zebras84 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα στη παρέα!Ανοίγω εδώ ένα νήμα, γιατί δεν ξέρω με ποιον άλλον να μοιραστώ το προβληματισμό μου. Εδώ και μερικά χρόνια κάνω στη δουλειά μου επισκευές σε Η/Υ.Μη φανταστείτε τίποτα ακραίο, αντικατάσταση εξαρτημάτων κυρίως.Τροφοδοτικά, κάρτες γραφικών, μητρικές κλπ.Επίσης ασχολούμαι λίγο και με software, δηλαδή κανένα format, (απ)εγκατάσταση κάποιου freeware κλπ.Τον τελευταίο καιρό με άλλαξαν πόστο και πλέον τα παραπάνω τα κάνω για τους φίλους.Σκέφτομαι να κολλήσω "χαρτάκια" για format και επισκευές στην περιοχή μου (Δυτική Αττική) που θα κάνω ΔΩΡΕΑΝ για άνεργους και πολύτεκνους. Το δωρεάν είναι γιατί πρώτον γιατί το κάνω για το χόμπι μου και δεύτερον γιατί δεν έχω άδεια και άρα και μπλοκάκι για να κόβω αποδείξειςΔύο πράγματα με απασχολούν.1)Μήπως φάω καμιά καρφωτή από κάποιον που έχει αντίστοιχο κατάστημα και έχω τρεχάματα (χωρίς κέρδος κέρατα που λέμε )2)Μήπως κόβω το μεροκάματο από κάποιον που κάνει το ίδιο για τα προς το ζειν; Δεν ξέρω αν τελικά θα το κάνω, αλλά θα ήθελα να μάθω και τις απόψεις σας..... 5
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Από την στιγμή που θα τα κάνεις δωρεάν δεν πρόκειται να σου ζητήσει και ο άλλος απόδειξη άρα δεν υποχρεούσαι ούτε σε έναρξη ούτε μπλοκάκια ούτε τίποτα. Για το θέμα της άσκησης του επαγγέλματος χωρίς άδεια, ναι εκει λογικά είσαι παράνομος, πρέπει να κοιτάξεις αν προβλέπονται ποινές και ποιες είναι. Με εφορίες κτλ δεν θα έχεις μπλεξίματα, αλλά λογικά θα έχεις με άλλον φορέα. Για κάποιον που ασκει το επάγγελμα νόμιμα επι πληρωμή με αποδείξεις και όλα τα σχετικά μην το πολυψάχνεις, θα σου πει οτι είσαι και παράνομος και ανήθικος.
zebras84 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Κατάλαβα, μάλλον θα συνεχίσω να το κάνω μόνο για τους φίλους όπως το κόβω....
Pantelwolf Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 δεν υπάρχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος πληροφορικής, οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει, να ανοίξει μαγαζί ή να κλείσει συμβόλαιο με το δημόσιο κλπ κλπ. κατα τα αλλα χαρά στην όρεξή σου φίλε! 2
zebras84 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δηλαδή κάποιος που κάνει αυτή τη δουλειά νόμιμα, πως κόβει δελτίο παροχής; Δε νομίζω να μην υπάρχει κάποια σχετική άδεια γιατί μιλάμε για μεγάλο κλάδο που έχει και αντίστοιχο ΑΕΙ και ΤΕΙ.
paylidis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 και στις δύο ερωτησεις/προβληματισμούς σου καποιος καλοθελητης που επιτηδευεται στην περιοχή θα φροντίσει να απαντησει με τον χ,ψ τρόπο... Δυστυχώς το τσαμπα ειναι παρεξηγημένη έννοια... Και εγώ οσα χρόνια θυμαμαι να κατσαβιδώνω αλλα τόσα φτιάχνω τσαμπα υπολογιστές/δικτυα/κλπ φιλων και απλών γνωστών ενίοτε! Για μενα θα ήταν καλυτερα να κοιτάξεις να μιλήσεις με καποιον απο το δημο μήπως μεσω καποιου "κοινωνικού" προγράμματος σου δώσουν ενα αποθηκακι/γραφειακι και πηγαινεις 1-2 απογευματα την εβδομαδα οπου οι ανεργοι ή αποροι θα μπορούν να σε βρουν και να βοηθηθούν απο τις γνώσεις σου! και απο εμενα μπραβο! 6
nikolaos13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα! Δες εδώ: http://www.xariseto.gr/ Είμαι χρόνια μέλος και γίνεται δουλειά!
johnbond Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Σε ποιά περιοχή είσαι να σε έχουμε υπόψιν; 1
Prof_Chaos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 αν το κάνεις δωρεάν μπράβο σου αλλα βάλε ενα όριο ανα πελάτη οσον αφορά τα μηχανήματα που θα σου φέρνει.. Μην ξεχνας ποτε οτι βρίσκεσαι στην Ελλάδα που δεν υπάρχει μέτρο μόνο μετρό.. 3
Pantelwolf Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δηλαδή κάποιος που κάνει αυτή τη δουλειά νόμιμα, πως κόβει δελτίο παροχής; Δε νομίζω να μην υπάρχει κάποια σχετική άδεια γιατί μιλάμε για μεγάλο κλάδο που έχει και αντίστοιχο ΑΕΙ και ΤΕΙ. άλλο δελτιο παροχης και άλλο αδεια ασκήσεως. αν πας εφορια μπορείς κανονικά να ανοιξεις μπλοκακι ή εταιρεια χωρίς καμια άδεια και τοτε κοβεις κανονικα αποδείξεις.
nicoc89 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 αφου το κάνεις δωρεάν φτιάξε ενα οδηγό για format με εικόνες βήμα βήμα και το ίδιο και για απεγκατάσταση "freeware-spyware-ιών μπλαμπλαμπλα" και δίνε το τους να μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Αφου το κάνεις για καλό ακολούθησε αυτό το δρόμο , αντι να δώσεις στον άλλο να φάει ψάρι μάθε τον να ψαρεύει να μην πεινάσει ποτέ". ή κάπως έτσι Μπράβο σου πάντως , σπάνιο στις μέρες μας να προσφέρεις χωρίς να ζητάς αντάλλαγμα 2
zebras84 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Σε ποιά περιοχή είσαι να σε έχουμε υπόψιν; Πετρούπολη, κοντά στην πλατεία. Φυσικά και όποιος φίλος του insomnia χρειάζεται βοήθεια είμαι στη διάθεσή του! 4
BritGreek Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 δεν υπάρχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος πληροφορικής, οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει, να ανοίξει μαγαζί ή να κλείσει συμβόλαιο με το δημόσιο κλπ κλπ. κατα τα αλλα χαρά στην όρεξή σου φίλε! Δεν ξερω για τις επισκευες / format υπολογιστων, παντως για να κανει πχ καποιος μαθημα πληροφορικης, απαιτειται ειδικη αδεια εξασκησης επαγγελματος, η οποια χορηγειται και πιστοποιειται απο τον ΕΟΠΠΕΠ. Τωρα, αν για το service δεν χρειαζεται τετοια αδεια, δεν το ξερω. Υποθετω ομως οτι υπαρχει, για να τηρουνται και οι οροι της εγγυησης, εφοσον αυτη υφισταται. Στις δικες μου σχολες, αν εγω που λεω οτι εχω αρκετες γνωσεις και ειμαι ιδιοκτητης, θελησω να κανω μαθημα πληροφορικης (επί πληρωμή ή δωρεάν) ή θελήσω να προσθέσω δραστηριότητα στην εφορία παρέχοντας service, εστω και δωρεάν, ξέρω ότι δεν επιτρέπεται γιατί δεν έχω τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα και θα πρέπει να προσλάβω άτομο με τη συγκεκριμένη ειδικότητα (τεχνικού ή καθηγητή αντίστοιχα).
bluesattack Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Φαινεται να εχει πολλα κατα το εγχειρημα.Να πει καποιος οτι δουλευεις μαυρα, να αντιμετωπισεις παραξενους, καχυποπτους (για τα προσωπικα τους αρχεια ) , δυσαρεστημενους , απαιτητικους ''πελατες''.Πιο πολλους μπελαδες φαινεται να κρυβει παρα πιθανες ευχαριστιες.Ισως μεσω μιας τραπεζας χρονου που εχει ενα πλαισιο η ολη διαδικασια και ελαχιστοποιει ισως τους παραπανω κινδυνους ...
zebras84 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2014 Τράπεζα χρόνου;;; Πρώτη φορά το ακούω.Googlαρω να μάθω περισσότερα. Καλησπέρα! Δες εδώ: http://www.xariseto.gr/ Είμαι χρόνια μέλος και γίνεται δουλειά! Πολύ διάβασμα οι όροι χρήσης!!! Είδα ότι η έδρα είναι Θεσσαλονίκη. Θα το ψάξω περισσότερο μέσα στη βδομάδα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα