Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. Αγόρασα τον Μάιο αυτού του έτος έναν υπολογιστή αρκετά ισχυρότερο από τον προηγούμενο που είχα. Η κατανάλωση του δεν με απασχόλησε στην αρχή μέχρι που ήρθε ο εκκαθαριστικός για το 4μηνο 7-11/14 και είδα πως ξεπέρασε τις 2000 κιλοβατώρες με αποτέλεσμα να έχω μια διαφορά από προηγούμενους λογαριασμούς της τάξης των 120 ευρώ. Χαρακτηριστικά λέω πως η χρέωση για τις Υπηρεσία Κοινής Ωφέλειας στον προηγούμενο λογαριασμό ήταν 29,97 και σε αυτόν 86,44. Μιλάμε για τρομερή διαφορά που οφείλεται στην αύξηση του συντελεστή/κιλοβατώρα. Το ίδιο ισχύει και για τα λοιπά μαμησιάτικα της ΔΕΗ αλλά σε σαφώς μικρότερο βαθμό (π.χ. Σύστημα μεταφοράς 1,75 ευρώ διαφορά, σύστημα διανομής, 7 ευρώ διαφορά). 

Στον αντίστοιχο περσινό λογαριασμό η κατανάλωση ήταν της τάξεως των 1700 kWh. Να σημειώσω πως ποτέ άλλοτε δεν έχω ξεπεράσει τις 2000. Φέτος επίσης είχαμε δροσερό καλοκαίρι και ζήτημα να άνοιξε το a/c πάνω από δέκα φορές σε αντίθεση με πέρσι που ήταν ανοικτό συνέχεια για αρκετές ημέρες.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η μεγάλη διαφορά οφείλεται στο pc. Να παραθέσω και τα στοιχεία:

τροφοδοτικό: chieftec cft-1200G-DF 1200W

cpu: amd fx 8320 eight core 

gpu: radeon hd 5900

ram: 12 gb

Έχω συνδεδεμένες τρεις οθόνες 24". Το pc το πήρα από τον Σταμάτη, μέλος του Insomnia για όσους τον ξέρετε. Από τα καλύτερα παιδιά που έχω συναντήσει. Btw να τον ευχαριστήσω για το άψογο pc και αν μας διαβάζει θα ήθελα τη γνώμη του ως παλιός κάτοχος.

Η χρήση του είναι 10-12 ώρες ημερησίως, τις περισσότερες από αυτές για δουλειά (απλή χρήση) και τις υπόλοιπες για σερφάρισμα και gaming.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι σχετικά ενεργοβόρο αυτό το pc... αλλά για 8-10 ώρες τη μέρα δεν ξέρω αν δικαιολογείται αυτή η αύξηση.

Η κάρτα σου είναι η 5970; Αν ναι υπολόγιστε 180 watt περίπου σε κατάσταση ηρεμίας και 450 όταν παίζεις παιχνίδια.

Δημοσ.

Ναι φίλε μου, αυτή είναι η κάρτα. Τις καθημερινές παίζει να χτυπήσω και 14-15 ώρες στο pc λόγω δουλειάς αλλά τα σ/κ συνήθως λείπω οπότε μεσοσταθμικά σου βγάζω ένα 10-12 ώρες χρήσης. Και αν εξαιρέσουμε τους πρώτους μήνες που έλιωσα λίγο στο gaming, τώρα μιλάμε για 4-5 ώρες/week.

Οι οθόνες πόσο υπολογίζεις πως καταναλώνουν; Από μία 17" πήγα σε τρεις 24" επομένως πρέπει και αυτές να παίζουν τον ρόλο τους.

Πάντως μιλάμε για μια διαφορά 400kWh την οποία δεν μπορώ να ερμηνεύσω διαφορετικά πέραν του νέου υπολογιστή. Δεν έχω αλλάξει κάτι άλλο στο σπίτι και όπως ανέφερα το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα δροσερό. 

Κατέβηκα τσέκαρα και το ρολόι και είδα πως σε 6 μέρες έδειξε κατανάλωση 111 kWh. Με ένα μέσο όρο 18,5 kWh/μέρα θα ξεπεράσω πάλι τις 2000 και μου κάνει εντύπωση.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση πάντως. Θα πάρω και κάποιον μετρητή μήπως και το τσεκάρω καλύτερα.

Δημοσ.

Για τις οθόνες βάλε χοντρικά ότι από 40-50W πήγες στα 100-150W. Εντελώς στο περίπου χωρίς να χω υπολογίσει και να ξέρω τα επιμέρους παλιού και νέου pc, μια διαφορά της τάξης 200-300KWh το τετράμηνο, ίσως να δικαιολογείται.

• Like 1
Δημοσ.

Με μια αλλαγη στην καρτα γραφικων σε κατι πιο συγρονο θα εχεις σημαντικη διαφορα στην καταναλωση ιδιαιτερα σε idle κατασταση που οπως καταλαβαινω βρισκεται το pc σου τις περισσοτερες ωρες που ειναι ανοιχτο. Επειτα, θα ειναι αμελητεα η καταναλωση του pc σου σε ευρω.

Η 5970 καταναλωνει αδιανοητα πολυ ρευμα σε idle (~170watts).

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ guys για τις απαντήσεις. Θα το τσεκάρω με κάποιον μετρητή και βλέπουμε. Αν πάντως προέρχεται αποκλειστικά από το pc θα πρέπει να κάνω κάποιες αλλαγές ώστε να περιοριστεί η μεγάλη κατανάλωση. Midi, έχεις κάποια συγκεκριμένη να προτείνεις;

Δημοσ.

Aναλογως το μπατζετ και τη χρηση που κανεις, αλλα ιδανικα θα ηταν να ρωτησεις εδω που σιγουρα το κατεχουν καλυτερα απο μενα http://www.insomnia.gr/topic/515009-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD/

Δημοσ.

• Αγοράζεις ένα μετρητή ρευματος (κοιτα για προσφορες) http://www.skroutz.gr/c/1613/Metrites-Katanalosis-Reymatos.html

• Το παρεμβάλεις αναμεσα στον τοιχο και τις συσκευές σου και βλέπεις πραγματικά τι γίνεται.

Το μηχάνημα το βλέπω τουμπανο και συνοδευεται απο 3 οθόνες. Λογικότατη η αυξηση στο λογαριασμό ρεύματος. 

Για απλή χρήση και σερφάρισμα καρασυμφέρει ενα laptop ή ένα tablet. Εσυ εχεις μια bmw M3 για την εθνική αλλά την χρησιμοποιείς και για μεσα στην πόλη. Λογικό ειναι ειναι να καις πολλά καυσιμα. Για μεσα στην πόλη πάρε ένα μικρό. 

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ειναι το pc ακομη και 24ωρο να το χες.... κανα 300ε το χρονο για 24ωρο..

Με PC σε χαλαρή χρήση + monitors δεν είναι καθόλου απίθανο να πάει κοντά στα 300W. Κι αν μια τέτοια κατανάλωση τον «βοηθάει» να περάσει το σκαλοπάτι των 2kWh, η ΔΕΗ βαράει στ αυτιά, οπότε το pc ίσως να κάνει την διαφορά.

Δημοσ.

0,10252 ανω 2000kwh

0,09460 <20000kwh

Χωρις να υπολογισουμε νυχτερινη-μεσημεριανη εκπτωση

Δεν ενδιαφέρει μόνο το καθαρό κόστος ρεύματος αλλά οι συνολικές αυξήσεις που προκύπτουν απ την αυξημένη χρήση,πχ όπως είπε ο OP στο 1ο post, «η χρέωση για τις Υπηρεσία Κοινής Ωφέλειας στον προηγούμενο λογαριασμό ήταν 29,97 και σε αυτόν 86,44».

Δημοσ.

Αδερφε πηγαινε κοιτα και στο ρολοι σου την ενδειξη. εμενα πριν κανενα εξαμηνο σε εκκαθαριστικο μου ειχαν χρεωσει τις διπλασιες κιλοβατωρες "κατα λαθος"

Δημοσ.

0,10252 ανω 2000kwh

0,09460 <20000kwh

Χωρις να υπολογισουμε νυχτερινη-μεσημεριανη εκπτωση

αυτές οι τιμές δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα

Δημοσ.

Αποκλείεται ρε παιδιά να καίει τόσο πολύ ένα PC, άλλωστε όπως λέει δεν το έχει σε full χρήση όλη μέρα. Εγώ σόμπα αλογόνου που άναβα για κανα 20ήμερο στα 1800-2000W κάθε μέρα για 5 ώρες περίπου μου ήρθε +80€ ο λογαριασμός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...