Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, 

Είμαι φοιτητής και είμαι ασφαλισμένος στο ταμείο ΤΥΔΚΥ του πατέρα μου που είναι δημόσιος υπάλληλος. Χρειάζομαι μια δουλειά για να μπορώ να συντηρήσω τα έξοδά μου αλλά και να βοηθήσω τους γονείς μου γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι... Βρήκα μία θέση εργασίας ως σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο αλλά μου ζήτησαν ΙΚΑ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν γίνεται να βγάλω ΙΚΑ για να μπορούν να μου κολλάνε ένσημα αλλά να διατηρήσω κάπως και την ασφάλεια του πατέρα μου, γιατί δεν ξέρω για πόσο θα με κρατήσουν και δεν θέλω να βρεθώ ξαφνικά χωρίς ασφάλιση... Αλλιώς να ψάξω μόνο για δουλειά χωρίς ένσημα,

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Όχι δεν μπορείς να έχεις δύο ταμεία συγχρόνως, δεν ξέρω όμως αν & όταν παρατηθείς-απολυθείς, αν θα μπορείς να επιστρέψεις ως προστατευόμενο μέλος στην ασφάλεια του πατέρα σου.

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα το ίδιο με το ταμείο του πατέρα μου, Νατ. Ήμουν προστατευόμενο μέλος και για να μπω στο ΙΚΑ έπρεπε να κάνω διαγραφή από το ΝΑΤ και έτσι να μπω στο ικα. Βέβαια, εγώ ξαναμπήκα μετά στο Νατ ( αφού είχα τελείωσει τα παρεδώσε με το ικα ) αλλά με.. "βοήθεια"

Δημοσ.

Μπορεις να μην βγαλεις ποτε βιβλιαριο υγειας στο ΙΚΑ και να εχεις τα ενσημα μονο για συνταξη. Το ειχα κανει για ενα χρονο, ειχα ενσημα ΙΚΑ αλλα βιβλιαριο στο ΤΑΠΟΤΕ. Γινεται επειδη αν δεν περασεις καποιο ποσο ετησιου εισοδηματος, παραμενεις προστατευομενο μελος. Τοτε ηταν 6.000 ευρω, τωρα ψαξε να δεις ποσο ειναι. Οποτε αν δεν προκειται να ξεπερασεις το οριο (που δεν νομιζω να το ξεπερασεις γιατι ποιος θα σου δωσει παραπανω) απλα δεν βγαζεις ποτε βιβλιαριο ΙΚΑ και τελος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...