.Για τη δουλειά αυτή χρειάζεται ένα κουτί διαστάσεων 35Χ35Χ5 ή κάτι παρόμοιο..Μου είπαν ότι έχει στα ΙΚΕΑ κάποια χάρτινα κουτιά που βάζουν εκείνους τους στρογγυλούς λαμπτήρες αλλά δεν έχω πάει να δω.

Ως προς την παρατήρηση 7 και πιο συγκεκριμένα για το invoice/τιμολόγιο που λες,έχω απορίες!

Εγώ βλέπω ότι έχει βρεθεί κάποιος αγοραστής για το δίσκο μου από ειδοποίηση στα mail λογικά.Και αυτό το ενδιαφέρον προφανώς δε μεταφράζεται σε απευθείας/άμεση πληρωμή αλλά σε ''κράτηση'' του δίσκου.Και έπειτα μέσω mail η συνεννόησή μου με τον αγοραστή για να κανονιστεί σύντομα η πληρωμή και αμέσως μετά να ακολουθήσει η αποστολή του βινυλίου εκ μέρους μου.Σωστά;

Επίσης...πώς στέλνω αυτό το τιμολόγιο διαδικτυακά;Και όταν έρθει η ώρα της πληρωμής από τον αγοραστή,εγώ πώς βλέπω ότι έχουν κατατεθεί τα χρήματα από εκείνον;Έρχεται ενημερωτικό mail από το paypal;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Υλικά συσκευασίας μπορείς να προμηθευτείς από ΙΚΕΑ αλλά και από μαγαζί με χαρτικά είδη/βιβλιοπωλείο κτλ...συνήθως για βινύλια είναι φάκελοι από πεπιεσμένο χαρτί με εσωτερική επένδυση (φουσκίτσες)...μην βασίζεσαι όμως μόνο σε αυτό αλλά πάρε εξτρά μέτρα γιατί όσα stickers fragile/do not bend και να βάλεις υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να τσακιστούν κατά την μεταφορά...

Υποθέτω έχεις λογαριασμό στο paypal....θέλω εγώ να αγοράσω ένα βινύλιο από την λίστα σου...με το που κάνω confirm θα έρθει στο mail σου ο κωδικός του Discogs για την παραγγελία με όλα τα στοιχεία του αγοραστή...εσύ τώρα θα πρέπει να μπεις στον paypal λογαριασμό σου και να κάνεις request το ποσό που ζητάς από τον παραλήπτη,,..στο σημείο αυτό προσοχή γιατί πρέπει να δηλώσεις χώρια την αξία του αντικειμένου και ξέχωρα τα shipping fees...

πχ

unit price=10 euro

shipping=5 euro

total=15

αφού στείλεις το invoice παραλήπτη ενημερώνεις το status update της παραγγελίας στον δικό σου λογαριασμό του Discogs....

H διαδικασία έχει ως εξής...

1)New Order

2)Contact Buyer

3)Invoice Sent

4)Payment Received

5)Shipped

όταν σου βάλει τα χρήματα στην Paypal έρχεται αυτόματα email confirmation....απλό δεν είναι;

ps)Να θυμάσαι πως με κάθε πώληση πληρώνεις ένα fee στο Discogs ανάλογα με το ύψος της τιμής...αν δεν το κάνεις σου ακυρώνουν το account.

• Like 1
Δημοσ.

Υποθέτω πως είναι απλό διότι είμαι αρκετά εξοικειωμένος με τις online αγορές(όχι όμως πωλήσεις!)αλλά η αλήθεια είναι πως δε μου ακούγεται τόσο απλό ίσως επειδή είναι η πρώτη φορά...λογικά μετά τις πρώτες 2-3 παραγγελίες θα το μάθω.

Paypal εννοείται πως έχω!Αν κατάλαβα καλά,όταν εκείνος επιλέξει το βινύλιο και πατήσει ''place order''(αυτό εννοείς λογικά ως ''confirm''),τότε έρχεται στο mail μου ένας κωδικός/link.Εγώ πώς κάνω ''request'' στον buyer μέσω paypal;

Επίσης από τα 5 βήματα που περιγράφεις,προφανώς μπορεί να αποκλίνουν κατά κάποιες μέρες μεταξύ τους διότι μπορεί π.χ.το τιμολόγιο να έχει σταλεί σήμερα,η πληρωμή να γίνει αύριο/μεθαύριο και το αντικείμενο μπορεί να αποσταλεί από εμένα σε 2 ή 3 μέρες αν μεσολαβεί ΣΚ.Σωστά;Και κάτι ακόμα:στο paypal υπάρχει αυτή η φόρμα για να δηλώσεις ξεχωριστά όπως λες την αξία από τα μεταφορικά ή/και στο discogs; 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση και φυσικά για τη διάθεση να βοηθήσεις :)

Δημοσ.

Μπαίνεις στο Paypal και επιλέγεις την καρτέλα Request Money....συμπληρώνεις τα στοιχεία του Invoice και το στέλνεις στον ενδιαφερόμενο...

Τα μεταφορικά τα χρεώνεις εξτρά στο paypal...έχει section shipping fees

Φαίνονται και στο Discogs σαν extras...

Σαφώς και χρονολογικά μπορεί να μεσολαβήσει καθυστέρηση στο update status...εσύ σαν πωλητής είσαι υπεύθυνος για το κάθε στάδιο της παραγγελίας να δίνεις και την κατάλληλη επισήμανση...

• Like 1
Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ!

Σήμερα μου έστειλε μήνυμα ένας Ιταλός ζητώντας καλύτερη τιμή σε δύο βινύλια και σε μεταφορικά και του απάντησα ότι μπορώ να κάνω ένα μικρό σκόντο.Αυτό για να μπορέσει να συμβεί,πρέπει να μειώσω την κανονική τιμή του βινυλίου(και των μεταφορικών) στην πλατφόρμα του discogs ή μπορεί να κανονιστεί και με άλλο τρόπο;

YΓ:Σκεφτόμουν να του ζητήσω να μιλήσουμε μέσω mail ώστε να κανονίσουμε να κάνουμε τη δοσοληψία χωρίς τη μεσολάβηση του discogs ώστε να γλιτώσω τα fees.

Δημοσ.

για να αποφύγεις τα discogs fees πρέπει να βγάλεις τα αντικείμενα απο την λίστα πώλησης....φιλική συμβουλή να αποφύγεις δοσοληψίες εκτός Discogs, γιατί σε περίπτωση που κάτι στραβώσει θα εισαι εκτεθειμένος...Μην μειώνεις τα μεταφορικά σου ποτέ μόνο την τιμή του αντικειμένου μιας και το fee καθορίζεται βάση αυτού...

• Like 1
Δημοσ.

Χμ,μάλιστα.Οπότε η μείωση της τιμής δε θα μπορεί να γίνεται μόνο για κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο αγοραστή που θα μου το ζητάει μέσω pm αλλά θα πρέπει να την περνάω στην πλατφόρμα του discogs και επομένως θα ισχύει για όλους.

Τουλάχιστον το discogs δε ζητάει ''κερατιάτικα''όπως το ebay...ζητάει fees μόνο σε περίπτωση πώλησης.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και πάλι!

Geosim(ή όποιος άλλος γνώστης!),θα ήθελα βοήθεια για την πρώτη μου πώληση!Το μεσημέρι μου ήρθε mail και μήνυμα για new order από κάποιον Ρώσο αγοραστή.Μπαίνοντας στη σελίδα μου στο discogs,μου βγάζει την αξία του αντικειμένου και από κάτω μου ζητά να προσθέσω το κόστος των μεταφορικών και να πατήσω το πράσινο κουτάκι ''set shipping price and invoice buyer''.Στην ίδια σελίδα λίγο πιο κάτω αναγράφει ''update @@ on the status of their order'' και δίπλα το κουτάκι με τις επιλογές(new order-buyer contacted-invoice sent-payment pending-payment received-shipped) για να ενημερώσω το status της παραγγελίας και μια φόρμα για να γράψω μήνυμα στον αγοραστή.

Διαβάζοντας όσα ειπώθηκαν στο παρόν thread,έχω μπερδευτεί διότι δεν ξέρω με ποια σειρά πρέπει να κάνω τις ενέργειες.Αν έχω καταλάβει καλά,πηγαίνω πρώτα στη σελίδα μου στο discogs,προσθέτω την τιμή των μεταφορικών και κάνω κλικ στο πράσινο κουτάκι ''set shipping rates and invoice buyer''.Στη συνέχεια μπαίνω στο paypal,εισάγω το mail του και του κάνω request τα χρήματα(ξεχωριστά το ποσό,ξεχωριστά τα μεταφορικά) και έπειτα πάλι στη σελίδα μου στο discogs για να ενημερώσω το status ως invoice sent;;

Αν ναι,το στάδιο ''buyer contacted'' το ξεπερνάμε ή πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσω μαζί του.Παρεμπιπτόντως είναι κι αυτός καινούριος,χωρίς feedback.

Και κάτι ακόμα:πώς ζητάω λεφτά μέσω paypal;Κάνω ''request money'' ή ''create a new invoice'';Αν πρέπει να κάνω new invoice,τι γράφω στα πεδία ''invoice number'' και ''reference''; :)

Επεξ/σία από efkola
Δημοσ.

1.το buyer contact δηλώνει ότι έχεις απλά συνομιλήσει με τον ενδιαφερόμενο, μην δίνεις σημασία...

2.θα κανεις request money με το συνολικό ποσό που θέλεις στο paypal...μην πειράζεις reference κτλ

3.όταν ετοιμάσεις το παραπάνω τότε πάνε discogs και επέλεξε Invoice Sent...

4.αγοραστής με μηδενικό feedback είναι και λίγο επίφοβο...μπορεί όμως και να είναι οκ

5.με το που ολοκληρωθεί με το καλό η πώληση το Discogs θα σου στείλει email που θα έχει μέσα το invoice για να πληρώσεις εσύ την προμήθεια που του αναλογεί βάση της συναλλαγής που έκανες...

Δημοσ.

Ευχαριστώ Geosim!

Είχες αργήσει να το δεις και ζήτησα βοήθεια από το discogs forum :)

Είναι φυσιολογικό που όταν με πλήρωσε ο πωλητής, από τα 82€ το paypal μου άφησε 78,04€ και τα 3,96€ τα πήρε ως fee amount;;Αυτή λογικά είναι η προμήθεια του paypal, όχι του discogs ε;

Έκανα και withdraw το εναπομείναν ποσό στο στο λογαριασμό μου στην Πειραιώς αλλά ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί από προχθές. Έλεγε ότι χρειάζονται 1-2 εργάσιμες. Θα κρατηθεί προμήθεια και από τη μεταφορά αυτή;

Δημοσ.

ακριβώς έτσι είναι...πρώτα παίρνει το paypal την προμήθεια του και μετά σου στέλνει το discogs το δικό του invoice για να πληρώσεις το ποσό της προμήθειας του...ναι περίπου τόσο μέρες κάνει η μεταφορά ποσού, το κόστος της τράπεζας είναι μικρό.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα:

1) Κατά πόσο δυσκολεύει η διαδικασία πώλησης στην περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε τραπεζικό λογαριασμό για την μεταφορά των χρημάτων αντί για paypal;

2) Υπάρχει κάποιο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας που να έχει χάρτινες συσκευασίες για αποστολή δίσκων;

3) Τι χρησιμοποιείτε συνήθως σαν stiffener όταν πακετάρετε δίσκους για αποστολή;

Ευχαριστώ  :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...