Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας τα πάρουμε με την αρχή,ένα ένα.

Λοιπόν το να μιλάει για ηθικές αξίες και κοινωνική αλληλεγγύη ένας που με το αβατάρ του προσβάλει τη θρησκεία μας ...

Την θρησκεία ΣΟΥ. ΜΑΣ δεν είναι.

Και πάλι πιο ηθική από ένα γατι με μαχαίρι σε λαιμου σκύλου.

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

/offtopic 

εγώ να δεις πρόβλημα που διακρίνω , ο καθένας που έχει βολευτεί κάτω απο χ συνθήκες θεωρεί οτι οι υπόλοιποι βρηκαν τις χ συνθήκες και τις απέρριψαν. Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσω να βρω δουλειά σε 20 τουλάχιστον επιχειρήσεις μέσα σε ενα μηνα και θα μου πουν ολες "μονο με voucher" θα τους πω "μα.. ο miracle worker ειπε ..."

να φανταστώ οτι μιλάς για δουλειές των 10 euro τη μέρα στα χωράφια απο το πρωί μέχρι το βράδυ που δεν θα πάω ακόμα και αν δεν έχω να φάω και για να σε προλάβω έχω χρόνια να πάρω cent απο τους δικούς μου. Πως τα καταφέρνω δικό μου θέμα και μη συζητήσιμο  :-) 

και για να μην ειμαι άδικος μαζί σου έχεις δίκιο για κάποιους αλλα όχι για εμένα, το θα στρώσεις κράτα το για άτομα που γνωρίζεις, μιας και δεν γνωρίζεις οτι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων περιμένει να δουλέψει απο τα voucher ακόμα και σε δουλειές που παλιότερα σνομπάρονταν. 

Ξέρω κόσμο που λέει "δεν πάω στο θείο μου οικοδομή γιατι έχω πτυχίο, θα περιμένω να βρω κάτι σε αυτό" , άλλοι όμως δεν έχουμε την πολυτέλεια του θείου που θα μας πάρει στη δουλειά.

/offtopic 

Βασικά, δεν ξέρω γιατί, αλλά με παρεξήγησες. Και εγώ στην ίδια μοίρα είμαι και το ίδιο πράγμα εννοούσα στο ποστ μου. Έχω κάποιους φίλους που βολεύτηκαν και μου λένε όλη την ώρα ότι δεν βρίσκω δουλειά επειδή εγώ δεν το θέλω. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι μόνο υπάρχει ελλειπές προσωπικό αλλά και ΜΗ ειδικευμένο πλέον. Λέω πλέον γιατί σε τέτοιες δουλειές μακροχρόνια τουλάχιστον γίνεσαι κ εσύ άρρωστος, Από τα 10 άτομα μόνο η μαγείρισα συμπεριφέρεται καλά στα παιδιά. Οι υπόλοιποι κάνουν 50 τσιγάρα τη μέρα και ειναι μεσ'τα νεύρα.

Πέρα από τα άτομα που χρειαζονται πρέπει σε τέτοιες δουλειές οπωσδήποτε να γίνεται ανακύκλωση

Πολύ σωστό ποστ. Δειχνεις ενημερωμενος και μπράβο σου. Ετσι ακριβως ειναι τα πράγματα.

Παλιά το προσωπικο ηταν ανιδεικευτο. Πλέον που υπαρχουν εκατοντάδες εξειδικευμένοι, δε τους προσλαμβάνουν. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ των παιδιών και ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ χτυπωντας κάπου ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ και τα βάζουν σε τέτοια κλουβιά.

Νομίζετε οτι η κυβέρνηση δε γνωρίζει? Χρόνια αυτη η ιστορία. Παλιά τα κλείδωναν στα κρεβατια τους.

Εντομεταξυ τα 2 απο αυτά τα πιτσιρίκια, έλεγε το ρεπορταζ οτι ηταν αυτιστικά και το πρωι πηγαιναν σε σχολείο (ΕΕΕΕΚ λογικά).

Είναι γνωστο οτι τα παιδιά που βρισκονται στο φάσμα του αυτισμου έχουν εξαιρετική αντιληψη.

Η λύση ειναι απλή εδω και πολλά χρόνια. Προσλήψεις εξειδικευμένων ανθρωπων.

Και αν δε μπορεί να το κάνει ο δημοσιος τομέας για τους γνωστους λόγους, ας δουνε αν μπορει να επενδυσει κάποιος ιδιωτης σε αυτά τα θέματα.

Λύσεις υπάρχουν. Χρήμα χρειάζεται. Και κάποτε που αυτό υπήρχε αφθονο, δεν ησχολειτο κανεις με τα παιδιά αυτά. Κανεις κυβερνητικός τουλάχιστον και απο καμία παράταξη.

Δε πειράζει. Γιναμε διεθνως ρεζίλι. Μπορει με αυτο το τρόπο να κάνουν καμια προσληψη στα ειδικά σχολεία και τα ειδικά ιδρυματα μπας και δουν άσπρη μέρα και τα άτομα με αναπηρία (και οχι με ειδικές ανάγκες, όρος που έχει καταργηθεί :-) )

Y.Γ- Πρόσφατα πήγα και έδωσα αίμα στο Αγια Σοφία. Στο ογκολογικό παιδιών, δωρέα Βαρδυνογιάννη, ντρέπεσαι να μπεις. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ελάχιστο.

Ειναι κριμα σε μια χώρα με καλούς επιστήμονες και εξειδικευμένους ανθρωπους να μη μπορουμε να προσφέρουμε σοβαρές υπηρεσίες.

Η ανάπτυξη έρχεται πρώτα προσφεροντας καλές υπηρεσίες στον λαό. Έτσι προσελκύεις νέους ανθρωπους να έρθουν να σπουδάσουν στην Ελλάδα και να εργαστουν στο μέλλον σε αυτή.

Όχι με συνεχόμενους φόρους. Αυτα ειναι αρπαχτές.

• Like 1
Δημοσ.

Στον συγκεκριμένο κλάδο, τα πράγματα είναι λίγο περίεργα στους εξειδικευμένους. Υπάρχουν λίγες σχολές και ισχυρά επαγγελματικά δικαιώματα. Έχω γνωστούς κάτω των 30 που καθαρίζουν άνετα 2.500-5.000 το μήνα, που προέρχονται κυρίως από ασφαλιστικά ταμεία. Δεν θα πάει εύκολα ο εξειδικευμένος να δουλέψει εκεί.

Δημοσ.

Τεράστιο ποσό τα 2,5 δις;

Αν έχεις 500.000 ανάπηρους, ηλικιωμένους, ψυχικά άρρωστους κτλ για να τους δώσεις ένα επίδομα πείνας 500 ευρώ τον μήνα, ας κάνουμε τον πολλαπλασιασμό. 500x500.000 =250000000 τον μήνα. Τον χρόνο, x 12 μήνες σύνολο 3 δις ευρώ.

Λανθάνουσα σκέψη, σύνταξη από το ικα όχι από την φορολογία μου και εκεί ο καθένας μας πληρώνει 100 € το μήνα = 1200 το χρόνο. Βρείτε τα.

Αν έχεις ένα κέντρο αποκατάστασης με 200 εργαζομένους, με μισθό πείνας 1.000 ευρώ τον μήνα μικτά, χρειάζεσαι κοντά 2.500.000 ευρώ. Μόνο οι μισθοί, όχι συντήρηση κτιρίου και διάφορα μηχανήματα και φαγητό. Αν έχεις 100 τέτοια κτίρια σε όλη την χώρα, μόνο για τους μισθούς θέλεις 250.000.000 ετησίως.

Ναι γιατί όλα τα κέντρα αποκατάσταση έχουν 200 εργαζομένους, για λογικευτείτε λέω εγώ, δείτε γύρο σας τι παίζει βγάλτε ένα μέσο όρο και κάντε του υπολογισμούς σας άκου 200 εργαζόμενους ανά κέντρο. Εκτύμηση (κοινός δεν έχω άμεση εμπειρία) είναι ότι κάθε κέντρο ζήτημα να έχει 5~6 εργαζομένους για κάθε 200 παιδιά το οποίο πρέπει να γίνει 10 ή και 12 εργαζόμενοι ανά 200 παιδιά/άτομα, δεν νομίζω να έχουμε μισό εκατομμύριο ΑΜΕΑ αλλά ταυτόχρονα δεν έχω ιδέα πόσα έχουμε αλλά μου φαίνεται πολύ μεγάλο νούμερο για Ελλάδα.

Για αυτή την κατηγορία να δεχθώ ένα 10€ το χρόνο επιπλέον να πάει στα 25.000.000 τον χρόνο παραπάνω είναι κοροϊδία του εργαζόμενου, ακούς εκεί δις, πλουτοκράτες.

Δημοσ.

Λανθάνουσα σκέψη, σύνταξη από το ικα όχι από την φορολογία μου και εκεί ο καθένας μας πληρώνει 100 € το μήνα = 1200 το χρόνο. Βρείτε τα.

Μίλησα για επίδομα και όχι για σύνταξη. Τα οποία επιδόματα (και οι συντάξεις γιατί τα ταμεία έχουν χρεοκοπήσει προ πολλού) δεν πληρώνονται από τα ταμεία. Και ξεχνάς και την πρόνοια.

Ναι γιατί όλα τα κέντρα αποκατάσταση έχουν 200 εργαζομένους, για λογικευτείτε λέω εγώ, δείτε γύρο σας τι παίζει βγάλτε ένα μέσο όρο και κάντε του υπολογισμούς σας άκου 200 εργαζόμενους ανά κέντρο. Εκτύμηση (κοινός δεν έχω άμεση εμπειρία) είναι ότι κάθε κέντρο ζήτημα να έχει 5~6 εργαζομένους για κάθε 200 παιδιά το οποίο πρέπει να γίνει 10 ή και 12 εργαζόμενοι ανά 200 παιδιά/άτομα, δεν νομίζω να έχουμε μισό εκατομμύριο ΑΜΕΑ αλλά ταυτόχρονα δεν έχω ιδέα πόσα έχουμε αλλά μου φαίνεται πολύ μεγάλο νούμερο για Ελλάδα.

Για αυτή την κατηγορία να δεχθώ ένα 10€ το χρόνο επιπλέον να πάει στα 25.000.000 τον χρόνο παραπάνω είναι κοροϊδία του εργαζόμενου, ακούς εκεί δις, πλουτοκράτες.

5-6 εργαζόμενους; Αχαχαχαχχαχα!

Καλά το να μην έχεις επίγνωση γιατί δεν έχεις βρεθεί σε παρόμοιο μέρος το καταλαβαίνω, τον γούγλη δεν τον ξέρεις;

Δίνω παράδειγμα την Ευεξία στη Θεσσαλονίκη

http://www.evexia.com/

Αυτό το κτίριο συντηρείται με 6 εργαζομένους;

Και δεν είναι το μόνο στη Θεσσαλονίκη, Αναγέννηση, Euromedica, Αρμονία, Αρωγή, Υάκινθος, ο Σωτήρ τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό και υπάρχουν και άλλα και πάλι δεν φτάνουν.

Οι ΑΜΕΑ στην Ελλάδα είναι στο 1.000.000

http://www.noesi.gr/book/amea-kai-posoi-einai

Χωρίς να υπολογίζονται οι βαρήκοοι και μεταγλωσσικοί κωφοί που είναι πάνω από 150.000 άτομα στην Ελλάδα

Δημοσ.

Τι σχέση εχουν οι κωφοι με τις βαριές παθήσεις οπως τέτοια παιδιά? Εδω μιλαμε πως τα περισσότερα ουτε σε Εεεεκ δε μπορουν να πανε.

Σαφως και υπάρχει αναγκη εξειδίκευμενου προσωπικού.

Δημοσ.

Τι σχέση εχουν οι κωφοι με τις βαριές παθήσεις οπως τέτοια παιδιά? Εδω μιλαμε πως τα περισσότερα ουτε σε Εεεεκ δε μπορουν να πανε.

Σαφως και υπάρχει αναγκη εξειδίκευμενου προσωπικού.

Εγώ μίλησα γενικά για όλους τους ανάπηρους.

Εκτός και αν η έλλειψη μίας εκ των αισθήσεων δεν την θεωρεις αναπηρία.

Και εκτός αν το μόνο που μας νοιάζει είναι τα παιδιά και ενήλικες και ηλικιωμένους τους έχουμε χεσμένους.

Δημοσ.

Σιγά μην είναι τα αμέα το 10% του πλυθησμού. Εκτός αν βάζουμε όσους έχουν και μυωπία ξερωγώ.

Το θέμα είναι πόσοι είναι οι αμεα που έχουν τόσο βαρειά πάθηση ώστε να χρειάζεται να βρίσκονται σε ίδρυμα

Δημοσ.

Σιγά μην είναι τα αμέα το 10% του πλυθησμού. Εκτός αν βάζουμε όσους έχουν και μυωπία ξερωγώ.

Το θέμα είναι πόσοι είναι οι αμεα που έχουν τόσο βαρειά πάθηση ώστε να χρειάζεται να βρίσκονται σε ίδρυμα

http://www.edf-feph.org/Page_Generale.asp?DocID=12534

http://www.rollingrains.com/readings/2010/03/the-number-of-people-with-disabilities-worldwide.html

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2010:0636:FIN:EN:PDF

Ναι μόνο τα ιδρύματα μας ενδιαφέρουν, αν πχ κάποιος έχει χάσει το ένα του άκρο αλλά μπορεί να ζήσει εκτός ιδρύματος δεν μας νοιάζει.

Δημοσ.

Για τα ιδρύματα γίνεται η συζήτηση και για τους πόρους που διαθέτουν.

Άμα έχω εγώ μια θεία που παίρνει ένα επίδομα, τότε δεν θα την βάλουμε σε αυτήν την συζήτηση

Δημοσ.

Για τα ιδρύματα γίνεται η συζήτηση και για τους πόρους που διαθέτουν.

Άμα έχω εγώ μια θεία που παίρνει ένα επίδομα, τότε δεν θα την βάλουμε σε αυτήν την συζήτηση

Ναι για τα ιδρύματα ξεκίνησε η συζήτηση και κάποιος είπε ότι είναι υπερβολικός ο αριθμός 1.000.000 ΑμΕΑ στην Ελλάδα και απάντησα, να μην απαντήσω; ΑμΕΑ δεν είναι μόνο όσοι βρίσκονται σε ιδρύματα.

Αν η θεία σου παίρνει κάποιο επίδομα αναπηρίας σημαίνει ότι έχει κάποια αναπηρία, την παίρνει και αυτήν η φόρα. Άσχετο που δεν νοσηλεύεται σε ίδρυμα. Ο θειος μου ακρωτηριασμένος ήταν αλλά σε ίδρυμα δεν πήγε ποτέ του, στο σπίτι τον είχαν, μήπως δεν μας νοιάζει ούτε αυτός επειδή δεν νοσηλευόταν σε ίδρυμα;

Δημοσ.

Στην Ελλάδα όλοι  θα έπρεπε να παίρνουμε επίδομα αναπηρίας

Έκανες αίτηση και δε σου το έδωσαν ε? Αδικία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...