Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ αναφερόμουν σε chat φυσικά. Εντάξει, άπταιστα εννοώ ότι μπορείς να συνεννοηθείς χωρίς να υπάρχει εμφανές language barrier, όχι ότι δεν κάνουν μικρολάθη. Η προφορά είναι δευτερεύον για πολλές περιπτώσεις, εκτός και αν είναι τόσο τραγική να μην καταλαβαίνεις τι λέει. Το σημαντικό είναι να μπορείς να επικοινωνείς αστεία, επιστημονικές και άλλες "βαριές" έννοιες χωρίς πρόβλημα.

Δευτερεύων στην Ελλάδα. Και σε όσους συναναστρέφονται με ξένους που έχουν συνηθίσει να ακούν αγγλικά με ελληνική προφορά. Όταν μιλάς με ξένους που δεν είναι συνηθισμένοι στους Έλληνες σε κοιτάν με μισό μάτι και ζορίζονται να σε καταλάβουν. Φαντάσου να ακούσεις έναν γαλλόφωνο να μιλά αγγλικά με τελείως γαλλική προφορά σε πληροφορώ δεν θα βγάζεις γρι του τι λέει. Όταν αρχίζει να συνηθίζει το αυτί σου κάτι βγάζεις μετά.

Η προφορά δεν είναι γραπτός λόγος, είναι προφορικός. Και το 50% του σωστού προφορικού λόγου είναι η προφορά.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δευτερεύων στην Ελλάδα. Και σε όσους συναναστρέφονται με ξένους που έχουν συνηθίσει να ακούν αγγλικά με ελληνική προφορά. Όταν μιλάς με ξένους που δεν είναι συνηθισμένοι στους Έλληνες σε κοιτάν με μισό μάτι και ζορίζονται να σε καταλάβουν. Φαντάσου να ακούσεις έναν γαλλόφωνο να μιλά αγγλικά με τελείως γαλλική προφορά σε πληροφορώ δεν θα βγάζεις γρι του τι λέει. Όταν αρχίζει να συνηθίζει το αυτί σου κάτι βγάζεις μετά.

Η προφορά δεν είναι γραπτός λόγος, είναι προφορικός. Και το 50% του σωστού προφορικού λόγου είναι η προφορά.

Είσαι απόλυτος. Αρκετοί λαοί μιλούν χειρότερα Αγγλικά από τους Έλληνες, δε βλέπω κριτική εκεί.

Δημοσ.

Δεν βλέπω τον λόγο να μάθει κάποιος τέλεια μια 2η, 3η, 4η κλπ ξένη γλώσσα όταν δεν μπορούμε να μάθουμε τέλεια την μητρική μας καλά καλά. Το θέμα είναι να μπορείς να συνεννοηθείς και να κάνεις την δουλειά σου, όχι να κάνεις επίδειξη. Θα προτιμούσα να ξέρω 3-4 γλώσσες μέτρια (να μπορώ να συνεννοηθώ) παρά να μιλάω αγγλικά σαν Άγγλος πχ...

Δημοσ.

Είσαι απόλυτος. Αρκετοί λαοί μιλούν χειρότερα Αγγλικά από τους Έλληνες, δε βλέπω κριτική εκεί.

Υγ. Λίγη φροντίδα στην ορθογραφία, δε βλάπτει.

Πρώτον δεν σύγκρινα τους έλληνες με όλους τους λαούς, μίλησα για αυτούς που σύμφωνα με την γνώμη σου μιλούν άπταιστα αγγλικά.

Δημοσ.

Δεν βλέπω τον λόγο να μάθει κάποιος τέλεια μια 2η, 3η, 4η κλπ ξένη γλώσσα όταν δεν μπορούμε να μάθουμε τέλεια την μητρική μας καλά καλά. Το θέμα είναι να μπορείς να συνεννοηθείς και να κάνεις την δουλειά σου, όχι να κάνεις επίδειξη. Θα προτιμούσα να ξέρω 3-4 γλώσσες μέτρια (να μπορώ να συνεννοηθώ) παρά να μιλάω αγγλικά σαν Άγγλος πχ...

Είναι σαν πχ να λες

Δε βλέπω για ποιό λόγο να μάθει κάποιος να κολυμπά ότα δεν μπορεί να τρέξει το κατοστάρι σε κάτω από 11'' 

Δημοσ.

Και βασικα δεν ισχυει κιολας , μια χαρα μιλαω σε επιπεδο C2 τρεις  ξενες γλωσσες , αν τις χρησιμοποιεις και αφιερωνεις λιγο χρονο οταν τις μαθαινεις δεν υπαρχει πουθενα προβλημα. Δεν μιλαω να πιασεις και προφορα UK αλλα ενα cover letter , ενα ρεπορτ να βγαινει χωρις να πονανε τα μυαλα αυτου που το διαβαζει και χωρις οι συζητησεις να ειναι επιπεδου δυσκολιας "Tha Weather is of very nice11!!"

Δημοσ.

Δεν το εξεφρασα σωστα. Μαθαινω μεσω προγραμματος στον υπολογιστη, λεγεται Rosetta Stone. Δεν το βρηκα εγω, με εγραψαν σε αυτο απο την recruitment agency μεσω της οποιας ψαχνω για δουλεια. Αν θες περισσοτερες πληροφοριες, ευχαριστως να σου πω σε pm.

α, οκ το ξέρω το Rosetta Stone

θα έχεις pm

Δημοσ.

Είναι σαν πχ να λες

Δε βλέπω για ποιό λόγο να μάθει κάποιος να κολυμπά ότα δεν μπορεί να τρέξει το κατοστάρι σε κάτω από 11'' 

Και βασικα δεν ισχυει κιολας , μια χαρα μιλαω σε επιπεδο C2 τρεις  ξενες γλωσσες , αν τις χρησιμοποιεις και αφιερωνεις λιγο χρονο οταν τις μαθαινεις δεν υπαρχει πουθενα προβλημα. Δεν μιλαω να πιασεις και προφορα UK αλλα ενα cover letter , ενα ρεπορτ να βγαινει χωρις να πονανε τα μυαλα αυτου που το διαβαζει και χωρις οι συζητησεις να ειναι επιπεδου δυσκολιας "Tha Weather is of very nice11!!"

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι, προσωπικά, μου φαίνεται πιο χρήσιμο να μάθει κάποιος 2-3-4 γλώσσες σε ικανοποιητικό επίπεδο συνεννόησης και πρακτικής εφαρμογής στην δουλειά του ή στην καθημερινότητά του παρά να τελειοποιήσει ας πούμε τα Αγγλικά του για να μπορεί να διαβάζει Σαίξπηρ από το πρωτότυπο. Αν μπορεί βέβαια κάποιος να το κάνει γιατί όχι, απλά έτσι το βλέπω εγώ :-)

Ούτε θα παρεξηγήσω κάποιον επειδή δεν έχει τέλεια προφορά στα Αγγλικά πχ εφόσον δεν είναι η μητρική του γλώσσα. Άλλωστε ποια είναι η τέλεια προφορά? Η κάθε γλώσσα μιλιέται πολύ διαφορετικά από τόπο σε τόπο και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αν συνεννοούμαστε όλα οκ :-)

Δημοσ.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι, προσωπικά, μου φαίνεται πιο χρήσιμο να μάθει κάποιος 2-3-4 γλώσσες σε ικανοποιητικό επίπεδο συνεννόησης και πρακτικής εφαρμογής στην δουλειά του ή στην καθημερινότητά του παρά να τελειοποιήσει ας πούμε τα Αγγλικά του για να μπορεί να διαβάζει Σαίξπηρ από το πρωτότυπο. Αν μπορεί βέβαια κάποιος να το κάνει γιατί όχι, απλά έτσι το βλέπω εγώ :-)

Ούτε θα παρεξηγήσω κάποιον επειδή δεν έχει τέλεια προφορά στα Αγγλικά πχ εφόσον δεν είναι η μητρική του γλώσσα. Άλλωστε ποια είναι η τέλεια προφορά? Η κάθε γλώσσα μιλιέται πολύ διαφορετικά από τόπο σε τόπο και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αν συνεννοούμαστε όλα οκ :-)

Σαίξπηρ από το πρωτότυπο τελειόφοιτος αγγλικής φιλολογίας έχει πρόβλημα, όπως και native english speakers.

Fluent σε μια γλώσσα σημαίνει να μπορώ να παρακολουθώ ανετότατα ειδήσεις, συζητήσεις, να μην κολλάω όταν πάω να μιλήσω, να μην κάνω γραμματικά/συντακτικά λάθη, να μην βγάζω τα μάτια του άλλου στην ορθογραφία, να με καταλαβαίνουν όταν μιλώ χωρίς να πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες να κατανοήσουν τα λεγόμενά μου. Όταν την ξένη γλώσσα την χρειάζεσαι στη δουλειά σου το μέτριο είναι ανεπαρκές, και το μέτριο σε 1-2 χρόνια ανετότατα γίνεται την ξέχασα την γλώσσα. Όχι και ότι το fluent δεν μπορεί να γίνει επίσης, απλά όταν είσαι fluent και βρεις πχ ένα σάιτ, μια πληροφορία στην γλώσσα δεν θα ψάξεις για ανάλογο στην μητρική σου και δεν θα χάσεις τον καιρό σου με google translate οπότε την κρατάς την επαφή με την γλώσσα.

Άσχετο, αλλά το θυμήθηκα. Έχω διαβάσει ότι η γλώσσα/γλώσσες που ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσεις, είναι όποια/όποιες μιλάς μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών. Από εκεί και έπειτα όποια γλώσσα μαθαίνεις, αν δεν την εξασκείς, την ξεχνάς.

• Like 2
Δημοσ.

Πρώτον δεν σύγκρινα τους έλληνες με όλους τους λαούς, μίλησα για αυτούς που σύμφωνα με την γνώμη σου μιλούν άπταιστα αγγλικά.

Τουλάχιστον, ας παρατηρούσες ότι δεν ήταν γνώμη μου. Απλά παρατήρησα ότι δε μπορείς να μεμφεσαι τους Έλληνες για κακή προφορά όταν κι άλλοι λαοί, όπως Ισπανοί, Γάλλοι, Ιταλοί έχουν θέμα με την προφορά στα Αγγλικά.

Δημοσ.

Από την παρουσία σου εδώ, βλέπω εριστικό χαρακτήρα. Τουλάχιστον, ας παρατηρούσες ότι δεν ήταν γνώμη μου. Απλά παρατήρησα ότι δε μπορείς να μεμφεσαι τους Έλληνες για κακή προφορά όταν κι άλλοι λαοί, όπως Ισπανοί, Γάλλοι, Ιταλοί έχουν θέμα με την προφορά στα Αγγλικά.

όχι, τουλάχιστον από προσωπική μου πείρα με γαλλόφωνους έχουν καλύτερη προφορά από τους Έλληνες στα αγγλικά. Τουλάχιστον προσπαθούν να την γυρίσουν την γλώσσα, δεν τα μιλάνε με γαλλική προφορά όπως η πλειοψηφία των Ελλήνων που τα μιλά με τελείως ελληνική προφορά. Το ίδιο και οι ισπανοι, από ιταλούς δεν έχω πείρα.

Δημοσ.

2 σελίδες για την προφορά? Seriously?

Αν χρησιμοποιείς αγγλικά μόνο σε γραπτό λόγο φυσικό να μην σε νοιάζει.

Αν τα χρησιμοποιείς προφορικά φυσικά και είναι σημαντικότατη.

Δημοσ.

Αν χρησιμοποιείς αγγλικά μόνο σε γραπτό λόγο φυσικό να μην σε νοιάζει.

Αν τα χρησιμοποιείς προφορικά φυσικά και είναι σημαντικότατη.

Δεν αντιλέγω, αλλά οι περισσότεροι κάνουν 2 λάθη. Αμελούν την προφορά και για να μιλήσουν Αγγλικά σκέφτονται πρώτα στα Ελληνικά. Δύσκολο να το εξηγήσω αλλά ελπίζω να το καταλάβει κάποιος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...