Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα..

Θέλω να αγοράσω ledοταινία για κρυφό φωτισμό στο γραφείο μου αλλά και για μέσα σε case..

Βρήκα αυτά εδώ http://www.aliexpress.com/item/Hot-sell-RGB-Non-Waterproof-5M-3528-Led-Strip-Flexible-Light-60led-m-300-LED-SMD/1520567997.html

αλλά έχω μερικές απορίες.. Βρήκα ένα tutorial στο overclockers.uk αλλά άμα ξέρετε και κάτι παρόμοιο για να μάθω καλύτερα πριν αποπειραθώ να το κάνω.. Επίσης θέλω να ρωτήσω αν αυτό επειδή είναι τηλεχειριζόμενο κόβεται και ναι το κομμάτι που θα κοπεί τι χρώμα θα έχει...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

Καλησπέρες! 

Αν θες πολύχρωμη θα σου πρότεινα να βρεις ταινία τύπου 5050 και όχι 3528. Οι διαφορές είναι:

3528: 3 διαφορετικά led για κάθε χρώμα (κόκκινο, πράσινο, μπλε) 

5050: 1 led που περιέχει και τα 3 χρώματα

Στην πρώτη περίπτωση όταν θες να φτιάξεις ένα χρώμα που θα συνδιάζει περισσότερα από 1 λεντ, τότε το αποτέλεσμα δε θα είναι ωραίο γιατί θα βλέπεις διάσπαρτα τα χρώματα να βγαίνουν από διαφορετικά σημεία. Επίσης και 1 σκέτο χρώμα να θες να βάλεις, θα είναι πολύ αραιά τα λεντ που θα ανάβουν. (φαντάσου ότι έχει λεντ με την εξής σειρά: R   G   B   R   G   B   R   G   B κλπ ) 

Στη δεύτερη περίπτωση όπως καταλαβαίνεις όταν θα θες κάποιο χρώμα που θα συνδιάζει περισσότερα από 1 χρώμα τότε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο σωστό στο μάτι αφού θα βγαίνουν όλα τα χρώματα από 1 λεντακι σε ένα και μόνο σημείο. 

Φυσικά και κόβεται αλλά ενώ η 5050 κόβεται ανά 3 λεντ, η 3528 κόβεται ανα 9. Κι αυτό γιατί θεωρείται ότι μία ομαδούλα από RGB είναι σαν 1 λεντ και όλες αυτές οι ταινίες κόβονται ανά 3 λεντ άρα αφού θεωρούνται τα 3 σαν 1 κόβεται ανά 9 :P

Την αλλαγή χρώματος την κάνει ο controller (αυτό το άσπρο κουτάκι) παρέα με το τηλεκοντρόλ. Αν θες να χρησιμοποιησεις σε διαφορετικά σημεία ανεξάρτητα διάφορα κομμάτια ταινίας, θα πρέπει το κάθε κομμάτι σου να έχει κι από έναν κοντρολερ. Αν θες να αναβουν όλα τα κομμάτια μαζί από 1 κοντρολερ μπορείς να ενώσεις το τέλος της μίας με την αρχή της επόμενης με καλώδιο. Μπορείς να την ανάψεις και χωρίς κοντρολερ αλλά θα έχεις περιορισμένες δυνατότητες:

1) άναμμα κόκκινο μόνο

2) άναμμα πράσινο μόνο

3) άναμμα μπλε μόνο

4) κιτρινο (κόκκινο πρασινο σε φουλ φωτεινότητα)

5) μωβ (κοκκινο μπλε σε φουλ φωτεινότητα)

6) γαλαζιο (πράσινο μπλε σε φουλ φωτεινότητα)

Οι ταινίες RGB έχουν 4 επαφές. Μία κοινή για όλα τα χρώματα και άλλες 3 για το κάθε χρώμα ξεχωριστά (για αυτό μπορείς να τις ανάψεις χωρίς κοντρολερ όπως σου είπα από πάνω)

Ο κοντρολερ αυτο που κάνει είναι να παίζει με την φωτεινότητα του κάθε χρώματος ξεχωριστά ώστε να δημιουργεί όλα τα χρώματα. Όταν λέω όλα εννοώ όλα μα όλα. (ροζ, φουξια, πορτοκαλι, γαλαζοπρασινο και όλες τις αποχρώσεις τους)

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρες! 

Αν θες πολύχρωμη θα σου πρότεινα να βρεις ταινία τύπου 5050 και όχι 3528. Οι διαφορές είναι:

3528: 3 διαφορετικά led για κάθε χρώμα (κόκκινο, πράσινο, μπλε) 

5050: 1 led που περιέχει και τα 3 χρώματα

Στην πρώτη περίπτωση όταν θες να φτιάξεις ένα χρώμα που θα συνδιάζει περισσότερα από 1 λεντ, τότε το αποτέλεσμα δε θα είναι ωραίο γιατί θα βλέπεις διάσπαρτα τα χρώματα να βγαίνουν από διαφορετικά σημεία. Επίσης και 1 σκέτο χρώμα να θες να βάλεις, θα είναι πολύ αραιά τα λεντ που θα ανάβουν. (φαντάσου ότι έχει λεντ με την εξής σειρά: R   G   B   R   G   B   R   G   B κλπ ) 

Στη δεύτερη περίπτωση όπως καταλαβαίνεις όταν θα θες κάποιο χρώμα που θα συνδιάζει περισσότερα από 1 χρώμα τότε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο σωστό στο μάτι αφού θα βγαίνουν όλα τα χρώματα από 1 λεντακι σε ένα και μόνο σημείο. 

Φυσικά και κόβεται αλλά ενώ η 5050 κόβεται ανά 3 λεντ, η 3528 κόβεται ανα 9. Κι αυτό γιατί θεωρείται ότι μία ομαδούλα από RGB είναι σαν 1 λεντ και όλες αυτές οι ταινίες κόβονται ανά 3 λεντ άρα αφού θεωρούνται τα 3 σαν 1 κόβεται ανά 9 :P

Την αλλαγή χρώματος την κάνει ο controller (αυτό το άσπρο κουτάκι) παρέα με το τηλεκοντρόλ. Αν θες να χρησιμοποιησεις σε διαφορετικά σημεία ανεξάρτητα διάφορα κομμάτια ταινίας, θα πρέπει το κάθε κομμάτι σου να έχει κι από έναν κοντρολερ. Αν θες να αναβουν όλα τα κομμάτια μαζί από 1 κοντρολερ μπορείς να ενώσεις το τέλος της μίας με την αρχή της επόμενης με καλώδιο. Μπορείς να την ανάψεις και χωρίς κοντρολερ αλλά θα έχεις περιορισμένες δυνατότητες:

1) άναμμα κόκκινο μόνο

2) άναμμα πράσινο μόνο

3) άναμμα μπλε μόνο

4) κιτρινο (κόκκινο πρασινο σε φουλ φωτεινότητα)

5) μωβ (κοκκινο μπλε σε φουλ φωτεινότητα)

6) γαλαζιο (πράσινο μπλε σε φουλ φωτεινότητα)

Οι ταινίες RGB έχουν 4 επαφές. Μία κοινή για όλα τα χρώματα και άλλες 3 για το κάθε χρώμα ξεχωριστά (για αυτό μπορείς να τις ανάψεις χωρίς κοντρολερ όπως σου είπα από πάνω)

Ο κοντρολερ αυτο που κάνει είναι να παίζει με την φωτεινότητα του κάθε χρώματος ξεχωριστά ώστε να δημιουργεί όλα τα χρώματα. Όταν λέω όλα εννοώ όλα μα όλα. (ροζ, φουξια, πορτοκαλι, γαλαζοπρασινο και όλες τις αποχρώσεις τους)

Wow.. ήσουν πολύ κατατοπιστικός..

Δηλαδή με αυτό είμαι κομπλέ? Link.png Site: Led Strip

και με αυτό για τα επιπλέον που θα κόψω? Link.png Site: Controller

Και μια τελευταία ερώτηση.. Αυτά που θα κόψω από που και πως μπορώ να τα κάνω να τροφοδοτούνται?

Είμαι άσχετος οπότε συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις...

Δημοσ.

Λοιπόν η καινούρια ταινία που δείχνεις ναι είναι μια χαρά, αλλά δεν έχει τροφοδοτικό.

Γενικώς: η τροφοδοσία πάει στον controler και μετά ο controler πηγαίνει στην λεντοταινία. Ο δεύτερος controler που μου δείχνεις (το μικρούλη πραματάκι) προφανώς και δεν θα έχει τις δυνατότητες του άλλου που σου δίνει ο πωλητής μαζί με την λεντοταινία. Δεν έχει δηλαδή τηλεκοντρόλ να διαλέγεις τι χρώματα θες και δυστυχώς δε τον έχω δει και από κοντά για να σου πω τι ακριβώς λειτουργίες σου δίνει μόνο με τα κουμπάκια που έχει πάνω.

Αν θες να περιμένεις αργότερα να ρίξω μια ματιά να σου βρω δυο πραμματάκια να σου δώσω λινκ. Πόσα κομμάτια θες να κόψεις και να τροφοδοτήσεις; Τα θες ανεξάρτητα μεταξύ τους έτσι; Μέσα στο PC θα πάρεις κατευθείαν από το τροφοδοτικό λογικά. Τι εξοπλισμό και γνώσεις διαθέτεις; (ίσως σου βρω πατέντα να τα τροφοδοτήσεις όλα από ένα τροφοδοτικό αν είναι σχετικά κοντά και δεν έχεις πρόβλημα να τραβήξεις καλωδιο. Εγώ θα το έκανα έτσι βασικά αλλά επειδή δε ξέρω τι διαθέτεις από εξοπλισμό εξαρτήματα κλπ θέλω να κοιτάξω μηπως σου βρω κατι απο τους κινεζους που να σε διευκολυνει)

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν η καινούρια ταινία που δείχνεις ναι είναι μια χαρά, αλλά δεν έχει τροφοδοτικό.

Γενικώς: η τροφοδοσία πάει στον controler και μετά ο controler πηγαίνει στην λεντοταινία. Ο δεύτερος controler που μου δείχνεις (το μικρούλη πραματάκι) προφανώς και δεν θα έχει τις δυνατότητες του άλλου που σου δίνει ο πωλητής μαζί με την λεντοταινία. Δεν έχει δηλαδή τηλεκοντρόλ να διαλέγεις τι χρώματα θες και δυστυχώς δε τον έχω δει και από κοντά για να σου πω τι ακριβώς λειτουργίες σου δίνει μόνο με τα κουμπάκια που έχει πάνω.

Αν θες να περιμένεις αργότερα να ρίξω μια ματιά να σου βρω δυο πραμματάκια να σου δώσω λινκ. Πόσα κομμάτια θες να κόψεις και να τροφοδοτήσεις; Τα θες ανεξάρτητα μεταξύ τους έτσι; Μέσα στο PC θα πάρεις κατευθείαν από το τροφοδοτικό λογικά. Τι εξοπλισμό και γνώσεις διαθέτεις; (ίσως σου βρω πατέντα να τα τροφοδοτήσεις όλα από ένα τροφοδοτικό αν είναι σχετικά κοντά και δεν έχεις πρόβλημα να τραβήξεις καλωδιο. Εγώ θα το έκανα έτσι βασικά αλλά επειδή δε ξέρω τι διαθέτεις από εξοπλισμό εξαρτήματα κλπ θέλω να κοιτάξω μηπως σου βρω κατι απο τους κινεζους που να σε διευκολυνει)

Κοίτα.. Το ξέρω οτί αυτά τα μικρά δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες απλά από το να αγοράζω μεγάλο controller για κάθε κομμάτι καλύτερα αυτά, πχ για το pc που απλά θέλω να μπορώ να αλλάζω χρώμα... Για το άλλο που λες.. Θέλω να μπούν σε 3 μέρη μέσα στο δωμάτιο μου..(Πέρα απο το case) και το ιδανικό θα ήταν να μπορώ να τα ελέγχω όλα(τα του δωματίου) με έναν controller...Καλώδιο μπορώ να τραβήξω γιατί υπάρχουν έπιπλα και δεν φαίνεται..Εξοπλισμό μόνο ότι υπάρχει στο μέσο ελληνικό σπίτι :-D

Σε ευχαρίστω για την μέχρι τώρα βοήθεια.. B)

Δημοσ.

Μόνο από aliexpress κοιτάς; Αν σου βρω κάτι στο ebay δε σου κάνει; :P

Υπάρχει controler με τηλεκοντρόλ αλλά σε μέγεθος μικρο όπως αυτό με τα κουμπάκια. Αυτό θα σε βόλευε πιστευω στο PC. 

Δημοσ.

Από όπου να ναι απλά να φέρνει Ελλάδα και να μην είναι εξωφρενικές οι τιμές...Και επείδη έχω ξαναπάρει πράγματα απο εκεί με έχει βολέψει...

Δημοσ.

Να ένας μικρός με κοντρόλ και κάνει τα πάντα σαν τον μεγάλο. (τον έχω δουλέψει)

Για τροφοδοτικό 12V θα βρεις μαζί με την λεντοταινία ή θα πάρεις από Ελλάδα; (εύκολα βρίσκεις σε μαγαζί ηλεκτρονικού υλικού, ή και στο ιντερνετ και οι τιμές με τους κινέζους δε διαφέρουν και πολύ)

Εγώ προτείνω:

PC: ένα μικρό controler σαν αυτό που σου έδωσα λίγο πιο πάνω, τροφοδοσία από τα 12V από molex βύσμα του τροφοδοτικου (κίτρινο/μαύρο). Έχεις κάνα τέτοιο να χρησιμοποιήσεις;

δωμάτιο: τροφοδοτικό 12V σαν αυτό , controler αυτό το μεγάλο που έχει μαζί με τα λεντ. Μετά για να τις ενώσεις μεταξύ τους μπορείς να συνδέσεις καλώδια από το τέλος της μίας στην αρχή της επόμενης. Έτσι θα έχεις 1 τροφοδοτικό, 1 controler άρα όλες θα είναι μαζί. Αλλά θέλει 4 καλώδια από την κάθε μία προς την άλλη! Σε ρώτησα τι εξοπλισμό και γνώσεις έχεις γιατί ή θα χρειαστείς κολλητήρι για να βάλεις τα καλώδια απευθείας πάνω στις λεντοταινίες ή θα πρέπει να πάρεις κλιψάκια που πιάνουν την άκρη της λεντοταινίας και σου δίνουν καλώδια από την άλλη μεριά. 

Δημοσ.

Τροφοδοτικό έχω από ένα παλιό netbook ίδιο με αυτό που έστειλες άρα θα κάνει...Molex Ελεύθερο έχω οπότε καλά και εκεί.....και θα πάρω κλιψακια για να έχω την ελευθερία να τα αλλάξω...Οπότε για να ανακεφαλαιωσουμε θα πάρω τη δεύτερη ταινία που έστειλα, το δεύτερο controller για το case και τα κλιψακια για να τα ενώσω....Ένα απλό καλώδιο χρειάζομαι για να τα ενώσω έτσι??

Δημοσ.

Δε κοιτάμε αν μοιάζει το τροφοδοτικό εμφανισιακά.... Κοιτάμε τα χαρακτηριστικά του. Και αν είναι από laptop το πιο πιθανό είναι να είναι 19 ή 20V. Επίσης κοιτάμε τα Αmpere. Αν είναι ικανό να αντέξει την το ρεύμα που θα τραβάει η λεντοταινία.

Τα κλιψακια που σου εδειξα από την μία μπαίνουν στην λεντοταινία και από την άλλη έχουν ένα αλλο βυσματάκι. Αυτό το άλλο αν θες δηλαδή το κόβεις για να ενώσεις τα καλώδια σου και να πας παραπέρα. Ή τέλος πάντων με ότι πατέντα θες το κάνεις. Από καλώδιο εντάξει μη βάλεις και κάνα καλώδιο από ακουστικά :P Θέλω να πιστεύω πως σου αρκει 0,25 (και ισως είναι περισσότερο από ότι χρειάζεσαι) αλλά αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου μη το τσιγγουνευτείς και πάρεις τίποτα πολύ λεπτό. Αλλά σου ξαναλέω θέλεις 4 καλωδιάκια. Αν πας σε μαγαζί ρώτα μήπως έχουν κάνα 4x0.25 για παράδειγμα  (δε ξέρω αν βγαίνουν αυτά σε πιο λεπτό από 0,25) 

Εγώ επειδή είχα περιορισμό χώρου κάπου είχα χρησιμοποιήσει σε λεντοταινία πολύχρωμη 5050 -  4,5μέτρα στο σύνολο, δύο ζεύγη από καλώδιο δικτύου UTP CAT5 και δεν έχει πρόβλημα, αντέχει μια χαρά.

http://www.aliexpress.com/item/Waterproof-Flash-RGB-5050-5M-300-LED-Flex-SMD-Strip-44-key-IR-Remote-Controller-12V/631097945.html

http://www.ebay.com/itm/DC12V-6A-Mini-44Key-IR-Remote-Controller-for-5050-3528-SMD-RGB-LED-Strip-Light-/111404499074?pt=US_Lighting_Parts_and_Accessories&hash=item19f039c082

και από κει και πέρα εσύ αποφασίζεις πως θα συνδεσεις μεταξύ τους τις κομμένες ταινίες (κλιψακια η οχι)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...