GreyHorse Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 το ότι ειναι ξυλινα τα κάνει μη κλουβια; και οι φόροι για ποιον λόγο υπάρχουν; Αμα ειναι οι κρατικές υπηρεσίες να λειτουργούν με εθελοντές και δωρεες τότε να καταργηθούν οι φόροι. Ελεος με την κοροιδία. Αν αύριο βγει η κυβέρνηση και υποχρεώσει κάθε έλληνα φορολογούμενο σε έξτρα φορολόγηση 1.000 ευρώ ετησίως για να καλυφθούν ανάγκες ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων, ψυχικά αρρώστων με όσα υπάγονται σ'αυτούς (επιδόματα, συντάξεις, ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις, κτίρια, νοσοκομεία, ψυχιατρεία, κέντρα αποκατάστασης, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχαγώγησης και δημιουργικής απασχόλησης χρόνου, αθλητισμού, κοινωνικού τουρισμού, εξειδικευμένου και επαρκέστατου προσωπικού για όλα τα προηγούμενα, εύκολης πρόσβασης σε όλα τα προηγούμενα δηλαδή δρόμοι, πάρκινγκ κτλ φτιαγμένοι για ΑΜΕΑ, όχι μόνο σε Αθήνα αλλά τουλάχιστον σε κάθε πρωτεύουσα νομού), θα έλεγες τα ίδια για τους φόρους; Τι είπα, 1.000 € ετησίως ο κάθε φορολογούμενος; Δεν φτάνουν ούτε για μπύρες..
vamour Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Ας τα πάρουμε με την αρχή,ένα ένα. Λοιπόν το να μιλάει για ηθικές αξίες και κοινωνική αλληλεγγύη ένας που με το αβατάρ του προσβάλει τη θρησκεία μας (και μην προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις την εικόνα σου λέγοντας πως είναι κάτι άλλο,ξέρουμε πολύ καλά τι αρχικά θέλεις να προσβάλλεις) το θεωρώ φαιδρό.Είμαι 99% σίγουρη πως αυτοί που βοηθάν και αγωνίζονται δεν κάθονται στα φόρουμ να κράζουν και να τσακώνονται,παίρνουν τον έλεγχο στα χέρια τους με πράξεις. Η Ελλάδα έχει πολλά προβλήματα,παρ'όλα αυτά ανήκει είτε το θέλεις εσύ και το σινάφι σου( οι καταστροφολόγοι μοιρολάτρες δηλαδή) στις 50 χώρες με το μεγαλύτερο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης.Βάλε κάτω τις χώρες της Ν.Α,Αφρικής,Α.Ευρώπης και της Ασίας και θα καταλάβεις πως με όλα αυτά τα προβλήματα παραμένουμε μια χώρα που είναι τυχερός κάποιος να γεννηθεί.Σαφώς και χρίζει επίλυσης πολλών προβλημάτων αλλά αυτά δεν λύνονται κατά πρώτον τόσο εύκολα και κατά δεύτερον χωρίς κάποιες θυσίες. Ναι είμαστε κοινωνικό κράτος και τόσα είναι αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε στις ευάλωτες ομάδες.Μου λες για χρόνο τώρα πως και καλά δεν υπάρχει.Μπούρδες,να μπαίνετε σε φόρουμ και στο facebook έχετε όσο χρόνο χρειάζεται άλλα μόλις βγάλει καμιά ανακοίνωση για βοήθεια η greenpeace ή η wwf όλοι εσείς αυτόματα γίνεστε πολυάσχολοι τεχνοκράτες με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο (ώπου σας βολεύει είστε πολυάσχολοι,όλο τον άλλο χρόνο είστε άνεργοι ε). Κλείνοντας σε ένα φόρουμ δεν περιμένω πολλά αφού ο καθένας γράφει το κοντό του και το μακρί του χωρίς να βγάζω και εγώ την ούρα μου βέβαια.Σωστά επισήμανες πως το forum είναι για discussion αλλά εγώ δεν βλέπω κανά διάλογο παρά μόνο κατηγορίες ΠΑΝΤΑ προς τριτους και όχι προς την ίδια την καμπούρα. Φιλάκια και μην μου κουράζεσαι πολύ,ξέρω πως το να είσαι μοντεράτορας είναι σκληρή και επώδυνη δουλειά που όμως κάποιος ήρωας οπως εσύ δέχτηκε να κάνει,θα σε αφήσουμε λοιπον να συνεχίσεις να επιτελείς το θεάρεστο έργο σου και να μην βρισκεις ούτε 5 λεπτά για να πας φαγητό στον άστεγο της γωνίας. +1 απο μενα..
Sellers Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Απο όλο αυτό, θα κρατήσω απλά τα: [...]Φιλάκια[...] γιατι έληξε και η βάρδια μου. 1
nicoc89 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Ας τα πάρουμε με την αρχή,ένα ένα. Λοιπόν το να μιλάει για ηθικές αξίες και κοινωνική αλληλεγγύη ένας που με το αβατάρ του προσβάλει τη θρησκεία μας (και μην προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις την εικόνα σου λέγοντας πως είναι κάτι άλλο,ξέρουμε πολύ καλά τι αρχικά θέλεις να προσβάλλεις) το θεωρώ φαιδρό. με αυτή τη λογική εσύ εισαι γάτα που τραμπουκίζει σκύλους και εγώ ο θείος του φρόντο , μπίλμπο μπάγκινς μπας και ειδες το πρεσιους? γιατι η απουσία του μου προκαλεί ταραχή
Miracle Worker Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 για τον ύπνο τους λεω οχι για την ημέρα. Εξηγώ στο ποστ μου περαιτέρω. Βγήκαμε απο την κρίση ?!!! δηλαδή αυριο πιάνω δουλεια???!! WOHOOOOOOOOOOOOOOOO Χμμμ, διακρίνω πρόβλημα. Για να βγούμε από την κρίση, πρέπει πρώτα ο κάθε άνεργος να πειστεί ότι δεν βρίσκει δουλειά επειδή δεν το θέλει ο ίδιος. Θα στρώσεις που θα πάει... 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Αν αύριο βγει η κυβέρνηση και υποχρεώσει κάθε έλληνα φορολογούμενο σε έξτρα φορολόγηση 1.000 ευρώ ετησίως για να καλυφθούν ανάγκες ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων, ψυχικά αρρώστων με όσα υπάγονται σ'αυτούς (επιδόματα, συντάξεις, ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις, κτίρια, νοσοκομεία, ψυχιατρεία, κέντρα αποκατάστασης, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχαγώγησης και δημιουργικής απασχόλησης χρόνου, αθλητισμού, κοινωνικού τουρισμού, εξειδικευμένου και επαρκέστατου προσωπικού για όλα τα προηγούμενα, εύκολης πρόσβασης σε όλα τα προηγούμενα δηλαδή δρόμοι, πάρκινγκ κτλ φτιαγμένοι για ΑΜΕΑ, όχι μόνο σε Αθήνα αλλά τουλάχιστον σε κάθε πρωτεύουσα νομού), θα έλεγες τα ίδια για τους φόρους; Τι είπα, 1.000 € ετησίως ο κάθε φορολογούμενος; Δεν φτάνουν ούτε για μπύρες.. καλά κάθε φορά που λέμε να αλλάξει κάτι απο το ριμάδι το κράτος, το ίδιο επιχειρημα ακουγεται. Λες και σε αυτα που πληρώνουμε γίνεται η τέλεια διαχειρηση και δεν μπορεί να βελτιωθει τίποτα παραπάνω. Τα τελευταία χρόνια δεν αυξήθηκε κατακόρυφα η φορολογία; που πάνε τα λεφτά; Να σου πω, μεσα στη βδομάδα έφεραν 460 τεθωρακισμένα αρματα απο τις ΗΠΑ, στις μαλακίες και στις μίζες πάνε τα λεφτα των φορολογούμενων. Ακομα και 1.000€ παραπάνω να πληρώναμε για φόρους, οι υπηρεσίες πρόνοιας πάλι ίδιες θα ήταν, γιατι ποτέ δεν ήταν στις προτεραιοτητες αυτου του κράτους η υπερασπιση των αδυναμων, αυτο ειναι το πρόβλημα, απλά.
GreyHorse Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 καλά κάθε φορά που λέμε να αλλάξει κάτι απο το ριμάδι το κράτος, το ίδιο επιχειρημα ακουγεται. Λες και σε αυτα που πληρώνουμε γίνεται η τέλεια διαχειρηση και δεν μπορεί να βελτιωθει τίποτα παραπάνω. Τα τελευταία χρόνια δεν αυξήθηκε κατακόρυφα η φορολογία; που πάνε τα λεφτά; Να σου πω, μεσα στη βδομάδα έφεραν 460 τεθωρακισμένα αρματα απο τις ΗΠΑ, στις μαλακίες και στις μίζες πάνε τα λεφτα των φορολογούμενων. Ακομα και 1.000€ παραπάνω να πληρώναμε για φόρους, οι υπηρεσίες πρόνοιας πάλι ίδιες θα ήταν, γιατι ποτέ δεν ήταν στις προτεραιοτητες αυτου του κράτους η υπερασπιση των αδυναμων, αυτο ειναι το πρόβλημα, απλά. Δεν κατάλαβες που το πήγαινα και μην το παίρνεις προσωπικά. Απλά όταν είμαστε έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε. Αν αύριο έβγαινε το κράτος και ανακοίνωνε, ξαναπαίρνουμε το παράδειγμα, ετήσια φορολόγηση για κάθε φορολογούμενο 1.000€ τα οποία θα πήγαιναν απολύτως και μόνο στα όσα είπα παραπάνω, οι μοναδικοί που δεν θα αντιδρούσαν θα ήταν οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους. Οι υπόλοιποι, απλά πλήθος αντιδράσεων, απεργιών κτλ κτλ Καλά κάνουν και μας ρεζιλεύουν, αλλά αν θέλουμε κράτος πρόνοιας που θα βοηθά τον πολίτη όταν θα βρεθεί σε ανάγκη, ο πολίτης όταν δεν έχει ανάγκη πρέπει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Να κοιτά το δημόσιο καλό πριν το ατομικό.
tony81 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Ξερετε τι δηλώνουν υπάλληλοι που εργάζονται σε τέτοια ιδρύματα ε? Έλλειψη εξειδικευμενου προσωπικού. Αν τωρα βέβαια μιλησει κανεις για προσλήψεις θα τα ακουσει.... Η κατασταση στα ΑμεΑ ειναι χαώδη. Και υπάρχουν χειρότερα. Οποιος έχει ασχοληθει ξερει. Όχι μόνο υπάρχει ελλειπές προσωπικό αλλά και ΜΗ ειδικευμένο πλέον. Λέω πλέον γιατί σε τέτοιες δουλειές μακροχρόνια τουλάχιστον γίνεσαι κ εσύ άρρωστος, Από τα 10 άτομα μόνο η μαγείρισα συμπεριφέρεται καλά στα παιδιά. Οι υπόλοιποι κάνουν 50 τσιγάρα τη μέρα και ειναι μεσ'τα νεύρα. Πέρα από τα άτομα που χρειαζονται πρέπει σε τέτοιες δουλειές οπωσδήποτε να γίνεται ανακύκλωση
Τοξοβόλος_U_K Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Εκεί κάτω Πύργος δεν πιάνει εξάλλου? Για τα πυργιώτικα στάνταρ δε το κόβω κάτι τόσο τραγικό.
taazz Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Αν αύριο βγει η κυβέρνηση και υποχρεώσει κάθε έλληνα φορολογούμενο σε έξτρα φορολόγηση 1.000 ευρώ ετησίως για να καλυφθούν ανάγκες ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων, ψυχικά αρρώστων με όσα υπάγονται σ'αυτούς (επιδόματα, συντάξεις, ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις, κτίρια, νοσοκομεία, ψυχιατρεία, κέντρα αποκατάστασης, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχαγώγησης και δημιουργικής απασχόλησης χρόνου, αθλητισμού, κοινωνικού τουρισμού, εξειδικευμένου και επαρκέστατου προσωπικού για όλα τα προηγούμενα, εύκολης πρόσβασης σε όλα τα προηγούμενα δηλαδή δρόμοι, πάρκινγκ κτλ φτιαγμένοι για ΑΜΕΑ, όχι μόνο σε Αθήνα αλλά τουλάχιστον σε κάθε πρωτεύουσα νομού), θα έλεγες τα ίδια για τους φόρους; Τι είπα, 1.000 € ετησίως ο κάθε φορολογούμενος; Δεν φτάνουν ούτε για μπύρες.. 1000€ ετησίος είναι τεράστιο ποσό και δεν το δίνω για κανένα λόγο λυπάμαι.Υπάρχουν οικογένειες που ζουν με λιγότερα από 3000 το χρόνο πλουτοκράτες, Βάλτε κάτω τα νούμερα 10 εκατομμύρια κόσμος με μέσο όρο 4 άτομα ανά οικογένεια μιλάμε για 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενους επί 1000 μιλάμε για 2,5 δις είστε τρελοί όλοι ή τα δις μας τρέχουν από το τσεπάκι μας? δηλαδή ένα ευρώ το χρόνο από καθε οικογένεια δεν σας φθάνει 2.5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο επιπλέον και το τονίζω αυτό επιπλέον του τι δίνεται σήμερα είναι λίγα; αν τα διπλασιάσω σε 5 εκατομμύρια από 2 ευρώ κάθε οικογένεια; Αλλά ξέχασα το ποσό αυτό δεν δημιουργεί τις κοινωνικές αντιδράσεις που θέλετε να δημιουργηθούν καμιά οικογένεια δεν θα πει όχι σε 2€ τον χρόνο, αν όλα τα λεφτά πάνε στα ιδρύματα ΑΜΕΑ βεβαίως βεβαίως και όχι στους ενδιάμεσους που θα τα διαχειριστούν. Κοινός ξύλινος λόγος μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων, πολιτικάντηδες wanabie?
Gtr34 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Αν αύριο βγει η κυβέρνηση και υποχρεώσει κάθε έλληνα φορολογούμενο σε έξτρα φορολόγηση 1.000 ευρώ ετησίως για να καλυφθούν ανάγκες ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων, ψυχικά αρρώστων με όσα υπάγονται σ'αυτούς (επιδόματα, συντάξεις, ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις, κτίρια, νοσοκομεία, ψυχιατρεία, κέντρα αποκατάστασης, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχαγώγησης και δημιουργικής απασχόλησης χρόνου, αθλητισμού, κοινωνικού τουρισμού, εξειδικευμένου και επαρκέστατου προσωπικού για όλα τα προηγούμενα, εύκολης πρόσβασης σε όλα τα προηγούμενα δηλαδή δρόμοι, πάρκινγκ κτλ φτιαγμένοι για ΑΜΕΑ, όχι μόνο σε Αθήνα αλλά τουλάχιστον σε κάθε πρωτεύουσα νομού), θα έλεγες τα ίδια για τους φόρους; Τι είπα, 1.000 € ετησίως ο κάθε φορολογούμενος; Δεν φτάνουν ούτε για μπύρες.. 500 ευρώ το μήνα λιγότερα να έπαιρναν οι βουλευτές, θα είχαν κλείσει πολλές τρύπες.Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με καρεκλοκένταυρους
tony81 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Στη διαχείριση πασχουμε. Και λόγω της αδυναμίας (θέλησης στην ουσια) να κάνουμε σωστή διαχείριση βάζουμε φορους...Εύκολη λύση να πληρώσει αυτός που δεν μπορεί να ξεφύγει και ο πολύς κόσμος. Λογική μπακάλη τελείως για να πηγαίνουν αλλού τα χρηματα/μικροπολιτικη
nicoc89 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Χμμμ, διακρίνω πρόβλημα. Για να βγούμε από την κρίση, πρέπει πρώτα ο κάθε άνεργος να πειστεί ότι δεν βρίσκει δουλειά επειδή δεν το θέλει ο ίδιος. Θα στρώσεις που θα πάει... /offtopic εγώ να δεις πρόβλημα που διακρίνω , ο καθένας που έχει βολευτεί κάτω απο χ συνθήκες θεωρεί οτι οι υπόλοιποι βρηκαν τις χ συνθήκες και τις απέρριψαν. Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσω να βρω δουλειά σε 20 τουλάχιστον επιχειρήσεις μέσα σε ενα μηνα και θα μου πουν ολες "μονο με voucher" θα τους πω "μα.. ο miracle worker ειπε ..." να φανταστώ οτι μιλάς για δουλειές των 10 euro τη μέρα στα χωράφια απο το πρωί μέχρι το βράδυ που δεν θα πάω ακόμα και αν δεν έχω να φάω και για να σε προλάβω έχω χρόνια να πάρω cent απο τους δικούς μου. Πως τα καταφέρνω δικό μου θέμα και μη συζητήσιμο και για να μην ειμαι άδικος μαζί σου έχεις δίκιο για κάποιους αλλα όχι για εμένα, το θα στρώσεις κράτα το για άτομα που γνωρίζεις, μιας και δεν γνωρίζεις οτι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων περιμένει να δουλέψει απο τα voucher ακόμα και σε δουλειές που παλιότερα σνομπάρονταν. Ξέρω κόσμο που λέει "δεν πάω στο θείο μου οικοδομή γιατι έχω πτυχίο, θα περιμένω να βρω κάτι σε αυτό" , άλλοι όμως δεν έχουμε την πολυτέλεια του θείου που θα μας πάρει στη δουλειά. /offtopic Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2014 από nicoc89 5
GreyHorse Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2014 1000€ ετησίος είναι τεράστιο ποσό και δεν το δίνω για κανένα λόγο λυπάμαι.Υπάρχουν οικογένειες που ζουν με λιγότερα από 3000 το χρόνο πλουτοκράτες, Βάλτε κάτω τα νούμερα 10 εκατομμύρια κόσμος με μέσο όρο 4 άτομα ανά οικογένεια μιλάμε για 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενους επί 1000 μιλάμε για 2,5 δις είστε τρελοί όλοι ή τα δις μας τρέχουν από το τσεπάκι μας? δηλαδή ένα ευρώ το χρόνο από καθε οικογένεια δεν σας φθάνει 2.5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο επιπλέον και το τονίζω αυτό επιπλέον του τι δίνεται σήμερα είναι λίγα; αν τα διπλασιάσω σε 5 εκατομμύρια από 2 ευρώ κάθε οικογένεια; Αλλά ξέχασα το ποσό αυτό δεν δημιουργεί τις κοινωνικές αντιδράσεις που θέλετε να δημιουργηθούν καμιά οικογένεια δεν θα πει όχι σε 2€ τον χρόνο, αν όλα τα λεφτά πάνε στα ιδρύματα ΑΜΕΑ βεβαίως βεβαίως και όχι στους ενδιάμεσους που θα τα διαχειριστούν. Κοινός ξύλινος λόγος μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων, πολιτικάντηδες wanabie? 500 ευρώ το μήνα λιγότερα να έπαιρναν οι βουλευτές, θα είχαν κλείσει πολλές τρύπες.Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με καρεκλοκένταυρους Τεράστιο ποσό τα 2,5 δις; Αν έχεις 500.000 ανάπηρους, ηλικιωμένους, ψυχικά άρρωστους κτλ για να τους δώσεις ένα επίδομα πείνας 500 ευρώ τον μήνα, ας κάνουμε τον πολλαπλασιασμό. 500x500.000 =250000000 τον μήνα. Τον χρόνο, x 12 μήνες σύνολο 3 δις ευρώ. Αν έχεις ένα κέντρο αποκατάστασης με 200 εργαζομένους, με μισθό πείνας 1.000 ευρώ τον μήνα μικτά, χρειάζεσαι κοντά 2.500.000 ευρώ. Μόνο οι μισθοί, όχι συντήρηση κτιρίου και διάφορα μηχανήματα και φαγητό. Αν έχεις 100 τέτοια κτίρια σε όλη την χώρα, μόνο για τους μισθούς θέλεις 250.000.000 ετησίως. Όχι απλά είναι γελοίο το ποσό των 1.000 ευρώ ετήσιας φορολόγησης, ούτε βασικές ανάγκες επιβίωσης ΑΜΕΑ δεν φτάνει να καλύψει. @Gtr34, σε μια ιδανική κοινωνία ο μισθός ενός βουλευτή πρέπει να είναι υψηλός για να καλύπτει ανάγκες που έχει αλλά και για να μην λαδώνεται. Σε ιδανική, όχι πλήρως διεφθαρμένη όπως η ελληνική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα