Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βύσμα υπάρχει παντού,και αυτό το εννοώ.

Σε εταιρείες όπως η BMW δεν μπαίνεις δίχως...μπάρμπα(το λεν reference και συστατική επιστολή από τα "σωστά" άτομα για να είναι νομοταγείς),αλλά η ουσία είναι η ίδια.

Οι θέσεις που κρατούνται για τα "δικά" μας παιδιά είναι πάμπολες και ευρέως διαδεδομένες παντού στον κόσμο,στον ιδιωτικό τομέα ιδίως και στο Δημόσιο σε κάποιες χώρες.

Απλά γίνεται ποιο..κόσμια(μπαίνουν άτομα που έχουν τα βασικά προσόντα,απλά λιγότερα από ότι έναν "ξένο", και όχι ζαγάρια όπως στο Ελλάντα) και περισσότερο νομότυπα.

Τώρα εφόσον κάποιος μπορεί να το κάνει έτσι,να έχει δηλαδή τα τυπικά προσόντα και απλά να "σπρώξει" την δουλειά,προσωπικά δεν έχω πρόβλημα.Δεν ζούμε σε ουτοπίες και έτσι λειτουργεί ο κόσμος.

Από την άλλη να μπαίνει ο πρώην ψιλικατζής,απόφοιτος Δημοτικού και 45+ ετών, σαν προϊστάμενος-αλεξιπτωτιστής στο τμήμα Η/Υ και Μηχανογράφησης σε Δ.Υπηρεσία(όπως έχει γίνει στο "χωριό" μου),ε τότε λες άντε και....

Καμία ακρη να οδηγησουμε κανένα μ6 παιζει?
  • Like 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδη ανεφερες την BMW, το ειπε

Ναι έγινε μια ξεκαθάριση επί του θέματος,απλά δεν ξέρω τίποτα από τουτού και μπερδεύτηκα.

Δημοσ.

Ίσως το λάθος είναι στην διατύπωσή μου, δεν έπρεπε να χαρακτηρίσω βύσμα τo reference, αλλά επί της ουσίας, αυτό που γράψατε εννοούσα, ότι ακόμα και αν έχεις τα προσόντα θα χρειαστείς κάποιον να εγγυηθεί για σένα.

Δημοσ.

Στον ιδιωτικό τομέα το βρίσκω απόλυτα θεμιτό. Δικαίωμα του εργοδότη να διαλέγει όποιον νομίζει και όχι απλά όποιον έχει τα τυπικά προσόντα. Το βρίσκω λογικό κάποιος να προτιμήσει κάποιον γνωστό του ή κάποιον "συστημένο", έμπιστο άτομο που θα του κάνει τη δουλειά παρά κάποιον άγνωστο με περισσότερα προσόντα. Μαγαζί του είναι, έχει την ευθύνη, διαλέγει όποιον νομίζει.

Στο δημόσιο δεν ισχύει το ίδιο, δεν είναι "μαγαζί" κάποιου άρα οι θέσεις θα πρέπει να καλύπτονται με βάση τα προσόντα, με μόρια, διαγωνισμούς κλπ. Να υπάρχει διαφάνεια και να είναι ξεκάθαρο γιατί προτιμήθηκε κάποιος για τη θέση από κάποιον άλλο. Βέβαια μετά θα πρέπει να υπάρχουν συχνοί έλεγχοι αποδοτικότητας κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Αλλο πραγμα αυτο που υπαρχει στο εξωτερικο ως networking και αλλο το βυσμα.

Το να εχεις εναν επαγγελματικο κυκλο που μπορει να σε προτεινει σε μια δουλεια επειδη ξερει οτι εχεις τα προσοντα ειναι πολυ θετικο γιαυτο και ολα σχεδον τα επαγγελματικα events απο τα επιστημονικα συνεδρια μεχρι εκδηλωσεις μια εταιρείας  εχουν μορφη που βοηθαει το networking . Απο κει και περα σε προτεινουν για καποια ανοικτη θεση που υπαρχει και περνας και εσυ ιντερβιου και τεστς οπως θα περνουσαν ολοι.

Παρα πολλες εταιρειες δινουν επισης reference bonus(πχ εμενα συνηθως 750 ευρω αποτι εχω δει στις ανοικτες θεσεις) αν προτεινεις καποιον και προσληφθει στην χ,ψ θεση που ηταν κενη.

Το αλλο ακρο , το βυσμα , ειναι η γκρικ βερσιον που εχει δεν εχει θεση μπαινεις σαν αλεξιπτωτιστης πρωτος στη λιστα και ας μην περασεις τεστ και συνεντευξεις και ας εισαι τουριστας .

Ολα αυτα για ιδιωτικο τομεα , για δημοσιο εννοειται οτι εισοδος μονο μετα απο αντικειμενικες αδιαβλητες εξετασεις ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε.

Δημοσ.

Πάντως το πιο κουλό ελλαδιστάν το χω ακούσει.Συνεργάζομαι με έναν στην Ελλάδα που γαμεί κ δέρνει στην ψυχομετρία αλλά δεν έχει την απαραίτητη άδεια ψυχολόγου οπότε για διαδικαστικά χρησιμοποιεί το όνομα μου ενίοτε.Ο τυπάς μου έλεγε πως γνώρισε μια γλοιώδη βλαχάρα η οποία πήρε θέση ψυχολόγου σε υπουργείο...κρατηθήτε...χωρίς να είναι καν ψυχολόγος.Ένα κουλό ελλαδιστάν τμήμα που βγαίνει φιλόλογος έχει τελειώσει κ ο θείος της είναι κάτι σούπερ ντούπερ γουάου στην αστυνομία κ την έχωσε.Το θέμα είναι πως η τύπισσα δεν τηρεί ούτε καν το τυπικό της άδειας.

Δημοσ.

Πάντως το πιο κουλό ελλαδιστάν το χω ακούσει.Συνεργάζομαι με έναν στην Ελλάδα που γαμεί κ δέρνει στην ψυχομετρία αλλά δεν έχει την απαραίτητη άδεια ψυχολόγου οπότε για διαδικαστικά χρησιμοποιεί το όνομα μου ενίοτε.Ο τυπάς μου έλεγε πως γνώρισε μια γλοιώδη βλαχάρα η οποία πήρε θέση ψυχολόγου σε υπουργείο...κρατηθήτε...χωρίς να είναι καν ψυχολόγος.Ένα κουλό ελλαδιστάν τμήμα που βγαίνει φιλόλογος έχει τελειώσει κ ο θείος της είναι κάτι σούπερ ντούπερ γουάου στην αστυνομία κ την έχωσε.Το θέμα είναι πως η τύπισσα δεν τηρεί ούτε καν το τυπικό της άδειας.

περιεργο κυπρο δεν υπηρχε περιπτωση να μπει καποιος χωρις τα προσοντα σε ψυριζουν κανονικα

Δημοσ.

Από την άλλη να μπαίνει ο πρώην ψιλικατζής,απόφοιτος Δημοτικού και 45+ ετών, σαν προϊστάμενος-αλεξιπτωτιστής στο τμήμα Η/Υ και Μηχανογράφησης σε Δ.Υπηρεσία(όπως έχει γίνει στο "χωριό" μου),ε τότε λες άντε και....

Υπερβαλλεις για εμφαση η οντως εγινε αυτο?

Γιατι στο δημοσιο για θεση προισταμενου νομιζω ειναι υποχρεωμενοι να επιλεξουν πτυχιουχο για προισταμενο εκτος απο ειδικες περιπτωσεις που υπαρχει σοβαρη ελλειψη προσωπικου, οποτε μπορει να επιλεχτει αποφοιτος λυκειου

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...