Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με το Φίλιππο και πια το βλέπω στην Αμερική που εσκασα αλεξιπτωτιστής και δεν καταλαβαινα πως όλοι ήξεραν ολους και πως όσοι σπούδαζαν εδώ έβρισκαν σχετικα εύκολα δουλειά. Πια ξέρω: "το όνομα μου είναι τάδε και η τάδε εργασίας ηταν πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά έχω μια ερώτηση... Μπλα μπλα... Εδώ η καρτουλα μου, θα σας στείλω ημεηλ με λεπτομέριες για το σχόλιο μου, ευχαριστώ για τη συζήτηση".

30℅ του χρόνου μου τον σπαταλαω στο networking... Μια δυο φορες θα χρειαστεί, αλλά θα ξέρουν το όνομα μου. Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα στην κρίση της Ελλάδας μου έκαναν πρόταση για δουλεια σε πανεπιστήμιο, τέσσερα χρόνια της μιας και μονής επαφής.

Και κάτι ακόμα, μη ζητατε γραπτές συστατικές επιστολές, ζητατε να τηλεφωνουν κατευθείαν εφόσον γνωρίζονται προσωπικά.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπερβαλλεις για εμφαση η οντως εγινε αυτο?

Γιατι στο δημοσιο για θεση προισταμενου νομιζω ειναι υποχρεωμενοι να επιλεξουν πτυχιουχο για προισταμενο εκτος απο ειδικες περιπτωσεις που υπαρχει σοβαρη ελλειψη προσωπικου, οποτε μπορει να επιλεχτει αποφοιτος λυκειου

Τουλάχιστον τον μισθό τον έπαιρνε κανονικά και με τον νόμο και πήγαινε στην Υπηρεσία ως άρχοντας(τουλάχιστον μέχρι το ~2009/10 που ήμουν ακόμη ενήμερος για τα πράματα στο πατρικό),το τι γινόταν και τι ακριβώς γράφηκε στα χαρτιά δεν μπορώ να πω.

Ίσως τον δήλωσαν σαν απόφοιτο Λυκείου με πλαστά χαρτιά,ίσως πήρε χαρτί από νυχτερινό Λύκειο ότι φοίτησε εκεί,ίσως έβαλαν άλλου όνομα στο χαρτί.Ειλικρινά δεν ξέρω τι λαμογιά έγινε ακριβώς και καλύφθηκε,αλλά αυτό που έγραψα ισχύει 1000%.Ο τύπος δήλωνε,τον θεωρούσαν και για κάθε πρακτικό λόγο ήταν προϊστάμενος.

Δημοσ.

Το να βαλει καποιος βυσμα για τον οποιοδηποτε λογο,για να βρει δουλεια , στον στρατο, στην ουρα της εφοριας ειναι ειτε του αρεσει ειτε οχι μια ξεκαθαρη αδικια για ολους τους υπολοιπους.Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως κοροϊδεύουν τον εαυτο τους ,μαλλον για νιωσουν καλύτερα, οτι δεν αποτελει λαθος πρακτικη για να πετυχεις τον σκοπο σου.

Το πιο συνηθισμένο επιχείρημα ειναι το εξης:αν δεν βαλω εγω μεσον θα βαλει καποιος αλλος και θα μου παρει τη θεση.Δυστυχώς ακομα κι εμεις οι νεοι άνθρωποι εχουμε αποκτησει αυτην την σαπια λογικη που μας περασαν οι γονεις μας γιαυτό και δεν ελπιζω σε ενα καλυτερο μελλον.

Ο καθενας σκεφτεται τον εαυτουλη του.Λιγοι ειναι σε θεση να καταλαβουν οτι το να σκεφτεσαι εγωιστικα τελικα σου γυρναει μπουμερανγκ με τον εναν η τον αλλον τροπο.

Πολλοι θα με πουν ρομαντικο και δεν θα ειναι η πρωτη φορα αλλα ενα πραγμα πιστεύω ακράδαντα :

Αν θελεις να αλλάξεις τον κοσμο ξεκινα απο τον εαυτο σου.Αν δεν θελεις να αλλαξεις το κοσμο ζησε μεσα σε αυτον χωρις να διαμαρτυρεσαι.

Υγ. Οταν λεω βυσμα δεν εννοω πχ να σε συστησει καποιος γνωστος σε μια εταιρια για μια δουλεια για την οποια εχεις τα καταλληλα προσοντα.Ας σε συστησει και απο εκει και περα ειναι θεμα της εταιριας αν θα σε επιλεξει.Ειναι δικαιωμα του εκαστοτε επιχειρηματια αν θελει να προσλαβει καποιον με αυτον τον τροπο στη επιχειρηση του.

Αναφερομαι κυριως σε θέσεις δημοσιου τομεα , στρατο κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Ξερεις σε πόσες εταιριες μου ζητάνε ατομα για δουλεια χωρίς να έχουν βγάλει αγγελια. Γιατι οι μεγάλες εταιρίες όταν βγάζουν αγγελια μεσα σε μια μερα σπανε τα τηλεφωνα απο βουλευτές, υπουργούς και λοιπούς παρατρεχάμενους που ζητάνε να προσληφθεί κάποιος δικός τους ανθρωπος. Το αποτέλεσμα ειναι να μετατρέπονται σιγα σιγα σε σπειρα ηλιθίων βυσματούχων που νομίζουν πως επειδή καποιος υπουργός τους εχωσε κάπου το μονο που πρέπει να κάνουν ειναι να εμφανίζονται το πρωι για να εισπράτουν το 1200-1500 το μηνα το οποιο και κατα την γνώμη τους ειναι λιγα.

Σε αυτή την χώρα εισαι οτι δηλώσεις και ανεβαίνεις αναλογα με τις γνωριμίες που έχεις και οχι αναλογα με το τι αξίζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σε αυτή την χώρα εισαι οτι δηλώσεις και ανεβαίνεις αναλογα με τις γνωριμίες που έχεις και οχι αναλογα με το τι αξίζεις.

ολη η αληθεια για την κατασταση που επικρατει στην Ελλαδα σε μια φραση!! οπως ακριβως το ειπες ειναι....

οποιος εχει γνωριμιες η λεφτα ειναι οκ σε αυτη την χωρα με την παρουσα κατασταση...ολοι οι αλλοι με πτυχια και διδακτορικα ας πανε να κοψουν τον λαιμο τους...ετσι καταντησε με τα κουτοπονηρα μυαλα μερικων....αυτοι που εχουν αξια,ηθος τιμιοτητα και χαρακτηρα να ειναι ανεργοι και τους λενε χαζους και κατι λαμογια και απατεωνες να εχουν θεσεις στην κοινωνια και αξιωματα..

• Like 1
Δημοσ.

Τον βυσματία πολλοί εμίσησαν, το βύσμα ουδείς...

Δεν έχω κανένα θέμα με το βύσμα και το μέσο...Με μια διαφορά

Ότι αυτός που θα το χρησιμοποιήσει προς όφελος του , να το κάνει με την απαραίτητη συνείδηση , τον απαραίτητο σεβασμό και τις απαραίτητες ηθικές αξίες.

Αλλιώς θα είναι ένας ακόμα βυσματίας ο οποίος θα αξίζει τον χλευασμό από τους μη έχοντες.

Αλλιώς να μπεις σε μια δουλειά με βύσμα και αλλιώς να κάτσεις εκεί χρησιμοποιώντας το βύσμα.

• Like 1
Δημοσ.

Τον βυσματία πολλοί εμίσησαν, το βύσμα ουδείς...

Δεν έχω κανένα θέμα με το βύσμα και το μέσο...Με μια διαφορά

Ότι αυτός που θα το χρησιμοποιήσει προς όφελος του , να το κάνει με την απαραίτητη συνείδηση , τον απαραίτητο σεβασμό και τις απαραίτητες ηθικές αξίες.

Αλλιώς θα είναι ένας ακόμα βυσματίας ο οποίος θα αξίζει τον χλευασμό από τους μη έχοντες.

Αλλιώς να μπεις σε μια δουλειά με βύσμα και αλλιώς να κάτσεις εκεί χρησιμοποιώντας το βύσμα.

φίλε θα μας τρελάνεις. εκτός αν δε κατάλαβα κάτι καλά.

μιλάς για βύσμα και λες για σεβασμό και ηθικές αξίες;

• Like 2
Δημοσ.

Τώρα που κοιτάω το μήνυμα μου μάλλον δεν ήθελα να γράψω αυτό. Φέρθηκα λίγο εγωιστικά στο post μου μιας και έκρινα τις δικές μου εμπειρίες και τα δικά μου επίπεδα ηθικών αξιών και συνείδησης.

Δημοσ.

Συγνώμη κιόλας,αλλά δεν νομίζω να το δει ο καλύτερος υποψήφιος που θα του "φας" την δουλειά έτσι.

Είπαμε γίνεται και είναι κατανοητό σχεδόν απ'όλους,αλλά δεν είναι ούτε ιδιαίτερα δίκαιο(το networking είναι ουσιαστικά η δημιουργία κλίκας μην το ξεχνάμε τούτο),ούτε εξασφαλίζει τον καλύτερο δυνατό υπάλληλο για την εταιρεία.

Καλό είναι να τα ξεχωρίζουμε.

Δικαίωμά σου να το βλέπεις ως δημιουργία κλίκας αλλά ο περισσότερος κόσμος διαφωνεί μαζί σου, και γω μέσα σ' αυτούς.

Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Επίσης διαφωνώ και αντικειμενικά:

1. Όταν λες "καλύτερος υποψήφιος", τι κριτήριο χρησιμοποιείς για το "καλύτερος"; Από την πλευρά του εργοδότη νομίζω πως καλύτερος είναι αυτός που θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της δουλειάς και γιατί όχι θα τις ξεπεράσει κατά πολύ επιδεικνύοντας πρωτοβουλίες κλπ κλπ. Το νούμερο ένα διαπιστευτήριο γι' αυτό το πράγμα είναι να σου πει κάποιος "έχω δουλέψει μαζί του, κάνει για τη δουλειά και περισσεύει". Αυτό είναι τις περισσότερες φορές πολύ πιο πειστικό από τα τυπικά προσόντα, από το τι θα γίνει στη συνέντευξη και ακόμα και από την προηγούμενη εμπειρία του υποψηφίου για την οποία όμως δεν ξέρεις λεπτομέρειες. Επομένως κατ' αρχήν δε μπορώ να δεχτώ τον αυθαίρετο χαρακτηρισμό κάποιου άλλου υποψηφίου ως "καλύτερο" επειδή π.χ. έχει πιο πολλά χρόνια προϋπηρεσία ή ένα παραπάνω πτυχίο.
  2. Όταν ψάχνεις γιατρό για ένα σοβαρό θέμα υγείας, με ποιό κριτήριο επιλέγεις; Και όταν σε μια πόλη για μια συγκεκριμένη ιατρική ειδικότητα "όλος ο κόσμος" αναφέρει τα ίδια 2-3 ονόματα ως κορυφαία -- αυτό πιστεύεις ότι είναι άδικο για τους υπόλοιπους γιατρούς ή αποτέλεσμα κλίκας;

Ξαναγυρνώντας στο υποκειμενικό για να κλείσω: για μένα είναι αυτονόητο πως όσο πιο αντικειμενική είναι μια διαδικασία τόσο πιο εγγυημένα μέτρια είναι και σε απόδοση -- σαν κλασικά παραδείγματα θα αναφέρω το δημοκρατικό πολίτευμα vs benevolent dictator και τις κάθε είδους εισαγωγικές εξετάσεις.

Οι αντικειμενικές διαδικασίες βέβαια προτιμούνται σε πολλές περιπτώσεις επειδή είναι α) αντικειμενικές και β) εγγυημένα μέτριες, πλεονεκτήματα που κάθε άλλο παρά ασήμαντα είναι. Αλλά εκεί που θέλεις να πας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να βάλεις μέσα και τον υποκειμενικό παράγοντα, πράγμα που φέρνει και ρίσκο. Στην προκειμένη περίπτωση το ρίσκο είναι πως η υποκειμενική δυνατότητα θα χρησιμοποιηθεί για βύσμα, αλλά αυτό (το ρίσκο) σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει πως θα έχεις στο τέλος τον καλύτερο δυνατό υπάλληλο.

Δημοσ.

Δικαίωμά σου να το βλέπεις ως δημιουργία κλίκας αλλά ο περισσότερος κόσμος διαφωνεί μαζί σου, και γω μέσα σ' αυτούς.

Αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Επίσης διαφωνώ και αντικειμενικά:

1. Όταν λες "καλύτερος υποψήφιος", τι κριτήριο χρησιμοποιείς για το "καλύτερος"; Από την πλευρά του εργοδότη νομίζω πως καλύτερος είναι αυτός που θα ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της δουλειάς και γιατί όχι θα τις ξεπεράσει κατά πολύ επιδεικνύοντας πρωτοβουλίες κλπ κλπ. Το νούμερο ένα διαπιστευτήριο γι' αυτό το πράγμα είναι να σου πει κάποιος "έχω δουλέψει μαζί του, κάνει για τη δουλειά και περισσεύει". Αυτό είναι τις περισσότερες φορές πολύ πιο πειστικό από τα τυπικά προσόντα, από το τι θα γίνει στη συνέντευξη και ακόμα και από την προηγούμενη εμπειρία του υποψηφίου για την οποία όμως δεν ξέρεις λεπτομέρειες. Επομένως κατ' αρχήν δε μπορώ να δεχτώ τον αυθαίρετο χαρακτηρισμό κάποιου άλλου υποψηφίου ως "καλύτερο" επειδή π.χ. έχει πιο πολλά χρόνια προϋπηρεσία ή ένα παραπάνω πτυχίο.
  2. Όταν ψάχνεις γιατρό για ένα σοβαρό θέμα υγείας, με ποιό κριτήριο επιλέγεις; Και όταν σε μια πόλη για μια συγκεκριμένη ιατρική ειδικότητα "όλος ο κόσμος" αναφέρει τα ίδια 2-3 ονόματα ως κορυφαία -- αυτό πιστεύεις ότι είναι άδικο για τους υπόλοιπους γιατρούς ή αποτέλεσμα κλίκας;

Ξαναγυρνώντας στο υποκειμενικό για να κλείσω: για μένα είναι αυτονόητο πως όσο πιο αντικειμενική είναι μια διαδικασία τόσο πιο εγγυημένα μέτρια είναι και σε απόδοση -- σαν κλασικά παραδείγματα θα αναφέρω το δημοκρατικό πολίτευμα vs benevolent dictator και τις κάθε είδους εισαγωγικές εξετάσεις.

Οι αντικειμενικές διαδικασίες βέβαια προτιμούνται σε πολλές περιπτώσεις επειδή είναι α) αντικειμενικές και β) εγγυημένα μέτριες, πλεονεκτήματα που κάθε άλλο παρά ασήμαντα είναι. Αλλά εκεί που θέλεις να πας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να βάλεις μέσα και τον υποκειμενικό παράγοντα, πράγμα που φέρνει και ρίσκο. Στην προκειμένη περίπτωση το ρίσκο είναι πως η υποκειμενική δυνατότητα θα χρησιμοποιηθεί για βύσμα, αλλά αυτό (το ρίσκο) σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει πως θα έχεις στο τέλος τον καλύτερο δυνατό υπάλληλο.

Αυθαίρετα ονομάζεις κάτι που δύναται να είναι τελείως αντικειμενικά.

Όταν μιλάμε για εμπειρία και για "σκληρή" γνώση στυλ: "ξέρεις να δουλεύεις το πρόγραμμα Χ;Πόσα χρόνια εμπειρίας έχεις πάνω σε αυτό που δουλεύουμε;"

δεν υπάρχει τίποτα υποκειμενικό,τίποτα "ναι μεν άλλα" και κανένα "θα τα βρούμε".

Είτε τραβάει η ομάδα,είτε όχι.Άσπρο-μαύρο.

Εάν δεν μπορείς εσύ και το μπορεί κάποιος άλλος, εκείνος είναι καλύτερος στο συγκεκριμένο.

Τίποτα ποιο αντικειμενικό και ξεκάθαρο.

Όταν μπαίνεις γιατί πήρε τηλέφωνο ο γνωστός να πει ότι είσαι καλό παιδί(και ανήκεις κάπου εν αντιθέση με τον καλύτερο) στον μελλοντικό εργοδότη σου δεν υπάρχει τίποτα υποκειμενικό.

Την θέση την πήρες γιατί ανήκες κάπου,αυτό το κάπου λέγεται κλίκα και μπαίνεις για πολλούς και διάφορους λόγους σε αυτήν(άλλη συζήτηση).

Όταν παίρνει τηλέφωνο πρώην εργοδότης σου να επιβεβαιώσει ότι δούλευες κάπου δεν είναι κλίκα,είναι μέρος της διαδικασίας.

Άλλο το ένα,άλλο το άλλο.Εκτός εάν νομίζεις ότι όλο το networking = επιβεβαιωτικό τηλεφώνημα στον πρώην εργοδότη.

Αυτά τα ολίγα για αυτό.

Αυτό το 2-3 "κορυφαία" ονόματα είναι τόσο αυθαίρετο όσο τα σπίτια της...(δεν κάνει να πούμε ονόματα πολιτικών).

Μιλάμε για καταστάσεις που μπορεί να είναι αποτέλεσμα ικανότητας,πολιτικής,γνωριμιών,χρημάτων,λάσπης-φημών για τους αντιπάλους,ιστορίας από πατέρα/μάνα στον χώρο,ανυπαρξίας ανταγωνισμού κ.ο.κ.

Ακόμη και έτσι(fave value να ούμε)να το πάρουμε σαν επιχείρημα πάλι δεν στέκει γιατί οι γιατροί "ονόματα"(ή γενικά οι freelancers) είναι αυτοαπασχολούμενοι και δεν εντάσσονται στο ίδιο τσουκάλι με τους υπόλοιπους.

Πάλι δεν εγγυάται απολύτως τίποτα,εξ'ου και ο ορισμός του hype που εφαρμόζεται σε όλες τις φάσεις της ζωής.

Από εκεί και πέρα αυτό με το "οι περισσότεροι διαφωνούν" εγώ λέω,το ίδιο αυθαίρετα με εσένα,ότι δεν ισχύει.

Αυτό το αντικειμενικό = μέτριο δεν το έχω ξαναματαδεί ποτέ ούτε έχω ακούσει κάποιον να το αναφέρει.

Ίσως ισχύει για εξαιρετικά ειδικευμένες συνθήκες,σίγουρα όχι στο context που το αναφέρεις.

Όπως και να έχει αυτά είχα να πω,over & out.

Δημοσ.

Το να βαλει καποιος βυσμα για τον οποιοδηποτε λογο,για να βρει δουλεια , στον στρατο, στην ουρα της εφοριας ειναι ειτε του αρεσει ειτε οχι μια ξεκαθαρη αδικια για ολους τους υπολοιπους.Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως κοροϊδεύουν τον εαυτο τους ,μαλλον για νιωσουν καλύτερα, οτι δεν αποτελει λαθος πρακτικη για να πετυχεις τον σκοπο σου.

Το πιο συνηθισμένο επιχείρημα ειναι το εξης:αν δεν βαλω εγω μεσον θα βαλει καποιος αλλος και θα μου παρει τη θεση.Δυστυχώς ακομα κι εμεις οι νεοι άνθρωποι εχουμε αποκτησει αυτην την σαπια λογικη που μας περασαν οι γονεις μας γιαυτό και δεν ελπιζω σε ενα καλυτερο μελλον.

Ο καθενας σκεφτεται τον εαυτουλη του.Λιγοι ειναι σε θεση να καταλαβουν οτι το να σκεφτεσαι εγωιστικα τελικα σου γυρναει μπουμερανγκ με τον εναν η τον αλλον τροπο.

Πολλοι θα με πουν ρομαντικο και δεν θα ειναι η πρωτη φορα αλλα ενα πραγμα πιστεύω ακράδαντα :

Αν θελεις να αλλάξεις τον κοσμο ξεκινα απο τον εαυτο σου.Αν δεν θελεις να αλλαξεις το κοσμο ζησε μεσα σε αυτον χωρις να διαμαρτυρεσαι.

Υγ. Οταν λεω βυσμα δεν εννοω πχ να σε συστησει καποιος γνωστος σε μια εταιρια για μια δουλεια για την οποια εχεις τα καταλληλα προσοντα.Ας σε συστησει και απο εκει και περα ειναι θεμα της εταιριας αν θα σε επιλεξει.Ειναι δικαιωμα του εκαστοτε επιχειρηματια αν θελει να προσλαβει καποιον με αυτον τον τροπο στη επιχειρηση του.

Αναφερομαι κυριως σε θέσεις δημοσιου τομεα , στρατο κτλ.

Δηλαδη συμφωνα με τα γραφομενα,  σου ΕΙΝΑΙ ξεκαθαρη αδικια το βυσμα στο στρατο στην εφορια κλπ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όταν σε συστηνει-προτεινει, ΒΥΣΜΑΤΩΝΕΙ στην ουσια- καποιος γνωστος σου σε μια εταιρεια ακομα και εφόσον εχεις τα καταλληλα προσοντα...δηλαδή ότι μονο εσυ μπορει να εχεις τα καταλληλα προσοντα και όχι 100αδες ακομα κοσμου που μπορει να κανει, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ αιτηση για την συγκεκριμενη θεση...και ειναι και δικαιωμα του επχματια το εάν θα σε επιλεξει λογω βυσματος που εβαλες.....ΜΑΛΙΣΤΑ!!

Εγω ρομαντικο δεν θα σε ελεγα αλλα θα σε ρωταγα.....Μηπως στρουθοκαμιλιζεις λιγο?

Δημοσ.

Αυθαίρετα ονομάζεις κάτι που δύναται να είναι τελείως αντικειμενικά.

Όταν μιλάμε για εμπειρία και για "σκληρή" γνώση στυλ: "ξέρεις να δουλεύεις το πρόγραμμα Χ;Πόσα χρόνια εμπειρίας έχεις πάνω σε αυτό που δουλεύουμε;"

δεν υπάρχει τίποτα υποκειμενικό,τίποτα "ναι μεν άλλα" και κανένα "θα τα βρούμε".

Είτε τραβάει η ομάδα,είτε όχι.Άσπρο-μαύρο.

Εάν δεν μπορείς εσύ και το μπορεί κάποιος άλλος, εκείνος είναι καλύτερος στο συγκεκριμένο.

Τίποτα ποιο αντικειμενικό και ξεκάθαρο.

Παράδειγμα που δείχνει ότι δεν είναι μόνο άσπρο μαύρο που λες:

Ο Α έχει 2 χρόνια εμπειρία σε ένα πρόγραμμα όπως ανέφερες και ο Β 5. 

Καθαρά αντικειμενικά και με μοναδικό κρητήριο την παραπάνω πρόταση σκέφτεσαι να πας προς τον Β γιατί υποθέτεις ότι τα 3 παραπάνω χρόνια λογικά θα του έχουν δώσει εμπειρίες από περισσότερα περιστατικά πάνω στο πρόγραμμα οπότε στην δική σου δουλειά θα έχει έτοιμες λύσεις.

Ένας γνωστός σου όμως που εμπιστεύεσαι και έχει συνεργαστεί με τον Α σου λέει αα ο τύπος κάνει παπάδες στο πρόγραμμα αυτό. 

Είναι πιθανό να φύγεις από τον Β και να πας στον Α γιατί έχεις και κάποιον που ξέρεις που να επιβεβαιώνει πως ο Α είναι ο ανθρωπός σου καθώς είναι κάτι αρκετά πιο χειροπιαστό από την υπόθεση που έκανες παραπάνω μόνος σου βασιζόμενος σε απλή λογική η οποία εμπεριέχει αρκετά μαύρα σημεία τα οποία συνοψίζονται κυρίως στο έχει όντως την εμπειρία που εσύ υποθέτεις/περιμένεις από κάποιον με 5ετή εμπειρία; 

Και άλλα παρόμοια ερωτήματα τα οποία κάνουν το φάσμα του γκρι ακόμα πιο μεγάλο. Και αν ο ιδιωτιός τομέας έχει ανπτύξει κάποια φίλτρα για να απαντήσει σε τέτοια ερωτήματα (όχι σε όλα ισως) ο δημόσιος δεν έχει τίποτα. 

Δημοσ.

νταξει εχει καταντησει αηδια τοθεμα του βυσματος.το ακουγα στο στρατο κ ελεγα οκ ειναι για τις αδερφες που φοβουνται να πανε παραμεθοριο κ κλαιγονται.τα κοροιδευα,κ δε με αγγιζε.

αργοτερα οταν τα συναντησα στη δουλεια,κ εβλεπα το ενα βυσμα πισω απτο αλλο να εχει παροχες κ ευκολιες,ενω οι μη προνομιουχοι μεταξυ τους κ γω,να εχουν την "δικαιη" καθως πρεπει μεταχειριση,πραγματικα με εκανε να ξενερωσω τρελα.με δυο λογια,δε πανα να γ@μι#σαι στη δουλεια,ειναι χρεος σου,αν μας αρεσει σε κραταμε,αν κανεις μλκια σαν ανθρωπος τη γ@μησ#ς ενω ο ταδε που ετυχε ναχει ξαδερφο-φιλο-συγγενη-γειτονα για βυσμα,περα βρεχει κ ειναι προστατευομενο ειδος κ δικο μας παιδι.

ψοφος στα βυσματα λοιπον εδω κ τωρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...