Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια εφορία και ποιος υπάλληλος? Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το 40άρι είναι μαύρο...

Κάπου χάθηκες... για ποιες βενζίνες λες όταν στο φέρνουν;

δε λεω οταν το φερνουν

λεω κατ'οικον

Aν καθεται και κοιταει 3 ωρες καποιος την μπαρα των windows ας αφησει το επαγγελμα και ας παιξει ταβλι στο καφενειο .Να δουλεψει συγχρονως σε κατι αλλο δεν παιζει ? Τωρα το αν ειναι ακριβο η οχι , εχει χιλιοσυζητηθει .Στην τελικη προσφορα και ζητηση ειναι.

δηλαδη αμα παω σε ενα σπιτι και κανω φορματ σε ενα πισι που για να φορτωσει τα win Κανει 1 ωρα ταυτοχρονα τι πρεπει να κανω?

να παω σε αλλο σπιτι να κανω κι αλλο φορματ ταυτοχρονα?

• Like 1
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε λεω οταν το φερνουν

λεω κατ'οικον

Τα δικά σου γραφόμενα είχα κάνει quote, και στην ίδια πρόταση έγραψες και "αμα μου φερουν" και "βενζινες". Εκτός αν άλλο γράφεις και άλλο εννοείς, οπότε πάσο.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

δηλαδη αμα παω σε ενα σπιτι και κανω φορματ σε ενα πισι που για να φορτωσει τα win Κανει 1 ωρα ταυτοχρονα τι πρεπει να κανω?

να παω σε αλλο σπιτι να κανω κι αλλο φορματ ταυτοχρονα?

Αρα υπαρχει κενο.Χρονοχρεωση λοιπον  :-D .Αμα εχει ομως τουμπανο pc και κανει 10 λεπτα ? 

Δημοσ.

εως?

δηλαδη αμα μου φερουν ενα χρεπι που μου παρει 3 ωρες το φορματ θα βγαλω 3.3 ευρω την ωρα, μειον τα εξοδα μου βενζινες κτλ

τοσα οσα βγαζει η σερβιτορα

πλεον το φορματ εχει γίνει τόσο απλό που και η σερβιτόρα το κάνει...

Και παλι για 1, το τονίζω ΜΙΑ ωρα δουλειά (γιατι παραπάνω δε γίνεται να ειναι) θεωρώ οτι ειναι υπεραρκετά... 30€ ειναι το μεροκάματο για καλοπληρωμένο αποφοιτο ΑΕΙ πλεον !!! 

Εδω οι γιατροι σε εξετάζουν μιση ωρα και παίρνουν 8.8€ απο τον εοππυ και σπουδαζαν 10+ χρονια...!

Δημοσ.

Δεν ξέρω για εσάς... αλλά εμπειρικά, έχω δει ότι το 95% των εργαζομένων σε εταιρείες δεν ξέρει ούτε τα βασικά του word παρόλο που έχει ένα σωρό πιστοποιήσεις.

Δεν είναι όλοι στο επίπεδο των παιδιών που γράφουν στο ινσομνια όσον αφορά την τεχνολογική κατάρτιση.

και έλεος πια με το φορμάτ... δεν είναι μόνο αυτή η δουλειά του τεχνικού! Καλώς ή κακώς όμως πρέπει να προσαρμόζονται και οι τεχνικοί και να ασχολούνται με πολλά αντικείμενα.

Η διαφορά με τους ιατρούς, είναι ότι αυτοί βρίσκουν 300+ άτομα τον μήνα και χρεώνουν και για πολλές επιπλέον εξειδικευμένες εξετάσεις που δεν καλύπτει το ταμείο.

Ο ιατρός συνήθως κάνει το πολύ 5 λεπτά εξέταση στον ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ και χρεώνει πολλά έξτρα ειδικά για χειρουργικές επεμβάσεις. Εκτός ΕΟΠΠΥ είναι διαφορετικά.

Εχουν επίσης εισχωρήσει και στον χώρο της αισθητικής (αποτρίχωση κλπ) και έχουν περισσότερες επιλογές.

Αντιθέτως οι πιο πολλοί χρήστες κάνουν φορμάτ μια φορά κάθε 4 χρόνια. Πηγαίνουν το pc σε τεχνικό όταν φτάσει στα όριά του, με 2000 ιούς και 10 μπλε οθόνες τη μέρα.

Πάντως το 40αρι είναι πράγματι τραβηγμένο για την σημερινή εποχή για ένα νορμάλ pc. Τα 10-20 ευρώ όμως δεν αξίζουν τον κόπο για κάποιον που δουλεύει νόμιμα.

Η δωρεάν απασχόληση είναι πλέον κοινό φαινόμενο όχι μόνο στους τεχνικούς. Εχω πετύχει περίπτωση ατόμου που έβαψε παλιό σπίτι 3-4 χέρια τζάμπα...

Δημοσ.

Η δωρεάν απασχόληση είναι πλέον κοινό φαινόμενο όχι μόνο στους τεχνικούς. Εχω πετύχει περίπτωση ατόμου που έβαψε παλιό σπίτι 3-4 χέρια τζάμπα...

Εννοεις οτι εκανε τη δουλεια και δεν τον πληρωσαν ή οτι εκ των προταιρων συμφωνησε να παει να βαψει 4 χερια ενα σπιτι τζαμπα;
Δημοσ.

Εθελοντικα το έκανε για γνωστό του (όχι με δικές του μπογιές φυσικά!)

Επί του θέματος πάλι... το δωρεαν για ανέργους-πολυτέκνους θα το εκμεταλλευτούν πολλοί.  Στέλνοντας τον γνωστό τους άνεργο με το δικό τους pc.

Μπορείς εσύ να γνωρίζεις αν το pc που σου φέρνει κάποιος είναι δικό του ή αν είναι κάποιο εταιρικό;

ή αν αυτός που το φέρνει δεν είναι κάποιος φοιτητής που εξοικονομεί 20 ευρώ για να τα φάει σε γκόμενες;

Προσωπικά δεν θα έκανα τέτοια κίνηση. Μόνο για φίλους ή για άτομα με πραγματικό πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω θα ελεγα σου φτιαχνω το PC και κερνας σουβλακια.

Να μην νοιωθει και ο ευσυνειδητος "πελατης" σου οτι σε εκμεταλλευεται και εσυ να μην νοιωθεις οτι εισαι κοροιδο.

Παρανομο/ανηθικο δεν ξερω. Ας βρει καποιος το θρασος να καταγγειλει κατι τετοιο και μαλιστα να το αποδειξει.

Δημοσ.

Και παλι για 1, το τονίζω ΜΙΑ ωρα δουλειά (γιατι παραπάνω δε γίνεται να ειναι) θεωρώ οτι ειναι υπεραρκετά... 30€ ειναι το μεροκάματο για καλοπληρωμένο αποφοιτο ΑΕΙ πλεον !!! 

Εδω οι γιατροι σε εξετάζουν μιση ωρα και παίρνουν 8.8€ απο τον εοππυ και σπουδαζαν 10+ χρονια...!

η σερβιτορα μονο για σελφι στο fb ειναι.

το να κανεις φορματ και να περασεις τα windows σε ενα καινουριο πισι ειναι πανευκολο

το να το ρυθμισεις σωστα και να τρεχει στο μεγιστο ειναι αρκετα πιο δυσκολο

οπως επισης το να κανεις σωστο φορματ σε παλιο πισι

ολα τα πισι που μου χουν φερει για επισκευη και φορματ,ηταν ολα σε τρισαθλια κατασταση

δηλαδη αν το πισι δε κολλησει ολοκληρωτικα ( να μη ξεκιναει ποτε δλδ) δε το θεωρουσαν χαλασμενο

μερικοι ζουν ανετα με 8 toolbar στον I.E.

• Like 1
Δημοσ.

(όχι με δικές του μπογιές φυσικά!)

Ok γιατι ετσι οπως το 'γραψες φανηκε οτι πληρωσε και τις μπογιες.

Για γνωστο (φιλο) εχω βαψει κι εγω σπιτι , γενικα εχω κανει καμποσες τετοιου ειδους αγγαρειες , οπως εχουν κανει κι αυτοι για εμενα, αλλα φανταζομαι οτι δεν εμπιπτει στο θεμα "επαγγελμα-δωρεαν" οπως το παρον τοπικ.

Τεσπα αν ο ts ξεκινησει τη συγκεκριμενη δουλεια δωρεαν συντομα θα αναθεωρησει, οποτε το αναλυουμε αδικως.

Κι επειδη ειδα να αναφερετε για διαφορες με γιατρους:

Η βασικη διαφορα με τον γιατρο ειναι οτι αυτοι εχουν σοβαρο κλαδο. Δεν μπορω εγω δηλαδη να αρχισω να κανω διαγνωσεις (εστω και για τα πολυ βασικα) σε ανεργους, ουτε καν να προτεινω-χορηγω χρηση ντεπον σε εναν με πονοκεφαλο. Θα με πανε μεσα συντομα. Αντιθετως στον γαματα οργανωμενο κλαδο της πληροφορικης, οποιος νομιζει οτι σκαμπαζει τα βασικα απο pc, οχι απλα μπορει να ισχυριζεται οτι κανει φορματ κλπ, αλλα να το προσφερει και σε οποια τιμη γουσταρει (μεχρι και δωρεαν οπως βλεπετε), διαλυοντας επαγγελματιες του χωρου που εχουν επενδυσει σε πειρα, γνωση, εξοπλισμο, προσωπικο, εγκαταστασεις κλπ κλπ κλπ.

Γενικα τα χουμε πει στο γνωστο τοπικ ολα αυτα, απλα το δωρεαν που τεθηκε εδω χτυπαει νταν κατακεφαλα, ασχετως αν εχω παψει να ασχολουμαι με το συγκεκριμενο τομεα της πληροφορικης (μονο κατ'εξαιρεση σε καλους πελατες/φιλους κλπ μια στο τοσο).

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ θα λεγα να το κάνεις απλά σε φίλους και γνωστούς για να τους γλυτώνεις από κάτι αρπαχτικά που κονομάνε κάτι 40άρια για να κάνουν ένα απλό φορμάτ...

Μην ξαναλέμε τα ίδια.

Όποιος είναι έξω από το επάγγελμα μπορεί να λέει ότι θέλει.

Το ότι κάποιος σου ζητάει 40€ για format και εσύ μπορείς να το κάνεις μόνος σου, γιατί ο άλλος πρέπει να είναι αρπακτικό;

Ελεύθερη αγορά έχουμε, μπορείς να το κάνεις μόνος σου, μπορείς να πας σε κάποιον με λιγότερα, μπορεί χίλια δυο.

Δες εδώ, εδώ και εδώ.

Μάλλον πρέπει κάποιος να τους μηνύσει, κλέβουν τον κόσμο, έτσι δεν είναι ;

Όσο αφορά τον OP, σκέψου την περίπτωση (έχει συμβεί) εκεί που κάνεις format να σκάσει ένα τροφοδοτικό.

Τι θα πεις στον άλλο που στο έφερε ; Χάλασε ;

Το πληρώνεις από την τσέπη σου και κάνεις την πάπια.

Φιλικά,

Ένα αρπακτικό.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί παλιά πόσο πιο δύσκολο ήταν;

Επειδή δεν είχε γραφικό περιβάλλον και πατούσες 3 κουμπιά παραπάνω ανέβαινε ο βαθμός δυσκολίας;

Ναι, η google έχει αλλάξει τον κόσμο. Όχι μόνο στους υπολογιστές, παντού.

Πλέον, αν ξέρεις να ψάχνεις, βρίσκεις how to για τα πάντα. Αν έχεις στοιχειώδεις γνώσεις σε κάτι, με λίγο υπομονή και τα κατάλληλα εργαλεία μπορείς να αποφύγεις πολλά έξοδα για πράγματα τα οποία είναι πολύ πιο απλά απ'όσο φανταζόμασταν.

Το σημείο που θα ξεχωρίσει ο τεχνικός, μηχανικός, ηλεκτρολόγος, υδραυλικός κλπ. από τον χομπίστα, είναι όταν η δουλειά στραβώσει και δεν πάνε όλα όπως τα λέει η σοφή google.

Βάλε λοιπόν μία σερβιτόρα να βρει modded drivers για πανάρχαια κάρτα δικτύου σε σύγχρονο λειτουργικό, βάλε τον λιοπυράκο να ρυθμίσει βαλβίδες σε πειραγμένο εκκεντροφόρο, και τον παυλίδη να βρει από που έχει διαρροή φρέον ένα ψυγείο.

Καλό το DIY, το στηρίζω με χέρια και με πόδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επειδή βρήκαμε 5 πράγματα γίναμε ξαφνικά όλοι ειδικοί και όλοι οι άλλοι κλέφτες - αρπακτικά [..].

• Like 6
Δημοσ.

Βάλε λοιπόν μία σερβιτόρα να βρει modded drivers για πανάρχαια κάρτα δικτύου σε σύγχρονο λειτουργικό

Σε αυτή τη περίπτωση ο τεχνικός pc, κατά κανόνα, θα βάλει μια νέα κάρτα δικτύου των 5€. Την οποία θα τη χρεώσει έξτρα φυσικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...