Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειμαι μαθητρια της τριτης ταξης ,πηγαινω σε επαλ στη ειδικοτητα δομικων εργων επειδη δυστυχως η ειδικοτητα που ηθελα καταργηθηκε.Οσο ομως πλησιαζω στο τελος της τριτης δεν ξερω τι να κανω ψαχνομαι απο δω και απο κει .Πολλοι μου λενε να κανω την προσπαθεια μου στις πανελληνιες να μπω σε καποιο τει,αλλα επειδη νιωθω οτι εχω πολλα κενα απο προηγουμενες χρονιες και δεν εκανα φροντιστηρια νιωθω οτι θα αποτυχω και τζαμπα χρονος.Οποτε σκεφτηκα το ιεκ που ηταν και η αρχικη μου επιλογη λογω καταργησης της ειδικοτητας.Εκανα ερευνες στο ιντερνετ και βλεπω πως οι περισσοτεροι ειναι της αποψης του τει γιατι ειναι καλυτερο σε αρκετα θεματα.Ενδιαφερομαι για την ειδικοτητα του γραφιστα ,ποιο ειναι καλυτερο ιεκ πανω σε αυτη ? .Ποια ειναι η καλυτερη λυση κατα την γνωμη σας ,να κατσω να διαβασω για τει και να περασω κατι που δεν με ενδιαφερει και τοσο ή τα ιεκ που γενικα φημιζοντε οτι δεν σου δινουν ''γερο'' χαρτι και επαγγελματικη αποκαταστασηhmmm.gifhmmm.gifhmmm.gif
sorry για το μεγαλο κειμενο,πολλες οι αποριες μου glossa2.gif

Δημοσ.

πάνε σε αυτό που σου αρέσει και σε ενδιαφέρει. όσον αφορά το δίλημα τει ή ιεκ να ξες πως συγκρίνεις διαφορετικες κατηγορίες εκπαίδευσης με διαφορετικα επαγγελματικα δικαιωματα, βαθμό δυσκολίας, χρόνο σπουδών, κλπ.

Δημοσ.

κανε μια προσπαθεια να μπεις σε ενα τει δεν εχεις να χασεις κατι διαβασε οσο μπορεις και αν καταφερεις καλως ,αλλιως πηγαινε σε ενα ιεκ δημοσιο ,οσο για το χαρτι απο ιεκ ειναι ισαξιο με χαρτι τουαλετας

• Like 1
Δημοσ.

Πηγαινε δωσε πανελληνιες και οι πετρες μπαινουνε. Αν δεν τα καταφερεις? Ιεκ και κομμωτρια και τελος :P

• Like 1
Δημοσ.

ιδιωτικο κολλεγιο ? υπαρχει καποιος που φητει ή φοιτησε να ριξει τα φωτα του :(

ειναι κατι καλητερο απο ιεκ μιας και δινουν αγγλικα πτυχια και μπορεις να συνεχισεις εξω για μαστερ κτλ αλλα θελει ψαξιμο

για μενα το καλητερο που εχεις να κανεις ειναι να δωσεις πανελληνιες οπωσδηποτε

Δημοσ.

Το ΙΕΚ για την ειδικότητα που ψάχνεις ξέχνα το. Κάνε οτι μπορείς για να περάσεις σε ΤΕΙ αλλιώς είτε κοίτα για κολλέγιο είτε για άλλη ειδικότητα ΙΕΚ που μπορεί να σου προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα και ευκαιρίες απασχόλησης.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι και να διαβασω να περασω το το τει που με ενδιαφερει δηλαδη η γραφιστικη ή εστω η εσωτερικη διακοσμηση ειναι στην ΑΘηνα που με καμια περιπτωση δεν παω εκει!Αλεξανδρουπολη μενω και προτιμω Θεσσαλονικη αλλα δεν εχει καποιο τει που να με ενδιαφερει ..να κατσω να διαβασω να περασω καπου που δεν μου αρεσει δεν λεει...

Δημοσ.

Είτε στο ένα πας είτε στο άλλο, για την ειδικότητα που θέλεις ρόλο θα παίξει μόνο το μεράκι, η προσωπική σου ενασχόληση και το ταλέντο που έχεις. Αυτό να έχεις κατά νου. Για τη συγκεκριμένη ειδικότητα στα 23 ίσως να είχε μικρή ουσία το ΤΕΙ έναντι του ΙΕΚ, στα 30 ουσία θα έχει το τι δουλειά έχεις φτιάξει και πόσο καλή είσαι και όχι τη σχολή που τελείωσες πριν 10 χρόνια.

ξανα λέω, αυτό ισχύει μόνο για την ειδικόιτητα σου και οχι για όλες. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. 

Τέλος ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ μην πας σε σχολή που δεν γουστάρεις πραγματικά. Τα πιο χαμένα χρόνια της ζωης σου

Δημοσ.

To πτυχιο του ΤΕΙ εχει μεγαλυτερη βαρυτητα απο του ιεκ στον ιδιωτικο τομεα οχι οτι δεν μπορεις να δουλεψεις βγαζοντας ιεκ αλλα αλλα θα παιδευτεις λιγο παραπανω γιατι ισως να χρειαστει να παρακολουθησεις και μερικα σεμηναρια ωστε να εχεις ενα ποιο δυνατο βιογραφικο.

Για μενα για το αντικειμενο που σε ενδιαφερει καλυτερα ειναι να πας σε ΤΕΙ εφοσον εχουν ποιο πρακτικα μαθηματα συν αρκετα εργαστηρια και θα εχεις καποια βασικη γνωση του αντικειμενου απο την πρωτη μερα,ενω τα ΑΕΙ ειναι λιγο ποιο θεωρητικα

Δημοσ.

Σημερα παντως πληροφοριθηκα οτι δεν μπορω να περασω σε οποιο τει θελω αλλα μονο σε τει που εχει σχεση με την ειδικοτητα μου ..τοπογραφια κ.α...που δεν με ενδιαφερουν καθολου οι συγκεκριμενες σχολες οποτε απευθιας αποριπτονται ολα οσα ειπα περι πανελληνιων και τει..το μονο που πρεπει να κοιταξω τωρα ειναι τα ιεκ και τα ιδιωτικα κολλεγια συγκεκριμενα ΑΚΤΟ εχω ακουσει πολυ καλα λογια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...