Προς το περιεχόμενο

Μικρότερο, φθηνότερο και λιγότερο ενεργοβόρο το νέο Raspberry Pi Model A+


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χωρίς καμία τάση υπερβολής..μην υποτιμάς τους Ινδούς. Έχουν παράδοση στο χώρο του ΙΤ.

Τίποτα δεν έχουν, μόνο hype και networking. Τραβάνε ο ένας τον άλλον στις IT εταιρείες, και έτσι έχουν φτιάξει όνομα. Στη δική μου δουλιά το μόνο τους προσόν είναι ότι είναι φθηνοί. Κατα τ' άλλα η δουλιά που κάνουν έχει χαμηλά ποιοτικά στάνταρντς.

 

Είχαμε φτιάξει στην προηγούμενη δουλειά ένα cluster με 4 raspberries και το χρησιμοποιούσαμε για το development stage ενός internal web application που αναπτύσσαμε. Πλάκα είχε, τώρα που το σκέφτομαι μπορώ να χτυπήσω 2-3 και να το φτιάξω για το σπίτι.

Τρέχω και εγώ ένα Java based web service σε ένα Pi B+, αλλά είναι λιγάκι αργό. Και είναι αναμενόμενο, λόγω αρχιτεκτονικής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοείται πως το όλο εγχείρημα ήταν και είναι περισσότερο nerdporn παρά εργαλείο για τη δουλειά. Πέραν της άθλιας ταχύτητας ακόμα και με τα 4 raspberries, είχαμε και θέμα με το ένα που για κάποιο λόγο έχανε την ip του κάθε τόσο. Το παραμύθι κράτησε λίγο καιρό μέχρι που ξαναγράψαμε το application σε node.js και το cluster μπήκε στην ντουλάπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα μου κάνει ένα άλλο περίεργο το δικό μου. Μερικές φορές, για κάποιον λόγο, κάνει shutdown το network interface (ενα wifi usb adapter χρησιμοποιώ), με αποτέλεσμα να χάνεται από το δίκτυο. Με ένα ifconfig en0 up επανέρχεται αμέσως, αλλά γιατί το κλείνει δεν ξέρω... :P

 

Anyway, και εγώ πλέον κάνω την δουλιά μου με έναν Primergy RX300 S4 (παλιό μεν, αλλά για home χρήση μια χαρά είναι) και το Pi είναι μόνο για παιχνίδι και πειραματισμό πλέον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν pc/media pc/nas δεν κανει, πολυ αργό, για αυτοματισμους δεν κάνει, ουτε πλησιαζει την απλοτητα του arduino, για εκπαιδευση δεν κάνει, θα τρεχεις να λυνεις προβληματακια του αδύναμου hardware αντί να μαθαινεις.

 

Επαιξα λίγο με opencv, αναγνωριση εικόνας και speech recognition, για projects λιγο πιο περά απο το arduino, αποδειχθηκε πολυ αδυναμο να τα βγάλει πέρα. Ειπα να το κανω media pc, μετά nas, το ιδιο. Κουρνιαζει στο συρταρι τωρα! Και μιλάμε για το b, οχι το ακομα πιο αδυναμο α.

 

Για φθηνή υπολογιστική ισχυ προτιμώ κανένα παλιο λαπτοπ/νετμπουκ.

 

Δεν μετανιωνω για την αγορα παρόλα αυτα. Για τα νερντς ένα ζουζουνικο πισι των 35ευρω έχει χαβαλε, εξου και η εμπορικη επιτυχια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πεταμενα λεφτα το A οπως παντα, δεν δικαιολογει με τιποτα τα 10$ λιγοτερα απο το B.

 

Για 10$ παραπανω παιρνεις διπλασια μνημη, 4 usb αντι μιας και 100αρι ethernet, που στο Α θα τα εδινες για... ενα usb hub και ενα ασυρματο στικακι προκειμενου να εχεις δικτυο να δουλεψεις σαν ανθρωπος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελπίζω να δώ αντίστοιχη μείωση μεγέθους (χωρίς μείωση χαραχτηριστικών εννοείται) και στο μοντέλο Β. Όχι ότι με χαλάει το τωρινό, απλά θα το κάνει ακόμα πιο portable.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...