HALF EVIL Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δύο φορές τη μέρα πλύσιμο προσώπου. http://www.plus4u.gr/ygro-sapoyni-katharismoy-clinique,-facial-liparh-epidermida-200ml/110002637-110002637/p Λούσιμο καθημερινό . http://www.skroutz.gr/s/4543166/Kerastase-Homme-Captial-Force-Anti-Oiliness-Shampoo-250ml.html 1
PostHelper Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 2) Ο ήλιος το κυριότερο θετικό που έχει αποδεικτή επιστημονικά ότι προσφέρει είναι ότι αποτελεί την βασική πηγή της βιταμίνης/ορμόνης D, που ο ρόλος της στην λειτουργία του οργανισμό είναι κρίσιμος και δεν βοηθάει μόνο στη μεταφορά του ασβεστίου στα οστά όπως πολύ λανθασμένα πιστεύουν πολύ γιατροί που έχω συζητήσει. Σωστα! Κανει ΠΟΛΥ περισσοτερα. Η βιταμινη D3 εννοω που την παραγουμε με την βοηθεια του ηλιου. Ειναι απο τις εκπληκτικοτερες και πιο χρησιμες βιταμινες!! Το πρόβλημα είναι ότι τον χειμώνα, όχι μόνο λόγο γωνίας του ήλιου δεν φτάνουν οι ακτίνες του που είναι απαραίτητες για την παραγωγή της, Στην Ελλαδα η γωνια κλισης ειναι υπεραρκετη για σωστη προσληψη βιταμινης D(3) και τον χειμωνα. αλλά επιπλέον το μεγαλύτερο ποσοστό του σώματος μας είναι καλυμμένο από τις ακτίνες, supplement is necessary. Αυτο ειναι το προβλημα. Οτι φοραμε μακρυμανικα και δεν κανουμε ουτως ή αλλιως ηλιοθεραπεια. Δεν στεκομαστε αρκετα στον ηλιο τον χειμωνα/φθινοπωρο. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! Και οχι μόνο για το δερμα φυσικα. Αλλά συνολικα για την υγεια μας. Σε περιοχες της βορειας Ελλαδας επισης, οι ωρες ηλιοφανειας τον χειμωνα ειναι αρκετα μικρες ωστε να μην ειναι δυνατον να υπαρξει αρκετη ποσοτητα ηλιοφανειας που χρειαζομαστε. ε δυο γραμμές είπες πολύ καλά πράγματα για τις τροφές, λαχανικά, φρούτα είναι σίγουρα must. Εδώ όμως θέλει πολύ διάβασμα σε επιλεγμένα βιβλία και όποιος θέλει να του προτείνω κάποιο feel free να με ρωτήσει! Αναφερε οσα βιβλια εχεις στο μυαλο σου να προτεινεις. Ενδιαφερομαι για τα παντα. 4) Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν ξέρω που το έχεις διαβάσει, κάποια πηγή θα ήταν χρήσιμη. Αν προσεξες δεν μιλουσα ειδικα για το δερμα(ενω στις προηγουμενες παραγραφους μιλουσα ειδικα για αυτο), αλλά απο τη στιγμη που η γυμναστικη κανει καλο στο καρδιαγγειακο συστημα, θεωρησα ως γενικη αληθεια(συν του οτι οταν μιλας για καλη διατροφη κλπ παντα ειναι καλο να προτρεπεις και για γυμναστικη ) οτι αυτο θα εχει ως αποτελεσμα και μια καλυτερη υγεια στο δερμα. Ισως βεβαια με την εντονη γυμναστικη και την απελευθερωση ελευθερων ριζων να μην γινεται και τοσο καλο στο δερμα τελικα αλλά δεν νομιζω. 5) Τι σχέση έχει η καθαριότητα και ξύρισμα και πάλι? Η καθαριότητα για τον προφανή λόγο (να μην βρωμάμε) χρειάζεται φυσικά αλλά ειδικά αυτό με το ξύρισμα δεν το κατάλαβα... Ανεφερα την κ καθαριοτητα οχι για τον προφανη λογο που ειπες αλλά για το οτι απομακρυνει τα βακτηρια απο το δερμα μας. Το ιδιο και με το ξυρισμα. Απομακρυνει ενα μεγαλο μερος απο τα μικροβια(βακτηρια/μυκητες, κλπ) που συσσωρευονται στο δερμα μας.
mphxths Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 δυο φορες πλυσιμο του προσωπου την ημερα? λουσιμο καθημερινο ? ατελειωτες ποσοτητες νερου ? διατροφη ? ασκηση ? ξερετε ποσα ακομα ομορφα μπορω να πω ? δεν εφαρμοζονται ομως εκτος και αν εισαι εισοδηματιας , εχεις 20 ωρες ελευθερο χρονο την ημερα και δεν βαριεσαι ευκολα λουσιμο καθημερινο?? στις γιορτες και στις αργιες και με βαρια καρδια....το καθημερινο κατανταει υποχονδριο...
Th3Beh0ldeR Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Posthelper: Για την γυμναστική ναι καταλαβαίνω τι λες, δεν ξέρω αν στην τελική (σαν μέσο όρο) κάνει καλό σε πολύ κόσμο στον βαθμό που θα έπρεπε, περισσότερο λόγω του γεγονότος ότι πολύ άνθρωποι λόγο ότι κάνουν γυμναστική νομίζουν ότι μπορούν να τρώνε μετά η πριν την άσκηση ότι σαβούρα βρουν και ότι η άσκηση από μόνη τους θα είναι το μαγικό χάπι. Αυτό το βλέπω καθημερινά σε πολλούς ανθρώπους και έχει κάψει πολύ κόσμο. Αν κάποιος βέβαια κρατάει τις ισορροπίες στην γυμναστική και δεν σαβουριάζει μετά, βουρ στο πατσά που λέμε τότε . Δυστυχώς το θέμα της γυμναστικής δεν το έχω μελετήση τόσο, τα περισσότερα που ξέρω είναι από το βιβλίο Body by Science που περιγράφει έναν ανορθόδοξο τρόπο γυμναστικής που αν αρχίσω να περιγράφω όλοι οι ειδήμονες εδώ θα πέσουν σαν τα κοράκια, αλλά εμένα με βόλεψε. Τα βιβλία που έχω διαβάσει για διατροφή και τα θεωρώ top είναι τα: Anti-Cancer, Digestive Wellness, The Paleo Diet και το Why Zebras Don't Get Ulcers & το Body by Science που αν και δεν είναι καθαρά για διατροφή εξηγεί πάρα πολύ ωραία τους εσωτερικούς μας μηχανισμούς μεταβολισμού. mphxths: Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου, δηλαδή αν δεις πόσο χρόνο περνάει ο κόσμος στα pc, καλή ώρα, μια χαρά ελεύθερο χρόνο έχει. Μιλάω για την πλειονότητα, τώρα αν εσύ δουλεύεις 12 ώρες την ημέρα τότε σίγουρα είναι ποιο δύσκολο από έναν που κάθετε και έρχονται τα λεφτά στα χέρια του. Προσωπικά τώρα δουλεύω 8 ώρες αλλά για την υγεία μου βρίσκω χρόνο, είμαι σίγουρος ότι και με περισσότερες θα έβρισκα μια λύση όπως και οι περισσότεροι.
Alex-V Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Ξεθαβω το θεμα διοτι πασχω και εγω απτην κωλοδερματιτιδα απο το γυμνασιο, εδω και 10 χρονια περιπου! Πηγα σε δερματολογους και οτι παπαρα θες. Μετα απο τρελο ψαξιμο για καιρο στο ιντερνετ, καταλαβα οτι τα χημικα δεν καταφερνουν τιποτα. Ειδικα οι αλοιφες που ειναι για τοπικη χρηση κορτιζονουχες κτλ κτλ. Καταλαβα επισης, οτι το προβλημα ειναι εσωτερικο και οχι εξωτερικο και οτι και αν χρησιμοποιεις, αν σταματησεις να το χρησιμοποιεις, το προβλημα ξαναεμφανιζεται. Δεν μπορειτε να φανταστειτε το το εχω δοκιμασει προσωπο και μαλλια. Απο μαγειρικη σοδα μεχρι πισσα! Επισης παρατηρησα οτι σαμπουαν που εχουν sodium laureth sulfate και αρωμα (perfum, fragrance), ειναι οι ουσιες που προκαλουν διαφορες παθησεις. Απο οοοοοοολα αυτα που εχω δοκιμασει τα μοναδικα που με εσωσαν, ειναι η μαγειρικη σοδα και το μηλοξιδο! Και προς το παρον αυτα που εχω μαθει εδω και τοσο καιρο ειναι: Μακρυα απο οποιοδηποτε σαπουνι για πλυσιμο προσωπου και μαλλιων (για σωμα δεν υπαρχει προβλημα) ΠΟΤΕ ζεστο νερο, ΠΑΝΤΑ χλιαρο.Λουσιμο καθε 2 μερες και οχι καθε μερα. Λουσιμο με μια κουταλια του γλυκου μαγειρικη σοδα αραιωμενη σε ενα ποτηρι του νερου και μετα στο ξεβγαλμα λιγο μηλοξιδο. Καθαρισμος προσωπου ΜΟΝΟ με χλιαρο νερο. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ! Στεγνωμουμε καλα και μετα με ενα spray ψεκαζουμε ολο το προσωπο με μηλοξιδο. (Ξερω θα με πειτε ανωμαλο, στην αρχη τσουζει και βρωμαει, αλλα οταν στεγνωνει δεν μυριζει τιποτα) Αυτο με το προσωπο πρεπει πρωι και βραδυ οπωσδηποτε. ΠΟΤΕ οποιαδηποτε μορφη λαδιου (πχ ελαιολαδο), γινομαστε χειροτερα. Ο μυκητας θα πολλαπλασιαστει διοτι το δερμα θα γινει πιο λιπαρο. Και το πιο σημαντικο. 8 ποτηρια νερου τουλαχιστον. Πολλα φρουτα. Μακρυα απο αναψυκτικα, τσιγαρο, αλκοολ και καφε. Λειτουργουν σαν κακοι παραγοντες και φουντωνουν το προβλημα. Προσωπικα, εχω δει διαφορα. Οχι μεγαλη, αλλα εχω δει! Επισης, καπου πηρε το ματι μου, μια "θεραπεια" που μαλλον θα μας σωσει ολους και θελω να την δοκιμασω. Με ακατεργαστο μελι! Οχι απο supermarket. Κανεις τοπικη θεραπεια για 1 μηνα περιπου. Καποια στιγμη θα την κανω και θα πω εντυπωσεις. 1
Th3Beh0ldeR Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Ναι μεν γράφεις ότι το πρόβλημα είναι εσωτερικό, αλλά αφιέρωσες 3 γραμμές και μετά πάλι magic pills, ακατέργαστα μέλια κτλ. Αν το πρόβλημα δεν υποχωρεί με διατροφή δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει και άλλη βελτίωση σε αυτήν, ούτως η άλλως το πόσο είναι καλή είναι σχετικό για τον καθένα, μέχρι και η coca cola έχει πληρώσει για επιστημονικές έρευνες που αποδεικνύουν ότι κάνει καλό και αδυνατίζει. Μιλάω εκ πείρας, χρόνια ταλαιπωρίας σε δερματολόγους και πολλαααά λεφτά. Τελικά το πράγμα ήταν απλό, φρούτα, λαχανικά, καλά λιπαρά, μαχαίρι στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ψωμί κομμένο έτσι ώστε να μειώσω και την γλουτένη, καλές πηγές πρωτείνης (ψάρια, κρέατα από έμπιστες πηγές-χωρίς ορμόνες κτλ), ξηροί καρποί, σπιτικό τσάι αντί για αναψυκτικά και άλλα πολλά. Μέσα σε δύο βδομάδες είδα τα πρώτα αποτελέσματα, τώρα είμαι πεντακάθαρος και πλέον στο πρόσωπο μου δεν ρίχνω τίποτα εκτός από νεράκι. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι ότι το αποτέλεσμα κρατάει, δεν σημαίνει ότι 2-3 μέρες θα σαβουριάσω και θα πάθω υποτροπή, ούτε καν! Το μοναδικό magic pill που έχω δει στο θέμα δερματικής υγείας κ.ο.κ. είναι η βιταμίνη D.
tz3s Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 το εχω και εγω καποια χρονια τωρα κυριως πανω απο την μυτη αναμεσα απο τα φρυδια. Κατι παρομοιο εχω και στα αυτια (δεν ξερω αν ειναι το ιδιο γιατι περσι η ωριλα μου το ειπε και μου εδωσε μια κρεμα που δεν την θυμαμαι αυτη τη στιγμη να την βαζω 7 μερες καθε αρχη του μηνα) Για την μυτη βαζω σπανια (5-8 φορες τον μηνα) οταν επιδεινωνεται η κατασταση την finicort και καθε μερα πρωι και μετα το μπανιο βαζω μικρες ποσοτητες της nacriderm. Στα μαλλια που βγαζω πιο σπανια αρχισα να βαζω ενα μηνα τωρα σαμπου απο apivita, ενα για ξηροδερμια και ενα για πιτυριδα εναλλαξ και εχω δει καλα αποτελεσματα (εχει σταματησει αυτο το λιγο που ειχα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα